reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

kasiula niektóre dziewczyny już wiedzą, ale o tym musisz poczytać sobie kilka (-naście) stron wcześniej lub mają informację przy suwaczkach lub avatarkach. Ja należę do tych niewiedzących... :confused:

reklama
Hej dziewczyny :)

Przeczytałam Was i jestem mile zaskoczona, że dziewczynki doganiają chłopców - super ! Teraz chyba małych księżniczek jest więcej od małych łobuziaków he he :D

Gratuluję serdecznie udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze a przy tym również za swoją :)
Wizytę mam o 19 i już nie mogę się doczekać a to dopiero 11...

Kto dzisiaj wizytuje razem ze mną? i na którą macie? Ja to jestem cała podekscytowana :D ale zawsze tak mam jak któraś z Nas ma USG :D

Idę coś porobić, to może czas mi szybciej zleci ... :)

Miłego dnia, pozdrawiam :*

Shyla z tym przeliczaniem to też mi się wydaje, że tak nie można, bo ty zarabiasz w euro, a my w złotówkach, więc tak czy siak na to samo mniej wiecej wychodzi, a nawet powiedziałabym że wy wychodzicie na tym lepiej. Powiedzmy, że ktoś zarabia 2000euro i usg 3/4d kosztuje go 100euro, tak też jest w Polsce tylko, że ze złotówkami ktoś zarabia 2000zl a płaci za to samo badanie nie 100zł, a 200, 300zł (oczywiście podaję jakąś średnią). Różnica jest tylko taka, że u nas zazwyczaj to przeliczenie wychodzi gorzej.
A poza tym o czym my w ogóle rozmawiamy, u was wszystko zwracają:) Tylko się cieszyć:) W takim wypadku też bym wybrała droższego i lepszego lekarza... U nas niestety jak chcesz dobrego lekarza i dobrej obsługi musisz iść prywatnie i nikt ci za to nie zwróci.

A to super bo ja właśnie liczę na dziewczynkę :szok: ale zbutnio sie nie nastawiam żeby sie ne rozczarować , tak było z najmłodzym do siudmego miesiąca była dziewczynka a potem lekarz zapytał " co mówiłem do tej pory , no bo jest chłopczyk " ale dobrze że nic wtedy nie kupywaliśmy jakoś przeczucie miałam inne i objawy też mam teraz zupełnie inne i ineczej to przechodzę więc jakas szansa jest :-D a jak u was jest z tymi dziewczynkami ?
a ja znowu przechodzę ciążę tak jak pierwsza , tylko ze w tej doszły mdłości i wymioty które utrzymują się do teraz :/ i myślałam ze będzie chłopczyk a tu dziewuszka :-)

Shyla z tym przeliczaniem to też mi się wydaje, że tak nie można, bo ty zarabiasz w euro, a my w złotówkach, więc tak czy siak na to samo mniej wiecej wychodzi, a nawet powiedziałabym że wy wychodzicie na tym lepiej. Powiedzmy, że ktoś zarabia 2000euro i usg 3/4d kosztuje go 100euro, tak też jest w Polsce tylko, że ze złotówkami ktoś zarabia 2000zl a płaci za to samo badanie nie 100zł, a 200, 300zł (oczywiście podaję jakąś średnią). Różnica jest tylko taka, że u nas zazwyczaj to przeliczenie wychodzi gorzej.
A poza tym o czym my w ogóle rozmawiamy, u was wszystko zwracają:) Tylko się cieszyć:) W takim wypadku też bym wybrała droższego i lepszego lekarza... U nas niestety jak chcesz dobrego lekarza i dobrej obsługi musisz iść prywatnie i nikt ci za to nie zwróci.
a gdzie chcesz zarobić 2000€ ??? chyba ze prowadzisz swoja firmę , bo w zwykłym zakładzie zarabiają po 1200€ a fryzjerki po 800€ ;)
po czym za mieszkanie trzeba zapłacić minimum za 2 pokoje 600€ ;);)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie mamusie:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ja też myślę, że nie ma się czym martwić:) Gorzej gdybym w dwa dni przytyła 2 kg, to mogło by to świadczyć o jakimś zastoju i obrzęku.... A tak to ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka:)
P.S. Czy widzicie jakieś zmiany na skórze, u mnie pojawiły się:
- rozszerzone naczynka i lekki obrzęk
- włoski na ciele rosną jak szalone,
- na twarzy wykwity jak na dziewczynkę
- włosy wcale nie zgęstniały, wręcz na odwrót:D
- paznokcie rosną jak szalone, ale zawsze tak miałam:)
- pempek mi się wypchał, ale dziurka jeszcze jest gdyż miałam bardzo głęboko:)
- skóra jest jakby sina na dekolcie, nogach, prześwitują mi żyłki:)
- chyba się powięszyły rozstępy na dupci:)

Mam podobnie,tylko,że paznokcie kiepsko rosną i pempek cały wypchnięty,ale ja mam już duuuuuży brzuszek;-)

Witam dziewczynki

Na mnie ciąża wpłynęła następująco:

-włosy słabsze niż przed ciążą chociaż ostatnio poprawiła się ich sprężystość bo pierwsze 4 msc. to była tragedia klapnięte a nadodatek łatwo się elektryzowały:confused:
- z paznokciami nie zauważyłam większych zmian
- za to wieczorem wyraźnie odznaczają mi się ściągacze skarpetek na nogach czyli zaczęły po całym dniu obrzmiewać,
- wcześniej występowały u mnie czerwone krostki na twarzy teraz naszczęście zniknęły,
- zaczyna pobolewać mnie krzyż
- brzuch wyraźnie zaczyna mi wysadzać tylko wysoko aż czasami mnie to boli?!
- i mam 6 kg do przodu, do tej pory co wizytę lekarską miałam średnio 1,2 kg do przodu na szczęście zauważyłam, że waga przystopowała i teraz będę miała gdzieś 0,5 kg do przodu

Dam znać w czwartek po wizycie i może wkońcu się dowiem kto u mnie zamieszkał.

Shyla i m-f22 gratuluję dziewczynek:-)
fiufiu mnie w nocy łapały skurcze łydek i lekarz zalecił mi dodatkowo magnez oprócz witamin:)

Pozdrawiam Was wszystkie:-)

Mnie tez łapały skurcze w nocy,lekarz mi też zalecił magnez z wit.B6 ;-)Dziękuję za gratulacje

Pajka- super ciuszki:)

Milusia z podanym przez Ciebie zmian mam prawie wszystkie:(

Dzisiaj skorzystalam z kasy dla ciezarnych i inwalidow , zostalam upomniana, ze nastepnym razem mnie nie obslusza bo do zadnej z powyzszych grup nie naleze.Glupio mi sie zrobilo, no chyba nie bede pokazywac brzucha przy wszystkich:):)

A to jaka wredota:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Było pokazać swój piękny brzuszek to by jej oczy wylazły na wierzch:-)
Ja jestem teraz na L4, ale u mnie to tak dziwnie wyszło źle się poczułam w pod koniec stycznia i poszłam na tydz zwolnienia wróciłam do pracy na 2,5 tyg i znowu wziełam 2 tyg wolnego wróciłam na 2 tyg żeby przeszkolić zastępcę i znowu na l4 w sumie prawie cały marzec na l4 siedzę a wypłate za wszystkie miesiące mam wyższe od pozostałych pracowników o ok 100zł czyli zgadza się z tym, że nie odciągają mi za uzytkowanie auta, albo ta kwota wynika z tego, że na l4 w ciąży jest ta średna... Sama nie wiem za miesiąc jak dostanę wypłatę w kwietniu to będę wiedziała na 100% ale z tego co ja rozmawiałam z kadrową to jest średnia i koniec,a że mi średnia przez roczną wyszła większa o 120zł to na mój plus i tyle.

Ehtele A Ty dostawałaś osobno podstawę i osobno premię? Może to w tedy dzielą, bo Ja dostaję jako wynagrodzenie za dany miesiąc wszystko razem.

A teraz napiszę o mojej wizycie :-(
Byłam na badaniu 3D/4D dzidzia duża 650g, serduszko, nereczki wszystkie organy w porządku. Nosek, oczka, ustka prześliczne.
Nóżki i rączki równe, ale jest problem ze stópkami, a raczej stawami w stopkach dzidzia ma KOŃSKO-SZPOTOWE UŁOŻENIE STÓP:-( Nie jest to nic groźnego, ale dopiero po narodzinach dowiem się czy wystarczy rehabilitacja czy będzie potrzebowała operacji :-(
Dziewczynka na 99,9%

Niby wszystko ok, ale smutno mi, że te stópki takie wykrzywione dziwnie. Później wrzucę zdjęcie w odpowiednim wątku:zawstydzona/y:
A teraz ide na obiadek.

