reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Motylek inaczej jest jak pracujesz i kupujesz w Hiszpanii, a inaczej jak jedziesz jako turysta:) Moi bracia mieszkali w Hiszpanii przez 5 lat:) i powiem Ci, że żyli jak hrabiostwo:) Każdy z nich zarabiał ok. 2500 e, każdy z nich wynajmował 4 pokojowy dom z patio za który płacili ok. 600 e. Jak wrócili do Polski bo wiadomo tęsknili za nami i dopiero przejrzeli na oczy jak tutaj jest bardzo ciężko, gdy mężczyzna zarabia 2500 zł to nie ma szans na utrzymanie rodziny (w przypadku spłaty kredytu na mieszkaniu lub wynajmu mieszkania). Kredyt założmy wychodzi 1600 zł, a reszta to zostaje na cukierki??

spokojnie dziewczyny- wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. zyjemy tu gdzie zyjemy i trzeba sobie jakos radzic- raz lepiej raz gorzej ale zawsze.

Cześć Dziewczyny!!

Chciałabym mieć też zrobione usg 4d ale nie wiem czy się zdecyduje...przy pierwszym też nie robiłam..zobaczymy,zapytam ile to kosztuje u mojego lekarza..

Ja mam wizytę 9 kwietnia i mam nadzieję,że wtedy zobacze czy to chłopiec czy dziewczynka....

Olu przeliczniki są różne. Ja się sugeruję książką "W oczekiwaniu na dziecko" i tam 6 miesiąc zaczyna się od ok 23 tygodnia, więc ja 23 tc już traktuję jako właśnie 6 miesiąc :tak:

Milusia współczuję przeprowadzki i tylu zakupów akurat teraz, kiedy zaraz na świat przyjdzie dziecię ;-) My już 2,5 roku mieszkamy we własnym gniazdku i na szczęście zdążyliśmy się urządzić :-)
Teraz tylko to co przy maluszku będzie potrzebne ;-) I tak w zeszłym tygodniu kupiliśmy komodę na rzeczy dla Synusia :-D o taką http://brw.com.pl/pl/produkt/13573-kredens_kom2d1k3s_11_15/12-jadalnia/v/14014 i nareszcie mam gdzie chować maluszkowe ciuszki itp. :-)

No i tak apropo to pochwalę się jeszcze co kupiłam dla dzidzi :-D
oto buciki - no nie mogłam się oprzeć - takie niedźwiadkowe stópki z ogonkiem z tyłu :-D
P1300200..jpg
a tu nabytek z lumpka - całe 3,5zł ;-) taki większy rozmiarek, na metce jest napisane 3-6mc, ale wiadomo, raz dwa dzidzia dorośnie, więc nie zaszkodzi :-p
P1300203..jpg

A propos nalepek,jak urządzałam pokoik dla pierwszego dziecka to kupiłam nalepki na ścianę Kubusia Puchatka i niestety były to nalepki,które schodziły razem z farbą....później pojechałam do Anglii i tam znalazłam świetne nalepki z bajki Tomek i przyjaciele,ale te nalepki to były takie foliowane,które nie odchodzą z farbą...szkoda,że u nas takich nie można kupić...bo sam pomysł nalepek to naprawdę fajna sprawa..:tak:

reklama
Do góry