reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dorciana witaj na forum :)

Sierpnióweczki trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty !! Na pewno wszystko pójdzie po Waszej no i Naszej myśli :D
Czekam na dobre wieści :))

Dziewczyny co myślicie o tych spódnicach?

1. http://www.allegro.pl/item973529628_cudna_spodnica_ciazowa_jeans_super_cena_l.html

2. http://www.allegro.pl/item983809486_spodnica_ciazowa_jeans_r_l_40.html

Przymierzam się do kupna którejś z nich, ale ... Ale no jest właśnie wielkie, ogromne ALE. Nie wiem który rozmiar wziąć ... Przed ciążą moim rozmiarem było M. Teraz w biodrach mam 100 cm :O.

Wymiary w biodrach tej pierwszej spódnicy to 94-96 cm, a drugiej 96 cm.
Obydwie spódnice zawierają strecz, a więc zgaduję, że spódnica się rozciągnie ...

No i sprzedawca tej drugiej spódnicy napisał mi, że rozmiarówka jest ogólnie duża ...
Z kolei sprzedawca tej pierwszej spódnicy na moje zapytanie i podanie 100 cm w biodrach napisał mi, że najbezpieczniejsza byłaby dla mnie XL :O chociaż L też byłaby dobra z tego względu, że spódnice się rozciągają ...

Co mam robić dziewczyny? Spodnie ciążowe kupiłam L i czuję się w nich jak wieloryb, bo są za duże ... Nie chce popełnić tego samego błędu, a nie chce również dokonać złego zakupu ... Ehh. Myślicie, że teraz wybór rozmiaru L byłby dobrym wyborem ?

Shira wydaje mi sie, ze obie spodnice mają to do siebie, ze bedą opięte wlasnie w okolicach bioder i moze troszeczke ud.
bo na pewno nie jest to krój sukienki luzny wszędzie.
ja jak kupuje to w sumie zamawiam swój rozmiar jaki nosiłam:)

Dorciana WITAJ NA FORUM :)

a dzisiaj przyszły mi dekoracje ścienne są rewelacyjne wszystkie postacie z Kubusia Puchatka :p oj cudnie cudnie:)
no i zamówiłam dzisiaj: łóżeczko, prześcieradełka, pościel, okrycie kąpielowe i przybornik dla malucha i konto lżejsze o 410 zł :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :tak:

Ethele ja myślę, że to trochę za wcześnie na taki dywan. Dzidziuś jeszcze długo nie będzie się bawił, a do tego czasu co innego może Ci się podobać. Jeśli chcesz jakiś dywanik to może taki nieduży, żeby tylko dla wyglądu był.
Ja myślałam o czymś takim teraz: ~NeW~bajeczne dywaniki~ 95x133 NeW~9wzorów~ (983725164) - Aukcje internetowe Allegro
a dokładnie ten mi się podoba: e-dywany.pl wykładziny, dywany, chodniki - sklep internetowy z dywanami Podlasiak.

A w ogóle to taki jest superancki tylko za duży no i cena mogłaby być niższa ;-)
Dywan BEAR Słodki Miś 150 x 150 (984490864) - Aukcje internetowe Allegro

Dorcia witaj! :happy2:

Pajka
pochwal się, które zamawiałaś :tak:

Witajcie :-)
Ethele ja myślę, że to trochę za wcześnie na taki dywan. Dzidziuś jeszcze długo nie będzie się bawił, a do tego czasu co innego może Ci się podobać. Jeśli chcesz jakiś dywanik to może taki nieduży, żeby tylko dla wyglądu był.
Ja myślałam o czymś takim teraz: ~NeW~bajeczne dywaniki~ 95x133 NeW~9wzorów~ (983725164) - Aukcje internetowe Allegro
a dokładnie ten mi się podoba: e-dywany.pl wykładziny, dywany, chodniki - sklep internetowy z dywanami Podlasiak.

A w ogóle to taki jest superancki tylko za duży no i cena mogłaby być niższa ;-)
Dywan BEAR Słodki Miś 150 x 150 (984490864) - Aukcje internetowe Allegro

Dorcia witaj! :happy2:

Pajka
pochwal się, które zamawiałaś :tak:

Dokładnie ten miś mi najbardziej podpasował...szukam czegoś w rozsądnej cenie...
Te które pokazałaś też są urocze...tylko ten wszechobecny Kubuś puchatek... Zresztą poszukam w sklepach i może się do niego przekonam jak zobaczę na żywo:)

Shiraa spódnice na prawdę fajne...

Cześć dziewczyny!

Witam wszystkie sierpnióweczki i dołączam do zacnego grona. Mam termin na 16 sierpnia.

Również nie znam jeszcze płci maleństwa, choć mam nadzieję, że jutro się tego dowiemy. Jedziemy na badania genetyczne. Troszkę się obawiam tej wizyty, gdyż ogólnie rzecz biorąc marzec nie był dla mnie najłatwiejszym miesiącem - dowiedziałam się o dodatnich wynikach na toxoplazmozę, potem powtarzania badań, podróże do kliniki patologii ciąży i nieprzespane noce. Jednak po zbadaniu awidności troszkę się uspokoiłam, bo ta jeżeli jest wysoka świadczy o przewlekłej chorobie, więc miejmy nadzieję, że to świństwo maleństwa nie dotknęło.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy serdecznie. Trzymajcie jutro kciuki!!

Dorota

Witamy wśród Sierpniowych Dwupaczków:-):-):-)
Nie martw się Toxo na pewno wszystko się ułoży i jeszcze usłyszysz dobre wieści:-)
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, oby dzidzia pokazała co ma między nóżkami :-D

Shiraa Spódniczki są świetne, ale nie potrafię Ci doradzić co do rozmiaru, bo Ja urosłam tylko w brzuchu, a dół mam taki jak sprzed ciąży...
Ale XL przy 100cm to lekka przesada (moim skromnym zdaniem);-)

Black_opal Piękny ten dywanik chyba sama taki kupie pod łóżeczko maleńkiej :-) Muszę o tym pogadać z Marcinem;-)

Pajkaa Świetne te ozdoby :-)

Witam kochane mamusie!!!! Ja tylko na chwilke....pseplasam ale nie odniose sie do wszystkich:zawstydzona/y::sorry2:
Dziewczyny ktore maja dzisiaj wizyty trzymam mooooooocno kciuki:tak:!!!!! a i prosze o kciuki za mnie:sorry2:
Dorciana witaj ;-)!!!!!
Pajko u mnie no-spa odpada bo ja mieszkam w Dojczlandii i tu nie ma tego leku a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Jak bede dzisiaj u doktorka to bede blagac o jakies leki tylko nie o szpital:baffled: narazie odpukac nerka siedzi cicho... ja mialam do wczoraj bol lewej ale to na prawej mam zwezenie o 6 mm takze dziwne... zobaczymy byc moze tez bede musiala isc do urologa.
Buziam was kochane i zaciskam kciuki za wizyty do pozniej.

Witam się kochane dwupaczki poświątecznie i po długiej przerwie ;)

U nas wszystko w porządku, jutro mam wizytę to dowiem się czegoś więcej o mojej dzidzi, płeć ostatecznie powie mi dopiero w 23-24tc na półówkowym wtedy zrobi mi 3d, do tej pory jakoś nie chce mi potwierdzić tego chłopca zebym później nie miała do niego pretensji ;)
Nie wiem dlaczego mam tak póżno to połówkowe ;(

Mam straszne zaległości, do nadrobienia około 150 stron ! nie wiem czy dam rade bo net mi coś szwankuje i strasznie powoli stronki otwiera, może pomalutku po kilka stron dziennie podczytam bo strasznie jestem ciekawa co sie u Was dzieje ;)

dwa tygodnie temu byłam na tym bezpłatnym badaniu kobiet w ciąży i jak zrobili mi USG tarczycy to wyszła jakas zmiana wielkości 5mm/7mm troche mnie tym zmartwili, ale ta kobietka co robiła badanie mówiła ze na razie nie trzeba się przejmować tylko za 3 miesiace mam to skontrolować ;( Po tym wszystkim byłam zła na siebie że tasm poszłam bo wolałam życ w nieświadomości skoro wyniki wychodziły ok ;)

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

czesc dziewczyny!!!!!
po swietach jestem chyba jeszce bardziej ciezka ale to nic- przybnajmniej pojadlam.

Dorciana
witamy:)))))))
ethele dywanik super- ja zastanawiam sie nad kupnem tej wykladziny- bardzo mi sie podoba i juz sobie wymyslilam jak pokoik bedzie wygladal- taki delikatny:)))))))))))
HAPPY HEARTS • DZIECIECE • Wykładziny dywanowe • KOMFORT
shirra najlepiej sie zmierz. mi siostra i mama na zajaca kupily spodnie i spodnice i powiem cio ze leza jak ulal- jestem bardzo zadowolona- wczesniej kazaly sie wymierzyc. a zobacz jeszcze czy jest opcja wymiany- gdyby byla za duza lub za mala. teraz dopiero udalo mi sie link otworzyc i ja mam spodniece taka sama jak ty chcesz kupic
http://www.allegro.pl/item983809497_spodnica_ciazowa_jeans_r_m_38.html
wzielam m i powiem ci ze jest ok a jeans ma to do siebie ze zawsze troche sie rozejdzie. jestem z niej bardzo zadowolona
trzymam kciuki za dzisiejsdze wizyty i wszytskie usg- czekam na nowe wiesci:)))))))))))))))))

Ostatnia edycja:
Ethele to prawda, że kubuś puchatek jest wszechobecny :-D Ja jednak mam sentyment do tej bajki i dlatego mi to nie przeszkadza ;-) Chłopcy lubią też bajkę o autach, sympatyczne te postacie, ale nie znalazłam fajnego dywanika z nimi :-p
Tak w ogóle to polecam dywany z Podlasiaka(Białystok), bo są naprawdę dobrej jakości i można w ciemno zamawiać :tak: Tylko proponuję te grubsze (wysokość włosia zawsze jest podana na aukcjach), bo te lepiej się trzymają podłoża :tak:
Co do farmy to może taka??
90X150 Cena topniej gdy słońce grzeje 40%taniej (983172977) - Aukcje internetowe Allegro

I może Ethele, Ty jako pomysłodawczyni założysz wątek "Kącik dla maleństwa" czy coś w tym rodzaju, bo to naprawdę dobry pomysł :-) Zapytałaś na głównym i nie było sprzeciwów, więc chyba można, he?? :happy2:

reklama
Hej dziewczyny:-)
Święta minęły szybko, trochę inaczej niż miały, ale było ok, czas spędziliśmy miło a jutro już jedziemy do mojej rodzinki. Mam trochę stresa jak zniosę podróż bo to 10 godz samochodem i do tego mam chorobę lokomocyjną:-( Lekarz zapisał mi torecan w tabletkach, brała któraś z was? Trochę boję się czy nie zaszkodzę Małej:-( ale tłumaczę sobie że lekarz wie co robi.
Moja Mała też regularnie kopie, w ciągu dnia jest spokojniejsza ale za to wieczorami daje takiego czadu że hej:-D zwłaszcza jak położę się do łóżka, wtedy zaczyna popisy:tak: aż czasami zasnąć nie mogę. Ale fajnie że ją czuję. Mój Marcin też się cieszy, zwłaszcza jak kładzie rękę na brzuchu a Mała boksuje:-D
Macie coś takiego że nie możecie w pełni odetchnąć? Mnie się tak ostatnio robi i zastanawiam się czy tak już do końca ciąży zostanie bo maluszek rośnie i przemeblowuje mi wszystko w środku:zawstydzona/y: czy to coś innego.
Trzymam kciuki za wasze wizyty i czekam na relację:tak:
Nowy wątek kącik dla malucha - myślę że fajny pomysł, będzie łatwiej znaleźć później coś co któraś z nas zaproponowała:tak:

Do góry