reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam was dziewczynki
Mamy niezłą pogode duchota niezla ale to przedsmak naszych meczarni w lipcu i w sierpniu a mamy narazie "małe" brzucholki, aż sie boje jak będę sie pocic póżniej hehe.

Poliana wspólczuje fatalnego dnia ale czasem tak jest glowa do gory jutro bedzie lepiej, ja tez taka dupa jestem nie chce mi sie kłucic z ludzmi wole odpóścić i tez zawsze mi sie po tyłku dostaje niestety ale nie potrafię nie zmienić (chociaz mam i takie dni ze jestem wredna niestety ).
Gratuluje wizyt dziewszynki :)
Mama nadzieje, że wypady majowe sie udadzą, ja zostaje w domku moze jakis spacerki, niestety mam jakiś ucisk na rwe i boli jak chodzę i siedzę.

A wczoraj mnie niezle rodzice mojego P zaskoczyli kurcze warjaci okazalo się że wszytko juz kupili (pierwszy wnuk to pewnie dlatego), wozek juz mam jakis
Emmaljunga jak sprawdzałam na necie to z cena też zaszaleli, łożeczko tez kupili ale kurcze nie mój kolor bo ja do mebli musze ciemny brąz wiec postanowili ze to łóżeczko zostaje u nich na nasze wizyty, co tam jeszcze jakies ubranka, walki talki, o nawet krzesełko do karmienia, karuzele i jeszcze jakies rzeczy, ogólnie stwierdzilismy ze mamy juz wszytko oprócz ... dziecka hahha. Kochani są.
Musze zaraz was poczytac i nadrobić.
Milego dnia :):) pozdrawiam was :)

reklama
Dołączam do grona polianny, może nie jestem wkurzona, ale jeden gośc mnie dziś zdenerwował:wściekła/y:
Stoję w Wordzie żeby zapisać się na egzamin, przed mną 6 osób, oczywiście żadna nie raczyła ustąpić miejsca - bo po co -

Jak już doszło do mnie, podchodzi gość i wpycha się...na co oczywiście wojownicza ja;-) - przepraszam, ale proszę stanąć do kolejki, on na to - ale tu jak karteczka że instruktorzy jazdy obsługiwania są bez kolejki - ja wkurzona ma maxa, i wtedy doszedł mój mąż - a kobiecie w ciąży nie ustępuje się przypadkiem miejsca?, on na to - ale ja nie zauważyłem!!!!!!!!! i stoi dalej i zaczyna dawać babce dokumenty, na to Szymon - to teraz Pan już widzi:tak: on udawał, że nie słyszy i musiałam czekać.

CO ZA WIEŚNIAK, ale zła nie jestem, jest mi po prostu żal takiego debila...i mimo wszytsko życzę mu aby jego ciężarna żona nie była tak traktowana....
Może kiedyś to niekulturalne społeczeństwo się zmieni:tak::tak:

polianna kochanie współczuję podłego dnia, ale musisz po prostu nauczyć się walczyć o swoje:-D:-D Głowa do góry, następnym razem nie daj się

Wuzelek program nagród to jeszcze coś innego od certyfikatu tradycyjnego...:-) na 100% bo siostra już mi pokazywała te dwa certyfikaty, które dostała...i specjalnie ją dopytałam czy zaznaczyła, żee planuje działalność...

kolumnea teściów to rzeczywiście masz boskich:-D:-D Rewelacja.

ps. Termin egzaminu na prawko to 16 czerwca...makabra, będę wtedy już w 35 tyg ciąży!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Ale mi się humorek poprawił. :-):-):-):-):-):-):-)
Tata kupił nam wózek dla maluchów :-):-):-):-):-):-):-):-)
Ja wybrałam, a on zapłacił.
Abc zoom z gondolami :-):-):-):-):-) , do tego torbę, śpiworki, folię i adaptery do fotelików.
A foteliki kupię tutaj, bo taniej :tak::tak:
Normalnie tak się cieszę, z szok:-D:-D:-D:-D:-D:-D

I dostałam dobrą wiadomość, że mój zwrot podatku powinien być w maju, więc ruszę z wyprawką :lol: :lol: :lol: :lol: , a właściwie już ruszyłam, najgorsze, czyli wózek mamy z głowy :-):-):-):-):-)

Witam was dziewczynki
Mamy niezłą pogode duchota niezla ale to przedsmak naszych meczarni w lipcu i w sierpniu a mamy narazie "małe" brzucholki, aż sie boje jak będę sie pocic póżniej hehe.

Poliana wspólczuje fatalnego dnia ale czasem tak jest glowa do gory jutro bedzie lepiej, ja tez taka dupa jestem nie chce mi sie kłucic z ludzmi wole odpóścić i tez zawsze mi sie po tyłku dostaje niestety ale nie potrafię nie zmienić (chociaz mam i takie dni ze jestem wredna niestety ).
Gratuluje wizyt dziewszynki :)
Mama nadzieje, że wypady majowe sie udadzą, ja zostaje w domku moze jakis spacerki, niestety mam jakiś ucisk na rwe i boli jak chodzę i siedzę.

A wczoraj mnie niezle rodzice mojego P zaskoczyli kurcze warjaci okazalo się że wszytko juz kupili (pierwszy wnuk to pewnie dlatego), wozek juz mam jakis
Emmaljunga jak sprawdzałam na necie to z cena też zaszaleli, łożeczko tez kupili ale kurcze nie mój kolor bo ja do mebli musze ciemny brąz wiec postanowili ze to łóżeczko zostaje u nich na nasze wizyty, co tam jeszcze jakies ubranka, walki talki, o nawet krzesełko do karmienia, karuzele i jeszcze jakies rzeczy, ogólnie stwierdzilismy ze mamy juz wszytko oprócz ... dziecka hahha. Kochani są.
Musze zaraz was poczytac i nadrobić.
Milego dnia :):) pozdrawiam was :)

Zawsze twierdziłam, ze "dziadki" to najlepsza instytucja :)))
No to macie już najdroższe rzeczy zakupione!!!!!! Świetnie:)

kolumnea- wooow ale dziadkowie :)) Niesamowite! Zazdroszczę...

Dzięki dziewczyny za pocieszanie, oczywiście jak patrzę z perspektywy czasu to to były bzdurne epizody a jednak mnie rozstroiły, ach ta ciąża :)

Mam pytanie- co sądzicie o takiej bluzce?
NOWOSC TUNIKA BOMBKA DEKOLT WIOSNA 2010+GRATIS6026 (1017316732) - Aukcje internetowe Allegro myślę o kolorze białym i jeszcze jakimś...

Jszcze jest taka:
NOWOSC TUNIKA MARSZCZENIE WIOSNA 2010 +GRATIS 0113 (1021657770) - Aukcje internetowe Allegro tylko obawiam się, że będzie jeszcze bardziej poszerzać,bo nie będzie żadnych kształtów między piersiami a brzuchem...

Ja się witam ponownie już po zajęciach:-)
Było naprawdę super, najpierw gimnastyka troszkę marszu, troszkę na piłce, troszkę na materacu no i tłumaczenie prawidłowego oddychania :-) Później mieliśmy pogadankę i prezenty, dostałam dwie reklamówki gratisów m.in. butelkę Avent, próbkę proszku Jelp, próbkę płynu Lovela, kilka poradników i gazet.

A pogawędka była o objawach w ciąży, które mogę się zdarzać, a które są niepokojące. Omówienie poduszki do karmienia i pasa podtrzymującego brzuch- ten pas jest rewelacyjny na bóle pleców założyłam go na 5 min i od razu było czuć różnicę ( coś takiego - Ciążowy Pas Ortopedyczny NIXIE od PRODUCENTA (1004377984) - Aukcje internetowe Allegro).

A M wrócił z pracy taki milusi dla mnie, że aż szok... Chyba dotarło o co mi chodziło :-D

Ja też kupiłam z tej firmy, ale bawełnianą :-) I jest naprawdę fajna :-)

no to super - cieszę się, że jesteś zadowolona z zajęć :-) ja chyba nie będę mogła chodzić, bo mam dużo leżeć ale musze podpytać się lekarki na następnej wizycie

NOWOSC TUNIKA BOMBKA DEKOLT WIOSNA 2010+GRATIS6026 (1017316732) - Aukcje internetowe Allegro myślę o kolorze białym i jeszcze jakimś...

Jszcze jest taka:
NOWOSC TUNIKA MARSZCZENIE WIOSNA 2010 +GRATIS 0113 (1021657770) - Aukcje internetowe Allegro tylko obawiam się, że będzie jeszcze bardziej poszerzać,bo nie będzie żadnych kształtów między piersiami a brzuchem...

mi osobiście podoba się bardziej ta druga - chyba dlatego, że wczoraj zakupiłam całkiem podobną :-p a brzuszek napewno się będzie odróżniał zarówno w tej pierwszej jak i w tej drugiej.

