reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam Cie Rozalko widze że mamy dużo wspólnego ja również mam już trzy letniego synka Kubusia teraz mam nadzieje na dziewczynke pozdrawiam Cie i gratuluje:-)

reklama
witam Cie Rozalko widze że mamy dużo wspólnego ja również mam już trzy letniego synka Kubusia teraz mam nadzieje na dziewczynke pozdrawiam Cie i gratuluje:-)

Również grauluję i rozumiem Cie doskonale,cicha nadzieja na dziewczynke też mi towarzyszy.Ale w sumie teraz już mi obojętnie,byleby dzieciątko zdrowo rosło.:tak:
Cieszę sie,że mogę tu spotkac także mamy,które mają starsze pociechy.
Te początki strasznie trudne,gdy nad głową trajkocze synek i ciągle domaga sie zabawy,uwagi,kiedy by sie np. pospało troszkę:-)Szczególnie ,gdy mój synuś ranny ptaszek, a ja do południa ledwo żyję.Ale cóż,dam radę....chyba,he,he.

ps
Wklej sobie suwaczek w sygnaturę(u góry po lewej masz USTAWIENIA na rózowym pasku,a w nich EDYTUJ SYGNATURĘ,tam w poście wklejasz adres zaczynający sie na URL i zapisujesz),wtedy będzie sie pojawiał za każdym razem,a nie będziesz musiała wklejać w posta za każdym razem).W razie czego służe pomocą.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny - chyba do Was dołaczę, chociaż jeszcze nie wiem do końca czy jeszcze sierpień czy już wrzesień;-) - może okaże się 5.01 na USG? Mam nadzieję!!:tak:
Generalnie:
1 test sikany 17.12 - negatywny
1 beta z 18.12 - wynik 60mlU/ml
2 test sikany 20.12 - wynik pozytywny (słabiutka kreska)
2 beta z 21.12 - wynik 318 mlU/ml

może jutro lub w niedzielę zrobię sikańca (został mi jeszcze jeden) - dokładnie tydzień po tamtym - powinno być już wyraźnie widać! To oczywiście załączę :-)

lekarz stwierdził że bardzo wczesna ciąża no i ze usg za około 10 dni powinno już pokazać czy wszystko ok i czy się dobrze dzidzia rozwija.
28.12 idę na pierwsze badania z moczu i krwi.

dobrze, ze te święta są, można sobie bezkarnie odpoczywać :-)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie:-)

Dzięki za rady! dzisiaj już nie mam takiego śluzu, to znaczy jest jaśniejszy. Okres by mi się już spózniał 4 dzień a ja zwykle mam regularne i tempka 37,4. Cztery testy wyszły pozytywne z bladą krechą. zmartwiłyście mnie trochę teraz będę wypatrywać @ a już się ucieszyłam...

nie panikuj i nie wypatruj @ po prostu obserwuj jak bedzie sie działo cos niepokojącego jedź do gina

Cześć dziewczyny - chyba do Was dołaczę, chociaż jeszcze nie wiem do końca czy jeszcze sierpień czy już wrzesień;-) - może okaże się 5.01 na USG? Mam nadzieję!!:tak:
Generalnie:
1 test sikany 17.12 - negatywny
1 beta z 18.12 - wynik 60mlU/ml
2 test sikany 20.12 - wynik pozytywny (słabiutka kreska)
2 beta z 21.12 - wynik 318 mlU/ml

może jutro lub w niedzielę zrobię sikańca (został mi jeszcze jeden) - dokładnie tydzień po tamtym - powinno być już wyraźnie widać! To oczywiście załączę :-)

lekarz stwierdził że bardzo wczesna ciąża no i ze usg za około 10 dni powinno już pokazać czy wszystko ok i czy się dobrze dzidzia rozwija.
28.12 idę na pierwsze badania z moczu i krwi.

dobrze, ze te święta są, można sobie bezkarnie odpoczywać :-)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie:-)

U mnie I Usg pokazało juz w 4 tyg i 6 dniu pęcherzyk ciazowy, ale kazda kobieta jest inna no i duzo zalezy od sprzetu takze sie nie martw :tak:

Ja niestety fatalnie sie czuje cały czas mnie mdli i boli mnie brzuch i mam wzdęcia. Dziewczyny co jest dobre na wzdęcia co mozna w ciazy stosowac??

krzynka77 witamy na pokładzie!
nieważne czy to sierpień czy wrzesień :)
ważne, że jest.

brzuch jest pełen pysznosci...umieram z przejedzenia!

Pajko - mnie tez brzuszek boli - głównei wieczorami (tak jak na @). na szczęście coraz mniej - najbrardziej bolało w czasie gdy powinnam mieć @.
Co do wzdęć to nie mam pojęcia co można w ciąży - dowiedz się o espumisan - on jest podobno nieinwazyjny... ale głowy nie dam...
No i trzymam kciuki, zeby mdłości nie męczyły za bardzo...:tak:

fiuufiu - ja się staram ograniczać w te święta, chociaż ciężko jest i nie głoduję napewno :-)
Martwię się, co będzie jak za bardzo przytyję - ja już mam nadwagę (jakieś 10 kg conajmniej). Jakoś tak po 30sce ciężko utrzymać się w ryzach...

chciałabym bardzo, zeby mnie odrzuciło od ukochanych słodyczy :tak: one mnie zgubią kiedyś ;-)

Ja sie do Was dziewczeta w ostatniej chwili zalapalam, bo termin wychodzi mi na 31 sierpnia :-)
W srode 23.12 zrobilam test i od razu wyszly II krechy :-) Tego dnia akurat lecialam do Meksyku do rodziny meza (gdzie aktualnie jestem). Maz polecial dzien wczesniej, wiec testu nie widzial. Dostal go zatem ladnie zapakowany w pudelku jako ostatni z prezentow gwiazdkowych :-) G az sie poplakal ze wzruszenia. Zaskoczony byl bardzo, jako ze przed jego wyjadem powiedzialam mu, ze dostalam @, bo tak wlasnie myslalam. Otoz 3 dni przed spodziewana @ zaczelo sie u mnie krwawienie, z tym, ze bylo ono bardzo malutkie i bardzo ciemnego koloru. W niedziele bylo tego jeszcze mniej a potem przez kilka dni brazowe plamienie. Myslalam, ze to @ sie rozkreca. Jednak w dniu @ temperatura wciaz nie spadala, wiec zaczelam miec podejrzenia, ze moze jednak sie nam udalo. Nastepnego dnia obudzilam sie o 3 nad ranem i pomyslalam, ze to dobra pora na zrobienie testu. Od razu wyszedl pozytywny :-D Potem oczywiscie nie moglam zasnac. Rano zadzwonilam do kliniki aby sie dowiedziec o progesteron czy powinnam go brac. Z racji na to moje krwawienie nie byli tam pewni czy faktycznie jestem w ciazy, wiec chcieli to sprawdzic. Pojechalam zatem o 10:30 do kliniki, aby pobrali mi krew na bete i progesteron. Zaraz potem musialam wracac do domu, szybko sie dopakowac i jechac na lotnisko. Z lotniska dzwonilam aby sie dowiedziec o wyniki. Tuz przed wejsciem do samolotu o 14 dowiedzialam sie, ze poziom hcg jest 1220 co podobno jest bardzo dobrym wynikiem na 4 tydz ciazy :biggrin2: Okazalo sie jednak, ze cos przeoczono w laboratorium i nie zbadano poziomu progesteronu. Pielegniarka zaraz jednak do nich zadzwonila i powiedziala mi, ze to nie potrwa dlugo takie badanie. Obiecala do mnie zadzwonic i zostawic mi wiadomosc, jako ze w samolocie nie moge odbierac telefonow. Progesteron byl 28,0 wiec w normie. Gdyby byl mniejszy niz 20 to zalecane sa tabletki.
I tak to mamy fajny prezent na gwiadke :biggrin2:

krzynka 77 trzymam kciuki.U mnie też bardzo długo nic nie było widać,mała plamka.Ale po dziesięciu dniach ponowne USG i wtedy zobaczyłam nawet serducho:-)
Pajkaa na wzdęcia może jakies żywe kultury bakterii,Lakcid,czy cos innego.Albo aktivia,czy inne jogurty.Mi pomaga maslanka,która teraz wyjątkowo mi smakuje.
Aneczka 77 to teraz życzyć,by Wasz "prezent" ładnie rósł.:tak:

Krzynko na te bóle mozesz brac sobie NO-SPE mi lekarka mowiła, ze jak cos to jest bezpieczny lek

Aneczka witamy na pokładzie zafasolkowanych sierpniówek :tak:

Rozalka dzięki za rady :tak:

ja wczoraj byłam u mamy i wiecie co?? tak jak przez cały okres ciąży niewiele jem bo tez niewiele mi smakuje, to wczoraj zjadłam kawał mięcha do tego pomidorki bo kapusty nie chciałam, i 13 klusek z sosem :szok: i to wcale nie takich malutkich :-D

reklama
Witam serdecznie.Ja również mogę nieśmiało się dopisać do sierpniówek:)) Test robiłam 23.12-II kreseczki,powtórzony 25.12-również pozytywny.W/g kalkuratora termin porodu na 31 sierpnia:).Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki...:happy::-)

Do góry