reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam się po wizycie :-D:-D:-D

Wizyta jak najbardziej udana, dzidzia zdrowa i silna w/g długości nóżki dzidzia ma 22 tyg i 5 dni :szok: Ale długie nóżki po mamusi. Wyniki miałam troszkę słabsze, ale ginek przypisał żelazo i kazał się nie martwić :-)

Moje kochanie wreszcie ślicznie pokazało nóżki i jeszcze lakarz się nie zdążył odezwać kiedy mój M wykrzyczał "Tak nic nie ma", a ginek że jest ale nie to co myśleliśmy- Będzie CÓREŃKA MAMUNI ;-)
Jestem przeszczęśliwa, ale nie mam pomysłu na imię :eek: Dla chłopca zgodnie wybraliśmy Damian,a dla dziewczynki zero pomysłów :sorry:

martatt Gratujuje udanej wizyty :-)
Lea28 Gratuluje chłopaka :-) Ahh u Ciebie długi nosek u mnie nóżki :tak:

kochana gratuluje dziewczynki :-) super wieści :-)

Hej dziewczyny,
melduje się, że z usg wróciliśmy :-) Oczywiście cali w skowronkach :-D
Maluch waży już 455g., jest piękny, zdrowy i w ogóle calutki cudowny :-D
Wszystko oczywiście w normie, rozwija się pięknie prawidłowo :tak:
Zdjęcie mam, ale ciemne i mało wyraźne, a po skanie, to już w ogóle nic nie będzie widać, więc musicie mi wierzyć na słowo:-)
Co chwilę wkładał rączkę do buzi i przez chwilę nawet usteczkami ruszał :-D
Wiercił się, ale wszystko pokazał, łącznie z siusiaczkiem ;-)
Także płeć potwierdzona już na 99,9 % :tak:
Wszystkie pomiary i wymiary prawidłowe, wszystko na swoim miejscu i w ogóle wszystko super :-)
Nooo, ochłonęłam...zjem coś i przychodzę poczytać co naskrobałyście przez te kilka godzinek :tak:
Buziaki :-)

następne super wieści , gratuluje i co najważniejsze wszystko w porządku :-)

a ja objedzona leżę do góry brzuszkiem:-D mąż przywiózł pizze po pracy i tak sobie pojedlismy wszyscy:tak: a obiadek co zrobiłam to na jutro będzie :-);-);-):tak:

reklama
dzisiaj zjadłam jednak Big milka...nie umiałam się opanować. Idę oglądać Wino truskawkowe- link podałam w muzyczce sierpniówek. Wszystkim dziewuchom gratuluję wizyt i cieszę się razem z Wami. ja moją mma za 2 tygodnie ;)

Cześć dziewczynki:-)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i rosnących zdrowych maluchów.
My też dziś po wizycie:tak: Płeć potwierdzona na 100% a nasza córcia bezwstydnie pokazała wszystko jak na zamówienie;-) Mała ekshibicjonistka nam rośnie:-D Lekarz powiedział że wszystko ok, rozwija się prawidłowo, a ja od jutra idę na L4:tak: W końcu troszkę odpocznę bo ten kręgosłup w pracy normalnie masssakrycznie dawał się we znaki. Przepraszam ze nie odniosę się do waszych postów ale padam - chyba z nadmiaru emocji;-) dałam radę was poczytać i cieszę się że tak dużo dobrych wieści dziś na forum. Spokojnej nocy życzę wszystkim dwupaczkom:-D

Dzień dobry dziewczyny,
i ja oczywiście gratuluję wszystkich udanych wczorajszych wizyt ( w tym własnej :-D)!
Grzecznie melduję, że o 1 w nocy dostałam od siostry smska, ze się zaczęło :-D
Nareszcie!!!
Miałam być przy niej przy porodzie, ale ubiegła mnie jej teściowa (teściowa-marzenie-bez żartów i ironi, naprawdę fantastyczna kobitka:tak:), więc ja zostałam w domku i grzecznie czekam na wieści.:-)
Chociaż prawdę mówiąc zjem teraz śniadanko i chyba tam pojadę, nie mogę tak tu sobie spokojnie siedzieć :tak:
Miłego dzionka życzę dziewczyny!
Udanych dzisiejszych wizyt (kto dziś wizytuje, bo u mnie skleroza nie boli ;-)?)

Witam z rana gwiazdeczki :-)

Kiniusia Trzymam kciuki za siostę i jej córeczkę, żeby jak najszybciej udało się wyjść na świat:-) Ja też mam rewelacyjną teściową :tak:
I oczywiście gratuluje wczorajszej wizyty wreszcie wszystkie bez żadnych obaw i zmartwień wrócilyśmy do domu po wyzytach (jak sobie przypomnę, że zeszłym razem płakałam po wizycie :wściekła/y:) tobie lekarz już drugi raz potwierdził synka więc rewelacja masz pewność, której mi brakuje ;-):-)

Lea 28 Takie jedzonko? Mi to by żolądek na drugą strone przewróciło zwłaszcza po tych śliwkach :tak: Ale dobrze, że masz apetyt :-)

Pati1982 Gratuluje dziewczyneczki wiesz już jak dasz na imię??

Ehtele Po wczorajszych nocnych debatach stawiamy na razie na Klaudie, albo Natalkę... Ale wciąż nie jestem przekonana. Damian to bylo to imię:-D:-D:-D
Hania mi się podoba muszę pogadać z moim M, a Jagoda nie pasuje nam do nazwiska :) Ale dziękuje za podpowiedzi i czekam na więcej

Ostatnia edycja:
Lea 28 gratuluję synka:)
Bogusia 86, pati 1982 gratuluję córeczek;)
kinusia trzymam kciuki, za szybki bez jakichkolwiek komplikacji poród i aby dzidzia urodziła się na 10;)
rozumiem twoje zniecierpliwienie, jak moja siostra rodziła też nie mogłam wytrzymać w domu.
Jak poszłam do szpitala udało mi się do siostry wejść(dzięki cioci która w nim pracuje) i dzięki temu mogłam zobaczyć jak mój chrześniak wychodzi
na świat;)
Niesamowity widok:)
Miłego dnia dziewczynki

Ostatnia edycja:
witam
super ze wizyty udane

ja nie mogę doczekać się swojej we wtorek..tym bardziej że brzus mi się stawia:-(
myślę że przez przeziebienie i kaszel

Malutek spokojniejszy od wczoraj
Córciak męczy się z katarem:-(

ech jakos takos

dzień dobry :-) Ja dziś mam urlop zaraz idę na badania, a później mam zamiar robić jakieś domowe porządki.... wstałam z bólem stopy, jak idę to kuleję :zawstydzona/y: nie wiem co się stało, mam nadzieję że przejdzie?! Wszystkie Was ciepło pozdrawiam i życzę miłego dnia :-):-):-):-)

Dzień dobry Dziewczyny:-)
Lea28, Bogusia86, Kiniusia cieszę się, że takie radosne jesteście po wizytach. Obysmy Wszystkie do końca ciąży takie zadowolone z gabinetów wychodziły.
Kiniusia trzymam dalej kciuki za siostę, daj znać jak będzie już po:-)
Wszystkie juz praktycznie wiedzą kogo noszą w brzuszku to co ja tak jedna zostanę, która ma zamiar dowiedzieć się w dniu porodu?! ;-)
Miłego dnia Kochane życze i dużo słoneczka!

reklama
Witajcie kobitki z rana...

W załączniku macie zdjęcia moich wczorajszych zakupów...za to wszystko zapłaciłam 10zł:-D:-D
Wybaczcie ale ubranka jeszcze nie wyprane i nie wyprasowane, więc trochę na wymiętolone wyglądają...;-)
Ja dziś również zabieram się za generalne, wiosenno-świąteczne porządki żeby jutro tylko okna umyć (oczywiście Szymon się tym zajmie)i nowe zasłonki zawiesić...:-D:-D

kiniusiu kochana dużo ten Twój chłopak waży:-D:-D mój na początku 21 tyg 385 gr ważył...także szykuj się na porządnego chlopaka:-D:-D Oczywiście jeszcze raz gratuluję siusiaczka no i pochwal się jakie imię wybraliście? ;-)
Trzymam kciuki za siostrę...pewnie akcja porodowa już w pelni...;-);-)

pati1982 gratuluje córeczki... córunia mamuni...:-D:-D no i w końcu l4!!!!!!! tak trzymać...teraz wykorzystaj czas i leż do góry brzuchem...:-p:-p

Bogusia86 Natalka również jest boska:-)

wiosna cieplejszy wiatr wieje wiosna...
wiosna, wiosna, wiosna ach to ty:-D:-D:-D

Załączniki

• DSC_2447..jpg
    DSC_2447..jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC_2448..jpg
    DSC_2448..jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC_2440..jpg
    DSC_2440..jpg