reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No jak się ponarzeka to czasami się cos pozmienia, jak byłam na BB kilka godz temu to po marudziłam, że się mała nie odzywa i tu nagle sie odezwała i to jak:-) Mój M to prawie z wrażenia podskoczył, bo połozył rękę na brzuszku, a tu taki kopniak, że ho ho... a mi łezki staneły w oczkach ze wzruszenia bo pierwszy raz było widać kopniaki, cały brzuch mi skakał:-D Najpierw okolice pępka, później lewa, później prawa strona i tak przez ok 20min a teraz dzidzia poszła spać :tak:
Więc zadowolona i szczęśliwa mogę iść grzecznie spać :-):-):-)

Mnie też to wkurza, bo mam na coś ochotę,a nie mam gdzie kupić jedzonka :zawstydzona/y:

Maritka i Ciamajda Powodzenia na jutrzejszych wizytach :-) Trzymam kciuki za dobre wieści :tak:

Słodkich kolorowych snów :happy2:

Gratuluję kopniaczków :)

Bogusia trzymam kciuki za połówkowe :)
A mialam sie was zapytac i calkiem mi wypadlo bo mam takie delikatne skurcze nie czesto ale sa nie wiecie czy to normalne?
A jak u was z krwawieniami z nosa i z dzaseł? ja mam z nosa rano ale tego nie mozna nazwac krwawieniem raczej pekajacymi naczynkami.
pozdrawiam :)

jeżeli chodzi o krwawienia z nosa mam także codziennie rano, ale niezbyt dużą ilość no i dziąsla od czasu do czasu, co do skurczy to nie jest to normalne i proponuję magnez.Jak już bieżesz zwięjsz dawkę.

witam się z Wami poświątecznie :) dużo mam do nadrobienia bo przez całe święta nie zaglądałam na forum, ale zaraz z miłą chęcią poczytam wszystkie pościki.Dziewczynki, jakieś choróbsko mnie rozkłada :( narazie tylko katar nieziemski i kichanie, ale boję się że to nie koniec... Za to jutroooooo- wyczekiwana wizyta- hurrra :) Mam wielką nadzieję,że moje maleństwo ujawni płeć i będę mogła wreszcie Wam się pochwalić :)

no to trzymam kciuki, zebyś się dowiedziała kto u Ciebie mieszka :)

No już po świętach zimno, szaro i ponuro. Ale w piątek mam badania prenatalne więc może się potwierdzi płec :)
Nic mi się dzisiaj nie chce. Powoli z mężem szykujemy się do remontu pokoiku, możliwe, ze dzisiaj zamówię już łóżeczko :)
Widzę, ze ruch na BB wrócil :)

reklama
Witajcie kobietki:-);-)
Melduję,że nadrobiłam Wasze posty i już wiem co u Was słychać;-):tak:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty;-) i życzę miłego dnia;-)

Pajeczka dziekuje za odpowiedz nie biore magnezu ale jak bede w przyszlym tygodniu na wizycie to na pewno lekarce wspomne zeby mi jakis doradzial :) wogole z tabletek to tylko feminatal lykam i tyle moja lekarka jakos jest przeciwna faszerowaniu lekami a z tym magnezem to wiesz co wlasnie sobie uswiadomilam ze kurcze skurcze lydek rano mi sie zaczynaja wiec to napewno niedobor zieki jeszcze raz.
Agdzie powodzenia pogadaj z brzuszkiem moze poslusznie maluszek pokarze mamusi jakie imie ma wybrac :) ja zauwazylam ze moje malenstwo jak mowie zeby przestalo kopac w nerke przestaje hehe wiec "powazna" rozmowa z dzidziusiem czasem pomaga hehe

Pajeczka dziekuje za odpowiedz nie biore magnezu ale jak bede w przyszlym tygodniu na wizycie to na pewno lekarce wspomne zeby mi jakis doradzial :) wogole z tabletek to tylko feminatal lykam i tyle moja lekarka jakos jest przeciwna faszerowaniu lekami a z tym magnezem to wiesz co wlasnie sobie uswiadomilam ze kurcze skurcze lydek rano mi sie zaczynaja wiec to napewno niedobor zieki jeszcze raz.
Agdzie powodzenia pogadaj z brzuszkiem moze poslusznie maluszek pokarze mamusi jakie imie ma wybrac :) ja zauwazylam ze moje malenstwo jak mowie zeby przestalo kopac w nerke przestaje hehe wiec "powazna" rozmowa z dzidziusiem czasem pomaga hehe

bo ono na tym etapie nas slyszy :)

ogólnie magnez mozesz brac :) to nie zaszkodzi a tylko spowoduje, ze nie bedziesz miała skurczy. U mnie zaczęło sie od skurczy pośladków taki ból, ze szok a teraz przy kolce nerkowej wskazane jest zwiększona dawka magnezu i ja pije 4 tabletki dziennie. Bo ja wole te do rozpuszczania :) W sobote jak bylam u lekarki to mi sama powiedziala proszę zwiększyc magnez bo kolka nerkowa występuje także z tego powodu.I ja tez nie biore nic oprocz magnezu i foliku no i jeszcze duphastonu:)

slyszy slyszy bogusia wogole jest juz fajniutkie moj maly juz na dotyk reaguje oboje z chlopakiem juz bawimy sie z naszym chlopczykiem hehe moj P jest strasznie zaskoczony ze tak fajnie maly tak reaguje ale fajna zabawa :)

Cześć!
Ale szybko te święta mijają-nim się człowiek nie obejrzy, a tu już koniec leniuchowania;-) Na szczęście dzisiaj jeszcze nie idę do pracy:tak: Święta minęły spokojnie-w pierwszy dzień byliśmy na śniadanku o rodziców, później kościół i latająca wszędzie Basia, teściowie przyjechali do nas na obiad, a na koniec dnia wybraliśmy się z małą do wesołego miasteczka-także wszyscy zadowoleni:tak: Wczoraj pogoda niestety nie dopisała-zimno i padało...
A dzisiaj jedziemy z Basią znaleźć jakiś prezent dla M-jutro ma urodziny, a my jeszcze nic nie mamy:sorry2:
Mała kruszynka w brzuszku wariuje jak szalona-daje już znać o sobie tak mocno, że cały brzuch podskakuje, a jeszcze w tamtym tygodniu było tak spokojnie:blink::-D Już jej nawet łożysko z przodu nie przeszkadza;-)
Coś mi zniknął suwaczek ciążowy:baffled: Muszę sprawdzić dlaczego... Też go nie widzicie?
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za same dobre wiadomości:tak:
Kolumnea-magnez jak najbardziej jest wskazany:tak: Ja tylko to biorę, żadnych innych witaminek:tak:

Bogusia trzymam kciuki za połówkowe :)
A mialam sie was zapytac i calkiem mi wypadlo bo mam takie delikatne skurcze nie czesto ale sa nie wiecie czy to normalne?
A jak u was z krwawieniami z nosa i z dzaseł? ja mam z nosa rano ale tego nie mozna nazwac krwawieniem raczej pekajacymi naczynkami.
pozdrawiam :)
jesli chodzi o krew z nosa.. od czasu do czasu jak opróżniam nos to jakas krwinka sie trafi, jesli chodzi o dziąsła, to prawie przy kazdym szczotkowaniu gdzieś krew poleci.. także już przywykłam..

Hej kobietki witam się po świętach, niestety wszystko co dobre kończy się szybiutko, parę dni wolnego i ... brr znowu do pracy:/

Alaa na wszelkie sprawy związane z układem moczowym dobry jest sok z żurawin, tylko nie taki zwykły, tylko koncentrat 100% - buteleczka 0,7 kosztuje około 25-30zł
Ehtele mnie też się podobają takie dywaniki do pokoju chłopczyka, jak urośnie to będzie mógł się bawić w tor itp, i do tego koszt jest naprawdę malutki więc jak ci się znudzi lub zniszczy nie bedziesz żałowała wyrzucić:)
Ciamajdko fajnie, że jesteś już z nami, szkoda, że Twój T. miał jakieś humory, ale na pewno mu przejdzie, no i nie przemęczaj się, bo to dla nas ciężarówek niewskazane; powodzenia na wizycie!!
Martitka życzę powodzenia na wizycie, nie stresuj się:)
Bogusia powodzenia na połówkowym oraz gratuluję regularnych ruchów maluszka:)
Agdzie ja też jutro mam wizytę i też czekam z niecierpliwością, tak samo jak ty nie znam jeszcze płci i LICZĘ na to, że jutro maluszek się ujawni:) idę na 3/4d więc mam nadzieję, ze będzie dobrze widać:)

Miłego dnia!

reklama
Witajcie po Świetach :)))

W piątek Usg połówkowe..boję się bardzo..mam nadzieję,że będzie ok.

Ja też mam jakieś pojedyncze skurcze...pobolew mnie ostatnio podbrzusze a do tego mam niskie ciśnienie...

Do góry