reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kolumnea 100 lat i zdrowiutkiego dzidziusia:-):happy:

Byłam na zakupach i panie mi powiedziały na rynku, ze jutro wszystko otwarte do 12.00 i rynki i markety, także nie śpijcie jutro długo, bo później będzie lipa ze sklepami:crazy:

reklama
Kolumnea wszystkiego najlepszego kochana:rofl2:
z tym lotem to niezły numer... obejrzałam trochę tvn24 i już wszystko wiem... powiem Wam, ze z ta cała tragedią to jedna wielka tragedia, wszystko na przekór i na opór... ja cały czas mysle o tych RUSKICH:rofl2::rofl2::rofl2::laugh2:

Shiraa-Mnie rowniez dopadla jakas depresja, zaczelam wyciagac letnia garderobe i w nic sie nie mieszcze, wiem jestem w ciazy,ale czuje sie jak big mama.
Ponadto samotne siedzenie w domu przylozylo sie do tego:(:(:(

Jakbym słyszałam siebie ... :happy: Również w nic się nie mieszczę.
Może dziwnie to zabrzmi ale z zachwytem patrze na te wszystkie szczupłe laski :-D
He he chciałabym być kiedyś jeszcze taka chudziutka :-D no i mam nadzieję, że się uda ;-)

Shiraa kobietko, no coz te hormony nam wariuja w ciazy, mi jak jest smutno czasem nawet pare kostek czekolady wystarczy;) moze glupi pomysl ale warto sprobowac:) a i nie przejmuj sie tesciowa, jak ci mowi zeby kupowac dopiero po porodzie bo to bez sensu - to starsze pokolenie ma czasem takie poglady, ale nie sa w ogole praktyczne; co do wagi to u mie 5-6 na plusie - sama nie wiem kiedy bo wydawalo mi sie ze nie tyję - ale tak jakos sie zrobilo okraglo po tych swietach:/ Nie martwmy sie - dzidzie wszystko z nas wyciągną:)

Napisałaś: "starsze pokolenia" - a teściowa ma zaledwie 44 lata :baffled:
Taka młoda a w takie zabobony wierzy ... :confused2:
Co do tej czekolady ... Hmm czekoladkę jem jak Mała siedzi cicho i chce ją obudzić ;-)

Witam wszystkie mamy!!!

Mam na imię Agnieszka, w sierpniu zostanę po raz kolejny mamą, tym razem bliźniąt.

Czy mogę do Was dołączyć?

Witaj :-D Gratuluję bliźniaków :-D Jakie to uczucie mieć dwa Maluszki w brzuszku? Dają popalić ? :laugh2:

Ciamajdka zobaczyłam, że nazywasz swoją córeczkę Konwalią - poważnie chcesz ją tak nazwać? Nie pomyśl sobie, że Cię wyśmiewam ... Tylko pierwszy raz słyszę takie imię :-) Jest takie .. niespotykane :tak:

Ehtele też przytyłaś 8 kg ? He he teraz to już chyba z 10 mamy na + :-D
A powiedz mi dużo jesz? Bo ja wcale się tak nie obżeram, a kurde tyje na potęgę ...

Kolumnea
spełnienia marzeń :*

Właśnie jestem po śniadanku a Maleńka skacze jak nie wiem :laugh2: Uwielbiam te Jej wygibasy :laugh2:
Zastanawia mnie tylko jedno ... Kiedy ruchy staną się wyczuwalne przez brzuszek? Myślałam, że na tym etapie mój P. poczuje a tymczasem jeszcze nie czuje. Szkoda.

Zmykam :tak:
Miłego weekendu brzuszki !! :-D

Pozdrawiam :*:*:*:*

ciamajdka ruscy nas w konia zawsze robili i probują teraz.

Dziękuję wam dziewczynki za życzenie kurde teraz to ja sie stara poczulam hehe

Ja ostatnio jak bylam na ważeniu to tez sie przerazilam waze juz 61kg na poczatki mialam ok 53kg wic niezle poszlo ale chyba tylko w brzuszek, piersi i biodra na szczecie :)

Ostatnia edycja:
Witam piątkowo!

Zwykle ciesze się z piątku (mimo że siedzę w domku i praktycznie nie ma to znaczenia) ale dzisiejszy skopany już od wczoraj - najpierw sprzeczka z mężusiem, niby załagodzona ale wiecie - kwasior pozostaje... dzisiaj o 4 rano wyjechał do robotki i wróci późno - bardzo nie lubię jak jest daleko, jestem zestresowana i niecierpliwię się strasznie. Do tego wszystkiego zadzwonił kontrahent że faktura jest wystawiona błędnie i musimy skonsultować z księgo wym co i jak teraz rozegrać... wisi widmo zwrotu ładnej gotóweczki i to nie w tą dobrą stronę: oni nam, tylko odwrotnie... bleeeeeeeeeee mówię Wam jakie beznadziejne kłopoty..

Pajka bardzo dobrze się zchowala ta kobita z obsługi... jak ja stałam w kolejce w Wójciku to pani nie umiała powiedzieć damesom że ja stoję jak słupek z jedną koszulką a one wybierają rajstopy... uważam że pilnowanie porządku należy właśnie do obsługi... Poza tym mina moherów musiała być boska - zazdroszczę widoku ;-);-);-) no i cudna ta foczka :D

bombusia jakie cudne te Twoje zdobycze... fajne intensywne kolorki, nie takie bladzioszki jak przeważnie bywają dla dzieci... no zakochałam się :-p

milusia jesteś tytanem pracy ;D ja mam cały biurowy rozgardiasz w domu póki co i przez to cały czas z mężem jesteśmy "w biurze" hehe chociaż wiem, że w Waszej branży nie da się tak - ja tonę w papierach i segregatorach a co dopiero Ty ;)

cayra zrobiłaś zagadkę z tym wózkiem i poszłaś... natychmiast mów o co kaman.. mnie też sprawa wózka przyprawia o mdłości - nie wiem czemu to teraz jest takie trudne... Przypomniałam sobie właśnie że dziś w nocy śnilo mi się że kupiliśmy X-Landera spacerówkę za 1200 i zorientowałam się że okrutnie przepłaciliśmy ;-):-)

aga_natalia witam kolejną multi-mamę :-D ja czekam na synka i mam dwu i pół rocznego synusia w domciu... masz już pomysł na imiona?

kolumnea nalepszego!!! spełnienia marzeń i samych radości :-) odnośnie tematu odwołanych lotów to ciekawi mnie czy za tydzień w piątek będą już otwarte lotniska, bo moja teściowa ma wylot właśnie wtedy.. :baffled:

Ciamajdka zobaczyłam, że nazywasz swoją córeczkę Konwalią - poważnie chcesz ją tak nazwać? Nie pomyśl sobie, że Cię wyśmiewam ... Tylko pierwszy raz słyszę takie imię :-) Jest takie .. niespotykane :tak:

hmm, bo nie ma takiego imienia:rofl2:
dlaczego Konwalia? wyjasnię...
11 lat temu umarł mój ukochany dziadzio od strony taty, od małego byłam jego oczkiem w głowie i strasznie przezyłam tą smierć... zawsze wiosną przynosił mi z lasu konwalie.... :rofl2: a T. bardzo lubi kwiaty, i dziwne nazwy i imiona... także jakos nam przyszła na mysl Konwalia... dla uczczenia Dziadzi i dla zaspokojenia chęci T.:-):-):-)

będę popołudniu!
miłego dnia kochane!!!:tak:

marulka mysle ze do przyszlego tygodnia to ten pyl powinien juz opasc. Wiec pewnie twoja tesciowa bez problemow poleci. mi troche szkoda bo w tym roku to juz na pewno nigdzie nie polecimy. Ale w przyszlym z maluszkiem sobie odrobimy.
Kurcze ale ja bym juz chciala calowac te malutkie nozeczki i rasie :) jak patrze jak ten moj lobuziak szaleje w brzuszku mam ochote go wyjac i wyprzytulac hehe

Ostatnia edycja:
witajcie sierpnioweczki....!!!

dzis noc mialam super przespana malenka byla bardzo spokojna :) a teraz mam juz od rana napiety grafik obliczaie ile czego trzeba kupic ,,,, masakra ach te remonty ....

zycze wam kochane udanego piatku z jednej strony super ze juz weekend ... pozdrawiam

reklama
Witajcie kobietki z rana...

Nie wiem czy u Was było podobnie ale całą noc padał u mnie deszcz...lało jak z cebra, a ja w sumie lubię jak usypia mnie stukot deszczu o parapet:-):-) Chyba jakaś nienormalna jestem, ale na prawdę to lubię...:happy::happy:
A dziś mam nawet dobry humor, wczoraj kupiła sobie farbę do włosów, więc zrobię z nimi dziś porządek:-D:-D

cayra1984 no to ja polecam Ci bexę, spróbuj zobaczyć na żywo...:-):-) Funkcje te same, a waga trochę mniejsza...

justysia2 a widzisz w Polsce w sumie mało takich okazji...czemu tu u nas wszystko takie drogie?? :wściekła/y::wściekła/y: No ale super, że Ty masz już zakupy z głowy...;-);-);-)

sierpien8 i tak trzymać, topory wojenne schowane:-D:-D:-D:-D

Shyla przyznam Ci szczerze, że rozczuliłaś mnie tymi jeżami...ojjj dobra osóbka z Ciebie...:tak::tak::tak:

Bombusia fajne te zestawy dla Alanka kupiłaś;-);-)

kolumnea przede wszystkim życzę Ci wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze z okazji urodzin... pięknych wspomnień, ludzi obok siebie...szczęścia dużo pogody ducha i oczywiście tego co teraz dla Ciebie najważniejsze....czyli spokojnych ostatnich miesięcy ciąży, lekkiego rozwiązania:-D:-D:-D:-D
Przykro mi z powodu lotu...najgorsze jest to, że podobno chmura zniknie dopiero w poniedziałek...
Mąż dostanie dłuższy urlop jeśli przesuną Wam ten wyjazd???

Shiraa przepraszam nie 8kg, jest już 10 kg:baffled::baffled::baffled: Powiem tak, generalnie jestem bardzo aktywną osobą, pracuje dwu zmianowo, od 8-16 i od 12-20, wiec problem polega na tym, że jak np. pracowałam na drugą zmianę nie jadałam ani obiadu, ani kolacji...jadałam tylko jakby dwa śniadania...Zresztą generalnie bardzo mało jadłam...teraz po prostu nie pracuję i jem systematycznie czyli śanidanko, drugie śanidanko, obiad i kolacja...;-);-) I myślę, że ten wolniejszy tryb życia zrobił swoje...więc wiem, że to jest przyczyną...nie jem dużo, czy tłusto, ale cóż...będę walczyć o swoją figurę...;-);-) i pewnie wywalczę swoje, bo z nadwagą czułabym się bardzoo niekomfortowo..taką jestem osobą:happy:

Do góry