reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie brzuchatki!!!
Pogoda do bani:angry:
Wczoraj miałam wizytę i widziałam się z moimi smerfami, gin potwierdził że będzie parka chłopiec i dziewczynka:happy2: Maleństwa rosna jednakowo maja prawie po 750 gram, szyjka w porządku 39mm więc wszystko ok oprócz tego że wyniki badań moczu mam nie za ciekawe liczne bakterie i mocno przekroczona norma krwinek białych, dlatego kolejne badania posiew moczu i narazie mam zażywać urosept 3 razy dziennie po 2 tabletki dopóki nie będzie wyniku i wtedy gin zadecyduje czy konieczny jest antybiotyk czy nie ( oby nie) ale jak będzie trzeba no to trudno.
Do tego dokucza mi ropny ząb ale juz oddałam go w ręce dentysty wiec mam nadzieje że juz nie będzie bolał ale być może czeka mnie usunięcie go więc Polianno nie jestes sama;-)
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące:-)]
Aga_Natalia nie wiem czy dobrze doczytałam ale masz już chyba wózeczek dla swoich pociech dlatego proszę cie o jakieś fotki bo ja nie mam pojęcia na jaki się zdecydować

reklama
Hello Mamuśki!!:-)
No ładnie pospałam :szok::szok::szok:!
Rozalka to rzeczywiście nieciekawy ten stan przedrzucawkowy brrr:no::no:!
Kiniusia tak ceny w "SŁONIU" szokujące, a tyyyyle piękny rzeczy w jednym miejscu:baffled:
Kolumnea fajnie ze masz już łóżeczko, ja też kupię z szufladą, zawsze coś można upchnąć, racja:tak::tak:

Dziewczyny życzę udanych wizyt i miłych spotkań z maleństwami:rofl2: ja już wpiątek:)
Mój mały urwisek niesamowicie długo skakał w brzuszku od 5.00 rano tak, ze się wybudziłam na godzinkę, znów był "stretowany" pęcherz:crazy::rofl2:

Jeśli mogę Wam polecić na zaparcia syrop nazywa sie "LAKTULOZA" i podają go w szpitalach ciężarnym wiem, bo byłam osobiście świadkiem jak dziewczyny na Oddziale nie mogły sobie poradzić z wypróżnianiem i ordynantor kazał podawać ten syrop, moze której z Was po nim ulży???;-)
LOLA gratuluję parki dzieciaczków za jednym razem :):):)

Idę zrobić sobie jakies pyyyyszne śniadanko, bom zgłodniała:happy:!
Życzę miłego i spokojnego kolejnego dnia ciązy, oby do przodu!!!!!

Hejka, u mnie niestety pogoda też niezyt ładna...
Kolumnea super, że masz już łóżeczko, koniecznie wklej foteczkę:)
Lola wow parka,,, ehhh ty to szczęściara jesteś:) nie martw się wynikami, po lekach na pewno będzie lepiej
Kinusia masz rację walcz o swoje, niech dają fotę i już!!;)

reklama
witam ciężaróweczki!!!

kciuki zaciśnięte za wszystkie wizytujące i glukozujące dziś!

Ja nie napisałam Wam, że w sobotę miałam "widzenie" z moim Franciszkiem i również spożyliśmy kuban pyyyyysznej glukozki. Cukrzycy ofkors nie stwierdzono, a Franek rośnie jak na drożdżach. Zaobserwowałam, że Frank nie wyprzedza tak bardzo norm jak Olek wyprzedzał - był taki moment, że Olek o 3 tygodnie był "starszy" niż jego wiek według OM. Snuję domysły, że to może przez to że w tamtej ciąży baaardzo pilnowałam się z witaminami i łykałam regularnie... teraz ledwo pół zwykłego opakowania od początku ciąży :p Lekarz jest zadowolony z takiego obrotu spraw, bo termin porodu i wiek Franka są w miarę zbieżne tzn. OM 27 sierpnia, a USG 23. Ja i tak zamierzam od 10 sierpnia przymować zlecenia i wykonywać ciężkie fizyczne roboty żeby było łatwiej/szybciej/przyjemniej ;););)

Do góry