reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

......................................zaraz wybuchne........

Nadrobiłam Wasze posty, odpisałam do kilku dziewczyn, rozpisałam się tak, że aż strach, a tu nagle .....error komputer bez powodu sie wyłączył i wszystko się skasowało .....

Bombusiu Pytałaś się o stópki mojej maleńkiej, a więc tak w zależności od tego czy stawy będą miękkie czy twarde lekarz wybierze metodę leczenia. Może to być tylko rehabilitacja i masaże, a może będzie musiała mieć maleńka bandaż gipsowy jeżeli nóżki się nie wyprostują do roku czasu to będzie musiała mieć zabieg podcięcia ścięgna Achillesa (ale to się rzadko zdarza).
P.S. Piękne ciuszki kupiłaś :-)

Ehtete Ale mi narobiłaś smaka na taką bułeczę ciapowatą ;-) Aż się głodna zrobiłam od razu...:-)

Pajkaa I bardzo dobrze Cię potraktowali niech mochery wiedzą, że nie są najważniejsze... Zasze dołowały mnie sytuacje typu: wchodzę do tramwaju, a tu mocher biegnie przepycha się żeby tylko pierwszy wsiąść a jak już wszedł to nagle z biegnącego mocheru zamienia się w czarodziejski sposób w bardzo schorowaną starszą Panią która popycha łokciem siedzącą osobe albo od razu krzyczy: Gówniarzu Ja tu biedna schorowana, a Ty nawet miejsca nie ustapisz... Po prostu masakra jakaś.
Jak byłam ostatnio u lekarza pierwszego kontaktu to cieszyłam się, że dają numerki bo babcia miała nr 10 (Ja miałam 4) ale jak tylko mnie zobaczyła od razu wzrok w drugą stronę i szybciutko pod gabinet lekarza usiadła... Ale Ja sie nie dałam i po prostu spytałam się który nr teraz wszedł, bo gdyby nie to to babcia pirwsza by weszła....

kolumnea Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i sto lat :-) Oby zdrówko dopisywało Tobie i Twojemu małemu skarbowi :tak:

Aga_natalia Gratuluje Sierpiowy Trójpaczku :-) Oczywiście witaj wśród Nas :tak:

Ok udało mi się chyba napisać wszystko co chciałam :-) Resztę dziewczyn serdecznie pozdrawiam :-)

reklama
Witajcie kochane!! Własnie sobie czytam o tym wulkanie i jak zwykle zaczynam dopowiadać różne historie ( ;) katastroficzne wizje to moja specjalność). Oni (naukowcy) się obawiają o wulkan Katla,który wybucha co kilkadziesiąt lat i zawsze coś złego się dzieje... brrr./...

ok przyznać się bez bicia, która zabrała słońce?:rofl2:
wczoraj nie było mnie z Wami i wybaczcie, ale nawet nie staram się nadrobić. gniłam cały dzień ale za to czuję się lepiej i brzunio już nie boli (odpukać) :-)

kolumnea wszystkiego najlepszego :-)

ooo juz 23 tydzień i to co jest napisane pod suwaczkiem się zgadza - ostatnio zauważyłam, że mała skacze jak szalona w tym brzuszku, ale lepiej niech teraz się wyhasa a później będzie spokojna :p

ehtele u mnie dzisiaj słonko wychyla się nieśmiało zza chmurek więc od razu humor mi poprawia... jakoś tak moło słoneczna w polsce ta wiosna, a mi słońce potrzebne jest do życia jak powietrze - bez niego się duszę dosłownie..

bogusia86, ehtele ależ wy macie "stare" suwaczki.... czasem nie mogę uwierzyć że czas tak zapiernicza :|

kolumnea w moim brzuszku też mieszka prawdziwy maratończyk - co chwilkę czuję jak hopsia... a to skacze po pęcherzu, a to łapkami mi merda pod prawym żebrem, a to pupcię wpycha mi w kręgosłup aż mi chyba jakąś żyłę przytyka bo mam takie trudne do opisania uczucie zmiany ciśnienia - że mi aż w nosie strzyka dosłownie :p No cóż.. mam spokojnego synka, należy mi się drugi z ADHD ;);)

ehtele urlopiku juz nie dostaniemy niestety pozatym potrzebujemy w czerwcu bo mamy wesele a moj manczyzna jest swiadkiem, no i potem z tydzien na moj porod. Dziekuje za zyczonka

Witajcie kochane,

Shyla no takie są uroki tej naszej ciąży, echh te estrogeny:( Fajnie, że masz rodzinkę jeży, tylko uważaj na nie bo często są nosicielami różnych niebezpiecznych chorób wirusowych.

