Nektarynka
Fanka BB :)
Jestem dziewczynki
Niestety na 80% będzie
Dziewczynka !!!!
Czyli będę miała parkę
Ja się ciesze, bo będę mogla stroić moja pannice:-)
Serduszko bije równo, rozwija się bardzo dobrze
Mąż tylko coś taki jakiś dziwny
Na USG 4D nie było za dobrze widać , bo mała się schowała za łożyskiem , ale mam zdjatko profilu twarzyczki z raczka , wiec wkleję w odpowiednim wątku
Trochę mnie to dziwi , bo nie mam zachcianek do słodkości
Ale najważniejsze ze rozwija się zdrowo
Melduję się po wizycie:-)
A więc dzidzia rozwija się prawidłowo, waży 338g, serduszko,nereczki,twarzyczka,pęcherzyk itd.- wszystkie narządy jak książka pisze. Fotki nie mam- dostałam tylko wydruk z pomiarami. Wg usg termin na 15 sierpnia wyszedł, ale suwaczka nie zmieniam,bo jeszcze 10 razy może się zmienić,a w karcie ciąży mam wpisany 7 sierpnia.Wyniki dobre. Na 90% będzie dziewczynka. Na 90,bo moje słoneczko nie chciało się pokazać, powiedział,że siusiaka to nie widzi,ale potwierdzi następnym razem. Jestem mega szczęśliwa
Gratuluje wszystkich wizyt i ja także miałam dziś usg, na którym pan doktor powiedział, że widzi kreskę między nogami, a więc kolejna dziś DZIEWCZYNKA :-) jest malutka ma 294g i 20 cm dł. Paluszki policzone, kręciła się troszkę - ale przez chwile właśnie dała polukać co kryje międyz nogami. Wstydliwa malutka narządy sprawdzone, ale powiedział dr, że za 1,5 miesiąca będzie lepiej widać - teraz widać, że są ale słabo , bo malutkie. Także maleństwo oki, a mamusia tylko ma coś za mało łożyska u góry, ale to podobno nic złego. Zobaczymy co powie moja doktor w środę. Wkońcu jestem uspokojona dzisiejszym usg :-) fotunia w odpowiednim wątku ;-)
Dziewczynki gratulacje udanych wizyt.. i widze ze dziewuszki gonia naszych sierpniowych panów..A teraz napiszę o mojej wizycie :-(
Byłam na badaniu 3D/4D dzidzia duża 650g, serduszko, nereczki wszystkie organy w porządku. Nosek, oczka, ustka prześliczne.
Nóżki i rączki równe, ale jest problem ze stópkami, a raczej stawami w stopkach dzidzia ma KOŃSKO-SZPOTOWE UŁOŻENIE STÓP:-( Nie jest to nic groźnego, ale dopiero po narodzinach dowiem się czy wystarczy rehabilitacja czy będzie potrzebowała operacji :-(
Dziewczynka na 99,9%
Niby wszystko ok, ale smutno mi, że te stópki takie wykrzywione dziwnie. Później wrzucę zdjęcie w odpowiednim wątku
A teraz ide na obiadek.
Bogusia wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas:-)
ja w sumie także nic nie czuje albo mam takie wrażenie ze to tylko jelita czy coś innego.. wczoraj wieczoem jak zasypiałam czułam jakby drobne dwa puknięcia ale była w fazie juz odlatującej i nie jestem tego w 100% pewna czy to były puknięcia.. na kopniaki mam jeszcze czas poza tym jak zaszlam w ciąże to już miałam zapas tłuszczyku na brzuszku więc pewnie dlatego nie czuje jeszcze nic..Agdzie nic się nie martw Ja naprawdę jestem bardzo unerwiona Mnie lekarz wróżył, że z moją budową i odczuwaniem bólu to ruchy będę czuła na przełomie 16 i 18 tc. A czułam już w 15 tc. Z kolei znam koleżanki, które w 22 tc nie wiedziały czy to jelita czy to dzidzia