reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
a ja zmienię temat i przypomnę wątek tym dziewczynom, które żyją w wolnych związkach i nie chcą brać ślubu. Ja już wszystkie formalności załatwiłam i od 7 kwietnia jestem właścicielką aktu poczęcia dziecka uznanego przez ojca :)
ogólnie papierek wygląda tak samo jak akt urodzenia, tyle, że nagryzmolone jest tam, że to chodzi o dziecko poczęte, a nie urodzone.
My z Jasiem zdecydowaliśmy, że nasze dzieci będą nosiły podwójne nazwisko. Dzień później w jakieś telewizji śniadaniowej był właśnie wątek nazwiska dziecka gdy rodzice żyja na kocią łapę i jak się okazało podwójne nazwisko w takiej sytuacji może zaoszczędzić wiele papierkowej roboty. Cóż wybraliśmy intuicyjnie, okazało się na rękę.

Na wątku zamkniętym wkleję zdjęcie tego aktu- nie zrobie tego na forum otwartym ze względu na dane osobowe.

A po co ten dokument?? Jest potrzebny jak się nie ma ślubu??

nektarynko gratulacje pierwszych kopniaczków :tak:

Pajeczko Gratuluje udanej wizyty i potwierdzenia susiaka :-)

Mnie dzisiaj dopadł humorek, coś mnie ruszyło jakoś tak, że mój Marcin oberwał za wszystko co mi siedziało na wątrobie... Za to, że żarty o tym że jestem kuleczką mnie nie bawią, że czuje się gruba, brzydka, niechciana, niekochana i co mi tylko ślina na język przyniosła... Że siedzę w domu sama i jedyna rozrywka jaką mam to pranie, sprzątanie i gotowanie, a jedyna rozrywka zmiana pampersów 70letniej sąsiadce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ech taka akcja wyrzutów i ataków trwała przez pół godziny, a jak już skończyłam krzyczeć to mój M spokojnym głosem z uśmiechem na twarzy przytulił mnie i powiedział, że i tak mnie kocha i że te hormony to średna wymówka :-p
Co za dzień :-)

Kontrowersyjne wynalazki - chcesz je mieć? - Galeria - strona 10 - Dzieci.pl Masakra, mop tez jest dobry

Ostatnia edycja:
Hejka:) widze ze nikt tu za mna nie tęskni.... :p hehehe
Troche mnie nie było.... ale to przez swieta:tak: napiety grafik- wizyta u tesciowej a potem u mamy i nawet nie miałam kiedy złożyć Wam życzeń:zawstydzona/y:. Posty nadrobione po łebkach. Widze że u wszystkich sieprnióweczek sie nawet dobrze układa. Gratuluje udanych wizyt:-) wiekszość już chyba wie kto w brzuszku mieszka:tak: a ja jeszcze nie.... Wizytke mam 19 kwietnia czyli juz za 10 dni!!!! Bedzie USG połowkowe wiec moze i ja sie dowiem:tak: Ale moje maleństwo mi ładnie rekompensuje "niewiedze" kopniaczkami i regularnymi ruchami. Uwielbiam to:) chyba jak każda z nas. Brzusio juz ładnie urósł tak że mój teść zauwazył że bedzie miał wnuka/wnuczke a nic wczesniej o dzidziolku nie wiedział.

Co do wagi to aktulalnie waże 70kg czyli 4 na plusie.... niby nie duzo ale mi juz jakos ciezko jest.... szczególnie jak wstaje:szok: co bedzie pod koniec 9 miesiaca???

fiuufiuu ale sie usmiałam z tych spiochów hehehe

Mi dzisiaj po tej glukozie jak siedziałam godzine pod laboratorium, to Szymuś tak fajnie buszował w brzuszku, że aż skakała mi bluzka :-D

bogusiu86- ten papiór potrzebny jest tylko wtedy jezeli nie chce sie po porodzie biegać po urzędach. Nie wiem jak będę czuła się po porodzie i co może się zdarzyć więc wolałam się ubezpieczyć za wczasu i mieć z głowy robotę papierkową. Któraś z nas sama pracuje w usc i mówiła,że dla świętego spokoju lepiej takie coś załatwić przed porodem, to nic nie kosztuje, a komfort psychiczny jest

reklama
Jagódka ja też uwielbiam prowadzić samochód, sprawia mi to dużą frajdę, codziennie dojeżdzam do pracy pół godzinki, ale czytałam że od 7 miesiąca kobieta nie powinna już jeździć sama, raczej nie prowadzić:/

:)

Ja w pierwszej ciąży prowadziłam auto do samego końca i do samego końca miałam zapięte pasy bezpieczeństwa.

ps-mnie tez nie ciągnie do słodkiego :)
i jem normalnie tak jak przed ciążą ;-)

A mnie bardzo ciągnie do słodkiego,zawsze bardzo lubiłam i jadłam bardzo dużo,ale teraz mam poprostu ciągle ochotę!!

Hej Dziewczyny. Ojej,jakie intesywne życie tu prowadzicie! Super,piszecie tyle fajnych rzeczy.Gratuluję atmosfery,której brak na innych forach.:) Nie umiem jeszcze odpowidać konkretnym osobom,ale dziękuję wszystkim za powitanie.
Jestem teraz w 20 tygodniu ciąży. Zrobię suwaczek i doczytam jak go wrzucić na forum.
Wczesniej padło pytanie czy czekam na dziewczynkę czy skorzystam z doświadczenia z chłopcami? No i jest tak,ze chyba wolałabym dziewczynkę,ale o chłopcach wiem juz sporo :) Od początku ta ciąża była trudna do utrzymania więc własciwie modlę się tylko o zdrowie dziecka. W przyszłą środę mam usg połówkowe i mam nadzieję,ze wszystko będzie ok i dowiem się co mamy. Ruchliwe mam to dzieciątko,bo zaden z maluchów wczesniej tak się nie wiercił.:)
Piszecie tez o wadze. Ja w 1 ciązy utyłam 26 kg,w drugiej 30,4 kg a w tej do teraz 3kg. Muszę dodać,ze w poprzednich brzuszkach tyłam szybko od samego początku. W ogole totalnie inna się ta ciąża od poprzednich i sama niektóre rzeczy przezywam po raz pierwszy. :)
Jagodka1231 pisała,ze jest pełna obaw jak to będzie z dwójką dzieci. Nie wiem jak Wy,ale ja jestem chyba nawet lepiej zorganizowana niz z jednym. Poza tym jest mega wesoło i głosno. hihihi Ja juz mysle jak to będzie z trójką.
Mój najstarszy ma 6,5 roku,młodszy 2,5.Jestesmy w trakcie remontu domu,ja jestem na zwolnieniu i powiem Wam,ze wszystko się tak smiesznie poprzestawiało. :)

No to tyle słowem wstępu o mnie. :) Wszystkim Wam gratuluję udanych badań,stwierdzonych płci i ciepłych przeżyć.Zprzyjemnością zajrzę tu jeszcze wieczorem. Pozdrawiam Was.:)

Sudestra - życzę Ci aby tym razem okazało się,że to śliczna i bardzo zdrowa dziewczynka,a jak nie...to będziesz miala drużynę piłkarską ;-)
Faktycznie mam wiele wątpliwości i ogarnia mnie przerażenie jak to będzie,tym bardziej,że nie mam co liczyć na zbyt duże wspracie ze strony meża. Ale mam nadzieję,że jak to się mów? Strach ma wielkie oczy.

witam sie dziewczynki ja tylko na chwileczke, zeby powiedziec co po badaniach
a więc tak u mnie dzidziołek zdrowiutki no i na 100% facet :) mam zdjątko siusiaka więc dowód rzeczowy dla teściowej :p
Teraz mykamy do teścia ehh ciężko bedzie nawet sie nie umiem cieszyć z tych dzisiejszych wyników, ale najważniejsze, ze zdrowy maluch
odezwe sie wieczorkiem jak bede miała chwilke to wkleje siusiaka :p

jak wróce to Was poczytam bo teraz do tescia ide
pa

Pajkaa - gratuluje udanej wizyty i siusiaka :-)

A u mnie....??????????? DZIEWCZYNKA...nadal nie mogę uwierzyć...moje marzenie się spełniło...chyba uwierzę dopiero jak zobaczę na zywo :-D Poza tym wszystko jest w porządku,córcia jest zdrowa,choć nietypowo ułożona :-) przez to podglądnięcie co ma między nogami było nie lada wyczynem :-)
Pierwszy raz widziałam takie usg - 2D i nawet przepływy między jamami w sercu było widać...szok...

Teraz w poniedziałek wizyta już u mojego ginekologa...jedyne co może martwić,to fakt,że łożysko okrywa szyjkę,lekarz uspokoił mnie że powinno się podnieść,ale mój ginekolog ma to kontrolować. To tyle.

Dziewczynki,uciekam.

Życzę Wam przemiłego weekendu!!!!!!!

Dziękuję wszystkim które trzymały za moją wizyte kciuki!!!!

Ja trzymam za wszystkie,które na nią oczekują w najbliższym czasie!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry