reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hej hej dziewczynki :) ależ dzisiaj okropna pogoda, u mnie pada od wczoraj :( na szczęście dziś ostatni dzień w pracy, jutro mamy wolne :)))) zaraz poczytam, co naskrobałyście od wczoraj.no i wydaje mi sie,że któraż z nas miała mieć wczoraj wizytę.... zaraz wszystko nadrobię:)

reklama
Witam dziewczynki!!!

ehtele jak wizytka??? bardzo mnie ciekawią Twoje wrażenia z 3D :-) także przybywaj i relacjonuj koniecznie :-D

milusia Ty też koniecznie się melduj! wyczytałam, że w pracy źle się poczułaś i szybciutko mów, że wszystko jest w porząsiu. :tak:

sierpień8 podaj łapkę! ja też do 19 będę umierać z nerwów, podekscytowania i niecierpliwości...

Pajka ależ fajny ten ośrodek wynaleźliście... i cena jaka korzystna! aż pomyślałam, że może naciągnę mojego A na wyjazd... no ale my z gór w góry? trochę bez sensu :-p

Ja mam dziś masę roboty... wreszcie muszę ruszyć dupcię i coś porobić. W prawdzie święta raczej spędzamy u rodziny - do nas pies z kulawą nogą nie zajrzy - no ale to świetny pretekst do zrobienia rzeczy, które leżą odłogiem już całe miesiące..... a nie chce mi się że szok. :nerd:

i ja sie witam!!!!!!!!!!!
wyspana i w dobrym humorze. zapisalam sie do szkoly rodzenia i bardzo sie zdziwilam bo zajecia sa przez miesiac cztery razy w tygodniu po 2 godz- niezle nie? a szkola bezplatna. zaczynam 24 maja:))))))))))
milego dnia

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

i ja sie witam!!!!!!!!!!!
wyspana i w dobrym humorze. zapisalam sie do szkoly rodzenia i bardzo sie zdziwilam bo zajecia sa przez miesiac cztery razy w tygodniu po 2 godz- niezle nie? a szkola bezplatna. zaczynam 24 maja:))))))))))
milego dnia

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

no wlanie kasiu to bedziemy razem chodzily do tej szkoly :)

robilam na wroclawskiej . to nowy gabinet, super sprzet a na dodatek doktor tez fajny. takze polecam

mialam dzis dzien pelen wrazen- pierwszy kopniak, usg i padam na twarz. takze i ja mowie dobranoc!!!!!!!!!!!!!!

gratuluję pierwszych kopniaczków :)

Witam wszystkie sierpnióweczki i GRATULUJĘ wszystkim córeczek i syneczków ;)
Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone
pępowiną dwu-naczyniową ! Już naczytałam się na necie /nie mogę przez to spać!/
no i nowy problemik siedzi w mojej główce ;( - która zresztą dosłownie PĘKA !!!
Życzę wszystkim miłego dnia , pomyślnych wizyt i dużo zdrówka ;)

Gratuluję córeczki

Dzień dobry kobietki...
Ja dzis mialam spokojna noc , ale tak juz od godz czuje klucia w dolnej czesci brzucha ale sa do wytrzymania niewiem co bede dzis robic chyba wiekszosc dnia spedze w domu bo wczoraj to sie nalatalam :-)

Sierpien8- trzymam kciuki za wizyte - jak równie za wszytkie dzisiejszego dnia

a oto kilka ciuszkow jakie mam dla mojej ksiezniczki
Zobacz załącznik 231686Zobacz załącznik 231687Zobacz załącznik 231692

śliczne ciuszki :)

hej hej dziewczynki :) ależ dzisiaj okropna pogoda, u mnie pada od wczoraj :( na szczęście dziś ostatni dzień w pracy, jutro mamy wolne :)))) zaraz poczytam, co naskrobałyście od wczoraj.no i wydaje mi sie,że któraż z nas miała mieć wczoraj wizytę.... zaraz wszystko nadrobię:)

hehe a u mnie piękne słoneczko :)

Witam dziewczynki!!!

ehtele jak wizytka??? bardzo mnie ciekawią Twoje wrażenia z 3D :-) także przybywaj i relacjonuj koniecznie :-D

milusia Ty też koniecznie się melduj! wyczytałam, że w pracy źle się poczułaś i szybciutko mów, że wszystko jest w porząsiu. :tak:

sierpień8 podaj łapkę! ja też do 19 będę umierać z nerwów, podekscytowania i niecierpliwości...

Pajka ależ fajny ten ośrodek wynaleźliście... i cena jaka korzystna! aż pomyślałam, że może naciągnę mojego A na wyjazd... no ale my z gór w góry? trochę bez sensu :-p

Ja mam dziś masę roboty... wreszcie muszę ruszyć dupcię i coś porobić. W prawdzie święta raczej spędzamy u rodziny - do nas pies z kulawą nogą nie zajrzy - no ale to świetny pretekst do zrobienia rzeczy, które leżą odłogiem już całe miesiące..... a nie chce mi się że szok. :nerd:

Marulka my tam jeździmy co roku mimo, ze mieszkamy niedaleko bo mamy jakies 80 km, ale uwielbiam Ustroń i jest to dla mnie miejsce ważne bo w sumie tam pojechaliśmy w krótką podróż poślubną i w ogóle w wolnej chwili jezdzimy tam :) to jest takie nasze miejsce na planecie :)

witam się czwartkowo
ja dzisiaj na spotkanko z koleżanką wiec bedą pogaduchy :)

Witajcie kobietki :-)

Czesc dziewczyny! No i znowu jestem do tylu. Ale kiepsko sie czuje i nie nadrobie was juz chyba. Dostalam dzisiaj w nocy ataku kolki nerkowej :no::baffled: myslam ze wgryze sie w sciany tak mnie bolalo ale do szpitala nie pojechalam balam sie :no: cala noc sie meczylam dopiero nad ranem troszke przeszlo. Kiedys juz przechodzilam przez to bo rodzilam kamyka i myslalam ze mam juz z tym spokoj a tu prosze po 5 latach znowu i to akurat teraz ale czytalam w necie to czesto sie zdarza w ciazy ... mam nadzieje ze teraz to tylko dzidzia gdzies uciska ale jak atak sie powtorzy to odrazu biegiem do lekarza. Zrobilam sobie cieply termofor przylozylam do nerki leze w wyrku i czekam :baffled::baffled:.
Buziam was kochane

Trzymam kciuki,żeby się więcej nie powtórzyła ta wstrętna kolka:tak:

Jakie słodziutkie:-D

Witajcie dziewczyny.
Widze ze przygotowania pełną parą:-)Ja w sumie jeszcze trochę , bo dużo rzeczy mam już kupionych poprzednio. Ale i tak ciągnie:-)Pare rzeczy kupilam bo już nie mogłam sie oprzeć. :-D

Trzymajcie się cieplutko. Postaram się do was zagladac cześciej. Jesteśmy po połowkowym Pola dalej jest Pola i jest zdrową dziewczynką. Wrzuce zaraz jakieś zdjatko

Gratuluję wizyty i córci:cool2:

ja juz po usg polowkowym. lekarz potwierdzil ze bedzie dziewczynka i nie ma innej opcji takze jestesmy szczesliwi. mala zdrowa, wszytko jest w jak najlepszym porzadku. wazy ok 420 gram a dluga jest na 22 cm takze calkiem sporo. mielismy robione 3 d - super wyglada. nagral nam tez na plytke ale chyba cos sie zepsulo bo jak dojechalismy do domu i chcielismy zobaczyc to nic na niej nie ma- ale najwazniejsze ze widzielismy mala i ze wszytsko jest ok. szkoda tylkoz e ta plytka nie dziala- ale coz i tak jestesmy zadowoleni.

Gratuluję córci, super,że wszystko oki z niunią;-)

Piękniutkie:rolleyes:

kassia181 gratuluje zdrowej córeczki :-) a filmik jeszcze pewno nie jeden będziesz mieć

Shyla Ty to jesteś mamuśka szalejąca :-D

Pajkaa widze robisz bum na firanki - ładne, ladne :tak:

Dziewczyny mam pytanie: ja zbliżam się do 21 tyg i już kazali mi zrobić krzywą cukrową, ale powiedziała mi położna, że mam kupic w aptece 50g i sama w domu rozpuścić (wypić) a później iśc na pobranie krwi. też tak miałyście? bo ciagle myślałam ,że najpierw normalnie krew a potem wypić glukoze i drugi raz krew

Ja robiłam tak : najpierw pobrali na czczo a później po glukozie:tak:(ale w przychodni mi powiedzieła,że wystarczy tylko po glukozie,a ja do niej,że lekarz kazał na czczo a później po obciążeniu i zrobiła tak jak ja chciałam)

DZIEŃ DOBRY
Trzymajcie kciuki dziewczynki dzisiaj mam wizytę o 18tej.
Jak wrócę to dam znać;-)
kasia 181 gratuluję sierpniowej księżniczki:-)

Kciuki zaciśnięte:tak:;-)

Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone

Gratuluję córci:cool2:

Dzień dobry kobietki...
Ja dzis mialam spokojna noc , ale tak juz od godz czuje klucia w dolnej czesci brzucha ale sa do wytrzymania niewiem co bede dzis robic chyba wiekszosc dnia spedze w domu bo wczoraj to sie nalatalam :-)

Sierpien8- trzymam kciuki za wizyte - jak równie za wszytkie dzisiejszego dnia

a oto kilka ciuszkow jakie mam dla mojej ksiezniczki
Zobacz załącznik 231686Zobacz załącznik 231687Zobacz załącznik 231692

Super ciuszki:-)

Miłego dzionka dla Was babeczki. Kciukasy za wizyty zaciśnięte;-):-)

Ostatnia edycja:
I Ja się witam w ten piekny czwartkowy dzionek. Dzisiaj idę znowu z teściową na zakupy ale tym razem dla mnie po tuniki :-) Fajnie będzie pogadać bez facetów ;-)
Jednak się wczoraj nie powstrzymałam i rozłożyłam łóżeczko jest śliczne :-)

ja juz po usg polowkowym. lekarz potwierdzil ze bedzie dziewczynka i nie ma innej opcji takze jestesmy szczesliwi. mala zdrowa, wszytko jest w jak najlepszym porzadku. wazy ok 420 gram a dluga jest na 22 cm takze calkiem sporo. mielismy robione 3 d - super wyglada. nagral nam tez na plytke ale chyba cos sie zepsulo bo jak dojechalismy do domu i chcielismy zobaczyc to nic na niej nie ma- ale najwazniejsze ze widzielismy mala i ze wszytsko jest ok. szkoda tylkoz e ta plytka nie dziala- ale coz i tak jestesmy zadowoleni.

Gratuluje dzieczyneczki, a tak jak dziewczyny pisały sprawdź płytkę na DVD:-)

kassia181 gratuluje zdrowej córeczki :-) a filmik jeszcze pewno nie jeden będziesz mieć

Shyla Ty to jesteś mamuśka szalejąca :-D

Pajkaa widze robisz bum na firanki - ładne, ladne :tak:

Dziewczyny mam pytanie: ja zbliżam się do 21 tyg i już kazali mi zrobić krzywą cukrową, ale powiedziała mi położna, że mam kupic w aptece 50g i sama w domu rozpuścić (wypić) a później iśc na pobranie krwi. też tak miałyście? bo ciagle myślałam ,że najpierw normalnie krew a potem wypić glukoze i drugi raz krew

Ja miałam robione razem z USG tarczycy bo we Wrocławiu zrobili taką akcję dla wszystkich kobiet w ciąży. Najpierw pobrali mi krew, później wypiłam 75 glukozy i musiałam czekać dwie godziny do kolejnego pobrania krwi bo tyle podobno trzeba odczekać. Oczywiście wszystko nadczo. Po wypiciu nie kazali nam nigdzie łazić.

