reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dzień dobry :happy:
U nas dziś pochmurno, w nocy padał deszcz i jest mokro...

witam nową mamusię :-) Justysiu widzę że będziesz miała synka Karolka :-) u nas też najprawdopodobniej zostanie Karolek :tak:

Pajkaa teraz rozumiem dlaczego narazie nie myślicie o drugim dziecku...ale może kiedyś ;-) w każdym razie bardzo się cieszę że udało Wam się wyjść z tych kryzysów i będziecie mieli ślicznego synka :tak::-)

Kiniusia współczuje że musisz mieszkać z takimi teściami :no::crazy: moi są wporządku ale też mieszkają 500km od nas ;-):tak:

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania! :tak:

Co do szkoły rodzenia to ja w pierwszej ciąży nie byłam i położna podczas rodzenia aż się zdziwiła że nie chodziłam bo oddychałam lepiej niż niejedna która chodziła :-) a teraz prawdę mówiąc się zastanawiam ale tylko z tego względu żeby poznać położne, jednak u nas to wydatek 400zł...muszę jeszcze podzwonić po szpitalach i popytać, w jednym wiem że na pewno 400 bo koleżanka jeździła. A dla mnie to sporo!

Miłego dnia życzę Wam dziewczynki :happy:
Buziaki

reklama
Czemu pogoda wciąż taka paskudna...
aż nic się nie chce...Zapowiada się dzień lenia, zakupy zrobione, obiad dziś jemu u teściowej więc co ja mam z sobą zrobić?:happy:
No ale tak źle być nie może...

aaa dziś doszły do mnie gadżety hawajskie. Znajomi organizują parapetówkę i zaznaczeniem, że obowiązują klimaty hawajskie:-D:-D Boskie te gadżety...girlandy na szyję, kubki w kształcie kokosa i takie kwiaty do włosów...jeszcze peruki dojdą...zrobię zdjęcia przed imprezą to same ocenicie:-D:-D:-D

kiniusia słońce, a Twój mąż? Nie zrobił im awantury o to, że nie składają Ci życzeń? Jejku powiem Ci, że jak mieszkałam w domu rodzinnym miałam trudną sytuacje...też wieczne siedzenie w swoim pokoju żeby był tylko spokój...i nienawidziłam rozgraniczania Twoje-Moje, nic nie było nasze-rodzinne, wszystko było Mamy...kuchnia, lodówka, garnki...Wiesz ja na Twoim miejscu wolałabym ciasną kawalerkę z obdrapanymi ścianami ale bez nich... Wiem, że to Ty wiesz jakie decyzje możesz podjąć, i wiesz co jest dla Was najważniejsze...więc trzyma kciuki, żebyś w końcu odnalazła Swoje miejsce na ziemi, w którym będziesz czuć się swobodnie i w którym będziesz szczęśliwa...;-);-) A jak Twój mąż zajął się Tobą w dniu urodzin? Mam nadzieję, że jakoś wynagrodził ci to zachowanie teściów?

justysia21 oczywiście, zapraszamy;-);-) I koniecznie napisz, w którym miesiącu życia Waszego pierwszego dziecka zaczęliście się starać o kolejne? Karmiłaś wtedy?

Pajkaa no i ja życzę Ci takiej niespodziewajki:-):-)

Avenitta a fe glukoza:baffled:...cytrynkę weź i powodzenia..

Ciamajdko nie wiem czego szukasz, ale polecam na necie sprzedającego FIRANTEX, dwa razy u niego kupowałam, i nie było problemów...i w sumie tanio jest...
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

sierpien8 no cóż czasem tak bywa, że mężowie potrafią dać w kość...cóż konsekwentnie musisz walczyć o swoje;-);-) Powodzenia i pogodzenia życzę:-p

zielona26
tylko za szkołę płaci się chyba łącznie, jak pójdziesz na jedno spotkanie to pewnie każą Ci całość zapłacić..ale w sumie może u Ciebie jest inaczej...

kolumnea nie możesz mieć wyrzutów sumienia, że idziesz na l4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najważniejsze zdrowie dziecka, a Twój pracodawca po macierzyńskim przez bodajże minimum pół roku nie może Cię zwolnić, więc będziesz mieć czas żeby znaleźć normalną pracę i normalnego pracodawcę...co za świnia!!!!!! Więc głowa do góry, odpoczywaj i grunt to spokój Twoje dziecię wszystko słyszy...a do Londynu służbowo jedziesz???

Ostatnia edycja:
ehtele popatrzę na niego...dzięki:tak:
szukam sama nie wiem czego, ogólnie firanek do całego mieszkania...
ale i tak pootwierałam sobie stron na all mnóstwo, i firanki zostały w tyle a wyszukałam kilka fajnych biustonoszy dla mam karmiących i legginsy...:rofl2::rofl2:

ALE ONI MAJĄ CUDA!!!! wszystko piękne, i usługi szycia od razu, mmmmm:)

Ostatnia edycja:
witam się i ja
Ciamajdko ja kupowałam firanki w Krainie firan mają stronkę internetową tam są gotowe firanki, ale też na metry.
Kraina Firan - Firany, Zaslony , Firanki - Sklep Internetowy ja jestem zadowolona:)

a do mnie jedzie już kurier z łóżeczkiem i wszystkimi elementami dla maluszka :p
oj jak się już ciesze :) dzisiaj jedziemy do castoramy a jutro odbieram zamówione tapety i mąż będzie w następny czwartek remontował pokoik:) także wkleję foteczki:)

Mam do Was pytanko czy planujecie jakieś dodatkowe mebelki do pokoiku dziecięcego?? bo jak oglądałam ceny to sie załamałam.

Dzień doberek :-)

Witam nową sierpnióweczkę :tak:

Wiecie co, wczoraj zrobiliśmy z M troszkę zakupów dla maluszka i chciałam Wam polecić taki ręcznik kąpielowy

Duży ręcznik frotte 140x70 Baby Ono super miekki (986543902) - Aukcje internetowe Allegro
Nie korzystałam z ofert tego sprzedawcy, link do aukcji wstawiłam, żeby Wam pokazać o jaki produkt mi chodzi ;-)

Ręcznik jest świetny, taki grubszy, chłonny i przyjemny w dotyku.

U mnie w mieście właśnie otworzyli sklep z akcesoriami dziecięcymi i są atrakcyjne ceny. Taki ręcznik kupiłam za 22zł. :-) Mam nadzieję, że jeszcze takie przywiozą, bo z chęcią kupię jeszcze ze 2-3 sztuki :tak:

Pajko ja będę meblować jak dzidziuś podrośnie, bo teraz mu i tak wszystko jedno będzie :-p
Jak będzie większy to wtedy mu zrobię prawdziwy chłopięcy pokoik :wink:

ehtele popatrzę na niego...dzięki:tak:
szukam sama nie wiem czego, ogólnie firanek do całego mieszkania...
ale i tak pootwierałam sobie stron na all mnóstwo, i firanki zostały w tyle a wyszukałam kilka fajnych biustonoszy dla mam karmiących i legginsy...:rofl2::rofl2:

ALE ONI MAJĄ CUDA!!!! wszystko piękne, i usługi szycia od razu, mmmmm:)

Powiem tak , że zazwyczaj sprawdzają się najbardziej gładkie woalowe, albo tylko kreszowane firanki...do tego jakieś tam bardziej fikuśne zasłony...ja wypróbowałam i gładkie wyglądają najbardziej estetycznie i czysto...

Witam Skarbeczki,

JAgodka gratuluję wizyty, dobrze, że z dzidziilkiem oki, a infekcja to standard w moim przypadku, pij dużo kwaśnych soków.

Ehtele no to przynajmniej podzielimy się uwagami ze szkół:):) Co do pogody to faktycznie marna w tym naszym okręgu - szaro, buro i ponuro.....

Kasia 2506 zdrówka dla córusi

Puchatko chyba zacznę się skarżyć, co do katastrofy mnie też jest bardzo przykro, zwłaszcza jeżeli chodzi o osoby, które wiele uczyniły, a są jedynie w cieniu tego szału medialnego :(:(:(

Kiniusia
aż mi łezki stoją w oczach na to, co piszesz, Ty jesteś taka dobra dziewczyna,,,, (szczerze bez śliskości) widac jak bardzo się wszystkimi przejmujesze, a tu tacy ludzie są:( Ale uwierz mi, że takie zachowania wynikają najczęściej z ciężkiego życia, braku kasiory, problemów zdrowotnych, ludzie stają się zgryźliwi, dokuczliwi, nic ich nie cieszy:( Czasami warto usiąść przy szczerej rozmowie, ja wiem, że zarówno i Ciebie i Twoją teśiową stać na to......

Justysia witaj wśród nas:)

Pajeczko być może kolejne dzidzi to będzie miła i nieplanowana niespodzianka:):):) I może nawet ta upragniona przez Twoją teściową psipsiocha:D

Ciamajdko bidulko trzymaj się jakoś, ja wiem, że osoby, które mają problemy ze stawami to jeszcze bardziej odczuwają ból przy takich zmianach ciśnień i pogody.

Sierpien8
echh takie są uroki ciąży, ale mężowwie powinni nam to wybaczać, nie daj się jemu, bo jak raz pozwolisz to potem przechlapane:D:D:D

Kolumnea dbaj o siebie i zastanów się czy praktycznie szef by Cię zabił, może warto troszkę odpoczac. trzymam kciuki za wylot.

Paula ja chyba też za takie pieniądze bym się nie zdecydowała. Z resztą oglądałam w necie szkołę rodzenia "Radzimy dobrze rodzimy" jest dużo przydatnych rzeczy:)

Poza tym to mam dzisiaj urwanie głowy ze sprawami na mieście, muszę się wymeldować i zameldować oraz podłączyć kablóweczkę i internet. Z samego świtu pobiegłam do Tesco i kupiłam przewijak za 19 zł (spora promocja) naprawdę fajny, mięciutki i duży.

Buziaczki

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie sierpniowe mamusie :)
dawno mnie nie było i nie mogłam nawet śledzic co sie u was dzieje dziewczynki ale zaraz spróbuję nadrobić.
Wczoraj byłam u lekarza ogólnie lekarka z badan stwierdziła że z dzidzi jest wszystko ok, slyszałam serduszko maluszka niestety nie robilysmy usg zresztą nie chce maluszka meczyc. Na te moje skurcze dostalam magnez i nospe wiec pewnie bedzie lepiej, okazalao sie ze mam jakies bakterie w moczu ale na to dostalam jakis antybiotyk dopochwowy no i lekarka mnie objechała ze za duzo siedze i chodze ogolenie praca, wcisneła mi L4. A ja nie moge narazie isc na L4 szef by mnie zabil, zreszta i tak nie wiem czy po macierzynskim nie pojde do zwolnienia, juz mi ma za zle ze postawilam go pod murem i jestem w ciazy (niestety przez tego dupka rycze od ponad 2 tygodni i czuje sie fatalnie bo robi mi dzikie awantury o głupoty, głównie chodzi o to ze mnie nie bedzie). Mam lezec z nogami do góry bo dzidzi jest bardzo nisko.
Jutro lece do Londynu, trzymajcie kciuki opowiem jak maluszek sie zachowywal, a wykupilam sobie jeszcze dodatkowe ubezpieczenie na podroż w hestii oni jako jedni z niewielu maja konkretnie na temat ciazy w warunkach napisane no i cena ok.

pozdrawiam was dziewczynki ide nadrabiac wasze wypocinki
zdróweczka dla maluszków i mamus

Super,że wsio oki z dzidzią:-);-):tak: Kochana nie przejmuj się szefuniem. Masz prawo do zwolnienia, przecież po miesiącu i tak ZUS płaci a nie on. Ja bym nie wytrzymała tych awantur. Już dawno bym była na zwolnieniu. Ten stres odbija się na dziecku, a ono jest najważniejsze. Z tego co się orientuję to po macierzyńskim przez rok nie może Cię zwolnić.

reklama
a do mnie jedzie już kurier z łóżeczkiem i wszystkimi elementami dla maluszka :p
oj jak się już ciesze :) dzisiaj jedziemy do castoramy a jutro odbieram zamówione tapety i mąż będzie w następny czwartek remontował pokoik:) także wkleję foteczki:)

Mam do Was pytanko czy planujecie jakieś dodatkowe mebelki do pokoiku dziecięcego?? bo jak oglądałam ceny to sie załamałam.

Ja kupiłam tylko zwykłą komódkę...nie taką typowo dziecięcą...no i łóżeczko...nic więcej nie planuję...
ja kupuję łóżeczko w maju i boję się, że nie wytrzymam i od razu rozłożę:) A ty rozkładasz po remoncie?
Czekamy na zdjęcia...

black opal super te drzewko...tylko szer. 120 cm więc na jedno okno nie wystarczy...;)

milusiu kochana jaki ten przewijak? Są kółeczka na łóżeczko??? Napisz koniecznie to podjadę i też sobie kupię:) W którym tesco kupiłaś? W każdym jest promocja?

Ostatnia edycja:
Do góry