R
RiSiA
Gość
ufffff..... nadrobiłam
Shyla gratuluję udanej wizyty:-) no no no, królewna już duża
Nektarynko nastepnego sisiaczka mamy na forumpogratulować
Ehtele ja jednak stawiam na sudocrem, sama go używam juz od lat ze względu na łuszczycę... jakoś mam do niego zaufanie.. a co do reszty kosmetyków to jednak zdecydowanie Oilatum... tez uzywam na sobieja to mam jednak doświadczenie w takich kosmetykach i jakiś tam nowościach bo walczę z łuszczyca 5 lat i wiem co nawilża:-) poza tym stawiam na oliwki...
gartulacje
Ehtele dziś byłam u koleżanki która ma 4-letniego synka i troszkę mi podpowiedziała...
1. Butelka jedna wieksza, druga mniejsza...
2. Laktator ręczny, bo chociaż miała nawał pokarmu to tak naprawdę nie przydał jej sie elektryczny- mały wszystko spijał na bieżąco... i miała z Aventy...
3 Jesli chodzi o sterylizator to miała taki wkładany do mikrofali... też chyba z Aventy, ale nie pamieta jak się dokładnie nazywał... natomiast mówi że to była najlepsza rzecz jaka przydała jej się z Aventy-ja jednak stawiam na stare obyczaje ---- wrząca woda i jazda!!!
co u mnie-cały dzień byłam w Częstochowie, najpierw u koleżanki.... jej synek skoczył mi na brzuch i powiem Wam że trochę bolało, a ma już 4 lata, jak pisałam wyżej... teraz brzuch mam twardy i bardzo bolesny, mam nadzieję że to wzdęcie albo zmęczenie
Później pojechalismy z T. do galerii i wydalismy sobie troszkę kasy dla Niuni...
oto efekt:
Zobacz załącznik 237510Zobacz załącznik 237511Zobacz załącznik 237512Zobacz załącznik 237513Zobacz załącznik 237514
no to mamy pierwsze ubranka![]()
ciuszki śliczne
Witam Mamuśki w piękny słoneczny dzień:-)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt, LOLA super, ze parka farciaro
Dla mnie sterylizator to zbędna rzecz, nie przesadzajmy z huhaniem na dzieci, ja wygotowałam wszystkie buteli,smoczki potem tylko wyparzałam i chłop jak dąb jest
Ja laktator tylko elektryczny zresztą u mnie przy Adrianie M mi wypożyczył z wypożyczalni na parę miesięcy, ręczny u mnie nie zdał egzaminu, a że troszkę głośniej pracuje, bez przesady, przecież nie jak wiertarka. U mnie sie nie sprawdził ręczny, miałam b. dużo pokarmu i tylko się denerwowałam, ale tak naprawdę każda musi sama sobie dobrać. NIe zawsze trafi się za pierwszym razem w dobry zakup, ale elektryczny zawsze można najpierw wypożyczyć na próbę, aby zobaczyć różnicę
Właśnie sobie uświadomiłam Mamuśki, ze termin porodu z OM mam wyznaczony przez moją ginek. na 19.08 i ona się trzyma tylko tej daty iiiii wczoraj wg OM minęło mi pełne 5 m-cy ciąży,..... ale ja liczę z USG jest spora rozbieżność około 10 dni, jutro się pewnie dowiem na USG ile dzidzia ma tygodni
;-)(suwaczek mam wg USG).
Zaraz jadę do mojej pracy, bo mam sprawę do załatwienia, a że to w Centrum miasta to sobie połażę trochę po sklepach
Z alergią to też jest różnie, ja z M nie mamy nawet troszkę jakichkolwiek objawów alergii, a syn chyba ją nabył , bo nie miał od urodzenia, ale jak mu zrobiłam testy w wieku około 11lat to się okazało, ze ma na kurz, trawę, siano, w małym stopniu, ale leki wiosną musi brać
Ciamajdka śliczne ubranka kupiłaś
Monika ja też czekam na komodę (robią mi na zamówienie), będzie dopiero w połowie maja, bo jeszcze będą mi montować nowe drzwi w pokojach, ale jak już dorwę tą komodę to zaraz ją zapełnię ubrankami dla dzidzi, dlatego na razie jeszcze się powstrzymuję.
MAMUŚKI mam pytanie jaki proszek czy też płyn kupicie do pranie ubranek, pieluszek dla dziecka, aby był taki co to można używać zaraz po urodzeniu??? Moze, któraś polecić jakis sprawdzony przez znajomych lub siebie samą????
Bo jak ja miałam Adriana to był taki proszek YELP i płatki mydlane do prania, ale pewnie to już przeżytek....tyle lathe he
A mój mały "LILUŚ" kopie mnie właśnie po lichutkim juz pewnie pęcherzu![]()
ja mam dzidziuś słysząłam, ze Loverla jest kiepski
PIKNE!!mi bardzo się rzuca w oczy kolor niebieski... wczoraj w sklepach były jedne takie welurowe spioszki niebieskie z napisem "Mamusiu dziekuję Ci za wszystko..."... jejku
szukałam w innym kolorze ale nie było..
mój też komputerowiec, informatyk i fanatyk w jednymale szkoda słów... wczoraj mi powiedział, że dziecko będzie miało słodkie raz na tydzień żeby doceniło jak od kogoś dostanie no i kłótnia gotowa... będzie mi tu jakies reżimy wprowadzał... dzieci będą jadły na dworze co będa chciały, my się będziemy z ciastkiem w domu kryć a mała "będzie doceniała smak".. wrrrrrr
Zmienię temat na chwilke:
w tym miesiącu będzie mi pieniądze przelewać już ZUS, wypłatę mam zawsze 28 i stąd moje pytanie... czy macie jakies opóźnienia w wypłacie na konto? czy trzeba w ZUSie podać nr konta i czy w ogóle trzeba coś załatwiac czy ładnie pieknie sobie czekać????szczególnie pytam Pajki bo ona z tej samej firmy:-) ale inne dziewczyny tez prosze od odpowiedź:-)
zaraz ide do sklepu... kupie coś na sniadanko i na leczo.. i zrobię duzooo dużooo dużooo
aha, wczoraj oto trafiła mi się taka aukcja i kupiłam rzeczy za bezcen
BODY-ŚPIOSZKI-KOSZULKA---RAZEM 13 SZTUK !!!!!!!! (999083583) - Aukcje internetowe Allegro
Ciamajdko jeżeli zakład przyjmuje pow 20 osób to zakład pracy Ci wypłaca kase a z zusem sie rozliczają. O ile pamietam pracujesz w tej samej firmie a ja z zusem nic nie załatwiałam na l4 jestem 5 miesiac i kaske mam normalnie
kurczę, no to musze leciec do ZUS-u...
L4 kończy mi się 6 więc do 6 będę jadła tynk ze ścian...
już info wcześniej
Ostatnio edytowane przez moderatora: