reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej kobietki, macie jakieśsposoby na zaparcia i wzdęcia? Zaraz zwariuję...

Fakt,dzisiaj przesadziłam z jedzeniem bo nie dosć,że spore śniadanie (chlebek zytni) to obiad (makaron z warzywami) i wzieło mnie na lody, pochłonęłam czekoladowego na patyku, śmietankowego w kubeczku i oczywiście dorzuciłam do tego nutelle...(nienormalna!) ale mam takie problemy od dobrego tygodnia...
I oczywiście posiedzenie na kibelku tylko dla czytania gazety. Nie wspominam już o hemoroidach,które mi się pogarszają przez te zaparcia :(

reklama
Mój sposób na zaparcia to herbatka zielona mietowa (ja piję lipton) i swieza marchewka. Kilka godzin i mi idzie jak trzeba a po tej herbatce jak nie sa mocne to nawet po kilku minutkach :) na mnie to dziala

A ktos mi jeszcze radził jabło zjeśc i popic wodą ale mi nie pomogło pozesz spróbowac.

Witam wieczorową pora:) własnie wróciłam z "pracy" u rodziców.
Piekny dzien dzis mielismy:-) nareszcie wiosna!!!
I mój maluszek dzis nadzwyczaj aktywny:-D rano lezałam sobie jeszcze w łóżeczku i normalnie wypychał głowkę z prawe strony, koło pepka miałam dobrze wyczuwalna górkę:)
cudnie!!! A potem jadac samochodem mnie skopał:-) i teraz tez sie niesmiało odzywa!!!!

Monika witam:)

To lece Was czytac bo mam zaległosci z dzisiejszego dnia:tak:

moja ciąża przebiega idealnie bez żadnych ekscesów typu wymioty itp.na początku bardzo dokuczały mi zaparcia ale znalazłam na nie sposób-jem bardzo dużo jabłek,nie pomogły żadne czopki glicerynowe czy syropki na zaparcia dla kobiet w ciaży

herbaty miętowej na zaparcia nie polecam bo to ponoć hamuje laktację!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
monika8112 no to szczesciara jestes :) ja tez nic żadnych wymiotow i tez wszytko super a nawet nie mialam zaparc wogole chyba tylko raz mialam no i ta herbatka i juz jak tylko czuje ze cos moze byc nie tak to odrazu herbatka i po bólu hehe. Teraz tylko niestety przez duzy brzuchol kęgosłup pada i zmeczenie straszne. Obys miala taka fajną calą ciąże :):)

A o tym że mietowa hamuje to nie slyszałam. Kurcze ja innych herbat nie lubie no to mam dól teraz.

Fakt,dzisiaj przesadziłam z jedzeniem bo nie dosć,że spore śniadanie (chlebek zytni) to obiad (makaron z warzywami) i wzieło mnie na lody, pochłonęłam czekoladowego na patyku, śmietankowego w kubeczku i oczywiście dorzuciłam do tego nutelle...(nienormalna!) ale mam takie problemy od dobrego tygodnia...
I oczywiście posiedzenie na kibelku tylko dla czytania gazety. Nie wspominam już o hemoroidach,które mi się pogarszają przez te zaparcia :(
ja jadłam suszone śliwki, a ostatnio dr gin. przepisała mi syrop "lactulosum" jest bez recepty.

piłam ten syrop i nie pomógł,mi teraz też kręgosłup wysiada ale ogólnie wszystko jest ok,mam nadzieję że tak do końca:)

dziewczyny mam pytanie może trochę głupie ale gdzie mam wkleić swój suwaczek żeby był pod każdą moja wypowiedzią tak ładnie jak u was? weszłam w swój profil tam gdzie jest o mnie i nie mam pojęcia gdzie mam to wkleić? ciapka ze mnie :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie dziewczyny jestem tu nowa, włśsciwie to czytam was już jakieś 2 miesiące ale nie mogła się jakoś zabrać za pisanie. należę też do sierpnióweczek termin mam na 18.pozdrawiam

A witamy wśród nas...:-D:-D Napisz coś więcej o sobie..;-)i zapraszamy do udzielania się:-p

Uff ja juz po pracy:):)Chwale sie rowniez moimi zakupami:)

Cudności, piękności...rewelacja...kolorki boskie:-) mowa oczywiście o pościeli...

(

Na zaparcia podobnież rewelacyjne są pestki z dyni...no i standard pij dużo wody..
Ja mam odrotny problem...jestem ciągle rozwolniona ;-) Wypróżniam się baaardzo często..

reklama
dziewczyny mam pytanie może trochę głupie ale gdzie mam wkleić swój suwaczek żeby był pod każdą moja wypowiedzią tak ładnie jak u was? weszłam w swój profil tam gdzie jest o mnie i nie mam pojęcia gdzie mam to wkleić? ciapka ze mnie :(
wejdź w edytuj sygnaturę i tak wklej link od suwaczka

Do góry