reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

u mnie różnie zależy jak dziewczynom z grupy będzie pasować, z tego co wiem to teraz grupa chodzi na 18 do 20.
ja chyba też będę sama chodzić bo mój mąż jak pracuje na miejscu to wraca poźno albo wciąż na delegacjach:(

reklama
Jeśli chodzi o szkole rodzenia to ja nie mam po co się zapisywać , bo będę mieć cc ;)
Z powodów medycznych...

Zgadzam sie calkowicie Milusia.
Za zycia psy na nim wieszali i krytykowali a teraz pochowany zostanie na Wawelu z krolami i
przejdzie do historii nie dzieki swojemu zyciu i dzialaniu ale przez tragiczna smierc
Mam nadzieje ze nikogo nie urazilam ta refleksja.

hmm to może i ja się skusze na samotne porodowe porady w szkółce :p

wogóle z tego wszystkiego zapomniałam - na forum udzielała się ina21 jest już na L4, więc nie ma dostępu do neta. Ale dzwoniła podzielić się informacją, że w piątek była na usg i jej dzidziuś jest zdrowy i pan dr powiedział, że to chłopiec :))

monika8112 witam w klubie wiecznie oczekujących na chłopa :p

Za zycia psy na nim wieszali i krytykowali a teraz pochowany zostanie na Wawelu z krolami i
przejdzie do historii nie dzieki swojemu zyciu i dzialaniu ale przez tragiczna smierc
dobrze napisałaś ;)
zgadzam się !

Witajcie. Ciężko Was nadrobić, ale już nie długo i będę na L4 i będę na bieżąco.

Ja też się zastanawiam nad szkołą rodzenia, muszę się rozglądnąć czy nie jest już za późno?

Dziś się umówiłam na usg3d na 20 kwietnia. Trochę się boję..., mam jednak nadzieję że moje dzieciątko jest zdrowe i prawidłowo się rozwija.

hmm to może i ja się skusze na samotne porodowe porady w szkółce :p

wogóle z tego wszystkiego zapomniałam - na forum udzielała się ina21 jest już na L4, więc nie ma dostępu do neta. Ale dzwoniła podzielić się informacją, że w piątek była na usg i jej dzidziuś jest zdrowy i pan dr powiedział, że to chłopiec :))

a wlasnie niedawno zastanawialam sie co u niej i jak sobie radzi!!!!!!!!!!! pozdrow ja od nas

a wlasnie niedawno zastanawialam sie co u niej i jak sobie radzi!!!!!!!!!!! pozdrow ja od nas

telepatyczne wywołanie :p oki pozdrowie :))

podpisuje się pod tym

Byłam dzisiaj z T. w USC i odeszliśmy z kwitkiem, aż sie popłakałam na ulicy... a wiecie o co mi chodziło? o ten akt poczęcia dziecka, babka powiedziała, że nie warto tego robić, bo jest kupa roboty a oni maja stary beznadziejny program komputerowy (TEŻ MI ARGUMENT!!!!:crazy::crazy::crazy:), i ogólnie jakos wspólnie doszliśmy do wniosku, że tego nie zrobimy... mówiła, że 14 urzędowych dni do wydania aktu urodzenia liczy się od momentu wypisania dziecka z matka ze szpitala. I to jeszcze w zasadzie od momentu dostarczenia papierka wypisu do USC przez szpital... i jesli nie wyrobimy się w 14 dni po wypisie z przyjściem do USC po akt urodzenia to też nic się nie stanie, bo nikt na nas kary grzywny nie nałoży ani nikt nam nic utrudniać nie będzie... a próbowałam jej wytłumaczyć, że chciałabym to mieć bo gdyby mi się cos stało przy porodzie to T. nie będzie mógł odebrac aktu urodzenia sam bez tego papierka... nie zrozumiała mnie chyba bo cały czas mówiła że matki bez dziecka nie wypisują ze szpitala i na odwrót, więc będę miała czas. Ale różne przypadki się zdarzają- przecież ja mogę z tego szpitala juz nigdy nie wrócić (nie bierzcie mnie czasem za pesymistkę, po prostu mam charakter osoby która lubi wszystko przewidzieć).... i wyszłam i się popłakałam, a T. stał i mówił że głupolek jestem, bo chyba nie mam zamiaru go zostawiać z dzieciątkiem... nie wiem skąd taka myśl mnie naszła i dlaczego tak w tym urzędzie walczyłam o to, a g***o z tego wyszło... nienawidzę urzędów... fiuufiuu Ty to miałaś albo szczęście albo dar przekonywania albo masz fajny urząd:sorry:

no to się znowu wygadałam... życzyła mi szczęśliwego rozwiązania i więcej optymizmu, no ciekawe...

dobra , idę se pokój ogarniać... pokój naszego maleństwa:)

Ciamajdko- mnie też tak panie mówiły i tłumaczyły- a ja zaczęłam tłumaczyć, że co będzie jak mi facet zwieje, a tak jakby co, to już mam dowód na papierze i wiem kogo ścigać- Jasio potwierdził kiwnięciem głowy i się kobiecina ulitowała :)

ja bardzo bym chciała chodzić do szkoły rodzenia, ale po pierwsze nie wiem gdzie będę rodzić czy Szczecin czy Łódź, więc gdzie chodzić na zajęcia - jak macie jakieś szkoły to jakie polecacie?a po drugie z kasą licho.aaaa no i najważniejsze samej to tak jakoś dziko, bo mój od rana do nocy w pracy :baffled:
niuunia w Szczecinie masz pomorzankę- 360 zl caly 3 miesięczny kurs albo 40 zł pojedyńcze zajęcia. Program jest na ich stronie i można od każdych zajęć zacząć chodzić,bo kurs trwa w kółko bez przerwy przez cały rok.

reklama
Co do polityki to zgadzam sie z Wami dziewczyny... więcej nic nie napiszę, bo już szczerze mówiąc mam dosyć...

Jeżeli chodzi o szkołę rodzenia, to mam się zapisać w 26 tygodniu ciąży, wtedy mi powiedzą dokładnie kiedy sie zajęcia odbywają :tak: Najprawdopodobniej będę chodziła sama, bo nie wiem jak M. będzie pracował.

Niuunia, pozdrów Inę21 od Nas. Na liście już jest syneczka dopisałam :tak: Super, że wszystko w porządku. :tak: Jeżeli chodzi o szkółkę rodzenia, to ja w Łodzi będę chodziła do bezpłatnej przy szpitalu Madurowicza :tak:
Panienko, Twoje dzieciątko na pewno jest zdrowe, a Ty sie nie stresuj i nie denerwuj ;-)
Ehtele, ja się już w ogóle nie odzywam do moich teściów. Rano tylko dzień dobry powiem, bo w przeciwieństwie do nich wiem co to kultura. Cokolwiek bym ja czy M. nie powiedzieli to jest jedna odpowiedź: jak Wam się nie podoba to możecie się wyprowadzić, my jesteśmy u siebie :-( Ale pieniążki się łatwo i z uśmiechem bierze, i jak M. całe mieszkanie remontował i kupe tysięcy tam zostawiliśmy, to wtedy było wspólne mieszkanie. Kretyni! Nienawidzę ich!!! Chciałabym to im wykrzyczeć...
Potrafią ciągle okazywać tylko niezadowolenie i nigdy nie usłyszałam pytania, jak się czuję, jak maluch, jak po badaniach, jak po usg... więc moje dziecko będzie wychowane odpowiednio przeze mnie i na pewno nigdy im dziecka nie zostawię i w ogóle się zastanawiam jak to będzie. Do drugiej synowej kuźwa codziennie prawie dzwonili jak się czuje, a ja się czuję, jakbyśmy z maluchem byli niczym, śmieciem...:-:)-:)-( Musiałam to z siebie wyrzucić...

Ostatnia edycja:
Do góry