reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

U mnie połóg trwał ponad 8 tygodni, to był koszmarny czas, bo nie mogłam spać po nocach.
Byłam źle zszyta i przez przez to tak się męczyłam.
Spałam po dwie godziny, bo piekło, swędziało, latałam między prysznicem i wanną,
aby sobie ulżyć.
Ale i tak wolę to niż operację.
Mam nadzieję, że obie dziewczyny zanurkują i główki będą miały na dole.

Wydaje mi się, że nikomu nie chodzi o medyczne wskazania do cesarki.
To nie podlega dyskusji, bo lekarze wiedzą lepiej co robią.
To co innego niż wybór cesarki bo, np. boję się bólu.
Ja nikogo nie oceniam i szanuje każdą decyzję.

ja własnie sie boje tego i na dodatek ide na wesele 2 pazdziernika i nie wyobrazam sobie isc z tym mega podkladem belli na wesele to mnie przeraza.

Cayra co do porodu CC nikt nie neguje tego, ze lekarz tak zalecał. Tak jak napisała Aga Natalia nie wyobrażam sobie brać CC na życzenie dlatego,z e jest mniejszy ból. I nikt nie napisał, ze jest to największe zło na świecie bo gdyby tak było to lekarze by tego nie pzreprowadzali. Jednak jest to zabieg, do którego myslę, ze trzeba sie odpowiednio psychicznie przygotować.

Ja wiem,z e jak u mnie zapadnie decyzja o CC to będzie to wielka jedna panika. Bo miałam robioną kiedyś laparoskopię i miałam zrobione 3 dziurki i dochodziłam do siebie ponad tydzień i boję się tego, ze wpadnę w depresje:(
I nikt nikogo tutaj nie chce straszyć bo wiadomo, ze zarówno SN jak i CC to nie jest bułka z masłem.

A i tak jeżeli lekarz zleci SN to i tak trzeba mieć na uwadze, ze moze być problem podczas porodu.

ja już mówię dobranoc :) jutro pewnie sie nie pojawię bo będe u mamy i ide na holtera mam nadzieje, ze dobrze mi wyjdzie bo od tego zależy rodzaj porodu :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja własnie sie boje tego i na dodatek ide na wesele 2 pazdziernika i nie wyobrazam sobie isc z tym mega podkladem belli na wesele to mnie przeraza.

Cayra co do porodu CC nikt nie neguje tego, ze lekarz tak zalecał. Tak jak napisała Aga Natalia nie wyobrażam sobie brać CC na życzenie dlatego,z e jest mniejszy ból. I nikt nie napisał, ze jest to największe zło na świecie bo gdyby tak było to lekarze by tego nie pzreprowadzali. Jednak jest to zabieg, do którego myslę, ze trzeba sie odpowiednio psychicznie przygotować.

Ja wiem,z e jak u mnie zapadnie decyzja o CC to będzie to wielka jedna panika. Bo miałam robioną kiedyś laparoskopię i miałam zrobione 3 dziurki i dochodziłam do siebie ponad tydzień i boję się tego, ze wpadnę w depresje:(
I nikt nikogo tutaj nie chce straszyć bo wiadomo, ze zarówno SN jak i CC to nie jest bułka z masłem.

A i tak jeżeli lekarz zleci SN to i tak trzeba mieć na uwadze, ze moze być problem podczas porodu.

ja już mówię dobranoc :) jutro pewnie sie nie pojawię bo będe u mamy i ide na holtera mam nadzieje, ze dobrze mi wyjdzie bo od tego zależy rodzaj porodu :p

Wierz mi, ja z własnej woli też bym nie wybrała cesarki... Ale cieszę się, że wiem o niej już teraz i moge się do niej jakoś przygotować, a nie próbować rodzić naturalnie, a potem dowiedzieć się o cesarce na koniec...

Ja również mojego Kubka urodziłam przez cesarke wiedziałam juz wcześniej mój poród trwał 10 minut potem zaszycie razem do godziny wiec nie wiem co znaczy ból porodowy ale za to wiem jak sie puzniej nacierpiałam ja równierz 24 godziny lerzałam plackiem z niesamowitym bólem było cieżko ale dałam rade więc uważam ze i taki poród i taki wiąże sie z bólem który musimy przetrwać dla naszych maleństw ,teraz chetnie urodziłabym sn ale wiem ze to nie możliwe wiec czeka mnie druga cesarka ale dam rade najwarzniejsze ze wiem co i jak najgorsze przy tym jest to ze przez pierwsze 24 godziny nikt nie może wejsc do sali a przeciez to wtedy najbardziej potrzebuje sie wsparcia ze strony bliskich.

Shyla, kochana moja...co jest grane...:szok::szok::szok: Odczekaj jakiś czas, nie proś admina o usunięcie konta :no: (nie ma takiej opcji w ustawieniach profilu). No wiesz?!
Proszę, nie rób tego :no::-(
Kochanie , mam pewne problemy od tygodnia które muszę razem z mężem rozwiązać :/ i stad te dołki...
W tygodniu jadę do polski i znów zaczną się kolejne problemy :/
konto zostawię, bo tak czy tak będę tu zaglądać...
Shyla z pewnością wysłalaś juz prośbę do admina.. ehh:unsure:
Nie , nie pisałam jeszcze do admina, konto zostawiam, choć dołek i humoru nie ma...

Shyla niestety musze stwierdzić z przykrością, że nie masz bladego pojęcia o polskiej służbie zdrowia. Twoje myslenie o tym co się teraz dzieje w Polsce zatrzymało się na tym co było kilkanaście lat temu. Ja jestem bardzo blisko związana ze służba zdrowia, tak samo mój mąż i praktycznie większość moich znajomych. Dlatego uważam, że piszesz kłamliwe opinie.
A jeśli chodzi o poród sn czy cc to radzę Ci poczytaj sobie fachową literaturę, jeśli chodzi o poziom bezpieczeństwa.
Akurat tu wiem wystarczająco , moja polowa rodziny pracuje w służbie zdrowia.Jakbyś przeżyła to co ja przy porodzie , to i Twoja psychika zatrzymałaby się na tym. Ja pisze kłamliwe opinie??? heee ?akurat napisałam to co przeżyłam wiem i widzę co sie dzieje...
A czy ja pisałam coś na temat bezpieczeństwa, który poród jest lepszy?? przejrzyj jeszcze raz moje posty...

Wierz mi, ja z własnej woli też bym nie wybrała cesarki... Ale cieszę się, że wiem o niej już teraz i moge się do niej jakoś przygotować, a nie próbować rodzić naturalnie, a potem dowiedzieć się o cesarce na koniec...

oj wierz mi, ze ja tez wolalabym wiedzieć tak ajk Ty i psychicznie się do tego nastawić a nie np przy samym porodzie. Ale mysle, ze wtedy moze byc tak, ze powiem a tnijcie mnie byle dzidziusiowi nic nie było, ale na pewno nie chce być znieczulana całkowicie. Aczkolwiek nie wiem jak jest w praktyce. Bo ja akurat brałam udział w CC, gdzie wszystkie kobiety były znieczulane całkowicie.
U mnie przy znieczuleniu pewnie znowu pojawi się problem z sercem.

Hej kobietki, weekend weekend i po weekendzie...
poczytalam was wszystkie i ciesze sie, ze u wiekszosci z was wszystko ok:) ze dzieciaki zywiolowe i daja o sobie znac:)
przykre jest to, ze jakas dziwna atmosfera sie tu na forum od czasu do czasu wytwarza, a przeciez tak jak pisala ciamajdka wczesniej kazda MA prawo do wyrazenie swojej opinii... mysle ze nie ma co sie rozpisywac, bo naraze sie na krytyke...
wszystkie ciuszki, ktore kupilyscie oczywiscie superek - no i ceny, czasami to faktycznie uda wam sie cosik super znalezc na tym allegro, jakos nie mam szczescia
Polianno udaj sie lepiej do lekarza dla wlasnego spokoju
Ciamajdo moj nick od imienia, zadnych rewelacji;)
Shyla niestety zgadzam sie z Alą, nie masz racji co do sluzby zdrowia w Polsce, byc moze w twoim przypadku nie bylo ciekawie - byc moze zle cie "obsluzono" tego nie neguję, ale nie mozesz po swoim przypadku oceniac wszystkich, znam wielu lekarzy, mam przyjaciol lekarzy i na szczescie nie wszyscy biora lapowki - tylko po co o takich co nie biora mowiac??? to nudne nie? .. a taki co bierze to przynajmniej jest tematem do rozmow.. ; ponadto mam kolezanki, ktore proszac swojego prywatnego lekarza o zrobienie cc zostaly grzecznie "wyrzucone" i wiecej nie byly przyjmowane - dobry lekarz sam wie co zrobic; jak sama piszez nie mieszkasz w Polsce - wiec jak mozesz wiedziec jak tu jest - przykro mi, ze twoj porod byl nieciekawy, ale mam bardzo duzo kolezanek BARDZO zadowolonych z obslugi (bezpłatnej!!!) w naszych szpitalach, a zle przypadki trafia sie zawsze - w kazdej dziedzinie
sprawa cc jest sprawa bardzo sliską, chyba jednak powinien decydowac lekarz a nie pacjentka - bo to on zna sie na tym co robi i to on prowadzi ciaze

a co do Twojego odejscia z bb - hmm mysle, ze jesli masz przesyt to moze potrzebujesz troche odpoczynku od bb, mysle jak kazda z nas, ale po paru dniach pewnie i tak tu zajrzysz;) bo tak czy siak bb wciaga; po co od razu rezygnowac z konta;)
wszystkim kobietkom majacym wizyty zycze powodzenia i milutkich chwil ogladaj maluszki

Ostatnia edycja:
Do tego czasu będziesz już jak nowa.
Ja byłam źle zszyta.
Ale polecam nasiadówki z rumianku, bądź nadmangamian potasu i szare mydło, szczególnie to ostatnie.

Mówisz,z e do 2 października moze mi nie grozić isc z mega podpachą na wesele?? oj jaby się bardzo cieszyla dla nie nawet cienka podpaska to masakra a co dopiero te giganty :-D
Oj dziękuję za dobre, cenne rady :) muszę zanotować wszystko:)
moze dojde do pionu na to wesele:p

Ja już mówię dobranoc dziewczynki.

reklama
Dobry wieczór dziewczyny,
ja dopiero tak późno, bo miałam gości.:tak:
Odwiedziła mnie siostra z mężem i małą Emilką :-D:-D:-D
Ciamajdko, co do nicku, ja mam taki, bo musiałam wymyślić jakiś nick, pochodzący od mojego zdrobnienia imienia, ponieważ zdrobnienie już było zajęte chyba przez tysiące dziewczyn. ;-) I stąd się wzięła kiniusia :-D

Co do SN konta CC, to jutro się wypowiem, bo dziś nie mam siły się rozpisywać. :sorry:
Wybaczcie. :sorry::zawstydzona/y:

W środę mam usg i....idziemy z M. do usc wybierać datę ślubu :-D
Teraz już mówię dobranoc :tak:
Do juterka :-)

Do góry