reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Gratuluje kolejnym sierpnióweczką :)

Dziewczyny ratujcie ... Od wigilii ledwo żyje :( Boli mnie gardło, ale tak strasznie, że nie moge nic przełknąć :( Mam straszny katar - z ledwością oddycham :( a wczoraj ... rany ... ucho mnie zaczęło bolec :(:( nie wiem juz co mam ze sobą zrobic :( Gardło płucze szałwią i wodą z solą, na katar nic nie biore, a na ucho kupie olejek kamforowy - ponoc można ... Tak strasznie się boje dziewczyny :( ze strachu jestem nieprzytomna :(:(:( a tu jeszcze przede mną sobota i niedziela, w poniedziałek pójde do lekarza ...

Shiraa - mi lekarz mówił, że na gardło można tantum verde lub strepsils. Z katarem to dużo nie zrobisz, bo kropli nie wolno, ale może jakaś parówka (tylko nie wiem czy można stosować olejki eteryczne)

Jeśli masz gorączkę to paracetamol można (tak mi lekarz mówił) na zbicie.
Poza tym tak jak kiedyś chyba pisała Eschbanach - imbir świetnie rozgrzewa (pod każdą postacią) - można nogi moczyć w wodzie z imbirem, można pić mleko z miodem i imbirem... a imbir można bo jest polecany na mdłości ciązowe!!

Trzymam kciuki i przede wszystkim się nie denerwuj!!!

Fiuufiu - ja się dopiszę już po styczniowym USG. Będę więcej wiedzieć, bo na razie mogę polegać jedynie na suwaczku :-)

wlasnie- chodze to tego samego lekarza od 6 lat i nie pamietam czy ma w gabinecie usg czy mnie wysle na skierowanie.... :) ostatnio intensywnie nad tym mysle :D

Ja już u lekarza byłam, ale nie miałam usg, bo tam gdzie chodzę niestety trzeba miec dodatkowe skierowanie na usg. Poza tym to jeszcze było za wcześnie i zalecił usg za 10 dni.
Lekarz zbadał mnie palpacyjnie i stwierdził, że wszystko ok: szyjka wysoka, zamknięta, trzon macicy zwarty... W poniedziałek robię badania z krwi i moczu te podstawowe.

Na szczęscie 5.01 zaraz po usg udało mi się ustawić wizytę u lekarza, wiec już powinnam więcej wiedzieć:-)Teraz to mi nawet karty ciązy nie założył.

Robiłam dzisiaj sikańca - tym razem piękne 2 krechy wyraźne (pierwszy sikaniec był bardzo słabiutki - swoją ciążę opierałam bardziej na wynikach betki :-) )

Witam nowe sierpnióweczki!!!
Ja muszę jeszcze do wtorku poczekać na usg. Po tych wszystkich obiadach i śniadaniach czuję się ciężka ;) A miała być zdrowa dieta...

reklama
Czesc dziwczynki.. ja dzis tylko bym spala i spala.. rano wstałam po 9 zjadłam sniadanko i chyba 11:30 poszłam znow spac, obudzil mnie telefon od mamy o 14.. i teraz znow poszlabym spac ale co ja w nocy bede robic jak sie teraz wyspie..

w kazdym razie zaczynam sie troszke bac przed poniedzialkowym USG, czy bedzie cos widac i czy wszystko bedzie w porzadku..

Do góry