reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja też myślę, że nie ma się czym martwić:) Gorzej gdybym w dwa dni przytyła 2 kg, to mogło by to świadczyć o jakimś zastoju i obrzęku.... A tak to ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka:)
P.S. Czy widzicie jakieś zmiany na skórze, u mnie pojawiły się:
- rozszerzone naczynka i lekki obrzęk
- włoski na ciele rosną jak szalone,
- na twarzy wykwity jak na dziewczynkę
- włosy wcale nie zgęstniały, wręcz na odwrót:D
- paznokcie rosną jak szalone, ale zawsze tak miałam:)
- pempek mi się wypchał, ale dziurka jeszcze jest gdyż miałam bardzo głęboko:)
- skóra jest jakby sina na dekolcie, nogach, prześwitują mi żyłki:)
- chyba się powięszyły rozstępy na dupci:)

Milusia83, ja mam podobnie...

reklama
ufff podłogi lśnią czystością...firanki i zasłonki, które nie doczekały się powieszenia w weekned powieszone:-D:-D Jestem padnięta, a teraz jeszcze obiad muszę zrobić:-(...pojade po standardzie naleśniki na słodko:-D:-D

Milusiu
u mnie włosy gęste i rosną jak szalone
panokcie to samo...nie nadążam z kosmetyczką, z którą widziała sie raz w mieś a teraz nie wystarcza:-):-)
pojawiło się owłosienie na brzuszku;-)
i żyłki rzeczywiście widoczne baaardzo na piersiach, na nogach...to oczywiście związane z tym, że więcej krwi nam krąży w organizmie...
syfki, zawsze trochę miałam i jak były tak są ale nieznaczne na ramionach...

Pajeczko dobry zakup;-)

A do mnie właśnie dotarły spodnie, które kupiłam w zeszłym tyg. wzięłam i białe i te jeansowe i szczerze polecam...leżą znakomicie...materiał na prawdę fajny...
Ciążowe spodnie JEANS z elastanem roz. M (956501957) - Aukcje internetowe Allegro

Faktycznie fajne spodenki, zwłaszcza te białe:) Kurcze maluch znowu siedzi na pęcherzu:D:D:D co za łobuz jeden:D A ja się modlę czy mnie wcisną na wizytę do Marka Kudły na 4D, kurcze terminy są na 3 miesiące przed wizytą trzeba się umawiać....

Ostatnia edycja:
Milusia ja ostatnio usłyszalam, ze przy chłopcach wiekszosc kobiet tyle bardzo malo :) ja przytyłam w sumie 2 kg, ale dalej nie mam swojej wagi sprzed ciazy bo wazylam 67 kg :)
moja lekarka powiedziała, ze wsio jest dobrze:)

Też różnie z tym bywa, to tak jak przesądy z zachciankami ;-) Moja bratowa przy synku przytyła 14kg a przy córeczce tylko 9kg :-) Dodam, że jest bardzo drobniutką osóbką, taką niską i szczuplutką ;-)

W ogóle to się witam pięknie :happy2:
GRATULACJE UDANYCH WIZYT! Wysyp dziewczynek nareszcie :laugh2:

Przeczytałam wczoraj, że w 2009 roku od kilkunastu lat po raz pierwszy urodziło się więcej chłopców niż dziewczynek :tak: A wiecie co mówią, jak się chłopaki rodzą?? Że wojna będzie! Ale to oczywiście takie wioskowe gadanie :sorry2:

Pozdrawiam MAMUŚKI :rolleyes:

spódnica i spodnie bardzo fajne. dobre na wiosnę i lato. Ja muszę kupic sobie rajtopy ciążowe- bo są takie prawda?
o włosach na brzuchu nie będę mówić, bo już pisałam, że mam i mnie to nie cieszy;/ no i rzeczywiście wszystkie żyłki są na wierzchu, a pysk mam jak po przejeździe pługu syf, za syfem i powoli tapeta nie chce tego już przykryć. Moja mama mówiła mi, że jak była ze mną w ciąży i chciała w pracy zwolnienie, to szła do internisty, przed drzwiami przecierała dłońmi twarz i wyglądała jak czerwony wrzód więc na sam widok lekarz dawał jej zwolnienie.... masakra- mam nadzieję, że u mnie aż tak źle nie będzie :)
po świętach wizyta, a we środę o świcie krew i siuśki do badania. Muszę z lekarzem skonsultować wyniki i myślę, że nie będą jakieś super- bo kazał mi odstawić witaminy i żreć owoce i warzywa na potęgę... tyle, że w nocy mi często noga jedna sztywnieje i boli... nie chce jakiegoś zakrzepu dostać ;/
na wynikach pewnie to wszystko wyjdzie więc wrócę do jakiś tabletek. .. no dobra, kończę już.

Ja też myślę, że nie ma się czym martwić:) Gorzej gdybym w dwa dni przytyła 2 kg, to mogło by to świadczyć o jakimś zastoju i obrzęku.... A tak to ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka:)
P.S. Czy widzicie jakieś zmiany na skórze, u mnie pojawiły się:
- rozszerzone naczynka i lekki obrzęk
- włoski na ciele rosną jak szalone,
- na twarzy wykwity jak na dziewczynkę
- włosy wcale nie zgęstniały, wręcz na odwrót:D
- paznokcie rosną jak szalone, ale zawsze tak miałam:)
- pempek mi się wypchał, ale dziurka jeszcze jest gdyż miałam bardzo głęboko:)
- skóra jest jakby sina na dekolcie, nogach, prześwitują mi żyłki:)
- chyba się powięszyły rozstępy na dupci:)
U mnie roztepy włosy mi nie chca sie układac paznokcie nie chca rosnac a pryszcze wyskakuja jak grzyby po deszczu wogóle czuje sie gróba i nie atrakcyjna zmieniłam kolor włosków na pocieszenie niestety pomogło tylko na chwile
bardzo ładna

Witam dziewczynki

Na mnie ciąża wpłynęła następująco:

-włosy słabsze niż przed ciążą chociaż ostatnio poprawiła się ich sprężystość bo pierwsze 4 msc. to była tragedia klapnięte a nadodatek łatwo się elektryzowały:confused:
- z paznokciami nie zauważyłam większych zmian
- za to wieczorem wyraźnie odznaczają mi się ściągacze skarpetek na nogach czyli zaczęły po całym dniu obrzmiewać,
- wcześniej występowały u mnie czerwone krostki na twarzy teraz naszczęście zniknęły,
- zaczyna pobolewać mnie krzyż
- brzuch wyraźnie zaczyna mi wysadzać tylko wysoko aż czasami mnie to boli?!
- i mam 6 kg do przodu, do tej pory co wizytę lekarską miałam średnio 1,2 kg do przodu na szczęście zauważyłam, że waga przystopowała i teraz będę miała gdzieś 0,5 kg do przodu

Dam znać w czwartek po wizycie i może wkońcu się dowiem kto u mnie zamieszkał.

Shyla i m-f22 gratuluję dziewczynek:-)
fiufiu mnie w nocy łapały skurcze łydek i lekarz zalecił mi dodatkowo magnez oprócz witamin:)

Pozdrawiam Was wszystkie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry