reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam w ten poniedzialek przedswiateczny.
Ja juz nie spie ale z wyrka nie chce mi sie nawet nosa wychylic... oj bede miala dzis ciezkie wybranie.
Dzis chyba maz pojedzie kupic choinke wiec po pracy bede ja ubierala :tak:

reklama
Przed chwila skonczylam rozmowe z laboratorium, Pani Kierownik skladala sie jak scyzoryk, przepraszala mnie i powiedziala ze bedzie wyjasniala sprawe. I oddzwoni jak sie czegos dowie. Na szybko powiedziala ze raczej zamiana probowek nie jest mozliwa tym bardziej jezeli ja robilam badania po poludniu bo wtedy nie ma natloku pacjentow. Ewentualnie (co zasugerowala Pani kierownik) mogla rzeczywiscie nastpic pomylka na etapie wpisywania wyniku (braklo jakiejs cyferki), badz tez Pani powiedziala ze moze w wyniku rozcienczania taki wynik wyszedl a potem na analizatorze nie zostalo to pomnozone (powiedziala ze maszyna jest ustawiona na 5000 jednostek – nie wiem co to oznacza).

Dołączam się do Was dziewczynki ;-) No tak ale stresa troszku mam :-(Środowa betka 331, piątkowa 693, czyli wzrosła, ale zdaniem mojego gina trochę mało... Prg 10,40- jego zdaniem też mało choć mieści się w normie I trymestru. W czwartek I usg i mały pęcherzyk, w sobotę miałam kolejne usg: pęcherzyk urósł i miał 2,8mm i widać było halo wokół niego. Ciałko żółte obecne. Ale dostałam duphaston 3x dziennie po 1 tab i luteinę dopochwowo 2x po 2 żeby podnieść progesteron. Jutro kolejne hcg i prg rano a wieczorem wizyta. A do tej pory nie przemęczać się, nie dźwigać i 0 sexu :-( Często się zdarza, że początki takie trudne? Mam w ogóle się czym przejmować? Nie powiedział mi, że ciąża zagrożona czy cuś... Tylko, że skoro objawy są i beta rośnie to ok. Ale póki serduszka nie zobaczę to się nie uspokoję. Jestem już na maksa zakręcona :eek: Suwaczka na razie nie wstawiam bo nie chcę zapeszać.

Z objawów to mam lekkie bóle brzucha po bokach, bóle piersi, senność, zmęczenie, duszności, brak apetytu lub wilczy apetyt... No i najpierw nakupuję mnóstwo jedzonka w sklepie, a jak potem mam je zjeść to aż niedobrze mi się robi :-p Zawsze ochotę mam tylko na grejpfruty sweetie :-D

Czy orientujecie się, czy przepisy prawa pracy się zmieniły, czy nadal kobieta na umowie na czas określony jest chroniona dopiero od 12 tc?

bonusowa, trzymam kciuki za wyniki! na pewno wszystko dobrze będzie i już jest, skoro wzrasta :)

ja sama teraz na swoje wyniki moczu czekam, właśnie się rozstrzyga czy mogę spędzić święta z moim N czy muszę zostać w Polsce na antybiotykach... trzymajcie kciuki...

Jeszcze parę słów co do duphastonu.
Ufam swojemu lekarzowi, natomiast, ja nie krwawiłam to była tylko ciemniejsza wydzielina, która pojawiła się 2 razy... dlatego zdecydowałam, że nie będę się faszerować... zresztą porozmawiam o tym dziś z moim lekarzem...zobaczymy co mi powie...
Rzeczywiście grunt to spokój nie powinniśmy się niepotrzebnie nakręcać:)
Każda z nas czuje co jest dla nas najlepsze...

bonusowa - niczym się nie martw i przemyśl ten duphaston. Prawidłowo bta powinna wzrosnąć o 66% w ciągu 48 h a 104% (chyba) w ciągu 72h. Wg mnie u Cibie jest wszystko OK!! Aaa i taka mała prośba/podpowiedź- może wstawisz suwak tygodnia ciąży?

Mi również beta rosła dośc wolno. Najpierw 17 (poniedziałek) i 90 (piątek). Następna zrobiona w środę wyszła 1104 (a umierałam ze strachu).
Mój ginekolog bał się,ze to ciąża pozamaciczna ale gdy poszłam na wizytę 14.12 był pęcherzyk,ciałko żółte i maleńki zarodek. Okazało się,że ciąża jest młodsza stąd ta beta!
Może u Ciebie jest podobnie?
Nie panikuj - wszystko jest w porządku!

Eschenbach - nie daj się! :) Za te nerwy powinny Tobie zafundować darmowe badania do końca ciąży!

Dziewczyny, wyszły mi w moczu ciała ketonowe 15 mg/dL - nie mam pojęcia co to oznacza!!!! doczytuję sobie różne rzeczy, ale tylko się bardziej wystraszam :( w poprzednim badaniu 2 dni temu ich nie było, za to wynik ogólnie był gorszy... nie wiecie, czemu one się nagle pojawiły i co z tym zrobić? martwię się...

bonusowa - niczym się nie martw i przemyśl ten duphaston. Prawidłowo bta powinna wzrosnąć o 66% w ciągu 48 h a 104% (chyba) w ciągu 72h. Wg mnie u Cibie jest wszystko OK!! Aaa i taka mała prośba/podpowiedź- może wstawisz suwak tygodnia ciąży?

Mi również beta rosła dośc wolno. Najpierw 17 (poniedziałek) i 90 (piątek). Następna zrobiona w środę wyszła 1104 (a umierałam ze strachu).
Mój ginekolog bał się,ze to ciąża pozamaciczna ale gdy poszłam na wizytę 14.12 był pęcherzyk,ciałko żółte i maleńki zarodek. Okazało się,że ciąża jest młodsza stąd ta beta!
Może u Ciebie jest podobnie?
Nie panikuj - wszystko jest w porządku!

Eschenbach - nie daj się! :) Za te nerwy powinny Tobie zafundować darmowe badania do końca ciąży!

U mnie pęcherzyk i ciałko żółte są ale zarodka nie było widać :-( Tyle, że to jakiś 4 tydzień... Chyba

Nie masz co sie martwic:-)Napewno jeszcze bylo za wczesnie, zebys widziala malenstwo. Ja tez jeszcze nie widzialam tylko pecherzyk ale mam nadzieje, ze teraz juz zobacze:tak:Mi pow, ze ciaza chyba jest troszke wczesniejsza niz byc powinna. Tez zaczelam sie obawiac, ze cos nie tak ale nie dajmy sie zwariowac:tak:Bd ok na pewno:tak:

reklama
Witam Was

Dziewczyny, wyszły mi w moczu ciała ketonowe 15 mg/dL - nie mam pojęcia co to oznacza!!!! doczytuję sobie różne rzeczy, ale tylko się bardziej wystraszam :( w poprzednim badaniu 2 dni temu ich nie było, za to wynik ogólnie był gorszy... nie wiecie, czemu one się nagle pojawiły i co z tym zrobić? martwię się...
A wymiotujesz? ile czasu od jedzenia, robiłas badanie? Ciałka ketonowe pojawiają sie podobno jak żołądek zaczyna trawic siebie?Bardzo czesto pojawiają sie w ciązy. Przeważnie nie jest to nic strasznego
U mnie pęcherzyk i ciałko żółte są ale zarodka nie było widać :-( Tyle, że to jakiś 4 tydzień... Chyba
U mnie też był tylko pęcherzyk tylko z woreczkeim nie mart sie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry