reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Jestem dziewczynki:-D
Niestety na 80% będzie
Dziewczynka !!!!
:-D

Czyli będę miała parkę :tak::tak::tak::tak:

Ja się ciesze, bo będę mogla stroić moja pannice:tak::-):tak:
Serduszko bije równo, rozwija się bardzo dobrze:tak:
Mąż tylko coś taki jakiś dziwny:sorry2:
Na USG 4D nie było za dobrze widać , bo mała się schowała za łożyskiem:sorry2: , ale mam zdjatko profilu twarzyczki z raczka , wiec wkleję w odpowiednim wątku:tak:
Trochę mnie to dziwi , bo nie mam zachcianek do słodkości :-D
Ale najważniejsze ze rozwija się zdrowo :tak:

Melduję się po wizycie:-)
A więc dzidzia rozwija się prawidłowo, waży 338g, serduszko,nereczki,twarzyczka,pęcherzyk itd.- wszystkie narządy jak książka pisze:-D:-D:-D:-D. Fotki nie mam- dostałam tylko wydruk z pomiarami:sorry2:. Wg usg termin na 15 sierpnia wyszedł, ale suwaczka nie zmieniam,bo jeszcze 10 razy może się zmienić,a w karcie ciąży mam wpisany 7 sierpnia.Wyniki dobre. Na 90% będzie dziewczynka. Na 90,bo moje słoneczko nie chciało się pokazać, powiedział,że siusiaka to nie widzi,ale potwierdzi następnym razem. Jestem mega szczęśliwa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gratuluje wszystkich wizyt i ja także miałam dziś usg, na którym pan doktor powiedział, że widzi kreskę między nogami, a więc kolejna dziś DZIEWCZYNKA :-) jest malutka ma 294g i 20 cm dł. Paluszki policzone, kręciła się troszkę - ale przez chwile właśnie dała polukać co kryje międyz nogami. Wstydliwa malutka :-p narządy sprawdzone, ale powiedział dr, że za 1,5 miesiąca będzie lepiej widać - teraz widać, że są ale słabo , bo malutkie. Także maleństwo oki, a mamusia tylko ma coś za mało łożyska u góry, ale to podobno nic złego. Zobaczymy co powie moja doktor w środę. Wkońcu jestem uspokojona dzisiejszym usg :-) fotunia w odpowiednim wątku ;-)

A teraz napiszę o mojej wizycie :-(
Byłam na badaniu 3D/4D dzidzia duża 650g, serduszko, nereczki wszystkie organy w porządku. Nosek, oczka, ustka prześliczne.
Nóżki i rączki równe, ale jest problem ze stópkami, a raczej stawami w stopkach dzidzia ma KOŃSKO-SZPOTOWE UŁOŻENIE STÓP:-( Nie jest to nic groźnego, ale dopiero po narodzinach dowiem się czy wystarczy rehabilitacja czy będzie potrzebowała operacji :-(
Dziewczynka na 99,9%

Niby wszystko ok, ale smutno mi, że te stópki takie wykrzywione dziwnie. Później wrzucę zdjęcie w odpowiednim wątku:zawstydzona/y:
A teraz ide na obiadek.
Dziewczynki gratulacje udanych wizyt.. i widze ze dziewuszki gonia naszych sierpniowych panów..

Bogusia wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas:-)

Agdzie nic się nie martw:) Ja naprawdę jestem bardzo unerwiona:D:D:D Mnie lekarz wróżył, że z moją budową i odczuwaniem bólu to ruchy będę czuła na przełomie 16 i 18 tc. A czułam już w 15 tc. Z kolei znam koleżanki, które w 22 tc nie wiedziały czy to jelita czy to dzidzia:)
ja w sumie także nic nie czuje albo mam takie wrażenie ze to tylko jelita czy coś innego.. wczoraj wieczoem jak zasypiałam czułam jakby drobne dwa puknięcia ale była w fazie juz odlatującej i nie jestem tego w 100% pewna czy to były puknięcia.. na kopniaki mam jeszcze czas:) poza tym jak zaszlam w ciąże to już miałam zapas tłuszczyku na brzuszku więc pewnie dlatego nie czuje jeszcze nic..

reklama
oj Pajeczko jeszcze duuuużo do następnej wizyty- 1,5 tygodnia, ale dla mnie to wieczność :zawstydzona/y: No i tymbardziej,że nie wiem kto w brzuszku mieszka- mam cichą nadzieję na dziewczynkę - Nadię lub Majkę, ale i z chłopczyka będziemy się cieszyć i wówczas będzie to Bartek :)

ojej, właśnie zauważyłam przy Twoim avatarku,że czekasz na Bartusia- hihi cóż za zbieg okoliczności :)

tak u nas bedzie Bartłomiej :p oj maz jeszcze sie zastanawia nad Sebastianem :) chyba, ze wyjdzie jakimś cudem dziewczynka to będzie Dagmara :)
ja mam wizyte 9 kwietnia wiec też sobie poczekam :) i to juz mam badania prenatalne ehh ale czas pewnie szybko zleci :)

Nektarynko moja lekarka tez mi to powiedziala, ze miałam tłuszczyk a teraz dosc pokazny brzuszek maluszek ma duzo miejsca:)

Witam się ponownie też po wizycie,

Młody został obejrzany od głowy do stóp. Płeć potwierdzona. Lekarz pokazywał wszystko bardzo dokładnie. Waży 433 g. Buzię zasłaniał cały czas ręką... Dzisiaj na usg zabrałam córkę, która stwierdziła, że młody tańczy balet :).

Aha .. i mam jeszcze pytanie. Lekarz przepisał mi clotrimazolum, przeczytałam ulotkę i mam dylemat. Brała któraś z Was te tabletki?

Młody został obejrzany od głowy do stóp. Płeć potwierdzona. Lekarz pokazywał wszystko bardzo dokładnie. Waży 433 g. Buzię zasłaniał cały czas ręką... Dzisiaj na usg zabrałam córkę, która stwierdziła, że młody tańczy balet :).

Gratuluje udanej wizyty :))

Nektarynko, ja to wręcz oponę od TIRa sobie wyhodowałam jeszcze przed ciążą, więc tak sobie tłumaczę,że moje bobo ma za dużo hektarów tam w środku, żebym mogła je już czuć :nerd:

Aha .. i mam jeszcze pytanie. Lekarz przepisał mi clotrimazolum, przeczytałam ulotkę i mam dylemat. Brała któraś z Was te tabletki?

Ja brałam- doustnie i dowcipnie.

witam się wieczorową porą po weekendowej nieobecności miałam co nadrabiać w postach.

gratuluję udanych wizyt i rzeczywiście jakoś w dziewczynkach obrodziło:-)

ja dopiero 19 kwietnia mam kolejną wizyte wiec nadal nie wiem kto we mnie zamieszkuję, od 2 dni czuję regularne pukanie w mój brzuszek,nareszcie dzidzia dała o sobie znać:-D.

co do zmian w wyglądzie to pazórki się wzmocniły,włosy oklapły:), cera zrobiła się ładniejsza co akurat jest na plus dla mnie,nogi zaczynaja mi puchnąć i niestety od 2 tyg.walczę z bólami kręgosłupa,masakra:no:,niestety zaczełam odczuwać jakieś mocne skurcze więc gin zapisał mi aspargin.
pozdrawiam was serdecznie.

tak ja biorę globulki clortimazolum, dzisiaj szósta jeszcze następne sześć- czyli 12 sztuk!
to podobno ma mi pomóc - zobaczymy - za każdym razem jak "aplikuję" czuję pieczenie ;(

reklama
Pajka- super ciuszki:)

Milusia z podanym przez Ciebie zmian mam prawie wszystkie:(

Dzisiaj skorzystalam z kasy dla ciezarnych i inwalidow , zostalam upomniana, ze nastepnym razem mnie nie obslusza bo do zadnej z powyzszych grup nie naleze.Glupio mi sie zrobilo, no chyba nie bede pokazywac brzucha przy wszystkich:):)
Daj spokuj co za babsko jestem w szoku

Ja jestem teraz na L4, ale u mnie to tak dziwnie wyszło źle się poczułam w pod koniec stycznia i poszłam na tydz zwolnienia wróciłam do pracy na 2,5 tyg i znowu wziełam 2 tyg wolnego wróciłam na 2 tyg żeby przeszkolić zastępcę i znowu na l4 w sumie prawie cały marzec na l4 siedzę a wypłate za wszystkie miesiące mam wyższe od pozostałych pracowników o ok 100zł czyli zgadza się z tym, że nie odciągają mi za uzytkowanie auta, albo ta kwota wynika z tego, że na l4 w ciąży jest ta średna... Sama nie wiem za miesiąc jak dostanę wypłatę w kwietniu to będę wiedziała na 100% ale z tego co ja rozmawiałam z kadrową to jest średnia i koniec,a że mi średnia przez roczną wyszła większa o 120zł to na mój plus i tyle.

Ehtele A Ty dostawałaś osobno podstawę i osobno premię? Może to w tedy dzielą, bo Ja dostaję jako wynagrodzenie za dany miesiąc wszystko razem.

A teraz napiszę o mojej wizycie :-(
Byłam na badaniu 3D/4D dzidzia duża 650g, serduszko, nereczki wszystkie organy w porządku. Nosek, oczka, ustka prześliczne.
Nóżki i rączki równe, ale jest problem ze stópkami, a raczej stawami w stopkach dzidzia ma KOŃSKO-SZPOTOWE UŁOŻENIE STÓP:-( Nie jest to nic groźnego, ale dopiero po narodzinach dowiem się czy wystarczy rehabilitacja czy będzie potrzebowała operacji :-(
Dziewczynka na 99,9%

Niby wszystko ok, ale smutno mi, że te stópki takie wykrzywione dziwnie. Później wrzucę zdjęcie w odpowiednim wątku:zawstydzona/y:
A teraz ide na obiadek.
Nie masz czym na razie sie przejmowac wszystko sie wyjasni po porodzie ale jestem pewna ze to tylko taki ułożenie mojemu zarzucili ze bedzie miał krzywe nózki problem ze stawami jest wszystko ok nóżki były i sa proste a biega jak szalony takrze głowa do góry

Bogusiu - końsko-szpotawe ułożenie kojarzy mi się od razu z moją maludą. Stópki cały czas kierowała jakby "do środka" (w sensie że górą stopy na zewnątrz) i wystarczyło tylko regularnie masować jej stóki od pięt do paluszków (dziecko ma odruch prostowania wtedy) i mala ma zdrowe stópeczki,żadnych problemów. Może poprostu tak się ułożyła? Myślę,że powinnaś być spokojna. Może się okazać,że malutka urodzi się z pięknymi,prostymi stópkami.

Dzisiejszy dzień to dla mnie tragedia - śpię na stojąco,głowa mnie boli, nawet nie mam głowy by zrobić jakiś obiad i chyba poproszę męża,zeby po pracy kupił coś na wynos. Poszlabym chętnie spać,ale mała oczywiście nie pozwala a od jakiegoś czasu nie śpi w ciągu dnia...
Przy okazji- pijecie kawę? Jst ona całkiem zabroniona,czy można sobie raz na jakiś czas wypić filiżankę?
Moim zdaniem wszystko z umiarem ja pije jedna mała kawe dziennie a piłam ze 3 przed ciąża

Gratuluje wszystkich wizyt i ja także miałam dziś usg, na którym pan doktor powiedział, że widzi kreskę między nogami, a więc kolejna dziś DZIEWCZYNKA :-) jest malutka ma 294g i 20 cm dł. Paluszki policzone, kręciła się troszkę - ale przez chwile właśnie dała polukać co kryje międyz nogami. Wstydliwa malutka :-p narządy sprawdzone, ale powiedział dr, że za 1,5 miesiąca będzie lepiej widać - teraz widać, że są ale słabo , bo malutkie. Także maleństwo oki, a mamusia tylko ma coś za mało łożyska u góry, ale to podobno nic złego. Zobaczymy co powie moja doktor w środę. Wkońcu jestem uspokojona dzisiejszym usg :-) fotunia w odpowiednim wątku ;-)
Gratulacje córeczki

Gratulacje udanej wizyty ja clotrimazolum znam w kremie jesli lekarzci przepisał to raczej powinnas móc brac

Do góry