reklama
Puchatka
Majowe mamy'08
proszę jak wszystkie pięknie karnie idą do łóżeczka ja zajrzałam tylko na momencik bo padam na twarz 4 godziny na placu zabaw plus rysowanie budowanie z klocków i wszelkie inne szaleństwa to za dużo jak na moje siły poczytałam co u Was babeczki i cieszę się że tyle maluszków się ujawniło i mamusie zadowolone
przepraszam ze nie odpiszę do każdej z osobna ale nie jestem po prostu w stanie
Pajeczko śliczne firanki
milusia odpoczywaj kobietko odpoczywaj bo zawsze jak czytam posty to mam poczucie że kobietko pracujesz na okrągło
Niuunia nie znam tej położnej ale przeprowadzenie tego badania w ten sposób mija się totalnie z celem test obciązenia glukozą zwany też krzywą cukrową polega na sprawdzeniu jak przyswaja cukier nasz organizm jak można to sprawdzić skoro nie zna się cukru na czczo który też jest jakimś punktem odniesienia poza tym jest to też jakiś sprawdzian tego czy można bezpiecznie podać taką ilość glukozy na dodatek ważne jest również stężenie tej glukozy dlatego dostaje sie to w kubeczku jednorazowym by nie było za bardzo rozcieńczone wysiłek może zafałszowac wynik więc raczej chodzenie odpada no i jakby tego było mało to możesz się różnie poczuć po wypiciu tej glukozy a co będzie jak będziesz sama w domu wypijesz i zasłabniesz
miłej nocki kobietki i mam apel na miłość Boską odpuście trochę z tym sprzątaniem ja sama uwielbiam totalny porządek ale nie kosztem zdrowia mojego i maluszka święta wielkanocne to przecież nie umyte okna czy wypucowane mieszkanie jak posprzątacie troszkę mniej to i tak będą cudne święta w końcu macie w sobie wielki cud życia a Wielkanoc to święto życia
przepraszam ze nie odpiszę do każdej z osobna ale nie jestem po prostu w stanie
Pajeczko śliczne firanki
milusia odpoczywaj kobietko odpoczywaj bo zawsze jak czytam posty to mam poczucie że kobietko pracujesz na okrągło
Niuunia nie znam tej położnej ale przeprowadzenie tego badania w ten sposób mija się totalnie z celem test obciązenia glukozą zwany też krzywą cukrową polega na sprawdzeniu jak przyswaja cukier nasz organizm jak można to sprawdzić skoro nie zna się cukru na czczo który też jest jakimś punktem odniesienia poza tym jest to też jakiś sprawdzian tego czy można bezpiecznie podać taką ilość glukozy na dodatek ważne jest również stężenie tej glukozy dlatego dostaje sie to w kubeczku jednorazowym by nie było za bardzo rozcieńczone wysiłek może zafałszowac wynik więc raczej chodzenie odpada no i jakby tego było mało to możesz się różnie poczuć po wypiciu tej glukozy a co będzie jak będziesz sama w domu wypijesz i zasłabniesz
miłej nocki kobietki i mam apel na miłość Boską odpuście trochę z tym sprzątaniem ja sama uwielbiam totalny porządek ale nie kosztem zdrowia mojego i maluszka święta wielkanocne to przecież nie umyte okna czy wypucowane mieszkanie jak posprzątacie troszkę mniej to i tak będą cudne święta w końcu macie w sobie wielki cud życia a Wielkanoc to święto życia
Witam się wieczorową porą
Kassia181 gratuluję córeczki- gdzie robiłaś usg 3D?
kasikz - również gratulacje córuni:-)
Pajkaa - firanki śliczne a zabawa ze stetoskopem i kopiącym maluchem niezła
Milusia - odpoczywaj dużo, to pewnie przez stres i zmęczenie ale jak troszkę zwolnisz będzie dobrze Ja się dziś dowiedziałam co się dzieje w mojej firmie i powiem wam że dobrze że poszłam teraz na L4 bo psychicznie bym tam teraz nie wytrzymała. Życzę Ci stresu jak najmniej i żeby szybko biegł czas do twojego zwolnienia.
monika8112 i kiniusia - wypoczywajcie, jutro będzie lepiej
Puchatka - zgadzam się z tobą w 100% co do tego sprzątania czasami mam wrażenie że dziewczyny tu cały czas się zaharowują i nic nie odpoczywają, bardzo ładnie napisałaś że przecież nie o to w świętach chodzi, a nasze maluszki to prawdziwe małe cudziki:-)
Buziaki dla wszystkich i spokojnej nocki
kasikz - również gratulacje córuni:-)
Pajkaa - firanki śliczne a zabawa ze stetoskopem i kopiącym maluchem niezła
Milusia - odpoczywaj dużo, to pewnie przez stres i zmęczenie ale jak troszkę zwolnisz będzie dobrze Ja się dziś dowiedziałam co się dzieje w mojej firmie i powiem wam że dobrze że poszłam teraz na L4 bo psychicznie bym tam teraz nie wytrzymała. Życzę Ci stresu jak najmniej i żeby szybko biegł czas do twojego zwolnienia.
monika8112 i kiniusia - wypoczywajcie, jutro będzie lepiej
Puchatka - zgadzam się z tobą w 100% co do tego sprzątania czasami mam wrażenie że dziewczyny tu cały czas się zaharowują i nic nie odpoczywają, bardzo ładnie napisałaś że przecież nie o to w świętach chodzi, a nasze maluszki to prawdziwe małe cudziki:-)
Buziaki dla wszystkich i spokojnej nocki
kassia181 gratuluje zdrowej i dużej corci.
Shyla no to poszalałaś:-) Ja dzisiaj byłam w tesko b byla wyprzedaż cherokee i chociaż miałam nic nie kupować jeszcze to sie parę rzeczy kupiłam
martitka ten koszyk słodki, ja też chce taki:-)
Milusia - odpocznij troche kochana. Nie możesz sie stresować i tak przejmować
Pajkaa - ja mam detektor tętna i też jestm bardzo zadowolona można uslyszeć serduszko,pępowinę albo jak się wierci. :-)Czasami używam żeby sie nie martwić
Niuunia - poprzednio jak robiłam to po 24 tc, najpierw pobrali mi krew , potem wypilam glukoze z cytryną(mieli na miejscu) a potem po godzinie znowu pobrali krew. Pierwsze pobranie nie jest w sumie konieczne, jesli miałaś robioną glukoze nadczczo. Z drugiej strony czytałam że po glukozie nie powinno sie chodzić za dużo.Ale nie wiem czy to prawda
Shyla no to poszalałaś:-) Ja dzisiaj byłam w tesko b byla wyprzedaż cherokee i chociaż miałam nic nie kupować jeszcze to sie parę rzeczy kupiłam
martitka ten koszyk słodki, ja też chce taki:-)
Milusia - odpocznij troche kochana. Nie możesz sie stresować i tak przejmować
Pajkaa - ja mam detektor tętna i też jestm bardzo zadowolona można uslyszeć serduszko,pępowinę albo jak się wierci. :-)Czasami używam żeby sie nie martwić
Niuunia - poprzednio jak robiłam to po 24 tc, najpierw pobrali mi krew , potem wypilam glukoze z cytryną(mieli na miejscu) a potem po godzinie znowu pobrali krew. Pierwsze pobranie nie jest w sumie konieczne, jesli miałaś robioną glukoze nadczczo. Z drugiej strony czytałam że po glukozie nie powinno sie chodzić za dużo.Ale nie wiem czy to prawda
Nektarynka
Fanka BB :)
jak poszlam do laboratorium to tak samo mi powiedzialy kobiety tam pracujące ale takze moglam przyjsc i one mogły mi rozpuscic.. w kazdym razie pojechalam tam i mi rozpuscily wypilam i potem dopiero pobrali mi krew..Dziewczyny mam pytanie: ja zbliżam się do 21 tyg i już kazali mi zrobić krzywą cukrową, ale powiedziała mi położna, że mam kupic w aptece 50g i sama w domu rozpuścić (wypić) a później iśc na pobranie krwi. też tak miałyście? bo ciagle myślałam ,że najpierw normalnie krew a potem wypić glukoze i drugi raz krew
pamietaj liczy sie od pierwszego łyka i miałam na wypicie 5 minut.. czyli jak zaczniesz pic powiedzmy o 8 to o 9 powinni CI pobrac krew.. przynajmniej tak jest po 50g.. i najlepiej przyjechac a nie przyjść.. nie za bardzo mozna chodzic, no chyba ze masz 100m:-)
robilam na wroclawskiej . to nowy gabinet, super sprzet a na dodatek doktor tez fajny. takze polecamWitam się wieczorową porą
mialam dzis dzien pelen wrazen- pierwszy kopniak, usg i padam na twarz. takze i ja mowie dobranoc!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnia edycja:
nervita
Witam wszystkie sierpnióweczki i GRATULUJĘ wszystkim córeczek i syneczków
Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone
pępowiną dwu-naczyniową ! Już naczytałam się na necie /nie mogę przez to spać!/
no i nowy problemik siedzi w mojej główce ;( - która zresztą dosłownie PĘKA !!!
