reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hej Mamusie!
nie nadrobie Was niestety, ale sprobuje 'przeleciec' jakos te posty ;-)
śpiący dzien dzisiaj jakiś, chyba ta pogoda w kratke. a wczoraj było tak cudnie! caly dzien prawie na dworze bylismy :-)
w odpowiednim wątku wrzuce fotki brzuchola z wczoraja czyli przełom 24/25tc.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki :happy:

Na początku gratuluję udanych wizyt :tak: cieszę się że wsio ok :-)

Kiniusia co do szyjki to niestety nic nie pomogę...może Pajkaa jutro coś Ci podpowie po swojej wizycie :tak:

Pajkaa trzymam kciuki za Was, żebyście się pogodzili a złe słowa zapomnieli :tak: tak jak dziewczyny pisały często w złości powie sie coś czego sie tak naprawde nie myśli...będzie dobrze! A jutro trzymam kciuki za wizytę :tak:

Co do kosmetyków to ja kupuję Oilatum do kąpieli, linomag do pupy, przy Kacperku miałam małe opakowanie sudocremu z paczki ze szpitala i mi wystarczyła bo stosowałam go w sporadycznych przypadkach...linomag wystarczył i Kacperek miał ładną pupkę :tak: z innych kosmetyków to polecam kupić wszystko tej samej firmy żeby w razie uczulenia było wiadomo który kosmetyk uczula i wtedy wszystko wymienić, my używaliśmy Nivea i się sprawdziły a teraz jeszcze nie wiem co kupię...

Pozdrawiam Was moje drogie :happy:
U nas dziś nie ma słoneczka...

Pajeczko właśnie dużo czytałam Oilatum są rzeczywiście najlepsze jeśli dzieciątko ma wrażliwą skórę...ale podobno nie powinno się go używać systematycznie bo potem dzieci robią się bardzo wrażliwe na wszystkie inne kosmetyki...dlatego trzeba go stosować naprzemiennie z innymi kosmetykami..
My Oilatum używaliśmy codziennie do kąpieli i Kacper nie miał nigdy problemów ze skórką przy stosowaniu innych kosmetyków (poza skazą białkową)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sudokrem faktycznie jest na mocniejsze odparzenia.
Ja nie stosowałam żadnych kremów ani maści, dopiero jak widziałam, że ma czerwoną.
A zdarzało się to bardzo rzadko.
Przewijałam małą często, obmywałam wodą, ewentualnie mydełkiem, dobrze osuszyłam i pieluszka.
Chusteczki tylko na wyjściu.
Dla maluszków naprawdę jest im mniej tym lepiej.
Nie chcę się wymądrzać. Piszę tylko z mojego doświadczenia.

Kurcze nie wiem czemu nie mogę odpowiadać z multi-cytatem... :(
I teraz ni wiem kto co pisał i o co pytał.

Ehtele - oba laktatory aventowskie.

Co do studiów... te mają być w piątek (konserwatoria) a w sobotę wykłady od rana do wieczora. Niedziela też ale tylko kilka godzin w najgorszym wypadku. Zobaczę jak to w praktyce wyjdzie z tym karmieniem. NI chciałabym przerywać tak szybko, z małą odciągałam pokarm jakieś 4-5 miesięcy. Zanikł po kłótni z teściową i jej ciągłym wmawianiu,że moje mleko jest bezwartościowe i jest go za mało. Nerwy robią swoje. Druga kwestia to skaza białkowa,ciągle coś nie grało i musiałyśmy przejść na Nutramigen( fuj).

Co do kosmetyków:
Używałam Sudocremu na poczatku i Oilatum do kąpieli. Położna odradziła wszelkich Johnsonów. Później już wybieraliśmy inne spcyfiki gdy sami przestaliśmy dmuchać na wszystko. :)

Obiecalam sobie zrobić listę rzeczy do kupienia,bo zaczynam się gubić. Muszę policzyć ile czego mam i w jakich rozmiarach.:) WYkorzystam chyba fakt,że maluda śpi.

Hej dziewczynki :-)
Przede wszystkim Shyla, Nektarynko, gratuluję udanych wizyt :tak:
Ja także już po ;-) Na usg tarczycy wszystko wyszło dobrze, wyniki w normie, więc od dziś mogę wprowadzić już jod do witaminek, bo mam pewność, ze mogę :tak:
Nadal mam brać Euthyrox, bo ta niedoczynność jest, ale na szczęście leki działają dobrze :tak:
O tej mojej szyjce staram sie nie myśleć, choć jest trudno. Na razie stwierdziłam, że nie będę panikowała. Pajeczko, dopytaj się jutro na wizycie, bo ja dopiero za ponad tydzień mam, więc uratujesz moje nerwy ;-):-)
Idę się troszkę położyć :tak:
Dziękuję Wam dziewczynki za rady :tak:
Wejdę później :-)
P.S. Co do kremików, to moja siostra odstawiła Sudocrem, ponieważ stwierdziła, ze jest on dobry, ale na większe odparzenia. :tak: Zapytam się jej co stosuje teraz do pupy małej, bo nazwy zapomniałam, więc później Wam napiszę. :tak:

Ostatnia edycja:
Jestem dziewczynki po wizycie ;)
Dzidzia zdrowa, serduszko bije, nerki i pęcherz pracują bardzo dobrze :-) miedzy nóżkami nic nie wyrosło , także dziewczynka zostaje :tak:Niunia wazy 430gr. i ma 27,8cm:-)
Ja , jak zwykle przytyłam :-D od początku ciąży 11kg:szok::-D:-D ale tym sie nie martwię:laugh2: muszę iść do laryngologa z powodu częstych krwawień z nosa i do kardiologa bo mam kolotania i szmery w serduszku , a jak byłam młodsza miałam niedokrwienie serca , no i trzeba to zbadać:tak:
a tak poza tym wszystko dobrze ;-):tak:
mam foteczke zaraz wkleję w odpowiednim wątku:tak:

no to super cieszę się, że Emilka pozostanei Emilką i wszystko jest oki :-)

U mnie wszystko w porzadku.. sisiak jak sie patrzy.. serduszko szybko biło.. poza tym wsio ok:-)

pewno hasa po brzuszku stąd szybkie bicie serduszka :-p gratuluje udanej wizyty pisiorkowej :-D

Cześć,

No faktycznie przesadziłam w ten weekend z chodzeniem dzisiaj troszkę luźniejszy, a raczej wolniejszy tryb porządków sobie wrzuciłam i jest już dużo lepiej :-)
A dzisiaj zrobiłam pyszny obiadek :-D Ryż z cynamonem przekładany jabuszkami (jak w szarlotce) całość teraz dochodzi w piekarniku :-pmniam ;-)

Niektóre z Nas już po wizytach, a Ja mam dopiero na 16 :-( Tyle muszę czekać... ech ale w końcu warto. Ja to chyba w ciąży mam lekką paranoję bo jak mam wizytę co 4 tyg, to pierwsze 2,5 tyg wszystko jest pięknie, ładnie w pełni cieszę się ciążą, a ostatnie 1,5 tyg pojawiają mi się dziwne, smutne, przygnebiające sny, a w ciągu dnia mam milion głupich mysli i obaw o dzidzię...

Ehtele Ja kupiłam ten sam co Ty smoczek Tippee SMOCZEK silikon AIR 0-3m. 2 szt. PROMOCJA (990755459) - Aukcje internetowe Allegro ale w tesco :-) Kupiłam niebieski, bo taki mi się bardziej spodobał ;-)
Na kremach dla dzidzi się nie znam, ale sama z chęcia poczytam co doświadczone mamy Nam powiedzą :-)

he he mi też bardziej poodba się ten turkusowy i zapewno taki zakupie, bo jakoś ten róż mi nie podchodzi, mimo, że córeczka ale i tak wiem, że rodzinka i znajomi różem mnie zawalą :baffled: a ja będę go znów unikać - jest tyle innych ładych kolorków :-)

