reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja jak narazie umylam dwa okna bo na dzis z oknami daje sobie spokoj bo brzuszek trozke boli a niechce przecholowac najwyzej na raty rozloze te mycie ....

a tak to dzis kochane mam wizyte na 18.40 u nowego ginekologa mam nadzieje ze ten bedzie przychylny i da mi l4 jak cos trzymajcie kciuki :)

reklama
Aaaa, mam jeszcze takie pytanie do Was ... Leci Wam coś z piersi ... ? Bo ja brudzę nie tylko staniki, ale także piżamę.

Pozdrawiam i całuję :*
Kochana ja już do tygodnia, dwóch mam wydzielinę z piersi..:)
Śpię bez niczego, ale mam brązowe prześcieradło no i zauważyłam na nim plamki a na sutkach takie zaschnięte kryształki...:p

Cześć Dziewczynki:-)
U nas dziś też pięknie wiosennie, wpadłam do pracy z L4 (kierownik na szczęście przyjął ze zrozumieniem także jest ok) i zaległym ciastem z okazji wczorajszych urodzin - u mnie w pracy takie łasuchy że nikomu z okazją nie przepuszczą;-) Po świętach i ślubie będę musiała wpaść z kolejnym:-D Cieszę się z tego zwolnienia bo teraz przed ślubem zdążę spokojnie wszystko ogarnąć, choć podejrzewam że za miesiąc będę się trochę nudzić. Postanowiłam że nie będę przesadzała z leniuchowaniem co by za bardzo nie przytyć;-) zobaczymy na jak długo mi wystarczy tego postanowienia:zawstydzona/y: Przytyłam ok 1,5 kg od ostatniej wizyty więc można powiedzieć że wróciłam do wagi sprzed ciąży...ech... teraz się zacznie:zawstydzona/y:
Dziękuję laseczki za gratulacje:-)
Bogusia86 imię mamy wybrane, już od miesiąca mówimy do brzuszka Michalina :-D a wczoraj mocno ściskałam kciuki żeby nie wyszło że to Michał bo się już tak oswoiłam z tą myślą że będzie dziewczynka:tak:
Ehtele - będzie córcia mamuni choć wszyscy znajomi oczywiści podtrzymują że tatusiowa panienka;-) A L4 się teraz przyda, może ten kręgosłup przestanie tak boleć, chyba że przesadzę z wiosennymi porządkami;-)
Panienka - może to okno lepiej odpuścić skoro noga pobolewa?
Bogusiu007 odpoczywaj troszkę, my to faktycznie czasami potrafimy przesadzić jak nas najdzie na sprzątanie prawda?;-)
Agdzie fajnie masz z tą pracą, ja bym chętnie jeszcze posiedziała w pracy ale właśnie tak na zapleczu, bardziej na luzie i w prywatnych ciuchach a nie w garniturze który prawie się nie dopina:no:
Na razie się żegnam dziewczynki i idę na poszukiwania płaszczyka wiosennego co by do sukienki pasował. Trzymajcie kciuki żebym coś znalazła bo mój mężczyzna wszystko już ma a ja jeszcze w lesie;-)

przecudny jest ten kombinezonik- uwielbiam takie misiowe ciuszki dla maluchów.jak już będę wiedziała kogo mam w brzuszku to też zacznę zakupki- achhhhhh to mój żywioł :)

ja jak narazie umylam dwa okna bo na dzis z oknami daje sobie spokoj bo brzuszek trozke boli a niechce przecholowac najwyzej na raty rozloze te mycie ....

a tak to dzis kochane mam wizyte na 18.40 u nowego ginekologa mam nadzieje ze ten bedzie przychylny i da mi l4 jak cos trzymajcie kciuki :)

Trzymam kciuki,żeby Ci dał zwolnienie :tak:;-), i żeby brzuszek przestał boleć

a ja własnie sobie wgrałam dla dzieciątka taki kombinezon...:-p
Przyda się na chłodniejsze dni, a potem jak będzie zimno ceny będą wyższe:-D:-D

i jak Wam się podoba...?

Super kombinezon 3-6 miesiecy! (966627500) - Aukcje internetowe Allegro

Superancki ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie kobietki i tak jak mówiłam wczoraj zaliczyłam nie tylko wrocław, ale znowu kotlinę kłodzką, wczoraj jechaliśmy A4, a potem takimi wsiami, że normalnie byłam zachwycona, takie śliczne stare domy, jakby się czas zatrzymał....cudo...

Alaa niektórzy tacy są, przestrzegają chronią, opowiadają straszne historie, ale chyba wszystko w trosce o to, abyś zadbała o wszystkie szczegóły. Nie mysl od razu, że robi to na złość:) Co do ruchów to mam to samo:) Co do dziwnych tekstów warto tłumaczyć, aniżeli od razu denerwować się, czy nie łatwiej powiedzieć: "Mamo nie mów mi proszę takich historii bo to tylko wpływa na moje nerwy, miejmy nadzieję, że ze mną będzie wszystko w porządku:)"

Fiufiu to samo, co do Ali. Czemu w was jest tylko goryczy co do drugiego człowieka? To, że ona jest marudna, to, że jest niemiła, to nie oznacza, żeby być takim samym. Sztuką jest być dla kimś miłym i dobrym, gdy on jest dla nas okropny.....Uwierz mi, że ludzie zmieniają się, jeżeli my dla kogoś mimo wszystko jesteśmy mili....:):):) Wiem, że jest to trudne, ale możliwe i jakie przyjemne zarazem dla naszego serducha:)

Martuśka współczuję bólu zatok,,,,wczoraj mnie to dopadło...ech jak ja się namęczyłam w samochodzie, płakać mi się chciało

Agdzie witaj serdecznie wśród sierpniówek:) Co do żelaza to normalne, istnieje tzw. niedokrwistość ciężarnych, którą ja mam i wypijam żelazo codziennie:)

Monika8112 ja już zapisałam się na 4 maja:D szczerze, nie mogę się doczekać:D

Marulka no to faktycznie sprinter dziewczynka:D:D:D I wczoraj znowu zahaczyłam o Kotlinę Kłodzką:D

Urszulka
gratuluję 8 miesięcy:D o seksik się musi prosić?? No coś ty, to ty jesteś mamusią waszego dziecka i powinien Cię na rękach nosić i spełniać wszystkie Twoje zachcianki, To ty nosisz dzidziulka i Ty go będziesz rodzić:):):) Co do ślubu mieszkania itp. podobnie było u nas:) Fasolka i mieszkanko wykluły się razem:D Z tym, że na mieszkanko wydaliśmy wszystkie nasze wydatki:D, ale przynajmniej bez kredytu i na dzidzię nic nie zostało:D:D:D

Bogusia 007
ja nie czuję się ospała, ale bardzo szybko się męczę, oblewają mnie poty i robi mi się słabo, chyba przez to, że zwiększyła się objętość krwi, a liczba krwinek wcale tak szybko nie wzrasta:)

Aga s-78 trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze:)

Martatt gratuluję, że wszystko w porządku z dzidziulkiem, zdjęcie cudne:)

Laea 28 graatuluję wizyty:) Cieszę się, że mały skarb zdrowiutki:) no i ma pindolka:D

Bogusia86 gratuluję wizyty:D Gratuluję córusi, ale jak córusia to tatusia:D:D:D

Kiniusiu bardzo się cieszę, że z małym brzdącem wszystko gra:D i gratuluję synusia:D

Pati1982 gratuluję kochana córusi:) Mała księżniczka rośnie:D

Kiniusia trzymam dalej mocno kciukole:D

Ehtele gratuluję zakupów i ja będę musiała się wybrać na lumpkowe zakupy:D

Pajeczko jak to niewiele kobiecie potrzeba do szczęścia:D:D:D Gratuluję połóweczki:D

Polianko, gratuluję wizyty, Lilusia pięknie pozowała nam tu do zdjęcia:)

Mf-22 ja stwierdziłam, że nie farbuję włosków, kilka razy to zrobiłam i uważam, że zrobiłam straszny błąd, zawsze miałam takie mięciutkie w dotyku, a po farbach - najlepszej jakości, mam siano na głowie, odrosty u mnie nie są takie widoczne, już do połowy głowy dochodzą, mam nadzieję, że włoski mi szybko urosną:D

Oprócz tego mój brzuszek wcale aż tak nie rośnie, ale maluszek fika takie koziołki, że normalnie chyba nagram filmik jak mi brzuch skacze, taki mały,a takie susy, chyba mu tam ciasno:D:D:D
Ponadto wczoraj skorzystałam z kasy pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, oczywiście przy kasie stało z 10 osób i żadna w ciąży, ja akurat się czuję dobrze, ale co ma powiedzieć kobicina w 9 miesiącu, która i tak i tak stoi.......Obiecałam sobie takze, że od dzisiaj nie jem pączków i innych niezdrowych rzeczy..:D zobaczymy jak mi to wyjdzie:D
Życzę wam miłego i radosnego dzionka

reklama
Witajcie kobitki z rana...

W załączniku macie zdjęcia moich wczorajszych zakupów...za to wszystko zapłaciłam 10zł:-D:-D
Wybaczcie ale ubranka jeszcze nie wyprane i nie wyprasowane, więc trochę na wymiętolone wyglądają...;-)
Ja dziś również zabieram się za generalne, wiosenno-świąteczne porządki żeby jutro tylko okna umyć (oczywiście Szymon się tym zajmie)i nowe zasłonki zawiesić...:-D:-D

kochana prześliczne ubranka :-)

Warto,a w ogle przy pierwszym dziecku,niesamowite przeżycie.A juz w ogóle warto zabrac ze soba tatusia dziecka,poniewaz dla niektórych facetów dziecko w brzuszku to abstrakcja,ale jak zobaczą,to płacza jak dzieci...te minki,stópki,raczki...ach.
Ja śmigam z mezem dzis.

może i warto przy pierwszym dziecku , ale jak ja byłam w pierwszej ciąży takiego urządzenia nie było niestety, a było to kupę lat temu;-) dlatego wybieram się teraz na USG 4D:tak:

Aaaa, mam jeszcze takie pytanie do Was ... Leci Wam coś z piersi ... ? Bo ja brudzę nie tylko staniki, ale także piżamę.

ja mam to od jakiś 2-3 tygodni z tym ze nie leci mi to jakoś mocno, po nocy widzę na sutkach zaschnięte kryształki koloru żółtego ;)

Tak po za tym witam piatkowo;-)u mnie deszczyk ale za to cieplutko:-)
czuje się świetnie żadnych dolegliwości, tak jak bym była nie w ciąży ;)

Do góry