reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

my po spacerku i mimo mroziku było super a to moja kochana zimowa Majeczka :-)
ehtele super wieści:tak::tak::tak:
ciekawe jak tam podróż martuśki ??

Załączniki

• CIMG3509.jpg
    CIMG3509.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Prześliczna Majeczka ;) My wczoraj kupiliśmy Olimpii kurtk- bo ta,ktrą ma okazała si zbyt cienka. W sumie ta nowa jest podobna do Majeczkowej :) Ciężko było teraz cokolwiek znaleźć al ostatecznie kupiłam w 5-10-15.

Ciekawe jak nasze dziewczynki zareagują na nowych lokatorów? Masz zamiar ją jakoś przygotowywać? U nas to będzie dość duża zmiana dla małej, bo w między czasie musimy ją przeprowadzić do własnego pokoju (ekghm...najpierw ten pokój urzadzić).

Policzylam na szybko, ze lekarz musial mi plamienie policzyc jako okres skoro mam termin na 12 sierpnia. W L4 mam B wpisane, ale myslalam, ze musze jeszcze zaswiadczenie przyniesc bo u mnie w pr jedna juz jest na L4 i przyniosla kolo 6 tyg zaswiadczenie, ale dobrze wiedziec, ze tylko to B wystarczy:tak:Zaczne sie cos orientowac dzieki forum:-pA powiedzcie mi jak jest z premiami na L4 w ciazy?chodzi mi o takie swiateczne, czy za inwentaryzacje jesli pracowalam w tym czasie?

L4 to średnia płaca wyliczona z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli premie świąteczne i inwentaryzację miałaś policzoną do pensji to również się liczy do średniej.

Lekarz z pewnością policzył Tobie plamienie jako okres, bo wg USG ciąża się z tym zgadzała. Okres nie zawsze jest wyznacznikim wieku ciąży. Ja teoretyczni powinnam być w 8tygodniu i 1 dniu ale ciąża jest zdecydowanie młodsza.

Pajka ja mniej wiecej to samo mialam tydzien temu na usg.... taka ciemniejsza plamke i gin mi dopiero musial powiedziec ze to pecherzyk ciazowy jest!!!! Wiec nic sie na razie nie przejmuj!!!

Polianna ja bym od razu poszla wreczyc L4 skoro tak z Toba postapili... ani jednego dnia bym nie posiwecila na taka prace!!! Wazniejsze zdrowie Twoje i Fasolki niz ta praca!!!

Kachaa z premiami to jeszce uzaleznione jest od tego jak masz sforumowana umowe o prace... u mnie w firmie akurat premii nie ma ale sa nagrody (miesieczne, kwartlane, roczne i z zysku) i to jak pojde na L4 niestety mnie ominie.... Ale bony swiateczne u mnie w pracy sa zagwarantowane zarowno osoba na L4 jak rowniez kobieta na macierzysnkim i wychowawczym. Tylko ze to reguluje znowu regulamin swiadczen socjalnych - a takowy kazda firma ma swoj (jezeli ma tylko obowiazek tworzenia takiego funduszu).

Ehtele super wiadomosci no i czekamy na te fotki :tak:

Puchatka super fotka :tak:

Ehtele, bardzo dobre wieści! A leki ja bym brała, skoro lekarz dał. Ja sama walczę teraz z kamicą nerkową (od 7 lat już byłam zdrowa :( ) i biorę, co lekarz daje, wierzę, że wie lepiej. Potem doczytuję na ulotkach o jakiś fatalnościach dla ciężarnych i wydzwaniam z powrotem, czy na pewno mogę wziąć i lekarz mnie upewnia że tak...
a poza tym mam przedświątecznego doła, że w związku z tymi choróbskami nie pojadę do Niemiec i pierwsze wspólne święta naszej małej rodziny jednak wspólne nie będą...

Czesc mamunie.ale naskrobalyscie.Ja jeszcze nie orientuje sie kto jest kto ale mam nadzieje ze pozwolicie mi na lepsze poznanie pomimo zadrzysz wizyt:-)

Mni po czytaniu tych wszystkich postów o krwawieniu śniło się,że też zaczełam krwawić i poroniłam. Obudziłam się zlana potem i pobiegłam do łazienki- ufff...
Ja tez mam takie sny,ciale sprawdzam czy wszystko oki:sorry:

trzymam kciuki za was przy nastepnych probach :) glowa do góry

z drugiej strony nasze babki to mialy troche lepiej- wtedy tych wszytkich badan nie bylo i gdy nawet poronily wczesna ciaze,to nie zdawaly sobie z tego sprawy...byc moze omijal je ten stres...
Zgadza sie.
mam czasami fale mdłosci, ale gorsze są wzdęcia bo przez nie mnie brzuch boli :-( dziwne bo nie pije nic gazowanego nie jakam swinstw a jednak mam ogromne wzdecia no i piersi mega bolą
Ja tez mam straszne wzdecia a wlasciwie kolki,pod zebrowe takie.Wszedzie mi si epowietrze zbiera:shocked2:,cycki - nie wspomne:sorry:
Czesc dziewczyny;-)
Przyszlam sie oficjalnie pozegnac, dzis bylam na wizycie u gina i juz nie ma sladu po mojej ciąży..... od poniedzialku krwawie jak w czasie okresu, takze moja fasolka odeszla...... niedlugo zaczne nowe staranka i wierze ze wkoncu mi sie uda. Nie mniej jednak trzymam za was kciuki do samego konca, za pomyslne rozwiązanie i spokojne miesiace ciązy :tak:
buziaki
Przykro mi,ale glowa do gory bedzie nastepna fasolka,napewno.
sorki, że dopiero teraz, ale przyjaciolka ze mną była i sobie gadałysmy i pilysmy kawke (tzn. Ona kawke, ja imbirowa zielona herbatke jako że nawet kawy nie lubie, chyba ze latte z ekspresu ;). w każdym razie - dzidziuś żyje i jak to rzekł spec od usg dr W., "na tym etapie jest ok, ale niewiele da sie powiedzieć". szczegółowy na tyle ne ile to mozliwe opis badania wysle mojemu ginkowi. usg wykazało dokładnie taki etap jak suwaczke, czyli 6t 6d, czyli zapłodnienie nastąpilo dokladnie wtedy, co sie spodziewalismy :-p mam fotke oczywiscie, ale kurcze nie posiadam w mieszkaniu skanera. jak dojade do domu rodzinnego jutro, to postaram sie jakoś wrzucić cichaczem.

stres mi zszedl i teraz strasznie głowa boli. w ogóle czuje sie jakbym była chora. mam nadzieje, że przejdzie.

a jak tam u Was?
Suuper wiesci!!!!
Witajcie dziewczęta!!!!!!!!!!!
Jestem bardzo szczęsliwa.... okazało się, że krwiaka nie mam a dzieciątko jest i jest już duże, serce bije mu jak szalone:p
Moja ciemna wydzielina ustała...:)Także widzę, że będę sierpnióweczką mimo wcześniejszych histerii heheh.
Spotkanie z lekarzem bylo krótkie, chciał tylko sprawdzic czy wszystko jest w porządku, a takie porządne długie bdanie będzie w poniedziałek:) Wtedy wrzucę zdjęcia... Jestem bardzo szczęśliwa... Lekarz dał mi duphaston sama nie wiem czy brać, bo przeczytałam na ulotce, że źle działa na watrobę i czasem u chłopców powoduje spodzictwo czyli taką chorobę siusiaczka...więc sama nie wiem co o tym myślicie???
A ta wiadmosc jeszcze lepsza!

No a tak wogole ja sie pochwale swoim usga za 7 tygodni gdzies:-D.Bo jak juz mowilam tak sie tu robi.;-)Mam nadzieje ze to szybko minie.
Jak dziewczyny przygotowanie do swiat? Pewnie ida? pelna para

Hej dziewczyny :-)

Polianna, ja także bym szła na L4, bez żadnych skrupułów. :tak:
ehtel, gratuluję :tak: I ja krzyczę o fotki ;-):-)
Puchatko, jaka piękna mała śnieżynka :-)
Pajkaa, na pewno wszystko jest w porządku :tak:, więc spokojnie :tak::-)

Ja w szkole dzisiaj wytrzymałam aż 2 godziny (niecałe) :zawstydzona/y:, siku latam średnio co 3 godziny, czy to dzień, czy to noc :sorry: Wzdęcia i mdłości trochę odpuściły :confused2:
Piersi nie i pewnie nie ustąpią :confused2:
Za chwilę się położę, bo oczywiście oczy mi się same zamykają. Średnio śpię ok. 12-13 godzin na dobę :confused2: Ale to mi się akurat podoba :tak::-)
Miłego wieczorku Wam życzę kochane :-)

reklama
Prześliczna Majeczka ;) My wczoraj kupiliśmy Olimpii kurtk- bo ta,ktrą ma okazała si zbyt cienka. W sumie ta nowa jest podobna do Majeczkowej :) Ciężko było teraz cokolwiek znaleźć al ostatecznie kupiłam w 5-10-15.

Ciekawe jak nasze dziewczynki zareagują na nowych lokatorów? Masz zamiar ją jakoś przygotowywać? U nas to będzie dość duża zmiana dla małej, bo w między czasie musimy ją przeprowadzić do własnego pokoju (ekghm...najpierw ten pokój urzadzić).

U mnie identycznie.Czeka nas zmiana,ale ja dopeiro zastartuje w marcu,zeby pokoj jeszcze pomalowac,nowe mebelki wstawic.Zamierzam to zrobic w tajemnicy przed dzieciem a potem taadam to twoj nowy pokoj.Narazie spi z tatusiem w pokoju choc na swoim lozku.Ale od jakiegos czasu musi zasypiac z nami,ale trwa to przecieztnie 20 minut i mezu go wynosi do pokoju i juz.A ja mu popuscilam bo on slicznie spal sam przez 3 lata chyba nagle poczul ppotrzebe przebywania z nami.:cool:

Do góry