reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

W takim razie gratulacje Lea :) Rzeczywiście wymarzony prezent na święta ;D
Dopisz się do Naszej listy ;]

Dziewczyny martwie się, bo piersi przestają mnie boleć - czy to nie za szybko? Jutro zaczynamy 8 tydzień ... Tzn bolą, ale nie tak jak przez ostatnie 5 tygodni. Po prostu powoli przestają. Schizuje się jak cholera :((

reklama
W takim razie gratulacje Lea :) Rzeczywiście wymarzony prezent na święta ;D
Dopisz się do Naszej listy ;]

Dziewczyny martwie się, bo piersi przestają mnie boleć - czy to nie za szybko? Jutro zaczynamy 8 tydzień ... Tzn bolą, ale nie tak jak przez ostatnie 5 tygodni. Po prostu powoli przestają. Schizuje się jak cholera :((

mnie też już aż tak bardzo jak wcześniej nie bolą. na początku nie było co mysleć o włożeniu swetra, nie mówiąc nawet o staniku :cool: i też chyba rozmiar w błyskawicznym tempie zyskałam :-p
podobno następny takli skok i bolesność ma być od początku czwartego miesiąca. moim zdaniem należy tylko się cieszyć, że przez chwile mniej boli :-)

Spokojnie...piersi nie bolą przez całą ciążę. Nie pamiętam w którym tygodniu przestały mnie boleć ale na początku musiałam biec po miękki stanik do sklepu a później na 100% nic nie bolały :) Problem jst w "zaczytaniu". Dziewczyny,które poroniły pisały o piersiach,które przestały boleć i stąd te schizy. Nie ukrywam,że sama sprawdzam co chwile czy nadal bolą ale to bez sensu. W pierwszej ciąży w ogóle nie zwracałam na to uwagi :) i ile mniej stresów!

A powiedzcie jeszcze,bo ja chyba mam urojenia. Pod koniec dnia podbrzusze mam zdecydowanie zaokrąglone. Nie jest płaskie między kościami biodrowymi tylko wystające :-O wiem,że w drugiej ciąży szybciej wszystko rośnie,ale żeby aż tak szybko?

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
Przede wszystkim gratuluję zafasolkowanym:)

Co do piersi, to mnie też nie bolą tak jak na początku, są lekko opuchnięte, ale to już nie to samo:) Więc myślę, że nie ma czym się przejmować. Następnym razem zaczną boleć kiedy gruczoły mleczne będą zaczynały swoją pracę:) Czyli 4-5 miesiąc:)

Polianko ja mam podobnie wieczorem mam tak wystający brzuszek, że muszę odpinać spodnie, rano mam płaski, w ogóle mam płaski brzuch. Nigdy nie miałam problemów z wzdęciami, ale muszę chyba przyznać, że to chyba jelita mi wypychają brzuch:) Przyznam, że obecnie już czuję w spodniach, że mój obwód w pasie nieco uległ zwiększeniu:) Jak siedzę odpinam guziczek:)

Miłego dnia kobietki

Ostatnia edycja:
No to mam chwilke luzu ale mlynek mialam niesamowity dzis w pracy!!!!

a ponadto osobiście uważam, że bez popołudniowej drzemki niemożliwe jest przetrwanie dnia:tak::tak::tak::tak:
Joanna Zofia i ja powtierdzam to... popoludniowa drzemka jest nieodzowna!!! :-D

Bonusowa i ja zaciskam kciuki!

Polianna a patrzylas na allegro? Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Moze akurat cos jest w Twojej okolicy i podjedziesz po ta plyte....

Lea witaj wsrod sierpniowke :tak:

Shiraa nie masz sie co martwic... u mnie tez sa takie momenty w ciagu dni ze wogole piersi nie bola... az je musze pomacac, pozciskac i wtedy dopiero zaczunaja bolec :-D

Eschenbach - ;)problem w tym,że on chce tą najnowszą- "a collection" Ostatecznie dostanie ode mnie vouchery do kina ;-) aaa,właśnie- byłaś już u tego lekarza?
Dziś muszę jeszcze pobiegać za płytą dla taty- Celine Dion ;)

Milusia:
pomijam kwestie wzdęcia - brzuch mi tak wywaliło , że tłuszczyku nie mogę ukryć :) (jestem stosunkowo szczupła,ale po pierwszej ciąży pozostał brzuszek :cool: ). Chodzi mi właśnie o tę część między kościami biodrowymi - pod wieczór aż tych kości nie widzę, tylko taki "pagórek";))
Dam znać za 2 tygodnie czy owe wzgórze się powiększyło ;P

Z małą brzuch mi się powiekszył dopiero w nastym tygodniu - coś około 10-11 wyczułam właśnie coś takigo jak teraz a w 15 już był widoczny. Ale to i tak dość wolno - ważyłam wtedy malutko i byłam bardziej wklęsła niż płaska :p

Oj to czuję, że rośnie CI brzuszek, podobno tak jest, że u kobiet, które już rodziły brzuszek widać wcześniej:)
A ja już się stresuję bo za pół godzinki jadę do lekarza, zobaczymy co i jak. Oby kruszynka rosła, jak zawsze mam schizy przed wizytą, ale to chyba zrozumiałe.

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane Sierpnióweczki:-)
Dawno nie zaglądałam bo oczywiście szał świątecznych przygotowań mnie dopadł.
Dziewczyny chyba faktycznie tak jest , że przy drugiej ciąży szybciej ten nasz kochany brzuszek rośnie:-))))
Ja jak była w pierwszej ciąży to do 5 m-ca spokojnie nie było widać , że jestem w ciąży i nawet była już zła bo nie mogłam się doczekać kiedy dumnie będę chodziła z zaokrąglonym brzuszkiem.A teraz to w sumie już muszę rozpinać guziczek w moich spodniach.
Pozdrawiam nowe fasolki na naszym forum sierpnióweczek:-)

reklama
Czesc sierpnioweczki.U mnie z brzuszkiem tak samo.W pierwszej ciazy dopeiro mnie wywalilo pod koniec 6 miesiaca,a teraz juz cos sie zaokragla i widac to pomimo iz ja jestem przy tuszy.
Apetytu znow nie mam,mdlosci koszmarne zwlaszcza poznym popoludniem i wieczorem.Wzdecia ciagle mnie mecza i problemy kibelkowe.Zmienilam diete na bogatsza w blonnik,podjadam sliwki i jablka i momaga.Dzis czuje sie lzejsza.Wiazadla macicy ciagna i wogle czuje sie inaczej niz w pierwszej ciazy,wiecej mam dolegliwosci..
Milusia\powodzenia!!!

Do góry