reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Polianna Ty sie tymi babami w sklepie nie przejmuj,pewnie swoich dzieci nie maja i mysla,że dzieci to kukiełki,które mozna ustawiac jak sie chce.;-)
Ja też dzis zakupiłam butki dla synka+ kapcie,wiem o czym piszesz.a mały albo zwiewał ze sklepu,albo z nudów buty dla dorosłych oglądał.:-)

reklama
polianna więc odwagi na przyszłość. I nie martw się już niepotrzebnie, zrób postanowienie, że to był osttani raz, kiedy nic się nie odezwałaś. Będzie ok, wierzę w Ciebie.

My z męzem właśnie wróciliśmy z wyprawy po miescie, trzeba było załatwić kilka spraw. Ukrop jest nie do wytrzymania. Powiem Wam, że zaczynam sie obawiac jak ja wytrzymam do sierpnia, jak już dzisiaj myślałam, że się rozpłynę i padnę.

A jutro chyba pojedziemy do Puszczy Kampinowskiej i zrobimy sobie piknik :)

Pajeczko nie denerwuj się, takie sytauacje czasami się zdarzają, ale wierzę, że będzie dobrze:)

Black Opal gratuluję kochana wizyty no i ślicznych zakupów

Ewelinko no pewnie, że dobre:)

Monika 8112 no to chyba wszędzie pierwsze zajęcia takie organizacyjne sa;) ja zaczynam 4 maja:)

Puchatko już będę grzeczna:)

Ehtele słońce na pewno coś tam wrzucę:D jak tylko się uporamy:D ze wszystkim, no z brzuszkiem też się ociągam, ale w weekend coś tam zrobię, chociaż tak wyglądam ostatnio, że wstyd do ludzi:D szkołę zaczynam od 4 tego. komplecik piękny:) Życzę Ci wspaiałego weekendu, cudownych spacerów po lesie, odpoczynku i upojnych chwil na łonie natury:)

Shiraa no coś Ty wszystkie Cię dobrze pamiętamy, najważniejsze, że dzidziolek zdrów a przyszła mamusia czuję się dobrze, a 12 na plusie to wcale nie tak dużo, tym bardziej, że utuczyłaś już swojego szkrabulka:) a mąż to może na żarty tak powiedział:D nie martw się kochana, jemu trzeba powiedzieć, a Tobie to schaby bez ciąży rosną:D

Bogusia86 powodzenia na szkole rodzenia;)

welinka1206 współczuję tych skurczy, no coz chyba pozostaje magnez z wit b6

Zielona26 wiem kochanie, obiecuję będe dbała:)

MArulka no to trzymam kciukasy za wizytę, ja wczoraj wieczorem to znowu płakałam bo maluch cisnął się na pęcherz i chyba z niego odbijał, chodziłam na czworaka i modliłam, żeby zmienił pozycję:D co do snów to chyba normalne, mnie się co drugi dzień śni, że rodzę, a dziś mi się śniło, że się potknęłam i upadłam na brzuch - koszmar:D

KAsia2506 no to gratuluję wizyty:)

Fiufiu powodzenia w pisaniu pracy

Polianko każdej z nas przytrafia się taki ponury nastrój, nie przejmuj się leginsami, mnie się 3 pary przetarły na tyłku i na szybko kupiłam sobie i je piorę i chodzę, poza tym muszę sobie kupić buty na wiosnę, bo wszystkie poździerałam a szkoda mi kasiory, wolę do domu coś kupić:D A babsztylami się nie martw - chyba zazdroszczą

Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki i życzę spokojnego i pogodnego weekendu no i braku czasu siedzenia przed kompem....:D

A ja dzisiaj mam podły dzień. Byłam na zakupach, kupiłam buty mojej małej choć nie obyło się bez stresu,nerwów itd. bo ona oczywiście musi być nadaktywna. Upał totalny itd. Dla siebie nic nie kupiłam,obeszłam kilka sklepów i nic! Mam długą i wąską stopę i nic na mnie nie pasuje. Z resztą...nie mam sił już łazić po sklepach w taką pogodę. Brzuch mi się powiększa z dnia na dzień i jestem naprawdę zmęczona. A NA DODATEK JESTEM DUPA WOŁOWA a nie kobieta.
Sprzedawczynie w sklepie ucieły sobie pogawędkę ,która usłyszałam na temat Olimpii "Boże,mam dość tego dzieciaka, zaraz ją zatrzasnę. I to do tego dziewczynka!!"
Wyszłam wkurzona.
Poszłam do apteki,stoję sama w kolejc i wchodzi babka ok.50 lat,. Stanęła obok mnie, wręcz przede mną zamiast za mną jak to zwykle w kolejkach bywa i za chwile otworzyła się kasa ,oczywiście dostała torpedy w nogach i mnie wyprzedziła. Nie miałam odwagi się z nią wykłócać ani zwrócić uwagi i teraz jestem wkurzona. Zawsze będę po tyłku bita jak tak bedę robić. Oczywiście do tego musiała dojśc "kropka nad i" gdy zobaczyłam dziurę w jedynych leginsach,które mogę nosić i które pozwalają mi na założenie całej reszty ubrań w mojej szafie ( no bo nosząc pończochy jakoś trzeba je zakryć). Szala goryczy się przelała i się popłakałam.
Pozostają mi zakupy na allegro i liczenie na cud,że może tym razem uda mi się kupic cos dobrego bo póki co zawsze dostawałam buble a nie ubrania.
Musiałam się wygadać.
Polianna no dzień miałaś nie wesoły, ludzie to w ogóle wiedzą co to są małe dzieci i co to znaczy być w ciązy w taki upał nieeeee "juz zapomniał wół jak cielęciem był".
Głowa do góry na przyszłość, nie daj się!!!!!
polianna więc odwagi na przyszłość. I nie martw się już niepotrzebnie, zrób postanowienie, że to był osttani raz, kiedy nic się nie odezwałaś. Będzie ok, wierzę w Ciebie.

