reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Marulka w zasadzie myślę, że Bombusia ma racje, po prostu przy okazji delikatnie zapytaj czy jest im jeszcze potrzebny; no bo tak - z jednej strony te wasze relacje są dość dziwne i nie chciałabyś pewnie ich jeszcze bardziej psuć (a czasem głupota - jak wiemy- może spowodować kłótnie) - ale z drugiej fotelik to nie szklanka curku:/
Popieram w całości, ja bym delikatnie upomniała się o przygotowanie się na zwrot fotelika i ....koniec.
Wiesz ludzie mają tupet i jak nigdy nic nawet nie wspomną, ze mają Twoją rzecz, którą z racji Twojego brzuszka należałoby niedługo oddać:(

reklama
Witam,
Bombusia jejku jak strasznie się cieszę, że synuś zdrowy, gdzieś pominęłam informację o twoich problemach, ale zastanawiałam się dlaczego Cię tu nie ma i bałam się pytać o to dziewczyny :zawstydzona/y:! Jeszcze raz Gratuluję, super wiadomość! :-)

milusia83 też mam problem z żylakiami i hemoroidami, pocieszające jest to że hemoroidy po kilku dniach się wchłaniają do czasu kolejego zaparcia lub czegoś żadszego :crazy: Jesli chodzi o skurcze to ja jak czuję, że się zbliża to już nie prostuję nóg np. jak do baletu, tylko szybko trzeba palce skierować ku górze i w ten sposób można trochę powstrzymać skórcz a przynajmniej nie jest on aż tak bolesny, nauczyłam się tego w poprzedniej ciaży :-)

Shyla jak to kąpałaś jeża? :szok:

trochę Was podczytałam a teraz muszę zmykać pierożki ruskie lepić bo synkowi obiecałam, że jak wróci z przedszkola to będą na niego czekały :-D
W weekend może będę miała więcej czasu to wkleję zdjęcia dzidziolka i brzucholka bo mam nowe.

Ehtele widzialam że ty tez masz zdjęcia Olusia z filmu dvd czy masz jakiś sposób żeby zrobic takie zdjęcie z filmu czy poprostu zrobiłaś fotkę na ekranie?

Ok to miłego dnia brzuchatki!!!

witam sie
mąż spał zle i tym samym ja bo bolało go to dziąsło. Poszedł zamiast do pracy do dentysty okazało się, ze ma zapalenie dziąsła i cos tam jeszcze dostał antybiotyk i poleciał do pracy a w poniedziałek bedzie miał usuwaną tą ósemkę.

dobranoc! jutro o 6:00 Jas odbiera swoją siostrę z nocnego pociągu i spędzamy wspólnie weekend. także mnie nie będzie przez ten czas :) miłego Wszystkim życzę i spokoju!

miłego weekendu :)

Zobacz załącznik 236325
Witam, a oto mój pierwszy, nowy nabytek dla Alanka:)
Niestety nie umię wstawić większego, bo to z telefonu.

Dziewczynki jak mam pisać, abym miała buźki do wklejania w tekstach???? Widzę, ze niektóre z Was wstawiają, a ja nie mam tej opcji:(

śliczne ciuszki :)

Ciamajdka temat wulkanu jest tez gdzies w tle. Ja nie wiem czy bym sie o tym dowiedziala gdyby nie to ze odwolali nam lot z tego powodu a dzis odwolali tez loty, zamkneli cala przestrzen powietrzną no i przyloty waznych osobistosci z innych państw sa pod znakiem zapytania.
Swoja droga nie sadzicie ze dziwne rzeczy zaczely sie dzia na tym swiecie?
Troche mi szkoda tego lotu bo dzis mam urodzinki ale jakos sobie tutaj zorganizujemy no i urlopik jest to w koncu solidnie i mocno sie poprzytulamy z P. :)

Swoja droga powiem wam ze u nas to lotnisko w takich sytuacjach wogole sobie nie radzi. strasznie nas zwodzili z konkretnym komunikatem ze odwolali loty chociaz juz bylo wszytko wiadomo juz wczesniej bo moja psiapsiolka mi sms z GB wyslala ze na pewno do 19 nie polecimy bo taki komunikat dali w tv i radiu, bezmyslnie pozamykali nam wszytkie rozrywki dostep do sklepów na bezcłowce, bary dobrze ze poszlam tam wczesniej i kupilam sobie cos do jedzenia. Bo maluszek dalby mi niezly wycisk za brak jedzonka. Upchneli ponad 100 osób w malutkiej poczekalni nikt nic nie wiedzial tylko jakies smsy i internet w laptopie jak ktos mial zadnych konkretnych informacji ja do dzis pokutuje niewygodną pozycje siedzaca (ponad 4 h bez mozliwosci odejscia bo ktos zajmie), kregoslup mnie tak boli ze musze caly czas lezec a i krew mi z nosa poszla ja nie wiem nawet czy mieli jakas opieke medyczna bo nie widzialam zadnych znaczków. Tragedia

601298jvaizkesph.gif

......................................zaraz wybuchne........

Nadrobiłam Wasze posty, odpisałam do kilku dziewczyn, rozpisałam się tak, że aż strach, a tu nagle .....error komputer bez powodu sie wyłączył i wszystko się skasowało .....

Bombusiu Pytałaś się o stópki mojej maleńkiej, a więc tak w zależności od tego czy stawy będą miękkie czy twarde lekarz wybierze metodę leczenia. Może to być tylko rehabilitacja i masaże, a może będzie musiała mieć maleńka bandaż gipsowy jeżeli nóżki się nie wyprostują do roku czasu to będzie musiała mieć zabieg podcięcia ścięgna Achillesa (ale to się rzadko zdarza).
P.S. Piękne ciuszki kupiłaś :-)

Ehtete Ale mi narobiłaś smaka na taką bułeczę ciapowatą ;-) Aż się głodna zrobiłam od razu...:-)

Pajkaa I bardzo dobrze Cię potraktowali niech mochery wiedzą, że nie są najważniejsze... Zasze dołowały mnie sytuacje typu: wchodzę do tramwaju, a tu mocher biegnie przepycha się żeby tylko pierwszy wsiąść a jak już wszedł to nagle z biegnącego mocheru zamienia się w czarodziejski sposób w bardzo schorowaną starszą Panią która popycha łokciem siedzącą osobe albo od razu krzyczy: Gówniarzu Ja tu biedna schorowana, a Ty nawet miejsca nie ustapisz... Po prostu masakra jakaś.
Jak byłam ostatnio u lekarza pierwszego kontaktu to cieszyłam się, że dają numerki bo babcia miała nr 10 (Ja miałam 4) ale jak tylko mnie zobaczyła od razu wzrok w drugą stronę i szybciutko pod gabinet lekarza usiadła... Ale Ja sie nie dałam i po prostu spytałam się który nr teraz wszedł, bo gdyby nie to to babcia pirwsza by weszła....

kolumnea Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i sto lat :-) Oby zdrówko dopisywało Tobie i Twojemu małemu skarbowi :tak:

Aga_natalia Gratuluje Sierpiowy Trójpaczku :-) Oczywiście witaj wśród Nas :tak:

Ok udało mi się chyba napisać wszystko co chciałam :-) Resztę dziewczyn serdecznie pozdrawiam :-)

u lekarza trzeba sobie kolejki pilnować ja też sie zawsze pytam która godzina wesżła i mnie ryra jak ktoś przyszedł wcześniej a ma na późniejszą godzinę.

Ja się trochę stresuję bo Olek siedzi cicho, a mnie to jakoś martwi...dawaj Olek KOP plisss:sorry::sorry::sorry::sorry:

moja droga to nasi synowie chyba się zmówili :p moj maluch od wczoraj dziwnie cicho siedzi czasami kopnie mysle, ze po prostu zmienił pozycję i dlatego "gorzej" go czuję
a jak tam była w auchanie??

ja zabiorę się za porządki jak Olo pójdzie spać... właśnie go troszkę namawiam, żeby się do żółwika poprzytulał w łóżeczku ;) a sama główkuję nad listą zakupów.

doradźcie mi, bo mój fotelik samochodowy oddałam sąsiadce (to rodzina, jestem chrzestną dla jej córci) przy czym ona mówiła, że go tylko pożycza a ja powiedziałam wówczas, że niech nie myśli o oddawaniu go w tej chwili (to bylo przed urodzeniem) bo nie o to chodzi, niech używają spokojnie itd. Teraz oczywiście by mi się ten fotelik przydał i nie wiem co robić - upomnieć się o niego, czy planować w wydatkach zakup nowego?

ja bym się zapytała czy nie jest im już potrzebny bo Wam jest potrzebny. Nie miej obaw zeby uponieć się o swoją rzecz:)

Bombusia, Marulka ja to w ogóle, szczerze mówiąc, nie lubię takich sytuacji:/ więc sama wolę niczego od nikogo nie pożyczać, bo przecież podczas użytkowania rzeczy się zużywają i potem głupio byłoby mi taką oddawać, no ale rozumiem też, że czasem pożyczenie jest jedynym wyjściem; na szczęście jestem w takiej sytuacji - w takim konforcie, że mogę sobie sama kupić to co potrzebuje

marulka kochana ja bym w ogóle nie rozważała możliwości kupna:-) Nawet jak sytuacja jest napięta, warto ten temat podjąć teraz ponieważ do sierpnia jeszcze kilka miesięcy zostało no i oni mają czas żeby w tym czasie fotelik zakupić;-);-) Nie ma co się bać podejmować takiego tematu, bo jeśli zareagują dziwnie, albo będą mieć pretensje to znaczy, że na prawdę brak im taktu i kultury...

S_A_R_K_A kochana musisz włączyć filmik na pełnym ekranie, jeśli będzie Ci się podobać jakieś ujęcie dajesz pauze, naciskasz na kalwiaturze Prt SC czyli Print Screen i otwierasz go w Paint:-D:-D Potem możesz mieć problem z wielkością zdjęcia więc wchodzisz na opcje edytuj, zmień rozmiar i daj tam np.300% wtedy powinno być ok;-);-) Męczyłam się ztym strasznie zanim do tego doszłam:-D:-D:-D

Pajkaa ojj uparte te nasze chłopaki...choć mój już teraz delikatnie się wierci więc trochę spokojniejsza jestem... a co do Auchana czekam an chłopa aż z pracy wróci bo nie mam siły na podróże autobusem:-):-) Pojadę do Sosnowca może tam ich będzie więcej:-p:-p

Mam dziewuszki pytanie... jak ułożone są Wasze dzieci, bo mój ciągle główka u góry nóżki na dole macicy...nie wiem czy już powinien zmieniać pozycje...Jak jest u Was???

Ehtele mój dzidziuś też narazie tak jak twój ma ułożenie pośladkowe - czyli główka do góry, ale na wizycie we wtorek lekarz powiedział, że to się jeszcze może wiele razy zmienić, bo póki co dzieciaki mają jeszcze dużo miejsca - także narazie nie mamy powodu do stresu, jeśli się to nie zmieni w końcówkce trzeciego trymestru to są różne metody, aby zmienć jego pozycję. Czytałam o nich w mojej mądrej książce - jest tam np. o wizualizacji - czyli kładziesz się spokojnie i wyobrażasz sobie że dziecko zmienia pozycję - pisza tam, że pomaga w 90% - choć nie wiem czy w to wierzyć; poza tym lekarze tez mają jakieś swoje sposoby - delikatny masaż czy coś w tym stylu - no ale jeśli maluszki pozostaną uparte to raczej cc

Ostatnia edycja:
Mam dziewuszki pytanie... jak ułożone są Wasze dzieci, bo mój ciągle główka u góry nóżki na dole macicy...nie wiem czy już powinien zmieniać pozycje...Jak jest u Was???

dziecko uklada sie juz w odpowiedniej pozycji dopiero kolo 30-32 tyg ciazy takze puki co moze lezec jak mu sie zywnie podoba- takze nie masz sie co martwic. moja roznie- na usg polowkowym byla ulozona poprzecznie a ostatnio na wizycie podluznie glowkowo- czy glowka w dol. ale to jeszce nic nie znaczy. nasze malenstwa maja jeszce czas zeby odpowiednio sie ulozyc:))))))))))

ehtele moja byla juz ulozona glowka w dol, ale kilka tygodni temu sie odwrocila i teraz ma ulozenie poprzeczne - glowka z lewej, nogi z prawej, a dodatkowo plecami jest wypieta, wiec autmatycznie ruchy staly sie lagodniejsze i mniej wyczuwalne, bo po prostu kopie do srodka :eek:

Na ustawienie glowka w dol maja nasze maluchy jeszcze czas. Zdarza sie nawet, ze odwracaja sie nagle tuz przed porodem, a mamusia biedna juz sie martwi, ze cesarka ja czeka :-) No ale sa tez i uparciuszki co sie nie odwroca. Ale spokojnie, jeszcze duzo czasu na fikolka :-)

Ehtele moj ułożony jest miednicowo, ale moja lekarka mówiła, ze mam się nie martwić bo on się tam przemieści :) nawet moze się przemieścić około 34 tc więc się nie derenwuj:)
Moj maluch też kopie chyba taki spokojny to u babci jest :p

reklama
Witam piątkowo!

Zwykle ciesze się z piątku (mimo że siedzę w domku i praktycznie nie ma to znaczenia) ale dzisiejszy skopany już od wczoraj - najpierw sprzeczka z mężusiem, niby załagodzona ale wiecie - kwasior pozostaje... dzisiaj o 4 rano wyjechał do robotki i wróci późno - bardzo nie lubię jak jest daleko, jestem zestresowana i niecierpliwię się strasznie. Do tego wszystkiego zadzwonił kontrahent że faktura jest wystawiona błędnie i musimy skonsultować z księgo wym co i jak teraz rozegrać... wisi widmo zwrotu ładnej gotóweczki i to nie w tą dobrą stronę: oni nam, tylko odwrotnie... bleeeeeeeeeee mówię Wam jakie beznadziejne kłopoty..

Pajka bardzo dobrze się zchowala ta kobita z obsługi... jak ja stałam w kolejce w Wójciku to pani nie umiała powiedzieć damesom że ja stoję jak słupek z jedną koszulką a one wybierają rajstopy... uważam że pilnowanie porządku należy właśnie do obsługi... Poza tym mina moherów musiała być boska - zazdroszczę widoku ;-);-);-) no i cudna ta foczka :D

bombusia jakie cudne te Twoje zdobycze... fajne intensywne kolorki, nie takie bladzioszki jak przeważnie bywają dla dzieci... no zakochałam się :-p

milusia jesteś tytanem pracy ;D ja mam cały biurowy rozgardiasz w domu póki co i przez to cały czas z mężem jesteśmy "w biurze" hehe chociaż wiem, że w Waszej branży nie da się tak - ja tonę w papierach i segregatorach a co dopiero Ty ;)

cayra zrobiłaś zagadkę z tym wózkiem i poszłaś... natychmiast mów o co kaman.. mnie też sprawa wózka przyprawia o mdłości - nie wiem czemu to teraz jest takie trudne... Przypomniałam sobie właśnie że dziś w nocy śnilo mi się że kupiliśmy X-Landera spacerówkę za 1200 i zorientowałam się że okrutnie przepłaciliśmy ;-):-)

aga_natalia witam kolejną multi-mamę :-D ja czekam na synka i mam dwu i pół rocznego synusia w domciu... masz już pomysł na imiona?

kolumnea nalepszego!!! spełnienia marzeń i samych radości :-) odnośnie tematu odwołanych lotów to ciekawi mnie czy za tydzień w piątek będą już otwarte lotniska, bo moja teściowa ma wylot właśnie wtedy.. :baffled:

Już tłumaczę, Marulko...

Przez ostatnie dwa, trzy miesiące byłam zdecydowana na wózeczek TAKO Jumper X, który zresztą podoba mi się do dziś. Koleżanki jednak wyperswadowały mi jednak pomysł na zakup wózka trzyfunkcyjnego, ,ponieważ są one podobno w ogóle niefunkcjonalne. Głównie ze względu na wagę. Gondola ze stelażem waży około 16 kg. Spacerówka więc tak samo, ponieważ sam stelaż waży 10 kg. A my mieszkamy na II piętrze, w klatce nie ma wózkowni, więc taszczenie na górę takiego wózka kilka razy dziennie jest niemożliwe. Radzą mi zakupić lżejszą i tańszą gondolę, natomiast później przeznaczyć kaskę na fajną i leciutką spaceróweczkę.
Po co więc dawać 1200 zł za zestaw, z którego skorzystam tylko z gondoli przez parę miesięcy (i to ciężkiej!). Fajny fotelik można kupić za 150 zł.

No ale teraz mam problem, JAKI kupić wózeczek głęboki. Mam wytypowane takie dwa:

WÓZEK GŁĘBOKI O LEKKIEJ KONSTRUKCJI KOLORY 2010 (990480714) - Aukcje internetowe Allegro
MATRIX na pompowanych kołach! + gratisy!! (996931245) - Aukcje internetowe Allegro
które to są dużo tańsze od TAKO.

No ale teraz się zastanawiam, KTÓRY konkretnie kupić. Oba wózeczki są LECIUTKIE (w sumie 11-12 kg).
Ten pierwszy tańszy w sumie ładny, ale nie ma skrętnych kół (tak jak TAKO, czy MATRIX). Oba wózeczki są LECIUTKIE (w sumie 11-12 kg). Drugi ma skrętne koła. Ale podobno na wybojach czy dziurach lepsze są właśnie takie zwykłe, nieskrętne.
Ale za to pierwszego wózka nie widziałam na żywo, natomiast drugi ma moja sąsiadka z naprzeciwka, która niedawno urodziła dziecko, więc wiem dokładnie, jak wygląda "na żywo".

Więc mój problem polega na tym, że nie wiem, na który się zdecydować ;-)
Nie zrozumcie mnie źle, zmiana mojej decyzji o zakupie wózka nie jest ze względu na cenę. Mamy odłożoną kasę, natomiast wydaje mi się, że nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy na wózek głęboki, który posłuży mi przez pół roku. Takie jest moje zdanie :-)

Do góry