reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochane, ale szalejecie w weekend:)

Przede wszystkim gratuluję nowym zafasolkowanym - tak bardzo się cieszę, że nasze grono powiększa się.

Ehtele gratuluję wizyty i bijącego serduszka maluszka:) Co do duphastonu - jeżeli nie masz plamień, nie polecam. Naprawdę dosyć orientuję się w branży medycznej, rozmawiałam z wieloma specjalistami. Większość z nich jest zdania, że na razie przepisują duphaston - ok, bo jest wskazany itp. Ale tak naprawdę nigdy nie wiadomo jakie skutki będzie miał w przyszłości.Kobiety w Afryce nie łykają hormonów i rodzą piękne, zdrowe dzieciaczki. Ale jeżeli są jakiekolwiek wskazania do zastosowania hormonów to nawet się nie wahaj.
Po prostu mówię o tym, bo ten lek jest obecnie "modny" w branży ginekologicznej, zastanawiam się co firma farmaceutyczna robi, że lekarze tak chętnie jako rutynę stosują ten lek:) Ale nie chcę tutaj poruszać takich tematów, o których rozmawiałam z kilkoma lekarzami.

Esch nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę, normalnie aż mężowi powiedziałam - on nie jest w temacie, ale tak samo mocno się cieszy:)

Poza tym, żeby każdej sierpnióweczce odpisać musiałabym troszkę posiedzieć przy komputerze, ale obecnie walczę z porządkami:)

Pajeczko mnie cycochy nie bolą aż tak, ale urosły znacząco. Wczoraj z okazji 18 tego (taka nasza z mężem comiesięcznica naszego poznania) dostałam krem dla kobiet w ciąży do pielęgnacji biustu, łagodzący ból i obrzęk oraz rozstępy - przyznam, że ukojenie nastąpiło od razu.

Puchatka dzięki za przydatne skróty:) Masz śliczną córunię:)
Uściski dla każdej sierpnióweczki :*:*:*:*:-)

P.S. Piszcie kochane jak się czujecie:) Ja dzisiaj o dziwo troszeczkę lepiej. Ale muszę się przyznać, że uratowała mój żołądek coca cola - tylko kilka łyczuniów ale musiałam. Ogólnie cola blokuje wchłanianie wapnia na 24 godziny, więc jak chcecie mieć piękne ząbki i zdrową kruszynkę to całkowicie odradzam, ale raz na "ruski rok" można.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!

Złapało mnie choróbsko- katar,ból gardła... nie wiem nawet co mogę brać. Doradzicie? Czuję się fatalnie :/

Co do mdłości - przychodzą , znikają, przychodzą, znikają... czasem mogę zjeść wszystko a innym razm wybrzydzam i nawet woda mnie odrzuca. Póki co jednak ne jest aż tak źle. Co prawda ostatnio musiałam ze sklepu uciekać bo mnie tak zemdliło.

Życzę Wam udanego weekendu :)

Polianna ja w poprzedniej ciąży jak chorowałam to lekarz na katar zalecił wapno, na gorączkę apap, a takto naturalne sposoby czyli mleko z czosnkiem, masłem i modem i na płukanie gardła wodą z solą (okropność ale pomaga) oraz wylegiwanie w łóżeczku.
Trzymaj się ciepło.

Polianna ja w tym cyklu tez mialam przeziebienie i kurowalam sie imbirem, miodem i cytryna... u mnie pomoglo. Nie wzielam zadnego lekarstwa! Kuruj sie Kochana jak domowe metody nie pomoga to idz do lekarza!

Cześć kochane Sierpinóweczki.
Ja nie mogę narzekać na nudności i ból piersi:-)Czuje się w sumie dobrze, choć czuję cały czas jajniki i mam wzdęcia.
Powiedzcie dziewczynki czy już macie jakieś swoje smaki???
Ja jak byłam w ciąży z moją córczką to na słodycze mnie brało a teraz w sumie bardziej na takie konkrety mięcho kapuchę:-)
Macie jakieś przeczucia co do płci???
Wiem wiem, że każda chce mieć zdrowe dziecko obojętnie jakiej płci ale czy intuicja Wam coś podpowiada??
Buziaczki kochane:-)

ja jem wyłącznie to, co dobrze przyprawione- im ostrzejsze tym lepsze- słodycze mi przez gardło nie przechodzą... zgodnie z przesądami powiinam więc się syna dorpbić- ale powiem szczerze, ze mi wsio jedno. I nie zamierzam dowiadywać się o plci dziecka przed jego urodzeniem. Wole życ w tej "niepewności" do samego końca.

Witajcie:tak:ile wpisow sie namnozylo od wczoraj:-pPolianna mi lekarz pow, ze bezpieczna jest aspiryna, mozna nospe brac, ale nic wiecej,. Mialam grype zoladkowa ponad tydz temu:eek:okropnosc:no:Dobrze w ciazy robi ponoc sok zurawinowy:tak:Mnie juz piersi mniej bola na szczescie:-), nie ma porownania z poczatkiem:eek:Moje menu jest mieszane, ale jakos do ogorkow kiszonych mnie ciagnie:laugh2:Marze teraz o bigosie z kwasnej kapusty:-p

hmmm ja smaki mam różne, ale przede wszystkim jajka:-)
moja mama ak byłą w ciazy ze mna siedziała w slodyczach, a jak z moją siostrą to ie mogła ich tknąć wiec chyba raczej te smaki nie mówią konkretnie o płci :-)

u mnie na razie sie uspokoiło tylko czasami mnie zemdli.

reklama
Pajeczko mnie cycochy nie bolą aż tak, ale urosły znacząco. Wczoraj z okazji 18 tego (taka nasza z mężem comiesięcznica naszego poznania) dostałam krem dla kobiet w ciąży do pielęgnacji biustu, łagodzący ból i obrzęk oraz rozstępy - przyznam, że ukojenie nastąpiło od razu.

Milusia podaj nazwę kremu bardzo chętnie skorzystam :)

P.S. Piszcie kochane jak się czujecie:) Ja dzisiaj o dziwo troszeczkę lepiej. Ale muszę się przyznać, że uratowała mój żołądek coca cola - tylko kilka łyczuniów ale musiałam. Ogólnie cola blokuje wchłanianie wapnia na 24 godziny, więc jak chcecie mieć piękne ząbki i zdrową kruszynkę to całkowicie odradzam, ale raz na "ruski rok" można.
ja to bym coli sie nie odważyła po podobno szkodzi jak kazde gazowane zresztą, ale np ja dostałam uczulenia na sok pomarańczowy :szok: a nigdy nie miałam

Do góry