reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Shyla niestety zgadzam sie z Alą, nie masz racji co do sluzby zdrowia w Polsce, byc moze w twoim przypadku nie bylo ciekawie - byc moze zle cie "obsluzono" tego nie neguję, ale nie mozesz po swoim przypadku oceniac wszystkich, znam wielu lekarzy, mam przyjaciol lekarzy i na szczescie nie wszyscy biora lapowki - tylko po co o takich co nie biora mowiac??? to nudne nie? .. a taki co bierze to przynajmniej jest tematem do rozmow.. ; ponadto mam kolezanki, ktore proszac swojego prywatnego lekarza o zrobienie cc zostaly grzecznie "wyrzucone" i wiecej nie byly przyjmowane - dobry lekarz sam wie co zrobic; jak sama piszez nie mieszkasz w Polsce - wiec jak mozesz wiedziec jak tu jest - przykro mi, ze twoj porod byl nieciekawy, ale mam bardzo duzo kolezanek BARDZO zadowolonych z obslugi (bezpłatnej!!!) w naszych szpitalach, a zle przypadki trafia sie zawsze - w kazdej dziedzinie
sprawa cc jest sprawa bardzo sliską, chyba jednak powinien decydowac lekarz a nie pacjentka - bo to on zna sie na tym co robi i to on prowadzi ciaze
Nie wiem czy czytałaś , ale ja pisałam jak było w moim przypadku, i niestety na dzień dzisiejszy w szpitalu w którym odbył się mój poród tak jest do dziś , nie wiem jak w innych miastach ale akurat w moim mieście rodzinnym i akurat w tym danym szpitalu sytuacja się nie zmieniła .A to ze nie mieszkam w Polsce a wiem co się dzieje , to tak jak pisałam mam pół rodziny w służbie zdrowia i jak dzwonie np. do ciotki to non stop coś słyszę nie miłego ;)
Jeśli chodzi o cc to ja miałam mieć od samego początku z powodów medycznych !
a ze lekarz w szpitalu olał sytuacje to co mogę zrobić? chyba raczej nic, bo niby lekarz wie co robi ehh

reklama
Pajkaa kobietki, nie straszcie z tymi ogromnymi podkładami... ja myśłałam, że te duże to kilka dni po porodzie, a potem już normalna podpaska - bo krwawienie będzie się zmniejszać....o matko... ale damy radę przeżyjemy;)
Kinusia ja już dziś życzę Ci powodzenia na srodowym usg, a co do slubu no to superek:) ja bardzo milo wspominam przygotowania i sama imprezke.. szkoda, ze tak mily czas mija tak szybciutko

Pajkaa kobietki, nie straszcie z tymi ogromnymi podkładami... ja myśłałam, że te duże to kilka dni po porodzie, a potem już normalna podpaska - bo krwawienie będzie się zmniejszać....o matko... ale damy radę przeżyjemy;)

Te duże podkłady to tylko kilka dni po porodzie,
później zwykła podpaska, albo większa wkładka.

Kinusia ja już dziś życzę Ci powodzenia na srodowym usg, a co do slubu no to superek:) ja bardzo milo wspominam przygotowania i sama imprezke.. szkoda, ze tak mily czas mija tak szybciutko

Ola dla mnie koszmarem jest w ogóle podpaska bo ja lata używałam tamponów i nawet wkladki nie moge nosic bo tak mnie denerwuje a tu jak zakupiłam podkłady poporodowe i zobaczyłam ich wielkość to o mały włos nie uciekłam z apteki :p

ale czego się nie robi dla maluszka :)

A czytałam, ze trzeba mieć tamtum rossa. Wiecie moze dziewczyny na co?
Bo wiem, ze on jest do używania płukanek, ale po SN mozna tak w ogóle?

Kiniusiu to czekamy aż napiszesz nam datę ślubu.
ja już mówię naprawde dobranoc :) bo padam na pyszczek. Jutro jade zalożyc holtera wiec wpadne przywitac sie tylko z rana a potem jade do mamy wiec moze mnie nie byc :)
Buziaczki :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie wiem czy czytałaś , ale ja pisałam jak było w moim przypadku, i niestety na dzień dzisiejszy w szpitalu w którym odbył się mój poród tak jest do dziś , nie wiem jak w innych miastach ale akurat w moim mieście rodzinnym i akurat w tym danym szpitalu sytuacja się nie zmieniła .A to ze nie mieszkam w Polsce a wiem co się dzieje , to tak jak pisałam mam pół rodziny w służbie zdrowia i jak dzwonie np. do ciotki to non stop coś słyszę nie miłego ;)
Jeśli chodzi o cc to ja miałam mieć od samego początku z powodów medycznych !
a ze lekarz w szpitalu olał sytuacje to co mogę zrobić? chyba raczej nic, bo niby lekarz wie co robi ehh

owszem czytalam twojego posta, bo inaczej bym sie do niego nie odniosla.. i wiem o tym ze mialas cc z powodow medycznych (pisalas juz o tym pare tygodni temu) - w kazdym zawodzie niestety trafiaja sie niewykwalifikowani lub po prostu niezdolni osobnicy - ale nie mozna przez to oceniac ogolu...
nie każdy Polak to pijak, i nie każda Rumunka to tirówka...
przykro mi ze mialas trudny porod, mam nadzieje, ze drugi (cc) bedzie dla ciebie i dla dziecka lepszym...
Dalej NIE zgadzam sie z twoja opinia, ale nie ma sensu dalej kontynuowac tematu bo i tak do konsensusu nie dojdziemy...
a ciocia nie opowiada ci o pozytywnych przypadkach???

Pajkaa mnie to w ogole troche przeraza nie tyle sam porod, co potem lezenie i wstawanie po porodzie...

Ostatnia edycja:
Tamtum rosa, czyli nadmanganian potasu, posiada właściwości grzybo- i bakteriobójcze.
Pomaga przy leczeniu.
Ja także kąpałam małą w nim, odkaża wodę.
Polecam zamiast wszelkich płynów do kąpieli.

owszem czytalam twojego posta, bo inaczej bym sie do niego nie odniosla.. i wiem o tym ze mialas cc z powodow medycznych (pisalas juz o tym pare tygodni temu) - w kazdym zawodzie niestety trafiaja sie niewykwalifikowani lub po prostu niezdolni osobnicy - ale nie mozna przez to oceniac ogolu...
nie każdy Polak to pijak, i nie każda Rumunka to tirówka...
przykro mi ze mialas trudny porod, mam nadzieje, ze drugi (cc) bedzie dla ciebie i dla dziecka lepszym...
Dalej NIE zgadzam sie z twoja opinia, ale nie ma sensu dalej kontynuowac tematu bo i tak do konsensusu nie dojdziemy...
a ciocia nie opowiada ci o pozytywnych przypadkach???
Akurat na terenie Niemiec co do polaków i alkoholu to niestety , ALE Polacy maja zepsuta opinie...A jak naprawdę jest , to chyba każdy dobrze wie,ja nie oceniam wszystkich , ale tych lekarzy i w tym danym szpitalu...i tu Cie zadziwię moja ciotka żadnych pozytywnych opinii nie wynosi stamtąd...A ze sie nie zgadzasz z moja opinia , każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na dany temat...

Shyla może właśnie dlatego życie jest takie ciekawe, bo każdy ma różne opinie rozne tematy; epizod mieszkania i pracy w Niemczech też mam za sobą i znam Niemców, którzy nie myślą o Polakach aż tak źle, tak jak nie każdy Polak myśli o Niemcu hitlerowiec...nie ważne; a skoro w tym szpitalu o którym piszesz nie ma "pozytywnych " przypadków, to chyba o nim źle świadczy o nie o wszystkich - a tak mi się wydaje ze w swoich pierwszych postach jednak wyrazalas opinie ogólną o lekarzach w Polsce - i tylko do tego się odnoszę

Kobietki ma pytanie odnośnie twardniejącego brzuszka, jak jestem zmęczona i np. dużo chodzę to brzuszek robi mi się bardzo twardy; wczoraj byłam na wielogodzinnym bieganiu po sklepach i pod koniec to miałam już mega twardy brzucholek - aż mnie bolał, wystraszyłam się oczywiście.. kiedy usiadałam robił się po chwili normalny... a jak wstałam i chodziłam znowu to samo...
nie wiem czy to powód do zmartwienia...

Shyla może właśnie dlatego życie jest takie ciekawe, bo każdy ma różne opinie na swój temat; epizod mieszkania i pracy w Niemczech też mam za sobą i znam Niemców, którzy nie myślą o Polakach aż tak źle, tak jak nie każdy Polak myśli o Niemcu hitlerowiec...nie ważne; a skoro w tym szpitalu o którym piszesz nie ma "pozytywnych " przypadków, to chyba o nim źle świadczy o nie o wszystkich
O tym szpitalu można dużo poczytać na necie, ale mniejsza o to...było minęło...
Jakieś 2 miesiące temu zmarła tam dziewczyna przy porodzie, bo niby lekarze nie wiedzieli ze była chora na serce , i poród odbierał ordynator ten sam co ja leżałam, to jak można pozytywnie o nim myśleć... (oczywiście nie straszę tu nikogo )

reklama
Do góry