reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja jestem teraz na L4, ale u mnie to tak dziwnie wyszło źle się poczułam w pod koniec stycznia i poszłam na tydz zwolnienia wróciłam do pracy na 2,5 tyg i znowu wziełam 2 tyg wolnego wróciłam na 2 tyg żeby przeszkolić zastępcę i znowu na l4 w sumie prawie cały marzec na l4 siedzę a wypłate za wszystkie miesiące mam wyższe od pozostałych pracowników o ok 100zł czyli zgadza się z tym, że nie odciągają mi za uzytkowanie auta, albo ta kwota wynika z tego, że na l4 w ciąży jest ta średna... Sama nie wiem za miesiąc jak dostanę wypłatę w kwietniu to będę wiedziała na 100% ale z tego co ja rozmawiałam z kadrową to jest średnia i koniec,a że mi średnia przez roczną wyszła większa o 120zł to na mój plus i tyle.

Ehtele A Ty dostawałaś osobno podstawę i osobno premię? Może to w tedy dzielą, bo Ja dostaję jako wynagrodzenie za dany miesiąc wszystko razem.

A teraz napiszę o mojej wizycie :-(
Byłam na badaniu 3D/4D dzidzia duża 650g, serduszko, nereczki wszystkie organy w porządku. Nosek, oczka, ustka prześliczne.
Nóżki i rączki równe, ale jest problem ze stópkami, a raczej stawami w stopkach dzidzia ma KOŃSKO-SZPOTOWE UŁOŻENIE STÓP:-( Nie jest to nic groźnego, ale dopiero po narodzinach dowiem się czy wystarczy rehabilitacja czy będzie potrzebowała operacji :-(
Dziewczynka na 99,9%

Niby wszystko ok, ale smutno mi, że te stópki takie wykrzywione dziwnie. Później wrzucę zdjęcie w odpowiednim wątku:zawstydzona/y:
A teraz ide na obiadek.

nie przejmuj sie tymi stopkami- teraz operacyjnie cuda mozna zrobic.
wazne ze oragany sa ok i dzidzia dobrze sie rozwija. gratulacje

reklama
J

Byłam na badaniu 3D/4D dzidzia duża 650g, serduszko, nereczki wszystkie organy w porządku. Nosek, oczka, ustka prześliczne.
Nóżki i rączki równe, ale jest problem ze stópkami, a raczej stawami w stopkach dzidzia ma KOŃSKO-SZPOTOWE UŁOŻENIE STÓP:-( Nie jest to nic groźnego, ale dopiero po narodzinach dowiem się czy wystarczy rehabilitacja czy będzie potrzebowała operacji :-(
Dziewczynka na 99,9%

Niby wszystko ok, ale smutno mi, że te stópki takie wykrzywione dziwnie. Później wrzucę zdjęcie w odpowiednim wątku:zawstydzona/y:
A teraz ide na obiadek.

No jaki klopsik,moja waży 380 g. i mierzy 17 cm.
a stópkami na razie sie nie przejmuj,mój synek jakbyłam w ciaży tez tak dziwnie stópki wykrzywiał i lekarz podejrzewał wadę,ale okazało sie ,że nic nie ma po porodzie,poprostu tak dziwnie sie układał.

Bogusiu - końsko-szpotawe ułożenie kojarzy mi się od razu z moją maludą. Stópki cały czas kierowała jakby "do środka" (w sensie że górą stopy na zewnątrz) i wystarczyło tylko regularnie masować jej stóki od pięt do paluszków (dziecko ma odruch prostowania wtedy) i mala ma zdrowe stópeczki,żadnych problemów. Może poprostu tak się ułożyła? Myślę,że powinnaś być spokojna. Może się okazać,że malutka urodzi się z pięknymi,prostymi stópkami.

Dzisiejszy dzień to dla mnie tragedia - śpię na stojąco,głowa mnie boli, nawet nie mam głowy by zrobić jakiś obiad i chyba poproszę męża,zeby po pracy kupił coś na wynos. Poszlabym chętnie spać,ale mała oczywiście nie pozwala a od jakiegoś czasu nie śpi w ciągu dnia...
Przy okazji- pijecie kawę? Jst ona całkiem zabroniona,czy można sobie raz na jakiś czas wypić filiżankę?

Bogusiu - końsko-szpotawe ułożenie kojarzy mi się od razu z moją maludą. Stópki cały czas kierowała jakby "do środka" (w sensie że górą stopy na zewnątrz) i wystarczyło tylko regularnie masować jej stóki od pięt do paluszków (dziecko ma odruch prostowania wtedy) i mala ma zdrowe stópeczki,żadnych problemów. Może poprostu tak się ułożyła? Myślę,że powinnaś być spokojna. Może się okazać,że malutka urodzi się z pięknymi,prostymi stópkami.

Dzisiejszy dzień to dla mnie tragedia - śpię na stojąco,głowa mnie boli, nawet nie mam głowy by zrobić jakiś obiad i chyba poproszę męża,zeby po pracy kupił coś na wynos. Poszlabym chętnie spać,ale mała oczywiście nie pozwala a od jakiegoś czasu nie śpi w ciągu dnia...
Przy okazji- pijecie kawę? Jst ona całkiem zabroniona,czy można sobie raz na jakiś czas wypić filiżankę?

mnie tez meczyl bol glowy ale na szczescie przeszlo. ja pije jedna kawe z mlekiem dziennie a jak chce mi sie wiecej to wtedy juz zbozowa. ja wyznaje zasade, ze z umiarem mozna( oczywiscie nie wszytsko), ale jesli chodzi o jedzenie i kawe to wszystko z umiarem- jesli ma sie ochote oczywiscie. ciąża to nie choroba

Urszulko sukienki rewelacja - mój klimat:)
Bogusiu nie martw się kochana, być może słoneczko tak układa stópki, a jeżeli się okaże to faktem, to jak jak Polianka napisała ćwiczenia i rehabilitacja czynią cuda:) gratuluję córci:)
Rozalko gratuluję wizyty:)
Co do kawy, to piję raz lub dwa razy dziennie "coś" czego kawą nazwać nie można, są to cztery paproszki kawy rozpuszczalnej zalane mlekiem do połowy filiżanki i uzupełnione wrzątkiem:D W smaku podobno tragedia, ale ja uwielbiam to coś.

Ostatnia edycja:
mnie kawa przestała smakować ale właśnie 10 min temu wypiłam jedną, bo muszę pisać, a zasypiałam. na poprawę humoru dowaliłam sobie lady wiśniowe :p. Bogusiu, tak jak przedmówczynie- spokojnie:0 i gratuluję.

mnie tez meczyl bol glowy ale na szczescie przeszlo. ja pije jedna kawe z mlekiem dziennie a jak chce mi sie wiecej to wtedy juz zbozowa. ja wyznaje zasade, ze z umiarem mozna( oczywiscie nie wszytsko), ale jesli chodzi o jedzenie i kawe to wszystko z umiarem- jesli ma sie ochote oczywiscie. ciąża to nie choroba

ja też,jedna słaba kawka z mleczkiem dziennie.

Martitka brzucha może nie ale kartę ciązy na pewno masz przy sobie, niech się głupio zrobi kasjerce! niewielu jest dziś ludzi życzliwych dla kobiet w ciąży.
A tak poza tym to witam popołudniowo :)
Gratuluje córeczek :):):):):):)ja czekam cierpliwie ale to jeszcze troche potrwa zanim się dowiem.
TRENDY SUKIENKI DLApięknejMAMY*KOLORy* NOWOŚ (969803811) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. polecam tą sukieneczkę, ja kupiłam czarną z fioletem,bałam się że będzie za duża bo jestem bardzo szcupła ale ok, super wygląda, oczywiście zakupiłam u tego sprzedawcy więcej rzeczy także opłacało się :):):)
ja zamówiłam także taką sukieneczke i niestety jak sie ma duzy brzuszek to ona strasznie sie podnosi :( i nie nadaje sie na sukieneczketylko raczej tuniczke.

Ja jestem teraz na L4, ale u mnie to tak dziwnie wyszło źle się poczułam w pod koniec stycznia i poszłam na tydz zwolnienia wróciłam do pracy na 2,5 tyg i znowu wziełam 2 tyg wolnego wróciłam na 2 tyg żeby przeszkolić zastępcę i znowu na l4 w sumie prawie cały marzec na l4 siedzę a wypłate za wszystkie miesiące mam wyższe od pozostałych pracowników o ok 100zł czyli zgadza się z tym, że nie odciągają mi za uzytkowanie auta, albo ta kwota wynika z tego, że na l4 w ciąży jest ta średna... Sama nie wiem za miesiąc jak dostanę wypłatę w kwietniu to będę wiedziała na 100% ale z tego co ja rozmawiałam z kadrową to jest średnia i koniec,a że mi średnia przez roczną wyszła większa o 120zł to na mój plus i tyle.

Ehtele A Ty dostawałaś osobno podstawę i osobno premię? Może to w tedy dzielą, bo Ja dostaję jako wynagrodzenie za dany miesiąc wszystko razem.

Dziewczynka na 99,9%

A teraz ide na obiadek.

nie de3nerwuj sie teraz Slonce moze z malutką wsio bedzie dobrze
gratuluje córeczki

mnie kawa przestała smakować ale właśnie 10 min temu wypiłam jedną, bo muszę pisać, a zasypiałam. na poprawę humoru dowaliłam sobie lady wiśniowe :p. Bogusiu, tak jak przedmówczynie- spokojnie:0 i gratuluję.

hmm a ja nigdy nie lubiałam piwa a teraz masakra mogłabym pic litrami, gdybym mogła :p mam ciągoty do piwa masakra:) oczywiscie nie pije bo jestem przeciwniczką alkoholu. A wczoraj jak bylismy w restauracji to kelnerka przyniosła od firmy gratis nalewke której tez wiadomo nie wypiłam :)

dziękuje dziewczyny za podtrzymanie na duchu....

Właśnie poczytałam o tej chorobie jeżeli zacznie się leczyć dzidzię od pierwszych miesięcy zycia to wystarcza rehabilitacja, dopiero nie leczona wymaga zabigu chirurgicznego albo szyny. Ale zobaczyłam zdjęcia ludzi z tą chorobą i poryczałam się jak głupia....

Ech tak się cieszyłam na to 3D a teraz mam doła i okazało się, że nie mam zdjęć tylko filmik na płycie :( A wydrukował mi tylko 4 zdjęcia i na wszystkich są te nóżki...

reklama
Bogusiu powinnaś się cieszyć, że USG 3D było dla CIebie bardzo przydatne, dzięki temu, jeżeli stópki faktycznie źle się układają, to zastosowana rehabilitacja od pierwszych dni życia sprawi, że nie będzie znaku po zaburzeniach:)

Do góry