reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kobietki, miłego dnia:)
Ja już mykam robić obiadek - dziś zdrowo;/ rybka + ryż z parowaru:) a potem do pracy, ale przynajmniej słoneczko świeci:)
MIŁEGO DNIA:)

reklama
Bombusia liczba śniadanek zazwyczaj dobija do 4...:) Podwieczorki i przedkolacyjki też są... Ale ja zawsze tak miałam-łatwiej ubrać niż nakarmić:) I aż do końca studiów niedowaga... Ale mogę się pochwalić, że wreszcie przekroczyłam wagę sprzed ciąży (tydzień temu na wizycie-o pół kilo:)), a teraz widzę na swojej wadze, że powolutku idzie jednak do góry, więc nie czeka mnie opieprz od położnej:) Może w trzecim trymestrze coś ruszy, bo na razie widząc mnie z tyłu, nikt by nie zauważył, że jestem w ciąży:)

Kobietki, miłego dnia:)
Ja już mykam robić obiadek - dziś zdrowo;/ rybka + ryż z parowaru:) a potem do pracy, ale przynajmniej słoneczko świeci:)
MIŁEGO DNIA:)

Ojej ja też mam dziś podobny obiad, tylko ja mam rybkę z parowaru...jest przepyszna mniam:)
Wuzelek to Ty możesz jeść na okrągło z czystym sumieniem, a moze jakąś fotkę wstawisz z brzuniem???

Bombusia liczba śniadanek zazwyczaj dobija do 4...:) Podwieczorki i przedkolacyjki też są... Ale ja zawsze tak miałam-łatwiej ubrać niż nakarmić:) I aż do końca studiów niedowaga... Ale mogę się pochwalić, że wreszcie przekroczyłam wagę sprzed ciąży (tydzień temu na wizycie-o pół kilo:)), a teraz widzę na swojej wadze, że powolutku idzie jednak do góry, więc nie czeka mnie opieprz od położnej:) Może w trzecim trymestrze coś ruszy, bo na razie widząc mnie z tyłu, nikt by nie zauważył, że jestem w ciąży:)

ja mam to samo z tyłu w ogóle nie widac z boku owszem :)
ale ja już prawie dobiłam do swojej wagi sprzed ciąży mam nadzieje, ze pani doktor jutro będzie ze mnie dumna:p

Witam dziewczynki po weekendzie!!!

Spędziłam go baaardzo aktywnie: w sobotę leniuchowałam do 14 a od 14 zapiernicząłam jak mały samochodzik, bo mieliśmy umówionych gości na ognisko na 17... przepracowałam się totalnie, mąż mnie skrzyczał, plecy mało mi nie odpadły, po pół godziny spotkania ze znajomymi zaczęłam ziewać :-p w niedzielę rano miałam odpoczywać, ale tylko wzięłam odkurzaczyk i ogarnęłam dom bo nie wyrobiłabym z paprochami jakie zostały po orzeszkach i takich tam... ;-);-) Niedziela była tak piękna, że wybraliśmy się na wycieczkę do zoo o tutaj: ZOO Dvůr Králové - Afrika v srdci Evropy i powiem Wam było SUPER! zoo jest piękne, może nie tak bogate w gatunki zwierząt ale świetnie utrzymane, mnóstwo rodziców z dziećmi, zwierzęta prawie na wyciągnięcie ręki... no bajka... polecam gorąco taką wyprawę bo warto :tak: ja na pewno mam już alternatywę na niedzielę... wrócimy tam na 100%.

nie doczytałam Was bo mam leniuszka:zawstydzona/y: ale z tego co pobieżnie przeleciałam to:
ehtele zdaje się interesuje Cię temat butelki, ja jak już pisąłam kupiłam zestaw startowy Fisher Price o taki: Fisher Price Zestaw Startowy / Prezentowy /Butelki (1004910162) - Aukcje internetowe Allegro i Olek nie używał innych butelek i smoków.. chętnie pił, zastawka antykolkowa dizałała bez zarzutu, ładnie się czyściły no i od razu masz komplet potrzebnych smoczków o różnym natężeniu "wyciekania". Teraz może wypróbuję Tommee Tipee, bo tamte Olo trochę zużył no i w sumie czemu Frank miałby nie mieć nówek ;-):-) a z tej firmy Olek miał niekapki i miseczki - nawiasem mówiąc polecam je bardzo bardzo...

Fiuu takie akcje są najlepsze... cieszysz się jak wariat że znalazłaś źródło a tu d*pa zbita...

kiniusia wcześniej pisałaś o ochotce na słodkie - polecam miód... w poprzedniej ciąży ratowałam się miodem podczas nocnych napadów głodu :tak: niedługo w pasiekach będą pierwsze zbiory więc jest dla Ciebie ratunek :-);-)

Marulka, ja w tym Zoo Safari byłam w zeszłym roku w maju :-) Super tam jest. Też na 100% kiedyś się tam jeszcze wybierzemy, ale to już raczej nie w tym roku :-)

Witam Wszystkie Sierpióweczki :-D Nareszcie koniec żałoby... Znowu chce się żyć :-D

kobiety mam pytanie...wiem, że ten temat mógłby być rozpoczęty na zakupach, ale nie wszytskie tam zaglądają.... Jestem na etapie poszukiwania kosmetyków dla dzieci...

do pupy: sudocrem - linomag czy bephanten???

co w ogóle myślicie o kosmetykach linomag? Bo są szampony, balsamy itd...

jaki balsam do ciała dzieciątka i jaki krem do twarzy?

Witam!!!

Super, że wizyty udane.

Ja mam dopiero 7 maja, nie mogę się doczekać, kiedy ujrzę moje dziewczynki.

Ja też należę do tych kochających jedzonko, jednak u mnie widać efekty:zawstydzona/y:.
Ja mam 13kg na plusie.

Z kosmetykami dla dzieci to uważam, że im mniej tym lepiej.
Ja z używałam tylko szamponu i Oilatum do kąpieli.
Nic więcej nie było nam potrzebne.

kobiety mam pytanie...wiem, że ten temat mógłby być rozpoczęty na zakupach, ale nie wszytskie tam zaglądają.... Jestem na etapie poszukiwania kosmetyków dla dzieci...

do pupy: sudocrem - linomag czy bephanten???

co w ogóle myślicie o kosmetykach linomag? Bo są szampony, balsamy itd...

jaki balsam do ciała dzieciątka i jaki krem do twarzy?
do pupy na codzien kremzserii dopupy ;-) u nas będzie hipp przez pierwsze dni bephanten..potem w razie czerwonego..
sudocrem na duzo później w razie odparzeń (nie polecam sudocremu profilaktycznie a szczególnie na noworodkowa pupcie)
linomag są dobre..maś jest tłusta więc tez dobra do pupci...:-)
reszty kosmetyków linomag nie znam..
krem i balsam również hipp..u starszej super się sprawdzily i nadal uzywamy jak i szamponu wcześniej równiez płynu do kąpieli

emolientów nie uzywałam i nie musiałam na szczęście

reklama
Cześć,

No faktycznie przesadziłam w ten weekend z chodzeniem dzisiaj troszkę luźniejszy, a raczej wolniejszy tryb porządków sobie wrzuciłam i jest już dużo lepiej :-)
A dzisiaj zrobiłam pyszny obiadek :-D Ryż z cynamonem przekładany jabuszkami (jak w szarlotce) całość teraz dochodzi w piekarniku :-pmniam ;-)

Niektóre z Nas już po wizytach, a Ja mam dopiero na 16 :-( Tyle muszę czekać... ech ale w końcu warto. Ja to chyba w ciąży mam lekką paranoję bo jak mam wizytę co 4 tyg, to pierwsze 2,5 tyg wszystko jest pięknie, ładnie w pełni cieszę się ciążą, a ostatnie 1,5 tyg pojawiają mi się dziwne, smutne, przygnebiające sny, a w ciągu dnia mam milion głupich mysli i obaw o dzidzię...

Ehtele Ja kupiłam ten sam co Ty smoczek Tippee SMOCZEK silikon AIR 0-3m. 2 szt. PROMOCJA (990755459) - Aukcje internetowe Allegro ale w tesco :-) Kupiłam niebieski, bo taki mi się bardziej spodobał ;-)
Na kremach dla dzidzi się nie znam, ale sama z chęcia poczytam co doświadczone mamy Nam powiedzą :-)

Aga_natalia To idziemy łeb w łeb z wagą, bo Ja się dzisiaj zważyłam i mam kolejny kg na + i łącznie nazbierało się 13 Kg :szok: Ale co tam i tak zrzucimy po porodzie :-D

Do góry