reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
dziewczyny, ale były jaja :)
byłam na zakupach w auchanie no i z zakupami stanęłam do kasy nr 8 oznaczonej dla kobiet w ciąży. Kolejka była nawet spora a przede mną stały mocherowe berety tzn babcie , które obgadywały wszystkich. Stoimy w tej kolejce dosłownie minutę idzie pani z linii kasowej robi miejsce między ludźmi i do mnie mówi - "Pani w ciąży proszę tutaj przejść" ja sie na nią patrzę a ona tak pani proszę tutaj pani bez kolejki :p
ja zmieszana oczywiscie mochery się zaczęly burzyć a pani powiedziała to jest kasa dla kobiet w ciąży a nie dla osób starszych i nikt nie zostanie obsłużony dopóki ja nie zostanę obsłużona :szok::szok:
ni i ja czerwona ide do tej kasy, koleżanka za mną sie smieje:p ale ubaw miałtśmy niezły :p

zakupiłam grzebyczek i szczoteczkę, gruszkę do noska, ceratki na materac (są po 3,50!) śpiochy 2 szt są po 9 zl i 3 kaftaniki.no i jeszcze nożyczki, obcinak i pilniczek :)
wydałam łącznie 120 zł miodzio:)

Bambusia Test Pappa może być wtedy wskazówką do amniopunkcji, jak np jest wysokie NT albo wiek matki, i czyli jak miałaś dobre badanie genetyczne ,to chodziło o Twoje lata tak to rozumiem...albo sie mylę...

Tak kochana zakwalifikowałam się do badań genetycznych ze względu na 35 lat. Niestety Pappa często daje wynik fałaszywy- a właściwie w finale na szczęście:)

Bombusia Naprawdę miałaś przejścia straszne :-( Ech bardzo współczuje tych wszystkich stresów, ale bardzo się cieszę, że wyniki wyszły dobre :rofl2::rofl2::rofl2: Ja prawie osiwiałam jak dowiedziałam się, że moja maleńka ma końsko-szpotawe ułożenie stópek nie jest to nic groźnego, ale przecież dla Nas każdy odstęp od normy powoduje kołatania serca i morze łez, że coś może się stać...

Ja miałam dzisiaj taki dobry dzień i super humorek czekałam z obiadkiem na mojego M, a jak wrócił coś mi odbiło i nie wiem dlaczego zrobiłam mu awanturę, że się Naszą fasolką nie interesuje, że nie wie co jest potrzebne, co i za ile trzeba kupić... Ech odbija mi już całkiem :-:)-:)-(

Bogusiu napisz mi coś więcej o tych stópkach dzidzi??? Co to znaczy i z czym to się wiąże po porodzie np.????

bombusia w sumie w całym tym złym trafiłaś na fajną lekarkę... fajnie, że masz to za sobą, że wszyscy macie... wyobrażam sobie ten stres, no ale trzeba o tym zapomnieć i cieszyć się z pozytywnego obrotu spraw :D pochwal się swoimi zakupkami koniecznie, no i brzucholkiem ;)

Tak doktor b.fajna, przemiła i naprawdę kobieta ze zrozumieniem, czytałam o niej w necie opinie, naprawdę super:)
Zakupami i brzucholkiem się pochwalę, ale raczej jutro, bo to już syn mi tutaj wstawia zdjęcia, więc jak znajdzie czas to wstawi, teraz uczy się do egzaminów, kończy w tym roku gimnazjum i startuje do "jedynki" najlepsze liceum w Łodzi, trzeba chodzić w mundurkach, ale to tak troszkę się chciałam pochwalić moim "kujonkiem":)