Super, że dziewczyneczka (kolejna-gonimy chłopców), a tą dwunaczyniową pępowiną się nie przejmuj czytała, że to wcale nie jest groźne dla maleństwa i często się tak dzieje:-)
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją córeczkę-Jak dasz na imię??

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłego dzionka :-)

Witajcie kochane
Włąsnie mi się wszystko skasowało więc już wkurzona jestem:wściekła/y::wściekła/y: Marulka już zdaję relacje...
No dobra...wizyta wczorajsza bardzo udana... Aleksander zdrowy i jak powiedział lekarz "do małych nie należy:-p" no i oczywiście jajuszka wciąż tam są, więc Olek pozostaje Olkiem:-):-) Wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo...wszystko zostało zmierzone...
Dzieciątko mierzy ok 25 cm...

kassia181 gratuluję córeczki:-D:-D Ciesze się, że jak u mnie wizyta udana....A płytka może zadziała na normalnym dvd?

Niuunia piekna bluzeczka w paseczki....

milusia83 zakup iście burżujski, świetna lodóweczka...u mnie też jest ankes kuchenny z salonem i taka lodówka stanowczo by się nie zmieściała:-):-)
Co do pokoiku polecam osobno, każde dziecko jest inne, ale ciężko czasem jest odzwyczaić dziecko od spania z rodzicami...ja uważam, że rodzice potrzebują intymności...:-D:-D tatuś tez musi się wyspać przed pracą... a można zakupić takie elektryczne nianie...

Pajeczko piękne firaneczki...czyli pokój dziecięcy już urządzacie? :-):-)

Lea28 może jednak warto odwiedzic lekarza? Jak się dziś czujesz? Życzę powrotu do zdrowia:tak:

bogusia007 no najważniejsze, że butki juz masz...:-D:-D

Shyla jeżeli masz dużo miejsca do łóżko rewelacja:-D:-D Po prostu urocze... Oczywiście zakupy ciuszków znowu udane...;-);-)

martitka-26 piekny koszyczek:-):-)

Pajkaa im dzieciątko będzie większe tym dokładniej będzie słychac...;-)

nervita gratuluje córeczki!!!!!!!!!!!!!!!! Stanowczo chłopaki w tyle:-):-)

reklama
Witajcie sierpnióweczki w ten piękny słoneczny dzionek

Ehtele fajnie, że Twoja wizyta udana:) 25cm ufff to dużo:) będzie facet jak dąb:)

Ja też wczoraj byłam na wizycie. Wszystko w porządku z dzidziusiem. Ale mój lekarz nawet się nie wysilił, aby go pomierzyć, aby sprawdzić płeć. Strasznie mnie to wkurzyło, bo przecież chodzę prywatnie, a mnie tak olewa. NO tak zrobił usg i jak zawsze badanie, ale na moje pytanie jak duży jest dzidziuś odpowiada - odpowiedni na swój wiek... Kuźwa dziewczny strasznie mi przykro, bo wy wszystkie po wizytach wiecie wszystko o swoich maleństwach. A ja wiem tylko, że wszystko dobrze - tzn to jest bezncenna wiadomości, ale fajnie by było też znać szczegóły.
W związku z powyższym zdecydowałam, że na 100% idę na USG 3/4d - teraz na połówkowe. Czy kobietki ze Sląska mogą mi polecić jakiegoś dobrego lekarza z dobrym usg???? Ja co prawada jestem z Częstochowy, ale nie jest dla mnie problemem pojechać godzinkę na ten "prawdziwy śląśk":)) A u nas niestety takie badania są bardzo drogie (300zl) bo niewielu lekarzy ma to usg. Proszę was o jakieś kontakty i ewentualne ceny tego usg. Dziękuję kochane. Życzę miłęgo dnia

Do góry