Ja także już po ;-) Na usg tarczycy wszystko wyszło dobrze, wyniki w normie, więc od dziś mogę wprowadzić już jod do witaminek, bo mam pewność, ze mogę :tak:
Nadal mam brać Euthyrox, bo ta niedoczynność jest, ale na szczęście leki działają dobrze :tak:
O tej mojej szyjce staram sie nie myśleć, choć jest trudno. Na razie stwierdziłam, że nie będę panikowała. Pajeczko, dopytaj się jutro na wizycie, bo ja dopiero za ponad tydzień mam, więc uratujesz moje nerwy ;-):-)
P.S. Co do kremików, to moja siostra odstawiła Sudocrem, ponieważ stwierdziła, ze jest on dobry, ale na większe odparzenia. :tak: Zapytam się jej co stosuje teraz do pupy małej, bo nazwy zapomniałam, więc później Wam napiszę. :tak:

to super, że wizyta udana :tak:

Co do studiów... te mają być w piątek (konserwatoria) a w sobotę wykłady od rana do wieczora. Niedziela też ale tylko kilka godzin w najgorszym wypadku. Zobaczę jak to w praktyce wyjdzie z tym karmieniem. NI chciałabym przerywać tak szybko, z małą odciągałam pokarm jakieś 4-5 miesięcy. Zanikł po kłótni z teściową i jej ciągłym wmawianiu,że moje mleko jest bezwartościowe i jest go za mało. Nerwy robią swoje. Druga kwestia to skaza białkowa,ciągle coś nie grało i musiałyśmy przejść na Nutramigen( fuj).

ja też chcę zacząć od października swój doktorat i zajęcia mam w pt i soboty- ale nie chcę rezygnować z karmienia piersią. Będę zostawiała ściągnięte mleko w lodówce w bufecie w specjalnym pokrowcu- wiele kobiet tak u mnie robiło więc wiem, że z tym problemu nie będzie.

kiniusia cieszę się że wszystko dobrze :tak::-)

Polianna
na pewno jak przyjdzie czas to sobie wszystko poukładasz, zobaczysz czy malutka będzie wyłącznie na cycu czy nie, bo to różnie może być...teraz sie tym nie stresuj!

tez juz niestety zaczynam miewac obawy, jak to bedzie, zwlaszcza że dziennie studiuje.. mam nadzieje, ze jakos mi ten plan ulożą w miare dogodnie. w ogole jakis ten 6. m-c mam niespokojny troche, bo to taki dosc newralgiczny moment, mysle ze jak dociągniemy do 7. to juz troche opadną emocje, bo w koncu przezywalnosc dzieci powyzej 27tc jest duuuuzo wieksza niż przed.
no ale na szczescie nic złego sie u nas nie dzieje, wiec nie mam specjalnie powodow do obaw. bardziej martwie sie o Mojego, bo ma taka alergie od 2 tygodni, że ledwo zipie :-(. najgorsze, że nie moge pomoc w żaden sposob. w ogole dziwna ta Jego alergia, bo najgorzej jest w mieszkaniu i innych pomieszczeniach, na dworze dużo lepiej :szok:

reklama
Pajeczko właśnie dużo czytałam Oilatum są rzeczywiście najlepsze jeśli dzieciątko ma wrażliwą skórę...ale podobno nie powinno się go używać systematycznie bo potem dzieci robią się bardzo wrażliwe na wszystkie inne kosmetyki...dlatego trzeba go stosować naprzemiennie z innymi kosmetykami...

a co do kremu do pupci, mamy mówią, że sudocrem jest cieżki i powinien być stosowany na cięższe odparzenia...
bardzo polecany jest bephanten bo można go stosować na zranione sutki, bez konieczności zmywania go przed karmieniem:)

szczerze nie słysząłam takich opinii co do sudocremu fakt ma mocną konsystencję, ale jak dla mnie ma byc dobre dla maluszka. Sudokrem lekarz mi kazął stosować nawet na moją suchą skórę:) wiec ja pewnie wypróbuję tą ale pewnie w szkole rodzenia się jeszcze wszystkiego dowiem :)

zapytam zapytam :) jak nie zapomne :) bo ja mam skleroze:)

ja ide na szkołę rodzenia 21 czerwca :) już zapisana jestem :)

Do góry