reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam Kochane :happy:

Cayra, mi też jedna mama dwójki dzieci mówiła, żebym zrezygnowała z wielofunkcyjnego wózka, bo i tak potem kupuje się parasolkę.
Ale my musimy wziąć pod uwagę, że nasze dzieci już najprawdopodobniej zimą zaczną jeździć w spacerówce, a będą jeszcze bardzo małe, więc potrzebują konkretnego pojazdu, aby je opatulić ładnie i żeby nie było im zimno i niewygodnie... Wyobrażasz sobie bez konkretnej spacerówki jeździć po śniegu?? Jeśli przyszła zima będzie taka jak tegoroczna to ja dziękuję bardzo...
Poza tym konkretna spacerówka jest niezastąpiona na spacerach po trudniejszym terenie - las, piasek...

Jeśli chodzi o kilogramy to najcięższe są koła - możesz wybrać opcję z kołami piankowymi i masz kilka kilogramów w dół. Nie wiem czy TAKO ma taką opcję, ale większość wózków tak, więc czemu tako miałoby nie mieć ;)

Ze skrętnych kół też bym nie rezygnowała... To podobno niezastąpione ułatwienie. Koła te można blokować i nie stanowią żadnego problemu. Najlepiej popróbuj jeżdżenie wózkami w sklepie, tylko jakieś obciążenie niech Ci włożą do środka ;)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!!!

W końcu słonće i ciepełko :-)

Widzę,że pojawił się temat Hemoroidów...ja niestety z tym walcze już baaaardzo długo :-(...przed ciązami już sie męczyłam,jeszcze nic nie pomogło mi....

Mój gin powiedział,że można stosować maść POSTERISAN,ale niestety on mi nie pomaga...najlepiej wybrać się do chirurga i z nim pogadać,ja właśnie mam taki zamiar zrobić,no i niestety trzeba się regularnie wypróżniać.

Mam pytanie,szczególnie do dziewczyn które mają już dzidzie: JAKI LATATOR POLECACIE?POZA AVENTEM!?

Jagodka, ja mam właśnie AVENT ręczny i jest podobno rewelacyjny. Dzidzi jeszcze nie mam, ale poleciła mi go moja siostra, która odchowała już dwoje pociech (są w wieku 8 i 2 lat). A jej ufam bardzo :-)

BlackOpal, rozumiem, tylko że gondola powinna być w tym momencie jak największa, żeby dziecko jak najdłużej w niej wozić, natomiast w TAKO gondola ma wymiary 75x35, a w tym co pokazywałam za 410 zł ma wymiary 87x36, więc różnica spora :-)

Ostatnia edycja:
cayra polecam Ci Graco... ja mam model VIVO, można też spojrzeć na jego nowszą wersję Quattro Deluxe i myślę że on sprawdziłby się w warunkach blokowych. Masz lekkie, usztywniane nosidło, które służy jako gondola - nie jest ono wielkich rozmiarów, ale też nie jest jakieś małe ja woziłam w nim Olusia do końca 4 miesiąca, później woziłam go w rozłożonej na płasko spacerówce zablokowanej podnóżkiem i założonym ochraniaczem na nóżki - to był koniec zimy - wczesna wiosna bo Olo jest z października. Wózek ten nie jest drogi, świetnie się składa - praktycznie jedną ręką można już go złożyć, mieści się do bagażnika swobodnie, do tego można kupić go za stosunkowo niewielką cenę z fotelikiem z bazą, która baaaardzo usprawnia wyjmowanie i wkładanie dziecka do samochodu i stabilizuje fotelik. Fotelik można też zamontować na wózku. Spacerówka jest duża, wadą dla niektórych jest to że nie jest przekładana w stronę mamy - dla mnie to nie był problem bo budka ma daszek, poza tym dobrze widać co dzidziuś kombinuje ;) Wózek ma mega pojemny kosz na zakupy - na prawdę nie przesadzam. Koła są duże, dają radę na koleinach i wózek dobrze się podbija na wysokie polskie krawężniki, w warunkach marketu jest bardzo zwrotny, nie ma wystających kieszeni, toreb i narzutek, którymi można by zahaczyć i strącić pół sklepu ;). Rzuć okiem - może akurat tobie się spodoba...

Moja koleżanka ma TAKO Jumpera i aktualnie wozi w nim dzidziusia, który urodził się w sierpniu zeszłego roku, więc bez przesady z tą wielkością ;-)

Ja jestem zdania, że konkretna spacerówka jest niezastąpiona. Zimą 2011 też będziemy jeździć spacerówką.
Skoro więc się zamierza kupić konkretną spacerówkę to bardziej się opłaca kupić 2 w 1. Np. w Jedo (bo tu mam szczegółowe informacje) sama spacerówka kosztuje ponad 1100zł a z gondolą 1300, więc to nie jest duża różnica ;-) Gdybym chciała teraz kupić wózek głęboki, np. któryś z tych które zaproponowałaś, a potem kupować spacerówkę to by się wyszło jak Zabłocki na mydle...

Marulka
a nie miałaś problemu z tymi przednimi podwójnymi kołami?? Ja nie jestem ich zwolennikiem, bo np. w lesie wkręcają się między nie patyki i inne elementy ściółki :)

Ostatnia edycja:
Shyla jak to kąpałaś jeża? :szok:
Normalnie :-)
[video=youtube;MjBb2mkyZkc]http://www.youtube.com/watch?v=MjBb2mkyZkc&feature=player_embedded[/video]
tu jest video jak można kąpać jeże ;-)
Mam dziewuszki pytanie... jak ułożone są Wasze dzieci, bo mój ciągle główka u góry nóżki na dole macicy...nie wiem czy już powinien zmieniać pozycje...Jak jest u Was???
Ja jeszcze nie wiem , ale w poniedziałek na wizycie sie dowiem:tak:
Chociaż to i tak jest mało istotne bo będę mieć cc;-)

wróciłam z zakupów i teraz idę robić obiadek ;-)

Ostatnia edycja:
Kolumnea, a ja Ci jeszcze życzeń nie złożyłam :zawstydzona/y:

Wszystkiego najlepszego Słoneczko :tak: Żeby Ci szybciutko i bez żadnych niedogodności te ostatnie miesiące ciąży zleciały :-)

reklama
Do góry