Gratuluję córci;-).Kochana nie stresuj się.Po porodzie może okazać się,że wszystko jest oki. Trzymam kciuki,żeby tak było;-):tak:

Gratuluje wszystkich wizyt i ja także miałam dziś usg, na którym pan doktor powiedział, że widzi kreskę między nogami, a więc kolejna dziś DZIEWCZYNKA :-) jest malutka ma 294g i 20 cm dł. Paluszki policzone, kręciła się troszkę - ale przez chwile właśnie dała polukać co kryje międyz nogami. Wstydliwa malutka :-p narządy sprawdzone, ale powiedział dr, że za 1,5 miesiąca będzie lepiej widać - teraz widać, że są ale słabo , bo malutkie. Także maleństwo oki, a mamusia tylko ma coś za mało łożyska u góry, ale to podobno nic złego. Zobaczymy co powie moja doktor w środę. Wkońcu jestem uspokojona dzisiejszym usg :-) fotunia w odpowiednim wątku ;-)

Gratuluję córci, oj gonią chłopców,gonią:-D:-D

Witam się ponownie też po wizycie,

Młody został obejrzany od głowy do stóp. Płeć potwierdzona. Lekarz pokazywał wszystko bardzo dokładnie. Waży 433 g. Buzię zasłaniał cały czas ręką... Dzisiaj na usg zabrałam córkę, która stwierdziła, że młody tańczy balet :).

Aha .. i mam jeszcze pytanie. Lekarz przepisał mi clotrimazolum, przeczytałam ulotkę i mam dylemat. Brała któraś z Was te tabletki?

To super,że wsio oki;-):-)

hejka, u nas na 80% babeczka :D
zdrowa jak ryba na szczescie, a usg wygladalo jakies milion razy lepiej niz to na NFZ :))

I kolejna mała dama. Gratulacjeeeeee:-)

ehtele i ja tak myślałam,żeby narazie dać sobie spokój.Później zostanie mi udekorowana sypialnia, lepiej wstrzymam sie aż dzidzia zamieszka we własnym pokoiku.
Tak na marginesie, dzwoniłam właśnie do gabinetu, gdzie wykonują 3d/4d - słuchajcie, prawie spadłam z krzesła- u mnie taka przyjemność kosztuje 400 zł. :szok: rozumiem wszystko, ale to już trochę lekka przesada...

400 zł-szok:szok::szok::szok::szok::szok:. Chyba już zgłupieli całkiem:baffled:

Pozdrawiam Was babeczki i trzymam kciukaski za wizytujące:-)

SHyla a myślisz, że w Polsce wszyscy tyle zarabiają, kasjerki też mają najniższą krajową wiec chyba nawet nie mają tysiąca złotych, zresztą nie tylko kasjerki, a wiele innych zawodów, np. urzędnicy

Hej dziewczyny :)

Przeczytałam Was i jestem mile zaskoczona, że dziewczynki doganiają chłopców - super ! Teraz chyba małych księżniczek jest więcej od małych łobuziaków he he :D

Gratuluję serdecznie udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze a przy tym również za swoją :)
Wizytę mam o 19 i już nie mogę się doczekać a to dopiero 11...

Kto dzisiaj wizytuje razem ze mną? i na którą macie? Ja to jestem cała podekscytowana :D ale zawsze tak mam jak któraś z Nas ma USG :D

Idę coś porobić, to może czas mi szybciej zleci ... :)

Miłego dnia, pozdrawiam :*

Extra!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D Trzyma za ciebie kciuki...;-);-) Na pewno będzie bosko...ja wizytuje jutro więc będę mieć filmik, który zapewne będę oglądała milion razy dziennie...:-):-):-)

reklama
Shyla ciężko jest przeliczać różne waluty, bo warunki w różnych krajach są zupełnie inne, i w Polsce i w Niemczech są ludzie biedniejsi, ale są też bogacze zarabaijący po 100tysięcy zl czy euro miesięcznie i nikt a nic tego nie zmieni...:/

Do góry