reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Czesc Dziewczyny!
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, za badania za usg i oczywiście czekam na wieści.
Idę nadrobić posty bo przez sobotnie wydarzenia człowiek nie ma jakoś na nic ochoty.
Spokojnego dnia!

reklama
Black opal gratuluję udanej wizyty...

Dziewczyny chyba mnie nie czytacie:eek: pomóżcie co z tymi żylakami, macie podobne problemy?

witam wszystkie sierpnioweczki :-)

trzymam kciuki za dzisiejsze badanka :-) powodzenia

my nie znamy problemu wtracajacych sie tesciowych. naprawde obie mamuski sa przecudowne. z obiema codziennie po pol h na tel wisze :-D, a do tego sa przyjaciolkami :tak::tak:

m-f22 - ja tez w tym roku mam komunie chrzesniaczki, ale z racji tego ze 800 km od nas, raczej nie pojedziemy. tak szczerze, ale to tylko moje zdanie, 1000 zl na komunie to troche za duzo. u nas na wesele chrzesniakow daje sie po tysiaku, a na komunie 500, ale jak pisalam to tylko moja opinia i kazdy daje wedlug swojego uznania. ja dam chyba pieniazki. moja chrzesniaczka do lekko zamoznych nalezy:-) i ma prawie wszystko. ale uwazam ze fajnymi prezentami sa:
- kurs jezykowy, czy jakis inny,
- jakis wyjazd wakacyjny,
- ja myslalam tez o elektronicznym tlumaczu,
albo zlozyc sie z chrzestnym i moze kompa, plazme, cyfrowke... cos w tym stylu

ehtele - ja nie mam i nigdy nie mialam zylakow, wiec nie moge ci pomoc, przykro mi

a ja dzisiaj w lozeczki leze. obudzialam sie z okropnym bolem gardla. takze herbatka z cytrynka i miodem, jakis czosnek (ble). nie wiecie kochane czy mozna jakies leki brac?? cos do ssania?

Witajcie,

Marulka ja podobnie jak ty szukam choć paru minut spokoju od tych wszystkich smutnych informacji...Ciągle jest mi strasznie przykro...jedyne co mogłam zrobić to wywiesiłam naszą flagę z czarną wstęgą... tyle mogę zrobić ku czci ofiar...

Pajkaa fajną tuniczkę sobie zakupiłaś:-D
A sukienka stanowczo ta druga czyli ta:
DOROTHY PERKINS ~ SUKIENKA NA KAŻDĄ OKAZJĘ 40 (994832076) - Aukcje internetowe Allegro
a z drugiej strony ta
MISS SELFRIDGE ~ SUKIENKA, TUNIKA TURKUSOWA 38 (985638776) - Aukcje internetowe Allegro
jest z materiłu, który się będzie rozciągał:)

i można do niej taki staniczek kupić:
KOKTAJLOWY biustonosz GORSENIA 3 kolory 75D (985551076) - Aukcje internetowe Allegro

Ja będę mieć problem bo mam dwa wesela w czerwcu:tak::tak:I nie wiem co sobie kupię, w dodatku jedno jest w Boże Ciało, a drugiej dwa dni później w sobotę...:-):-)

kiniusia i jak tam popijanie glukozy;-);-)

fiuufiuu a ja robię sobie weekend majowy w Puszczy Białowieskiej...to dopiero będzie bajoro i las...:-D:-D:-D

Polianno i co z tę Twoją spódnicą? Ja ciągle :-Dczekam. Aaaa i gratuluję bloga...na prawdę fajna sprawa, zainspirowałaś mnie i zamierzam przeczytać wyznania Kathy...polecasz??

jagodka1231 trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę;-);-) POWODZENIA

Avenitta
BOSKO czeka Cię wspaniała wizyta...pewnie w sumie najlepsza z wszytskich bo najdłuższa:-):-) Daj potem znać co i jak i ja jak zwykle czekam na zdjęcia.

no i na końcu Martuśka85 bo z tego co pamiętam Ty również dziś wizytujesz, więc trzymam również za Ciebie baaardzo mocno kciuki i czekam na wiadomośći...

Paula
witaj u nas:)

No więc kochane i ja dziś wizytuję do 16.00 muszę koniecznie lekarza zapytać o twardy brzuszek, o walkę z żylakami i o właśnie badanie obciążenia glukozą bo ja tego badania jeszcze nie miałam...

A Wy kochane jak zamierzacie walczyć z pękającymi żyłkami? Bo u mnie pojawia się ich coraz więcej...rezygnuję już całkowicie z obcasów...Co mam robić? Nie wiem czy maść z kasztanowca coś daje...

Kup sobie rajstopki obciskajace oraz masc z kasztanowca, niestety na to przypadlosc nie ma lekarstwa.

PS.Dziewczyny zylakia pekajace zylki to nie to samo (przynajmniej tak mi sie wydaje)

Hej sierpniówki, u mnie pogoda ok, lepsza niż wczoraj:/ troszkę słońca i troszkę cieplej... może nareszcie przyjdzie prawdziwa wiosne:/

Pajkaa co do sukienek to zdecydowanie bardziej podoba mi się ta druga, ale ja na twoim miejscu wstrzymałabym się, bo niewiadomo jakich rozmiarów będziemy tuż po porodzie;) a sukienek i ciuchów zawsze jest pełno, więc na pewno coś dla siebie znajdziesz; ja mam dwa wesela przyjaciółek w lipcu:/ i zamierzam isc, może nie na całe, ale zamierzam się wybrać- będę wtedy pewnie wyglądała jak hipopotam, ale cos się znajdzie, a jak nie to jakaś tuniczka - myślę, że w związku z naszym stanem możemy być bardziej na luzie

Jagódka powodzenia na wizycie:) Niech córeczka się pięknie pokazuje!!

Black_Opal gratuluję wizyty:) widać że potomek rośnie zdrowiutko:) i to już prawie 0,5kg wow!!

Ehtele ja też niestety nie jestem specjalistką od żylaków, musze się przyjrzeć moim nózkom, czy cos sie tam nie dzieje, ale znalazłam taki artykulik na ten temat, moze coś pomoże:
Żylaki w ciąży - Specjalista radzi - Poradnik - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie

buźki i miłego dnia:)

ps. ja dziś wyskakuję do lumpka na buszowanie:)

Dzień dobry :-)
U nas dziś też piękne słonko świeci :tak:
I pewnie większość dnia spędzę na dworze z synkiem więc nie będę pisała...

Marulka no ja sprawe z wózkiem mam z głowy bo Kacper już dawno z niego nie korzysta woli jeździć na rowerku :tak: no i jak Karolek się urodzi to Kacper będzie miał 4,5 roku więc myślę że damy sobie radę :tak: zresztą Ty też dasz radę tak jak i wszystkie podwójne czy potrójne mamy :tak: a jakieś dylematy są zawsze....

to straszna tragedia to co się stało :-(ale też mam już dosyć słuchania o tym w tv i wczoraj obejrzałam sobie film na komputerze! :tak: można też poczytać książkę czy gazetę a w dzień wybrać się na spacer :tak:

jagodka, Avenitta
i inne dziewczynki które mają dzisiaj wizytę u gina trzymam kciuki :tak:

ehtele no ja niestety nic nie doradzę w sprawie żylaków bo ani w pierwszej ciąży ani teraz ich nie miałam...tak jak i rozstępów!

Ciamajdka współczuje przejść z teściową :baffled:

Black_Opal cieszę się ze u Ciebie i dzidzi wszystko dobrze :-) widzę ze też będziesz miała synusia - gratuluję! :tak: super że tyle prezentów dostaliście :-)

riba zdrówka życzę! na gardło możesz Tantum Verde a tu masz stronkę jakie leki można brać: Leki w ciąży

Kiniusia, Kassia jak tam po glukozie?

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia!:happy:
Zajrzę wieczorkiem...

a rozwód u jehowych to nie jest ujma, bo się nie siedzę w temacie. A jak się mało interesują to oznacza to też tyle, że mało się wtrącają :) a to już plus.

i to jaka ujma!!!!:baffled:

ja się wykończę z hormonami.... mam siebie dość i mam dość świata!!!!!:no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

przed chwilą zwykłe wykupienie leku dla babci przyprawiło mnie o palpitację serca... wyszłam z domu z nerwami, w sklepie darłam sie na Tobiasza i rzucałam gazetą... w aptece zezwałam aptekarke za cos czego nie zrobiła, a w domu oberwało sie babci za to, że dobrze niewytłumaczyła mi o co chodzi z tym lekiem, bo cos tam było zapłacone, cos zamówione i sie pogubiłam... a jeszcze z tej apteki zadzwoniłam do niej i chciałam żeby mi wytłumczyła to nie wiedziała o co mi chodzi, jest jak dziecko...!!!:crazy::crazy::crazy::no::no::no: i zakończyłam rozmowę przy wszystkich ludziach "dobra kończe bo mnie to juz zaczyna wszystko wk****ć"...

wróciłam do domu i płaczę....

ja nie wiem, na porodówce to chyba wszystkich pozabijam...

Cudek siedzi cicho, no jak ma tak zapowiadająca sie matke to się nie dziwie, tez bym wolała siedziec w kącie..

Black opal gratuluję udanej wizyty...

Dziewczyny chyba mnie nie czytacie:eek: pomóżcie co z tymi żylakami, macie podobne problemy?
moja mama ma żylaki już 20 lat i smaruje się sokiem z winogron... po prostu wsmarowuje ten miąższ i owija nogi np folią... podobno daje ulgę, a normalnie to uzywa maść z kasztanowca...

Ostatnia edycja:
ehtele nie pomogę w sprawie żylaków, ale mogę solidaryzować się z Tobą w cierpieniu, bo mam okrutne rozstępy na nóżkach :(:(:( pewnie zjaśnieją później, ale teraz wcale a wcale nie mam nóg do pokazywania... no i mam wesele 03.07 więc też czeka mnie kupno odpowiedniego "pokrowca" na brzuchol na tą okazję ;);)
Jedno co wiem w spr żylaków, to to że nie powinnaś siedzieć z nóżką na nóżce, często trzymać nogi uniesione, żebu ułatwić przepływ krwi...

fiuufiuu PO KISIELU? matko i córko, toż kisiel wskazują jako środek łagodzący zgagę - choć mi osobiście pomaga zimne mleko...

m-f ja jestem zwolenniczką pamiątek i kupiłabym na pewno coś z biżuterii - coś klasycznego, skromnego - może akurat mała w przyszłości też okaże się sentymentalna i będzie to dla niej miła pamiątka... podoba mi się pomysł na kurs językowy... skonsultowałabym z rodzicami małej, bo może mają konkretne sugestie... Plazma, cyfrówka i inne to rzeczy które najmniej mi się podobają i niechętnie kupiłabym coś takiego ośmioletniemu dziecku.... wolałabym dać gotówkę.

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty a poro ich bedzie:):)

Ola-udanych lowow:):)
Pajkaa-Sukienke proponuje kupic na ostatnia chwile, narazie mozesz wybrac model:):)

Weekend sie skonczyl- pierwszy raz od nie wiem kiedy mam tyle czasu, ze nei wiem co mam ze soba zrobic:) Musze sie jakos zorganizowac.
L4 ma swoje dobre strony,ale dobija mnie to lezenie:(:( (wiem, wiem to dla Victorka)

Jedynym czlonkim rodziny, ktory jest wniebowiety jest moj psiak:):)
Spi ze mna i nie odstepuje mnie na krok.
Moj m sprzata i gotuje:):)

Załączniki

• IMG_0144.jpg
    IMG_0144.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 58
  • IMG_0156.jpg
    IMG_0156.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 48
Do góry