reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam mamuski!!!!!!!!!!!!
wstala ale najchetniej znowu bym sie do lozka polozyla bo pogoda beznadziejna.
weszlam dzis na wage i sie zalamalam- lepiej nie mowic ile przytylam- jestem normalnie zalamana- tyje najszybciej z was wszystkich:((((((((ale wazne zeby Nikola byla zdrowa- po coazy postaram sie zrzucić - oby sie udalo.
trzymam kciuki za wizyty!!!!!!!!!!!!

reklama
Witam :happy:

Ciamajdko gratuluję córeczki :tak: My imię wybraliśmy i mieliśmy nikomu nie mówić jakie, żeby nie było kręcenia nosem, bo to przecież nasza decyzja ma być, a jak dziecko by się urodziło to już nikt by nic nie mówił, bo byłoby już po fakcie ;-) Niestety ten plan u nas nie wypalił, bo moja bratowa też się spodziewa teraz dzidziulka i nie chcieliśmy dopuścić do sytuacji, że wybraliby to samo imię :-p

Milusia
jak wizyta??

Pajka z tym termometrem to jakiś czas temu czytałam na innych miesiącach BB że dziewczyny kupują takie bezdotykowe.

Właśnie, Kobietki z bagażem doświadczeń :-) Jaki termometr kupować???

Za dzisiejsze spotkania z gienkami trzymam kciukaski :tak: Hihih moje już jutro :-D

Ostatnia edycja:
z tego co mówila moja ginekolog mam powiększoną jakąś część nerki i nie wygląda to super. Na pewno to nie mały mi tam uciska bo on jest zbyt nisko i po lewej stronie a to mam w prawej nerce.

dziewczyny zobaczcie co znalazłam ciekawe czy sie oplaca
TERMOMETR ŁYŻECZKA LEKARSTW GRUSZKA NOŻYCZKI ~~ (982521204) - Aukcje internetowe Allegro
oj to nieciekawie...ale przed ciążą też miałaś tak?
oby jednak wszystko było dobrze :-)
co do zestawu dla mnie drogi
a gruszki w ogóle nie polecam;-) tylko fride;-)
obcinaczka tak..nożyczki też na później(u mnie bynajmniej)
strzykawki do lekarstw sa w kazdym syropku dla dzieci
a termometr każdy kupi jaki chce..ja miałam elektroniczne bo mierzyłam zawsze w pupce teraz myśle o zbliżeniowym

No powiem Wam, że miała być Konwalia... ale wszyscy sceptycznie do tego podchodzą, poza tym nie da się zdrobnić... będzie po prostu "Słoneczko" na ten czas:)

Konwalia ślicznie :) GRATULUJĘ córeczki!!!

No dobra dziewczynki ja zmykam na wizytę, dzisiaj z resztą mam taki męczący dzień, bo wzięłam sobie trochę wolnego w pracy, gdyż musiałam pozałatwiać kilka rzeczy takich jak podpięcie prądu i gazu w mieszkaniu. Była taka kolejka w elektrowni, że masakra, weszłam na chwilkę bez kolejki (chciałam się dowiedzieć czy mam wszystkie dokumenty), a babka podobno jak tylko weszłam z tekstem "Będzie się taka wpychała", a uwierzcie mi brzuszek już mam dobrze widoczny - przecież nie trzeba się toczyć, żeby być w ciąży!!! Jak mnie to drażni....... Babeczki zauważyły w środku i powiedziały żebym zapytała ludzi z kolejki czy mogą mnie przepuścić, nawet nie miałam ochoty, stałam dzielnie ponad godzinę w kolejce.

Aż ciężko skomentować :( co za buractwo.

witam dziewczynki :) nie mam dziś zbyt dobrego humoru, mam przed sobą wyniki moich wczorajszych badań i próbuję je sobie zinterpretować z pomocą internetu.Moja mama, która jest lekarzem powiedziała,że wyniki mogą być, ja natomiast jestem przerażona bo prawie cała hematologia to spadki, jedynie w 3 przypadkach jest norma :-( Dziewczyny, nie wiem czy ja sobie coś wkręcam, czy z tymi moimi wynikami jest coś nie tak. A powinnam się cieszyć bo dziś wyczekiwana wizyta....

Spokojnie...
Ja miałam też wyniki niby poza normami a lekarz powiedział,że jak na kobietę w ciąży to są ok :)
weszlam dzis na wage i sie zalamalam- lepiej nie mowic ile przytylam- jestem normalnie zalamana- tyje najszybciej z was wszystkich:((((((((ale wazne zeby Nikola byla zdrowa- po coazy postaram sie zrzucić - oby sie udalo.

Wcale nie ty jedna...
Ja jestem zszokowana, bo w ciągu 3 tygodni to mi 3 kg przybyły. I od razu czuję to w żyłach ( bolą bardziej żylaki). Nogi mi się jakiś wielkie zrobiły (przynajmniej tak mi się wydaje ale boję się sprawdzić na jeansach ). Od dzisiaj mam nowy plan żywienia ;-) jestem zawzięta więc się uda. Na śniadanie jogurt z otrębami, na drugie bułka z ziarnami i warzywami. Na obiad napewno chłodnik (mniaam ale mnie wzieło). I obiecuję sobie - nie będę podjadała dla samego podjadania.Ojj nie.

Co do torby do szpitala ;) muszę zrobić taką listę bo poprzednim razem spakowałam wiele niepotrzebnych rzeczy zapominając o szamponie do włosów.
W każdym raziee proponuję dowiedzieć się jak to wygląda w wybranym szpitalu,bo np. zapakowałam ubranka dla dziecka a w szpitalu dawali swój kaftanik. Potrzbne były tylko ciuszki na wyjście.

To możemy sobie rece podac ja sie ważyłam przed swietami z Kuba przez cała ciąże przytyłam 9 kg teraz już 6 do przodu tyje jak najeta poświtach az sie boje wejsc na wage

jagódka1231, poradzisz sobie na pewno :-) zobaczysz - będzie dobrze...

ja z gazetek czytam "Twój Maluszek"

Dziewczynki, a zastanawiałyście się juz nad zawartością torby do szpitala? chciałam sobie zacząć robić spis i pomału zakupki, bo potem nie wiem, czy będę w stanie ;-) Proszę o opinie i ewentualne linki do stron www :-D

Dziękuję za wsparcie!!!

Ja w tej ciąży nic nie czytam,bo poprostu nie mam ochoty,poza tym stosuje zasadę mojego gina: Im mniej Pani czyta tym mniej się Pani denerwuje,a jak już Pani czyta to proszę z rozsądkiem podchodzić do informacji. (szczególnie dotyczyło to liczenia ruchów dziecka,co robi się już pod koniec ciąży)

Moja koleżanka która rodziła w styczniu zrobiła mi taką listę:
szlafrok
pidżama rozpinana do karmienia x2
klapki
staniki x2
żel do higieny intymnej
wkładki laktacyjne
podpaski poporodowe
żel do brodawek (bepanten)
tantum rosa (na krocze)
balsam na roztępy
ręczniki
woda do picia:-)

jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to dopiszcie:)

Jeżeli chodzi i rzeczy do zabrania do szpitala,wszystko zależy od tego co dany oddział w szpiatlu oferuje. Ja dla dziecka nie musiałam nic zabierać ze sobą poza chusteczkami do pupy,urodziłam w czerwcu w upałach i dzidzia potrzebowała jedynie pieluszek,które dają oraz kaftaników,które również dają akurat u mnie na Polnej. Dopiero mój mąż przywiózł rzeczy jak wychodziliśmy ze szpitala.

Jeżeli chodzi o mnie,to ja do szpitala poza środkami higieny osobistej ,szlafrokiem i klapkami nic nie miałam. Koszule nocne i tak dają (byle jakie ale dają,więc można zabrac swoją). Podpaski dają,u nas nie wolno było używać żadnych majtek poporodowych więc lepiej zorientujcie się jak będzie u Was?? I co ważne zabrać ze sobą dużo wody mineralnej!!!! wkładki laktacyjne i laktator mogą się przydać. Szczególnie gdy ma się dużo pokarmu.

jagodka123
skąd te pochmurne myśli? Skoro z jednym sobie poradziłaś z drugim na pewno dasz sobie radę:-D:-D Jestem tego pewna. Więc głowa do góry...na pewno jesteś i będziesz cudowną mamą...zresztą każda z nas ma czasem wątpliwości, ja co jakiś czas mam myśli w stylu czy dam radę, skąd będę wiedziała jak ubrać, karmić, jak radzić sobie z kolką, jakie lekarstwa można stosować...a TY JUŻ CAŁĄ TĘ WIEDZĘ POSIADASZ:-D:-D:-D Więc będzie dobrze...

No ja mam nadzieję,że te czarne myśli to tylko myśli...jednak wiedząc co czeka cię z jednym dzieckiem,jak to jest i ile z tym roboty można sobie wyobrażać co to bedzie gdy będzie dwójka do obskoczenia...

reklama

Witam :happy:

Pajka z tym termometrem to jakiś czas temu czytałam na innych miesiącach BB że dziewczyny kupują takie bezdotykowe.

Właśnie, Kobietki z bagażem doświadczeń :-) Jaki termometr kupować???

Pajka- ja bym takiego zestawu nie kupiła. Nożyczki owszem muszą być z zaokrąglonymi czubkami,ale te ucinaczki do niczego ci się nie przydadzą. Lekarstwa można podawać strzykawką.

A jeżeli chodzi o termometr w to akurat warto zainwestować. Ja mam elektroniczny do ucha i naprawdę sobie go cenie. Małe dzieci nie lubią mierzyć temp więc taki do ucha jest naprawdę fajny. Bezdotykowego nie miałam więc nie wypowiem się,ale miałam taki który przykłada się do skroni - beznadzieja!

Do góry