a co do uprzejmności i tolerancji dla kobiet w ciąży to poprostu ręce opadają - jak można nie zauważyć brzuszka to po pierwsze, a po drugie jakby to dotyczyło tych nieuprzejmych niemiluchów to by odrazu robili mega wielką katastrofę z takiego ich traktowania. a stare babcie to poprostu są bezszczelne (sorki za określenie, bo nie wszystkie). Za to małe dzieci są rozbrajające - robiąc zakupy jedna dziewczynka strasznie się zapatrzyła na mój brzuszek - śmiać mi się chciało, bo raz z jednej strony się przyglądała, raz z drugiej - pewnie się zastanawiała czy połknęlam balon czy piłkę :-D

Polanna mnie osobiście podobają sie bezapelacyjnie te pierwsze tuniki, a ta filotetowa zajeb.....:)
Niuunia ja chyba też nie będę mogła chodzić do szkoły rodzenia, a chciałam:(((( spytam lekarza na kontroli za tydzień!
Ehtele podłość ludzka nie zna granic i tyle!!!!!!!!! Niby jesteśmy Polacy -tacy gościnni co z tego jak chamy (nie wszyscy oczywiście)!
Chyba trzeba tym jełopom co się tak pchają poprostu odpowiadać w ten sposób " tak bardzo proszę niech Pan/i będzie pierwszy/a ja sobie z dzieckiem poczekam czujemy się wyśmienicie w kolejkach"!!!!!!

Bombusia, świetny tekst :-) Muszę go wykorzystać któregoś razu ;-P Ja ostatnio naskoczyłam na jednego chłopaczka w Biedronce. Stałam w długiej kolejce, po chwili przyszła kasjerka, żeby otworzyć drugą kasę, ten koleś (stał wcześniej za mną) chciał czmychnąć do tej kasy, ja byłam szybsza ;-) i mówię do niego: "Młody, kolejka chyba obowiązuje", a on zszokowany "tak tak", chyba się nie spodziewał, że się odezwę. Mój mąż śmiał się potem, że się wygadana zrobiłam w tej ciąży. A co - trzeba walczyć, bo to, że jestem w ciąży, to nikogo w sklepach nie obchodzi. Trzeba być twardym, a nie "miętkim" :-D:-D:-D

kolumnea- wooow ale dziadkowie :)) Niesamowite! Zazdroszczę...

Dzięki dziewczyny za pocieszanie, oczywiście jak patrzę z perspektywy czasu to to były bzdurne epizody a jednak mnie rozstroiły, ach ta ciąża :)

Jszcze jest taka:

Mi sie podoba ta pierwsza

Polianna ta pierwsza tunika super!!!!

Bombusia
dla nas wózek to spory wydatek,
tym bardziej, że siedzę na bezpłatnym chorobowym,
bo zabrakło mi 2 składek w 2008(2 tygodni).
Dlatego bardzo się cieszę, że tata pomógł.

Ethele
dupek z tego gościa.
Dla mnie takie sytuacje są normalne.
Tutaj kobietom w ciąży nikt nie ustępuje.
Już się przyzwyczaiłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Bosh, Was nadrobić to dobre 2 godzinki, a to tylko 2 dni pisania...:rofl2:

coś dla znudzonych mam, albo po prostu dla mających troszkę wolnego czasu
...szkolenia e-lerningowe z PARPU (Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości)

Ehtele super stronka, już się zalogowałam... w pracy mam takie e-learningi i czasami jak bywało nudno to robiłam sobie jeden za drugim:laugh2:

no i od ostatniej wizyty schudłam 70dkg :sorry:

Puchatka chudniesz.... wow, JA TEŻ TAK CHCE!!!!:eek::-D:-D:-D

Ja również jestem po wizycie ;-) Wszystko z dzidzią ok. Lekarz się zaśmiał, że taki duży brzuch mam jak na 25 tygodni, a ja mu na to, że dobrze, że mi co innego nie rośnie w tej ciąży :-D Nie miał wyjścia - musiał przyznać mi rację :laugh2:

Black_Opal ja wizytę mam we wtorek i boję się reakcji ginka, najpierw wejdzie mój brzuch, potem mój brzuch, następnie mój brzuchhhh i Jaaa:rofl2::rofl2::rofl2::eek:

Shiraa no wiesz co... pamiętamy Cię;-) świetnie że wszystko dobrze, no i zazdroszczę pipuńci, bo ja coś czuję , że się płęć "zmieni" we wtorek... a różowe już pokupywałam...

