reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dzien dobry!

kolumnea- wooow ale dziadkowie :)) Niesamowite! Zazdroszczę...

Dzięki dziewczyny za pocieszanie, oczywiście jak patrzę z perspektywy czasu to to były bzdurne epizody a jednak mnie rozstroiły, ach ta ciąża :)

Mam pytanie- co sądzicie o takiej bluzce?
NOWOSC TUNIKA BOMBKA DEKOLT WIOSNA 2010+GRATIS6026 (1017316732) - Aukcje internetowe Allegro myślę o kolorze białym i jeszcze jakimś...

Jszcze jest taka:
NOWOSC TUNIKA MARSZCZENIE WIOSNA 2010 +GRATIS 0113 (1021657770) - Aukcje internetowe Allegro tylko obawiam się, że będzie jeszcze bardziej poszerzać,bo nie będzie żadnych kształtów między piersiami a brzuchem...

polianno ja moze nie doradze ktora z tych co pokazalas, bo ja raczej szukam zawsze takich dluzszych tunik, ale kupowalam u tego uzytkownika niedawno takie NOWOSC SUPER TUNIKA DEKOLT WIOSNA +GRATIS 0131 (1006504903) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajne :tak:

ehtele ja wczoraj tez mialam troche podobna akcje - stalam w urzedzie komunikacji by zarjestrowac auto...kolejka dluga, pani w informacji sprawdzila mi dokumenty i nic nie powiedziala, jak juz doczekalam swojej kolejki to pani wziela dokumenty i na koniec stwierdzila, ze ona mi auta nie zarejestruje bo musi byc maz albo musze miec upowaznienie i jego dowod! musialam po niego jechac i znowu stac na nowo w kolejce....a pani z informacji zdziwiona do mnie, ze mi nie zarejestrowali auta?? wiec jej mowie, ze nie, bo musi byc maz a ona "ojej nie zwrocilam uwagi", a to jej obowiazek poinformowac ludzi zanim jak glupki stoja w kolejce....potem skomentowalam to glosno co o tym mysle....a dzisiaj po tym wszystkim boli mnie caly dol, bo sie nastalam, nabiegalam, itp.

reklama
Witam w pierwszy dzionek maja:-D
U nas leje jak z cebra od 2 godzin i jest b. ponuro na dworzu:crazy:, no ale taką właśnie pogodę zapowiadali, na jutro również.
Chyba od tej pogody boli mnie głowa, z krótkiego spaceru z M dziś raczej nici:-:)-(.
Życzę Wam miłego i spokojnego dzionka:tak:Mamuśki:happy:.

Hejka, u nas niestety też pogoda do bani... popsulo sie, a tak ladnie bylo... może jutro będzie lepiej
Kasikz uważaj na siebie; leż i odpoczywaj:)
Ciamajdka baleriny fajne, ja też mam normalnie 39-40 - ale mam nadzieję, że mi noga nie urośnie;/

Witam się majowo i deszczowo - a podobno nie miało padać :p ach ta pogoda :p

A ja dzisiaj mam podły dzień. Byłam na zakupach, kupiłam buty mojej małej choć nie obyło się bez stresu,nerwów itd. bo ona oczywiście musi być nadaktywna. Upał totalny itd. Dla siebie nic nie kupiłam,obeszłam kilka sklepów i nic! Mam długą i wąską stopę i nic na mnie nie pasuje. Z resztą...nie mam sił już łazić po sklepach w taką pogodę. Brzuch mi się powiększa z dnia na dzień i jestem naprawdę zmęczona. A NA DODATEK JESTEM DUPA WOŁOWA a nie kobieta.
Sprzedawczynie w sklepie ucieły sobie pogawędkę ,która usłyszałam na temat Olimpii "Boże,mam dość tego dzieciaka, zaraz ją zatrzasnę. I to do tego dziewczynka!!"
Wyszłam wkurzona.
Poszłam do apteki,stoję sama w kolejc i wchodzi babka ok.50 lat,. Stanęła obok mnie, wręcz przede mną zamiast za mną jak to zwykle w kolejkach bywa i za chwile otworzyła się kasa ,oczywiście dostała torpedy w nogach i mnie wyprzedziła. Nie miałam odwagi się z nią wykłócać ani zwrócić uwagi i teraz jestem wkurzona. Zawsze będę po tyłku bita jak tak bedę robić. Oczywiście do tego musiała dojśc "kropka nad i" gdy zobaczyłam dziurę w jedynych leginsach,które mogę nosić i które pozwalają mi na założenie całej reszty ubrań w mojej szafie ( no bo nosząc pończochy jakoś trzeba je zakryć). Szala goryczy się przelała i się popłakałam.
Pozostają mi zakupy na allegro i liczenie na cud,że może tym razem uda mi się kupic cos dobrego bo póki co zawsze dostawałam buble a nie ubrania.
Musiałam się wygadać.