My z męzem właśnie wróciliśmy z wyprawy po miescie, trzeba było załatwić kilka spraw. Ukrop jest nie do wytrzymania. Powiem Wam, że zaczynam sie obawiac jak ja wytrzymam do sierpnia, jak już dzisiaj myślałam, że się rozpłynę i padnę.

A jutro chyba pojedziemy do Puszczy Kampinowskiej i zrobimy sobie piknik :)

Alaa ja własnie wróciłam z pół godz. spaceru z synem poszlismy tylko do zakładu foto. wywołać trochę zdjęć z płyty, poprostu tak się zgrzałam tym spacerem i było mi ciężko, że mam te same obawy co Ty, jak ja wytrzymam do drugiej połowy sierpnia????
Jestem przerażona do tego boli mnie często kręgosłup, aż przed chwilą zadzwoniła moja teściowa (fajna babka) i jej się wyżaliłam jak ja sie czuje ciężko!!!!!!
Ja się bardzo cieszę, ze jutro idzie ochłodzenie klimatu:)

Ale mi się humorek poprawił. :-):-):-):-):-):-):-)
Tata kupił nam wózek dla maluchów :-):-):-):-):-):-):-):-)
Ja wybrałam, a on zapłacił.
Abc zoom z gondolami :-):-):-):-):-) , do tego torbę, śpiworki, folię i adaptery do fotelików.
A foteliki kupię tutaj, bo taniej :tak::tak:
Normalnie tak się cieszę, z szok:-D:-D:-D:-D:-D:-D

I dostałam dobrą wiadomość, że mój zwrot podatku powinien być w maju, więc ruszę z wyprawką :lol: :lol: :lol: :lol: , a właściwie już ruszyłam, najgorsze, czyli wózek mamy z głowy :-):-):-):-):-)

Dziewczyny, ja tylko na moment, bo zaraz przyjadą moi majowi goście, więc nie będzie mnie aż do wtorku, a chcę podziękować trzymającym kciuki i napisać o dzisiejszej wizycie:)

Nadreaktywność skurczowa macicy na dotyk niestety utrzymuje się, ale szyjka jest jak najbardziej ok, więc gin stwierdził, że widać taka moja uroda, ale lepiej dmuchać na zimne, więc kontynuujemy luteinę 2x1, a do tego dostałam nospę i magnez 1x. I zwolnienie oczywiście. Mam prowadzić „domowy tryb życia”, ale ze spacerkami-czyli laba:) Oby tylko nie było gorzej, generalnie jestem spokojna.

Przejrzałam zaległości (ile ich będzie we wtorek…), ale tak na szybko, więc odpowiadam tylko:

Ehtele cytuję: (zakładka „pytania i odpowiedzi”)

„Czy uczestnicy, którzy dopiero planują własną działalność gospodarczą mogą korzystać z wszystkich możliwości Akademii PARP?

Niestety nie, korzystanie z pewnych możliwości Akademii PARP może być dla takiej grupy uczestników ograniczone. W szczególności chodzi o Program Nagród Akademii PARP, w ramach którego wysyłane są do absolwentów szkoleń internetowych nagrody z logiem Akademii PARP czy wydrukowane certyfikaty. Program Nagród Akademii PARP służy do zwiększania rozpoznawalności projektu wśród właścicieli i pracowników firm z sektora MMŚP, a osoby planujące założenie własnej działalności gospodarczej będą należeć do tego sektora dopiero w przyszłości.”
Bo z regulaminu nie wynikało mi jasno, więc szukałam.

Udanego weekendu wszystkim!:)))

reklama
Ja się witam ponownie już po zajęciach:-)
Było naprawdę super, najpierw gimnastyka troszkę marszu, troszkę na piłce, troszkę na materacu no i tłumaczenie prawidłowego oddychania :-) Później mieliśmy pogadankę i prezenty, dostałam dwie reklamówki gratisów m.in. butelkę Avent, próbkę proszku Jelp, próbkę płynu Lovela, kilka poradników i gazet.

A pogawędka była o objawach w ciąży, które mogę się zdarzać, a które są niepokojące. Omówienie poduszki do karmienia i pasa podtrzymującego brzuch- ten pas jest rewelacyjny na bóle pleców założyłam go na 5 min i od razu było czuć różnicę ( coś takiego - Ciążowy Pas Ortopedyczny NIXIE od PRODUCENTA (1004377984) - Aukcje internetowe Allegro).

A M wrócił z pracy taki milusi dla mnie, że aż szok... Chyba dotarło o co mi chodziło :-D

a ja właśnie zrobiłam pyszną marynatę i zatopiłam w niej karczek, udka z kurczaka i skrzydełka....
oj będzie grilowanie:-):-):-) w całym domu nią pachnie:-p:-p

i kupiłam pościel
w końcu wygrała satynowa
ROŻEK - BECIK 80x80 z APLIKACJĄ (1018033206) - Aukcje internetowe Allegro
3-el POŚCIEL 120x90 - BAWEŁNA 100% SATYNOWA LUX (1009924006) - Aukcje internetowe Allegro
6-el POŚCIEL 120x90 - BAWEŁNA 100% SATYNOWA LUX (1009923441) - Aukcje internetowe Allegro

kolory jasna zieleń i piaskowy jasny...zobaczymy czy warto...:-D:-D

Ja też kupiłam z tej firmy, ale bawełnianą :-) I jest naprawdę fajna :-)

Do góry