A poszło o moje piersi :crazy: Jak usłyszałam tekst: Oj kochanie jakoś tak Ci te cycunie opadły ostatnio... Ja na to przecież są coraz cięższe i mimo smarowania się preparatami opadają i, że jak odstawię dziecko od piersi to ide na zabieg ujędrnienia biustu, a On że ja sobie wydam na taką głupotę kilka tyś, a przecież tylko On będzie go oglądał :angry::angry::angry::angry:

Bogusia86 u mnie to są dopiero akcje...Podam przykłady:(oczywiście wiadomo, że to żarty z nutką prawdy)
1. -Tobi nie wyglądam w tym za grubo?-ja
-Mam odpowiedzieć szczerze czy dyplomatycznie?:laugh2:-on
2. - Tobi bolą mnie biodra, nosz kurde jak nie wiem...
- mnie też by bolały jakbym miał takie obciążenie:laugh2::laugh2::laugh2:
3. -Tobi zrobisz mi zdjęcie?
-Marcyś ja wiem, że mamy cyfrówkę ale tu też może coś pęknąć:rofl2::rofl2::rofl2:
4. -Tobi no i powiedz mi od czego zepsuło się to łożysko w kole?
-Kochanie bo było w tym kole od strony kierowcy, a Ty tam jeździsz...:laugh2:
i wiele wiele innych:eek::sorry::tak::-D

Dziewczynki zapowiadam, żeby nie było:-p że jutro wyjeżdżam do Siemianówki, czyli w rejony Puszczy Białowieskiej:-):-) Wrócę dopiero koło 06.05.

Ehtele zazdroszczę wyjazdu w tak świetne miejsce:rofl2: baw się superancko:tak: przy okazji-po Twoich opisach jedzonka w momencie cieknie mi ślinka:-p

Kasia2506 gratuluję udanej wizyty...:-)

bardzo czesto mam zdretwiala dlon- a dokladnie 2 palce- nie wiem od czego to. czy ktoras z was tak miala?

Kassia181
ja mam codziennie mrowienia i drętwienia... szczególnie w stopach, ale dłonie też czasem... i mam to dopiero w ciąży..

Tobi niestety nie dostał tej pracy, o której marzyło mu się... własnie dziś miał rozmowę kwalifikacyjną w Mysłowicach. Dziś pojechaliśmy nad Zalew Jaworzno-Sosina... ślicznie, ale mało ludzi jeszcze i budki z lodami były pozamykane... a później zachciało nam się jeść, no i pić, i siku, i tych lodów i stwierdziliśmy, że wszystkie nasze wymagania zaspokoi....Mc'Donalds:laugh2::laugh2::laugh2:
Śmialiśmy się, że napiszę Wam na forum, że pojechaliśmy na romantyczny obiad haha:rofl2: ale nie ważne gdzie, ważne że było miło...
teraz ja siędzę u Was, on na swojej grze... ale jakoś mi to dzisiaj nie przeszkadza, bo jakos tak miło jest no i w ogóle:happy: mielismy dzisiaj wracać do domu ale zadzwoniła mama T. i zaprosiła nas jutro na obiad do restauracji więc siłą rzeczy zostaliśmy... jakaś kobietka pisała o Zoo w Chorzowie, aż mam chęć, w końcu to rzut beretem, chyba namówię T.

"Źli ludzie" od wyroku się odezwali, i przelali pierwszą ratę zadośćuczynienia... jestem zadowolona... wiadomo o co chodzi:rofl2:

Na pogrzeb Adama (pisałam o klepsydrze) nie poszłam z dwóch powodów:
1. Jestem w Mysłowicach..
2. Nie chcę go pamietać w trumnie... nie wiem czy chciałabym bardzo iść na ten pogrzeb, ze względu na to jak się rozstalismy, i ze względu na T... nie spoczywa w spokoju, tam mu lepiej, wierzę w to... tu na ziemi miał piekło... niestety...

Mała kopie jak szalona, usnąć nie mogę, sa chwile kiedy jest cisza, ale zaraz jak cos zjem albo się napiję to jest buszowanie... no i nie jest już lekko, coraz większa jest więc coraz to mocniejsze ruchy... takie troszkę przeszkadzające, ale najważniejsze że mój Cudek ma się dobrze... :rofl2:

aha wiecie jaki T. ma sposób na skuszenie mnie na kochanie się? ostatnio mu to weszło do potocznej mowy po tym jak trzymał rękę na moim brzuchu a mała akurat się nie ruszała.. więc leciutko zaczęłam pukać i go naciskać..a T. nie lubi jak tak robię, bo mówi że jak śpi to żeby nie budzić... a ja mówię" ja się bawię z nią:rofl2:"... no i teraz tekst stulecia:
"to chodź się lepiej pokochamy to ja się z nią pobawię w ŁAP PALUCHA":laugh2::laugh2::laugh2: bosh....

no to na razie tyle..ide pobuszowac na all..

Do góry