Bombusia piękne ubranka, śliczne kolorki, bardzo lubię takie żywe, a widzę tam sporo odcieni żółci:) śliczne

Kolumnea, ale na pewno niebawem polecisz, a są odwołane gdyż pył mógłby się dostać do silników i zaburzyć ich pracę. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:) Oby dzidziulek był zdrowy, a mamusia całą ciążę cieszyła się znakomitym nastrojem i samopoczuciem (po ciąży też:D)

Zielona no to trzymam kciuki za tą krzywą, ja się wybieram w poniedziałek, już nie mam ochoty

Shiraa jeszcze nie czuje? Być może masz dużo miejsca i wód płodowych w brzuszku i maluszek sobie tam wyprawia harce:)

MArulka powiem Ci szczerze, że doskonale CIebie rozumiem, powiedziałam Darkowi, że nie ma prawa czegokolwiek przynosić do domu, bo wtedy w domu czuję się jak w pracy, no i jaki jest efekt - siedzimy jak dwa głupki do późna:D Co do faktur - nie cierpię ich, a zwłaszcza kiedy wszyscy zwlekają z ich płaceniem:D:D:D przez co robi się błędne koło, oni zwlekają, my zwlekamy i tak...

Bogusiu zobaczysz, że z nóżkami wszyswtko będzie dobrze, mocno w to wierzę

Ehtele
ja nawet nie słyszałam deszczu, ale zebrać się z rana w taką pogodę to dramat, dzisiaj cud bo Darek wstał pierwszy bo ma zajęcia na uczelni - znienawidzony przez niego angielski:D:D:D a ja nie mogłam się zebrać, ledwo wstałam o 7:00.
Zobaczysz, że Olek się rozkręci:) Mój siedział cały dzień cichutko, a wieczorem to czułam jak nóżkę przestawia, albo rączkę - pierwszy raz tak miałam, że dotykałam w miejscu gdzie on jest. Zawsze tylko szybko kopał, skakał, a teraz poczułam taką bliskość, że mi łezki poleciały....

A ja mogłabym napisać jak nie urok to ...../ Wiecie co mi się przytrafło, -HEMOROIDY, no masakra, nigdy tego nie miałam, nie mam problemów z wypróżnianiem, ale kurcze odbyt mnie piecze i jak sobie podotykałam (sorki za takie szczegóły) to zauważyłam, że coś jest nie tak - takie bolesne gulki. No i dupcia. Nie wiem jak będę siedziałam przed kompem, chyba będę stała. Ponadto w nocy chciałam rozprostować sobie nogi i złapał mnie taki skurcz, że zaczęłam się drzeć (tak to ja dawno nie miałam) obudziłam też Darka. Rozmasowałam nogi, ale boli do teraz, muszę zakupić magnez no i coś na te żylaki - ludzie czy kobiety w ciąży muszą zawsze coś mieć.......

Miłego dnia kobietki:)

Ostatnia edycja:
ehtele urlopiku juz nie dostaniemy niestety pozatym potrzebujemy w czerwcu bo mamy wesele a moj manczyzna jest swiadkiem, no i potem z tydzien na moj porod. Dziekuje za zyczonka

Tym bardziej mi przykro...jejku współczuję...

Marulka ja również bez słońca żyć nie umiem...masakra jak tak szaro za oknem...

reklama
milusia83 na hemoroidy, kup sobie lek CYCLO 3 FORTE...;-) Mój lekarz mi to polecił na pękające żyłki i czytałam na opakowaniu, że to też jest na żyłki w d...;-);-)
No i co najważniejsze jest bezpieczne dla kobiet w ciąży... 30 tabletek kosztuje 25zł, ja mam brać dwie tabletki jednorazowo dziennie...
Tym bardziej, że też mówiłaś że masz problem z żyłkami...
pytałam w aptece czy jest jakiś tańszy odpowiednik...powiedzieli mi że nie...

Ostatnia edycja:
Do góry