Słońce co sie bedziesz idiotkami przejmowała?? jeżeli bardzo chcesz polecam Ci sklep Camaieu są tam bardzo fajne tuniczki takie własnie na schowanie brzuszka po 39 zł. Bardzo dobrej jakości i przewiewne.
Mogę Ci polecić sprzedawcę u którego kupiłam tuniczkę ciążową Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro ja mimo tego, ze ma 14 negatywów dostalam swoje rzeczy bezproblemowo.
Mogę polecić również tego sprzedawcę http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3714507 i tego również http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9059247 i tego również http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7278340

kolumnea- wooow ale dziadkowie :)) Niesamowite! Zazdroszczę...

Dzięki dziewczyny za pocieszanie, oczywiście jak patrzę z perspektywy czasu to to były bzdurne epizody a jednak mnie rozstroiły, ach ta ciąża :)

Mam pytanie- co sądzicie o takiej bluzce?
NOWOSC TUNIKA BOMBKA DEKOLT WIOSNA 2010+GRATIS6026 (1017316732) - Aukcje internetowe Allegro myślę o kolorze białym i jeszcze jakimś...

Jszcze jest taka:
NOWOSC TUNIKA MARSZCZENIE WIOSNA 2010 +GRATIS 0113 (1021657770) - Aukcje internetowe Allegro tylko obawiam się, że będzie jeszcze bardziej poszerzać,bo nie będzie żadnych kształtów między piersiami a brzuchem...

Bardzo ladne są obie tuniczki :)

U mnie także leje , ale chyba zaprosimy gości do nas:) przynajmniej będzie miło :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Też się witam majowo :-) U nas wczoraj były 33 stopnie w słońcu... normalnie przegięcie, ale przynajmniej z mężem mogliśmy sobie długi spacer zrobić, wreszcie świderka zjadłam :-D Tylko odpoczynek na każdej napotkanej ławce robiłam tak mnie już chodzenie męczy, ale nie mogę sie oprzeć spacerom :eek: A dzisiaj pogoda się zrąbała... ale 20 stopni jest i póki co tylko chwilami sobie deszcz kropi. Ale dzisiaj na spacer się nie wybieram bo po wczorajszym jestem wypompowana i mała wieczorem dała mi tak popalić kopniakami że szok, chyba też się zmęczyła :-D A teraz wcinam czekoladę i mała też baraszkuje, ale cieszę się z tego powodu bo przynajmniej wiem że u niej wszystko w porządku :-) Pozdrawiam kobietki, miłego 1-szego maja i całego miesiąca zresztą też :-) I byle jeszcze te 3 miesiące zleciały i będziemy już tak blisko spotkania z naszymi maluszkami :-)

Bosh, Was nadrobić to dobre 2 godzinki, a to tylko 2 dni pisania...:rofl2:

Ehtele super stronka, już się zalogowałam... w pracy mam takie e-learningi i czasami jak bywało nudno to robiłam sobie jeden za drugim:laugh2:

Puchatka chudniesz.... wow, JA TEŻ TAK CHCE!!!!:eek::-D:-D:-D

Black_Opal ja wizytę mam we wtorek i boję się reakcji ginka, najpierw wejdzie mój brzuch, potem mój brzuch, następnie mój brzuchhhh i Jaaa:rofl2::rofl2::rofl2::eek:

Shiraa no wiesz co... pamiętamy Cię;-) świetnie że wszystko dobrze, no i zazdroszczę pipuńci, bo ja coś czuję , że się płęć "zmieni" we wtorek... a różowe już pokupywałam...

