reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam się w deszczową sobotę
My to dziś najchętniej spędzilibyśmy dzień w łóżku ale niestety trzeba trochę rzeczy załatwić więc co tam deszcz i wiatr;-) a wieczorem na małą imprezkę do znajomej na oblewanie mieszkania :-)
Ola_ - dzięki a z tym powodzeniem to zobaczymy chociaż Tatuś Małej już się zaczyna martwić o okres dojrzewania:-D , ostatnio mówi nagle "o Boże! dwa okresy w domu" ;-) takiego mam żartownisia
Kasia2506 - ja też się cieszę że się potwierdziło że będzie Mała Michalinka :-D
Penny - cześć ;-)
Kiniusia - fajnie że u siostry wszystko dobrze, no i faktycznie będziesz bardzo na bieżąco ze wszystkim, ja jestem zielona jak szczypiorek w tych sprawach, ech... czasami to się zastanawiam jak sobie dam radę:-(
Ehtele- ja swojego nie mogę jakoś do tych okien zmotywować, ale może się uda:dry:
Miłej soboty laseczki:-D

reklama
Witam się weekendowo :-)

U mnie pogoda jak u większości - deszczyk, pochmurno i wiatr wieje :baffled: A wczoraj było tak pięknie, eh...

Polianna u maleństwa powieki otwierają się dopiero ok 27 tygodnia, teraz jeszcze oczka nie są na tyle wykształcone ;-) Dzidziuś teraz nie reaguje na światło :blink:

21 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 21 tydzień ciąży - www.mamazone.pl
tu piszą co innego,dziecko przez zamknięte powieki widzi czerwona poswiatę i zmieniajace sie światło....więc na swiatło reaguje na pewno.
Ale otwarte oczka,to rzeczywiście niemożliwe.

Ostatnia edycja:
co za pogoda- az nic sie nie chce- masakra.
pospalam dzis dluzej- w taka pogode nie miala ochoty w ogole wstawac z lozka. jestem juz po sniadaniu i chyba znowu sie poloze- az to zmeczenie.

pajkaa z tym rozmiarem to wydaje mi sie ze powinno byc ok- ale nie ejstem doswiadczona mama wiec moge sie mylic:))))
kiniusia gratulacje dla siostry- super ze Emilka jest juz na swiecie i chwyta pieknie cycusia.
rozalka mi tez sie wydaje ze dziecko reagule na swiatlo- oczka zamkniete ale poswiate widzi.

milego dnia mamuski

dziewczynki pytanie do mam
czy rozmiar 68/74 bedzie dobry na 3,5 miesieczne dziecko takiej normalnej wagi?

To wszystko zależy od dziecka,na mojego synka w tym wieku bylyby za duże.Ale z kolei mija siostrzenica(niecałe 3 miesiace)nosi 68,bo ma długie raczki i nózki.

Hej dziewczyny

Ja dzisiaj mialam test obciazenia glukoza 75g, no i wynik niestety dobry nie jest. Czeka mnie zapewne dieta a moze i insulina :-(
Musze w poniedzialek zadzwonic do lekarza i przyspieszyc wizyte, bo mam dopiero 8 kwietnia.
Ech...

Witajcie przyszłe mamuśki !!!

Tak jak obiecałam zdaję relacje z wczorajszej wizyty u nowego ginekologa ... lekarz super - dal mi zwolnienie na 30 dni i powiedzial ze nigdy nie odmawia ciezarnej zwolnienia tak wiec mam do konca ciazy na 100 % zwolnienie :) co najlepsze ten lekarz ma dyżury w szpitalu w którym zamierzam urodzic wiec może uda mi sie na niego trafic? a co najważniejsze to zobaczyłam moja kruszynke ciesze sie tym bardziej ze to moje drugie usg bo pierwsze mialam robione w 7 tyg ciazy wiec sporo czasu minelo mam fotki z usg jak mi sie uda zeskanowac lub zrobnie foto to napewno sie pochwale tylko obecnie nie jestem u siebie w domu wiec na dniach zobaczycie. A tak ogólem zmierzyl maluszka i powiedzial ze prawidlowo sie rozwija jak na obecny tydz. wady genetyczne wykluczyl wiec jestem tym bardziej happy :)

i na 90 % stwierdził ze to DZIEWCZYNKA ale upewnimy sie mam nadzieje na polowkowym 7 kwietnia :)

a tak noc mialam nie przespana poniewaz ,mialam bezsenna noc niewiem czemu ale może to z emocji ?
dzis pogoda do bani , ale i tak milo go spedzam ...

DZIEKUJE KOCHANE ZE TRZYMALYSCIE KCIUKI
I SIE UDAŁO... :):-)

Witam weekendowo

U mnie dzisiaj zaczął się remont, który w sumie potrwa pewnie kilka miesięcy, bo mężuśbędzie pracował w domku tylko w niektóre popołudnia i niedziele. Tak więc czeka mnie czas permamentnego bałaganu, al4e za o będzie ślicznie.
Życzę Wam miłej soboty

Bogusia07 A więc dwie Bogusie będą miały dziewczyny :) Gratuluje udanej wizyty i dobrego lekarza. Wreszcie wszystko się układa :)

Ja chyba zrobie sobie drzemkę, bo wstałam o 5.30 i teraz odpadam....
Oddałam dzisiaj jednego kotka który był u Nas od 5mc, ale zaczoł wszędzie robić kupy i zostałam zmuszona wywieźć go do teścia na warsztat, ale spodobało mu się ma tam psa (szczeniaka) do zabawy i jednego kotka już po 3min zaczeły się bawić :)

Miłego dnia :)

reklama
Bogusia 86- super ze ty tez dziewczynke masz miec , ogolem super ze pojawila sie moja imienniczka na tym forum żadkie jest to nasze imie :-D

Do góry