byłam na zakupach w auchanie no i z zakupami stanęłam do kasy nr 8 oznaczonej dla kobiet w ciąży. Kolejka była nawet spora a przede mną stały mocherowe berety tzn babcie , które obgadywały wszystkich. Stoimy w tej kolejce dosłownie minutę idzie pani z linii kasowej robi miejsce między ludźmi i do mnie mówi - "Pani w ciąży proszę tutaj przejść" ja sie na nią patrzę a ona tak pani proszę tutaj pani bez kolejki :p
ja zmieszana oczywiscie mochery się zaczęly burzyć a pani powiedziała to jest kasa dla kobiet w ciąży a nie dla osób starszych i nikt nie zostanie obsłużony dopóki ja nie zostanę obsłużona :szok::szok:
ni i ja czerwona ide do tej kasy, koleżanka za mną sie smieje:p ale ubaw miałtśmy niezły :p

zakupiłam grzebyczek i szczoteczkę, gruszkę do noska, ceratki na materac (są po 3,50!) śpiochy 2 szt są po 9 zl i 3 kaftaniki.no i jeszcze nożyczki, obcinak i pilniczek :)

No najlepsze z tego opowiadania to są mocherowe berety ha ha ha. Teraz znów będą miały o czym gadać:)
Pajeczko Ty to już masz pewnie całą wyprawkę dla Bartusia??? Normalnie maniciure już nawet dzidzia ma :):):) fajnie... to tak cieszy, ja też sie dziś chwaliłam ubrankami wszystkim kogo dopadłam w domku:)

W Łodzi (w mojej okolicy) sklepy otwarte do 12.00 w sobote, niedziela nieczynne!!! Markety też.

a ja mam doła małego z powodu wózka... :-(
co sie stało?

ja to ostatnio mam szczęście jak ide do kauflanda (nie ma tam kas dla kobiet w ciąży) to troszkę się pokręce wokół kas i zazwyczaj jakaś pani otwiera kase i prosi mnie i M do kasy:-) to miło z ich strony to już w sumie drugi raz taka sytuacja.. czasem jak jest dużo ludzi to niestety kasjerki nie widzą i nie udaje się..

w każdym razie ostatnio w makro także staliśmy w dość długiej kolejce i nagle podchodzi do nas miły pan z kasy dla "złotych klientów" - czy jak to się zwie i mówi zapraszam państwa do mojej kasy.. aż mi się cieplutko na serduszku zrobiło..

a i pamiętajcie, ze przez cały weekend sklepy są pozamykane!
w niedziele własnie miałam sie wybierać do makro i akurat wyczytałam, że w niedziele jest czynne ale do 13.00 więc uda mi sie zakupy zrobić..

No najlepsze z tego opowiadania to są mocherowe berety ha ha ha. Teraz znów będą miały o czym gadać:)
Pajeczko Ty to już masz pewnie całą wyprawkę dla Bartusia??? Normalnie maniciure już nawet dzidzia ma :):):) fajnie... to tak cieszy, ja też sie dziś chwaliłam ubrankami wszystkim kogo dopadłam w domku:)

W Łodzi (w mojej okolicy) sklepy otwarte do 12.00 w sobote, niedziela nieczynne!!! Markety też.

no jak zaczęły komentować to ta babeczka z obsługi od razu je ustawiła! szok normalnie.
Bartuś ma już prawie wszystko oprócz wanienki :) a tak wsio już mam. Jeszcze chce zakupić karuzelkę do łóżeczka, ale to później. A i kupiłam super ręczniczek dla niemowlaka za 19 zl z głową foczki :) taki z kapturkiem i kocyk polarowy za 13 zł wiec się bardzo opłaca!

a i jeszcze jedna mowi,z e ciąża to nie choroba a taki młody chłopak mówi starość też nie choroba :p

reklama
Pajka no to ssssuper:):) extra

Małe sprostowanie , wszystkie markety w Łodzi 17 i 18 .04 są nieczynne, właśnie powiedziła mi M, bo był dziś w Tesco i była wywieszka.
Tylko rynek do 12.00, czyli jutro ide na zakupy, bo w sobote moze być różnie ze sklepikami.

Do góry