Bogusia86 u mnie to są dopiero akcje...Podam przykłady:(oczywiście wiadomo, że to żarty z nutką prawdy)
1. -Tobi nie wyglądam w tym za grubo?-ja
-Mam odpowiedzieć szczerze czy dyplomatycznie?:laugh2:-on
2. - Tobi bolą mnie biodra, nosz kurde jak nie wiem...
- mnie też by bolały jakbym miał takie obciążenie:laugh2::laugh2::laugh2:
3. -Tobi zrobisz mi zdjęcie?
-Marcyś ja wiem, że mamy cyfrówkę ale tu też może coś pęknąć:rofl2::rofl2::rofl2:
4. -Tobi no i powiedz mi od czego zepsuło się to łożysko w kole?
-Kochanie bo było w tym kole od strony kierowcy, a Ty tam jeździsz...:laugh2:
i wiele wiele innych:eek::sorry::tak::-D

Ehtele zazdroszczę wyjazdu w tak świetne miejsce:rofl2: baw się superancko:tak: przy okazji-po Twoich opisach jedzonka w momencie cieknie mi ślinka:-p

Kasia2506 gratuluję udanej wizyty...:-)

Kassia181
ja mam codziennie mrowienia i drętwienia... szczególnie w stopach, ale dłonie też czasem... i mam to dopiero w ciąży..

Tobi niestety nie dostał tej pracy, o której marzyło mu się... własnie dziś miał rozmowę kwalifikacyjną w Mysłowicach. Dziś pojechaliśmy nad Zalew Jaworzno-Sosina... ślicznie, ale mało ludzi jeszcze i budki z lodami były pozamykane... a później zachciało nam się jeść, no i pić, i siku, i tych lodów i stwierdziliśmy, że wszystkie nasze wymagania zaspokoi....Mc'Donalds:laugh2::laugh2::laugh2:
Śmialiśmy się, że napiszę Wam na forum, że pojechaliśmy na romantyczny obiad haha:rofl2: ale nie ważne gdzie, ważne że było miło...
teraz ja siędzę u Was, on na swojej grze... ale jakoś mi to dzisiaj nie przeszkadza, bo jakos tak miło jest no i w ogóle:happy: mielismy dzisiaj wracać do domu ale zadzwoniła mama T. i zaprosiła nas jutro na obiad do restauracji więc siłą rzeczy zostaliśmy... jakaś kobietka pisała o Zoo w Chorzowie, aż mam chęć, w końcu to rzut beretem, chyba namówię T.

"Źli ludzie" od wyroku się odezwali, i przelali pierwszą ratę zadośćuczynienia... jestem zadowolona... wiadomo o co chodzi:rofl2:

Na pogrzeb Adama (pisałam o klepsydrze) nie poszłam z dwóch powodów:
1. Jestem w Mysłowicach..
2. Nie chcę go pamietać w trumnie... nie wiem czy chciałabym bardzo iść na ten pogrzeb, ze względu na to jak się rozstalismy, i ze względu na T... nie spoczywa w spokoju, tam mu lepiej, wierzę w to... tu na ziemi miał piekło... niestety...

Mała kopie jak szalona, usnąć nie mogę, sa chwile kiedy jest cisza, ale zaraz jak cos zjem albo się napiję to jest buszowanie... no i nie jest już lekko, coraz większa jest więc coraz to mocniejsze ruchy... takie troszkę przeszkadzające, ale najważniejsze że mój Cudek ma się dobrze... :rofl2:

aha wiecie jaki T. ma sposób na skuszenie mnie na kochanie się? ostatnio mu to weszło do potocznej mowy po tym jak trzymał rękę na moim brzuchu a mała akurat się nie ruszała.. więc leciutko zaczęłam pukać i go naciskać..a T. nie lubi jak tak robię, bo mówi że jak śpi to żeby nie budzić... a ja mówię" ja się bawię z nią:rofl2:"... no i teraz tekst stulecia:
"to chodź się lepiej pokochamy to ja się z nią pobawię w ŁAP PALUCHA":laugh2::laugh2::laugh2: bosh....

no to na razie tyle..ide pobuszowac na all..

Ciamajdko moj mąż jak wchodzę do łóżka mówi mi " Płetwal Błękitny właśnie osiadł na mieliźnie":)

Dobra, kupiłam.... pod wpływem chwili ale za 30 zł z przesyłką..:rofl2:
przynajmniej będzie w czym latać wieczorami...
CHROKEE rozm 41 baleriny, BCM , zamsz, brąz NOWE (1009654024) - Aukcje internetowe Allegro

idę leżeć...
dobranoc:)

Bardzo fajne

Dziewczyny was nadrobić to się nie da. Produkcja taka że masakra:)
Pozdrawiam was gorąco.
U mnie niestety średnio, zaczeła mi sie skracać szyjka. Od wczoraj leże do niedzieli na zwiększonej dawce magnezu i nospie forte. W niedziele sie okaze co dalej. Pewnie bede miala założony pessar, oby tylko wszystko było dobrze i mogla się troche ruszac.

