reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam dziewczyny
Tak zachwalałyście ciucholandy że i ja się wybrałam. Wprawdzie za dużego wyboru nie było, no i płci jeszcze nie znam więc na razie wybieram unisex ale spodenki mnie zauroczyły (z metki wynika że są na 3-6 mies) i rozpinane w kroku czego na zdjęciu nie widać, a paputki h&m z nówki z metką kupiłam za całe 4zł- i na zimę będą jak znalazł (2-6mies).

A i ja dla siebie tez wybrałam -spódnice i bluzkę, więc zakupy udane. Był jeszcze śliczny pajac ale typowo dla dziewczynki -różowy i nie kupiłam.

reklama
Witajcie z rana,

mam pytanko czy któraś z was przechodziła zatruciepokarmowe? Ja od wczoraj wymiotuje, w nocy po 1 wstałam i zwymiotowałam zupe którą jadłam w poniedziałek :( za chwilę dostałam biedunki, a po wypiciu herbaty zwymiotowałam, udało mi się przespać kilka godzin, a jak wstałam o 6 i znowu zrobiłam sobie herbaty to znowu wymioty, a i nie mogę od wczoraj lerzeć na prawej stronie tak mnie wątroba boli :(
Strasznie się martwie czy z dzidzią jest ok, ale muszę czekać do 8 żeby się do lekarza pierwszego kontaktu zapisać :(

Dodzwoniłam się do swojego gina i On powiedział, że to normalne w ciąży (często się zdarza ) ?? I powiedział, że jeżeli się martwię to powinnam do internisty iść :/ Dziwnie jakoś mówię mu, że mnie wątroba boli tak że nie mogę lerzeć na prawej stronie i co kolwiek nie wezmę do ust nawet wodę to wymiotuje, a On że wsio jest ok ...

Umówiłam się do lekarza rodzinnego na 17 zobaczymy co będzie, a jutro mam wizytę u gina więc z nim pogadam na spokojnie jutro...
Jeżeli mi się nie polepszy do wieczora to pojadę na ostry dyżur pod kroplówę.

dobrze ze idziesz do rodzinnego..proponowałabym kroplowke..bardzo źle jest się odwodnic!!! Pij duzo..a codobolu wątroby...zrob badania prob wątrobowych alat i aspat...często w ciazy siada wątroba :-(

Witajcie!Właśnie wczoraj moja matka dowiedziała się że jestem w ciąży(przypadkiem),kazała się wynosić.Powiedziała że do tego mieszkania nie mam żadnych praw nawet jak opłacam świadczenia bo nie jestem włascicielem a to że jestem tu zameldowana nikogo nie obchodzi.Powiedziała że mogłam lepiej się zabezpieczać i że nic ją nie obchodzi co teraz zrobię.Najgorsze że jestem jej jedynym dzieckiem i tak mnie traktuje.Napisałam to bo nie mogę wytrzymać i muszę się tym z kimś podzielić.Moje znajome to matkę zawsze wychwalają jaka to z niej dobra kobieta a prawda jest zupełnie inna.
przerażające w głowie sie nie miesci..jak matka tak moze??:szok::szok::szok::szok::szok::-(a Twoj partner co na to?

Madziujko proponuję Ci także maść majerankową jest bezpieczna a śpi sie po niej super :) i jest bezpieczna w ciąży oraz woda morska do płukania.

tak wiem masc znam dziekuje..:-)
woda morska mi guzik daje..ale fajnie czysci

Hej Dziewczyny!

Madziujka kuruj się i oszczędzaj, pij mleczko z miodem i masełkiem mi zawsze dobrze robi... A otrivinków dla dorosłych nie można w ciąży??? Ja na początku używałam i zużyłam dwa opakowania bo miałam masakrę z zatokami, nawet by mi do głowy nie przyszło, że nie można...
Wracaj do zdrowia!

bo tam jest środek obkurczajacy inaczej zmniejszajacy ukrwienie ..wiadomo nie wolno..ale po macicy sobie tym nie psikam tylko miejscowo..wiadomo umiar najwazniejszy...
Witam się pięknie wiosennie :happy2:A ja mam ciążowy półmetek :laugh2:

gratulacje :-)

Witam się tylko na chwilkę-od poniedziałku trwa przeprowadzka
nienadwyrezaj sie czasem

Dziewczyny,
ja tylko na chwilunie, lecę do szpitala. Najprawdopodobniej już wzięło moją siostrę! :-)
Trzymajcie kciuki, żeby poród był jak najszybszy a Emilka urodziła się z 10 w skali Apgar:-)

trzymam mocno

ale tam pieknie...skorzystane zostalo spacer zaliczony az sil wiecej..corciak zadowolona :-D

Ostatnia edycja:
Te słabe paznokcie i włosy to na dziewuszkę :tak: Mi akurat wygląd przepowiedział chłopca. Paznokcie rosną jak szalone, włosy jakby gęściejsze, no i wychodzą w miejscach gdzie nie powinny - tzn. mam hm.. owłosiony brzuszek :-D Ale czytałam, że po ciąży znika to "dodatkowe" owłosienie, więc nic z nim nie robię, żeby go nie wzmocnić przypadkiem ;-)

Jejuuu mnie tez strasznie włoski rosną na brzuchu, po kąpieli to stają dęba i mam taki jasny las :/ jak mnie to wkurza ale przecież brzucha golic nie będe....

Witam dziewczyny
Tak zachwalałyście ciucholandy że i ja się wybrałam. Wprawdzie za dużego wyboru nie było, no i płci jeszcze nie znam więc na razie wybieram unisex ale spodenki mnie zauroczyły (z metki wynika że są na 3-6 mies) i rozpinane w kroku czego na zdjęciu nie widać, a paputki h&m z nówki z metką kupiłam za całe 4zł- i na zimę będą jak znalazł (2-6mies).

A i ja dla siebie tez wybrałam -spódnice i bluzkę, więc zakupy udane. Był jeszcze śliczny pajac ale typowo dla dziewczynki -różowy i nie kupiłam.

lumpy wymiatają

aaaa monika373... masakra.

Fiufiuu hihii... lepiej nie golić, bo tak jak pisałam, jak mają zniknąć same to golenie im w tym nie pomoże ;-)
A więc mając to co napisałaś na uwadze stawiam u Ciebie na fiuufiuutka :-D

U mnie też włoski na brzuszku rosną gąszczem, ale ja nie dałam rady, wosk w obroty i pinceta:D:D:D normalnie każdy chce oglądać mój brzuchol, a ja świecę lasem:D:D:D

Hej dziewczyny :happy2:

Gratuluję udanych wizyt ! :-D

Czytam Was tak i czytam i zazdroszczę niektórym, że pracują :sorry2: Ja nie pracuję w ogóle i ... zostałam na lodzie jednym słowem :baffled: A parę groszy by się przydało na własne wydatki ... Ehh :sad:
Do tego czuję się na prawdę świetnie a muszę siedzieć w domu ... I tak posiedzę przynajmniej do początku następnego roku.

He he mi też włosy jakoś urosły na brzuchu ale tak jak Milusia nie wytrzymałam i pęseta poszła w ruch ! Teraz żałuję, bo zaczynają odrastać mocniejsze i ciemniejsze ... :wściekła/y::baffled::eek::crazy:

Fiuu a Ty nie chcesz znać płci ... ? ;-)

Ja się nie mogę doczekać wtorku, bo wreszcie po 5 tygodniach wizyta !! :rofl2: Mam nadzieję, że Maluch rozłoży nóżki i potwierdzi się dziewczynka :-D

Shiraa kochana u mnie włoski są słabsze i cieńsze:) Co do pracy kochana, to wypoczywaj bo później przy maluszku to będą CI potrzebne siły. A co do grosza to my z mężem wspólnie pracujemy na konto i najgorsze jest to, że jak jest to jest, a jak nie ma to nie ma:D:D:D I są u nas takie spadki i wyże...

reklama
Chyba obalę Waszą teorię;-)
Na brzuchu również rosną mi włosy - są na szczęście jasne,ale dośc dlugie:) Nogi, pod pachami też ekspresowo.
Chyba,że moja prawie 100% dziewczynka jutro pokaże fifolka :(

Do góry