Życzę wszystkim miłego dnia , pomyślnych wizyt i dużo zdrówka
Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone
pępowiną dwu-naczyniową ! Już naczytałam się na necie /nie mogę przez to spać!/
no i nowy problemik siedzi w mojej główce ;( - która zresztą dosłownie PĘKA !!!
Życzę wszystkim miłego dnia , pomyślnych wizyt i dużo zdrówka
zielona26
Dzień dobry Kochane:-)
Milusia super lodówka. Mi też się taka marzy. Mam nadzieję, że twoje dolegliwości minęły i dziś już się dobrze czujesz.
Kasia 2506 samych dobrych wieści życze i niezapomnianych widoków na USG.
Za wszystkie wizytujące dziś Mamy trzymam kciuki. Ja mam USG na 17.15 i nie mogę się doczekac!
Shyla super ubranka. No to po ciuszkach teraz widać, że Mama czeka na Emilkę:-)
Niuuniua moim zdaniem też głupota byłoby wypić glukozę w domu i iść do laboratorium, przy tym badaniu ruch nie jest wskazany. A tam gdzie ja robie też faktycznie muszę sama kupić w aptece glukozę 75 g i z nią przyjść na badanie. Najpierw badanie na czczo, potem glukoza i po godzinie znowu krew.
Pajkaa fajne firaneczki. Widzę Święta tuż tuż;-)
Martitka ale uroczy koszyczek. Widzę, że zadbasz o najmniejszy szczegół dla dziecka:-)
Nervita gratuluję dziewczynki. I radze nie czytac nic na forach internetowych bo człowiek się aby dodatkowo stresuje. Lekarza należy zapytac i nie stwarzac dodatkowych okazji do stresu. Będzie dobrze!
Wszystkim Dziewczynom udanego dnia życzę!
Milusia super lodówka. Mi też się taka marzy. Mam nadzieję, że twoje dolegliwości minęły i dziś już się dobrze czujesz.
Kasia 2506 samych dobrych wieści życze i niezapomnianych widoków na USG.
Za wszystkie wizytujące dziś Mamy trzymam kciuki. Ja mam USG na 17.15 i nie mogę się doczekac!
Shyla super ubranka. No to po ciuszkach teraz widać, że Mama czeka na Emilkę:-)
Niuuniua moim zdaniem też głupota byłoby wypić glukozę w domu i iść do laboratorium, przy tym badaniu ruch nie jest wskazany. A tam gdzie ja robie też faktycznie muszę sama kupić w aptece glukozę 75 g i z nią przyjść na badanie. Najpierw badanie na czczo, potem glukoza i po godzinie znowu krew.
Pajkaa fajne firaneczki. Widzę Święta tuż tuż;-)
Martitka ale uroczy koszyczek. Widzę, że zadbasz o najmniejszy szczegół dla dziecka:-)
Nervita gratuluję dziewczynki. I radze nie czytac nic na forach internetowych bo człowiek się aby dodatkowo stresuje. Lekarza należy zapytac i nie stwarzac dodatkowych okazji do stresu. Będzie dobrze!
Wszystkim Dziewczynom udanego dnia życzę!
reklama
bogusia007
tak bardzo Cię kochamy
Dzień dobry kobietki...
Ja dzis mialam spokojna noc , ale tak juz od godz czuje klucia w dolnej czesci brzucha ale sa do wytrzymania niewiem co bede dzis robic chyba wiekszosc dnia spedze w domu bo wczoraj to sie nalatalam :-)
Sierpien8- trzymam kciuki za wizyte - jak równie za wszytkie dzisiejszego dnia
a oto kilka ciuszkow jakie mam dla mojej ksiezniczki
Ja dzis mialam spokojna noc , ale tak juz od godz czuje klucia w dolnej czesci brzucha ale sa do wytrzymania niewiem co bede dzis robic chyba wiekszosc dnia spedze w domu bo wczoraj to sie nalatalam :-)
Sierpien8- trzymam kciuki za wizyte - jak równie za wszytkie dzisiejszego dnia
a oto kilka ciuszkow jakie mam dla mojej ksiezniczki