reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam !!!
Widze ze tutaj ruch od samego rana, ja niestety bede miec zadko mozliwosc Wam towarzyszyc w tych samych godz. Mieszkam w USA, wiec dzieli mnie z Wami roznica czasowa -7godz.
Dopiero zaczelam Was czytac, wiec nie calkim wszystko polapalam, ale widze ze od samego poczatku ciazy u Was wielki ruch.
Ja jeszcze nie bylam u lekarza i wlasciwie menedzer kliniki gin. chciala mi zrobic pierwsza wizyte na 12 tydz.
(do 12 tyg. tutaj istnieje prawo natury, jezeli cos jest nie tak to musi dojsc do samoistnego poronienia, wiec oni calkowicie nie ingeruja w tak wczesna ciaze, chyba ze juz po poprzednich dowiedzione jest brak progesteronu lub inne przypadki nie zwiazane z genetyka).
Ale poniewaz i ja jestem takim wyjatkiem czyli wchodze w grupe ciaz wysokiego ryzyka, moja pierwsza wizyta bedzie za tydzien tj.28grudnia. No wiec i pierwsze badania, usg powinnam miec tego samego dnia.
Ja bardzo sie martwie bo w poprzedniej ciazy mialam cukrzyce i wykryta wlasnie w 9tyg. cala ciaze bylam na rygorystycznej diecie, jeden plus tego ze nie przytylam wiele i nie mialam problemu ze zrzuceniem zbednych kilogramow.
Co do duposthanu i ja go zazywalam i przyznam sie szczerze ze bez wiedzy tutejszych lekarzy od poczatku ciazy do 16 tyg. pozniej mialam juz podawany progesteron w zastrzykach. Tytaj nie mozna dostac zadnych lekarst przeciw poronieniu, czy wczesniejszym skurcza, jedynie wlasnie te zastrzyki z progesteronem od 16 tyg. do 36tyg.
oki rozpisalam sie bardzo, moze wiecej o sobie przy okazji a teraz wracam do lektury o WAS.
Pozdrawiam:)))

reklama
Mojej znajomej tez lekarka przepisala furagin bo miala chory pecherz kolo8 tyg. Mi lekarz pow, ze jest niebezpieczne jak stosuje sie profilaktycznie, a nie szkodzi kiedy kiedy pojawia sie stan zapalny bo czyms trzeba sie leczyc:eek:

Ja dopiero teraz mam chwilke zeby zagladnac do Was ale jestem strasznie zmeczona a jeszcze trzeba troche po gosciach posprzatac...
Puchatka wielkie dzieki!!!! :tak::tak::tak:

Powiedzcie dziewczynki czy już macie jakieś swoje smaki???
Ja jak byłam w ciąży z moją córczką to na słodycze mnie brało a teraz w sumie bardziej na takie konkrety mięcho kapuchę:-)
Macie jakieś przeczucia co do płci???
Wiem wiem, że każda chce mieć zdrowe dziecko obojętnie jakiej płci ale czy intuicja Wam coś podpowiada??
Buziaczki kochane:-)

mój pierwszy symptom ciąży to była niepohamowana ochota na sok z kiszonej kapusty. wypiłam 2 butelki za jednym razem. poza tym śledzie. ale chyba generalnie nie mam jakiś zachcianek, po prostu większy apetyt. co mnie trochę martwi, bo wydaję mi się, że to jednak ZBYT duży apetyt.
przeczuć nie mam żadnych, to chyba jeszcze za wcześnie.

Eschenbach najlepsze życzenia, wspaniałej ciąży i zdrowej Nowej Istotki :)

mnie dzisiaj dopadł apetyt na ogórki kiszone :p zjadłam chyba ze trzy na obiad. Poza tym odrzuca mnie od zapachu sosów. W sobotę byliśmy u moich rodziców i był taki biały sos...myślałam, że będzie złoo...na samą myśl robi mi się nie dobrze. poza tym jakoś bardziej mam ochotę na cytrusy, choćby sam posmak. od kilku dni mam mdłości i to aż do wieczora :( taka woda z cytrynką jest super orzeźwiająca.

ehtele skąd masz wiadomości o duphastonie ja w pierwszej ciązy go brałam przez 3 miesiące i właśnie mam synka, a twoja wiadomość mnie zaniepokoiła.

Niestety sa to informacje z ulotki przy lekarstwie.
Co do wad to jest to przede wszystkim spodzictwo u chlopców, czyli wada siusiaczka...jest widoczna od razu przy urodzeniu dlatego Twój chłopiec pewnie tego nie ma:) Więc głowa do góry. Lepiej jednak pochopnie tego leku nie brać.

Magda.wu dziekuje :tak:

A jesli chodzi o zachcianki to wczoraj byla zupa pomidorowa i zledzie w occie... ale to co kupilam byly za malo octowe... wiecie co zrobilam? Wylalam oryginalan zalewe i wlalam pol butelki octu :-D i to bylo to :tak::tak::tak:

Jeszcze jedno. Jak można ten lek podawać profilaktycznie?
Niesamowite chyba jednak dobry marketing robi firma farmaceutyczna produkująca ten lek...

reklama
Jeszcze jedno. Jak można ten lek podawać profilaktycznie?
Niesamowite chyba jednak dobry marketing robi firma farmaceutyczna produkująca ten lek...

Jeszcze jedno ESENBACH tak bardzo sie cieszę że jestes tu razem z nami i że wszystko u Ciebie w porządku:)
Jutro mam USG i taką porządną wizytę u lekarza. Zaczynma 9 tydzień ciąży, ok 15.00 załączę wam zdjęcia maleństwa:)

Do góry