Słońce to odpoczywaj sobie jak najwięcej :)

a ja sie witam znad morza!
wczoraj późnym wieczorem dotarliśmy na miejsce, jeszcze w nocy instalowałam bezprzewodowy internet żebym miała kontakt ze światem:-)

dzis już o 7 rano na nogach:no: chłopcy nas wywalili bo wzieli sie za szpachlowanie domku:wściekła/y:.u mnie pogoda na razie piękna mam nadzieję że tak zostanie i nie zacznie padać, tak jak u was:rofl2:
dziewczyną wyjeżdżającym życzę udanych wypadów, reszcie oczywiście miłego wypoczynku i mniej stresów przez różnych buraków:-D

Dzień doberek :-)
Witam się majowo :-) Tak jak Bombusia napisała, w Łodzi pogoda paskudna :crazy:, ale co zrobić :confused2:
Ja właśnie ogarnęłam Nasz pokoik i biorę sie za obiadek :tak:
Dzisiaj wyjątkowo późno :-D
M. poszedł na fuszkę, więc cały dzień mam świętego spokoju :tak:;-)

Dziewczyny, doradźcie mi, na pewno do końca roku nie będzie Nas stać na zakup obrączek takich jakbym ja chciała, opłacenie ślubu i jakiegoś nawet skromnego przyjęcia. Niestety jednak nie damy rady finansowo :-(
Ale ja sobie tak pomyślałam, że w czerwcu wzięlibyśmy ślub cywilny, tak jak planowaliśmy, tymczasowo zakładając obrączki srebrne (nie będą święcone przez księdza, więc to chyba nie ból, co? Na ślub kościelny kupilibyśmy złote już), po ślubie, skromniutki obiadek w domku, dla samych rodziców i rodzeństwa. :tak: I wsio :tak:
Co o tym sądzicie? Tak sobie wymyśliłam, ale chciałabym poznać Wasze zdanie moje kochane dziewczyny :tak:

P.S. Pajeczko, zapomniałam odpisać :zawstydzona/y: Luteinkę kazała mi doktorka brać do 34 tygodnia ciąży, więc tego się trzymamy. :tak:

Miłego dzionka, weekendu i majóweczki życzę dziewczyny :tak::-)
Wszystkim życzę miłego wypoczynku i udanej pogody :))))

Ostatnia edycja:
Dzień doberek :-)
Witam się majowo :-) Tak jak Bombusia napisała, w Łodzi pogoda paskudna :crazy:, ale co zrobić :confused2:
Ja właśnie ogarnęłam Nasz pokoik i biorę sie za obiadek :tak:
Dzisiaj wyjątkowo późno :-D
M. poszedł na fuszkę, więc cały dzień mam świętego spokoju :tak:;-)

Dziewczyny, doradźcie mi, na pewno do końca roku nie będzie Nas stać na zakup obrączek takich jakbym ja chciała, opłacenie ślubu i jakiegoś nawet skromnego przyjęcia. Niestety :-(
Ale ja sobie tak pomyślałam, że w czerwcu wzięlibyśmy ślub cywilny, tak jak planowaliśmy, tymczasowo zakładając obrączki srebrne (nie będą święcone przez księdza, więc to chyba nie ból, co?), po ślubie, skromniutki obiadek w domku, dla samych rodziców i rodzeństwa. :tak: I wsio :tak:
Co o tym sądzicie? Tak sobie wymyśliłam, ale chciałabym poznać Wasze zdanie moje kochane dziewczyny :tak:

P.S. Pajeczko, zapomniałam odpisać :zawstydzona/y: Luteinkę kazała mi doktorka brać do 34 tygodnia ciąży, więc tego się trzymamy. :tak:

Miłego dzionka, weekendu i majóweczki życzę dziewczyny :tak::-)
Wszystkim życzę miłego wypoczynku i udanej pogody :))))

Kiniusiu a czeu tak dlugo kazała Ci brać cos sie dzieje? bo ja już dawno odstawiłam dupka :)

reklama
Pajeczko, ,w sumie to nie wiem czemu :zawstydzona/y::baffled:
Kazała brać nieprzerwanie, powiedziała, że w 34 tygodniu ciąży sobie odstawię. :tak:
Badanie ginkowe w porządku, ale mam bóle podbrzusza często o czym jej mówię, więc może przez to nie pozwala odstawić? Gapa jestem, bo nie zapytałam, ale sie jej wypytam dokładnie na nastepnej wizycie :tak:

Do góry