reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No kochane...a więc jestem po wizycie u koleżanki
Maluszek ma 2 tygodnie, ma piękne czarne włoski...:-)oczywiście ja go zobaczyłam to się popłakałam:-( ale potem już było lepiej...trzymałam go na rękach..po karmieniu chodziłam z nim na ramieniu żeby się bekło...wymieniałyśmy nawet pieluchę...:-D:-D Kochan piękna sprawa...a te maleństwo takie cudne... za chwilę będziemy mieć wlasne...:-D

monika373 dziewczyny już wszystko powiedziały...ja jedynie dodam, że współczuję:-(

kolumnea ja siedzę na l4 od 6 tygodnia, mimo to też widzę że szybciej się męczę częściej jestem senna...może też wybierzesz się na chorobowe? Co lub kto Cię trzyma w pracy? ;-)

Wuzelek trochę się pomęczysz a za chwile będziesz na swoim...będzie wybierać dodatki do mieszkania, będziesz urządzać pokój dla dzieciątka...:-D:-DPowodzenia...

Black_Opal
gratuluję kochana... bosko teraz kolejne 20 szczęśliwych tygodni przed Tobą...;-)

kiniusia kciuki za siostrę trzymam, będziesz przy całym porodzie??? Zdaj potem relacje...:-D:-D:-D

Avenitta no fajowe te ogrodniczki...a co tam na zdjęciu łapa psiaka się ukazała???

milusia83 "świecisz lasem" hhehehe piękne określenie:-D:-D u mnie brzuszek łysy...

Shiraa nie pracowałaś przed ciążą? Ja czasem tęsknie za pracą na parę dni bym się wybrała ale wiem, że to kompletnie bez sensu tym bardziej że bym średnią sobie obniżyła..więc siedzę w domku i jakoś sobie organizuję czas:-D:-D Nadrabiaj zaległości towarzyskie, gotuj rzeczy które potrzebują czasu, poznawaj dzięki temu nowe smaki;-), sprzątaj w miejscach, do których nigdy nie zaglądasz...heheh dużo w sumie tego może być:-):-) no i udzielaj się u nas częściej...:-D

reklama
Ja do 19 w pracy i jak dojade ok 20 do domku a dzis dzien zakupowy wiec trzeba do Tesco i pewnie wroce ok 21 no to na bank wanna i łozko i tyle. Tragedia jak stara baba hehe a to dopiero półmetek ciazy kurcze co bedzie później az sie boje.
Mi w ciązy jakos frytki wogole nie smakują a kiedys tak lubiłam i oliwki tez mi nie smakuja a kiedys sie nimi obrzeralam.

zielona
MOże zamów sobie gdzies te frystasy na chwilke załagodzą twoją zachcianke :)

Dooopa dooopa i jeszcze raz dooopa. :wściekła/y: Emilka siedzi jeszcze w brzuszku uparciuch jeden. Siostra miała już bardzo bolesne mocne skurcze, ale szyjka co prawda skrócona do 0,5 cm, ale twarda i nic. :wściekła/y:
Za to jak wychodziłam siostrę wziął na badanie wód płodowych lekarz, wody czyste ładne, mówili, że czarne kłaczki małej było troszkę widać :-D Wsadził jej dwa palce ( w szyjkę), poleciał chyba czop, bo chlusnęło troszkę wodą i krwią, no i szyjka powoli zaczęła pracować, sisterka dostała skurczy. Ma robić sobie teraz ciepłe kąpiele i masować brodawki :tak:
Niech ta mała już wyskoczy :sorry2:

Idę nadrabiać Wasze posty:tak:

Ostatnia edycja:
Kobiety pracujące - jeszcze sobie odrobimy zobaczycie:D:D:D będziemy gnić po wsze czasy (do urodzenia :D)
Ehtele ja pewnie też bym uroniła łezki, z resztą niedługo ma się pojawić mój bratanek i pewnie też będę ryczała jak bóbr no i po raz pierwszy zobaczę małego siusiorka:D i będę się uczyła co z tym robić:D,
Kiniusiu no to w takim razie zaciskam jeszcze mocniej kciukasy, niech Emilka sobie żartów z nas tu nie stroi tylko szybko opuszcza rezerwuar:D
Teraz uciekam na Lunch - czyli szybkie żarło (tylko pora lunchu się nie zgadza:D) i potem praca do 21:D

hej hej.... a ja juz po spacerku bylo super siedzialam sobie w parku i sie opalałam normalnie czuc wiosne super.... :) ale troszke ciezki mam dzien bo niestety prawie caly dzien mecza mnie mdlosci i wymiotuje bardzo malo dzis jem bo znow mam leki ze znow zwroce ... czuje sie tak jak na samym poczatku ciazy masakra:(

Dooopa dooopa i jeszcze raz dooopa. :wściekła/y: Emilka siedzi jeszcze w brzuszku uparciuch jeden. Siostra miała już bardzo bolesne mocne skurcze, ale szyjka co prawda skrócona do 0,5 cm, ale twarda i nic. :wściekła/y:
Za to jak wychodziłam siostrę wziął na badanie wód płodowych lekarz, wody czyste ładne, mówili, że czarne kłaczki małej było troszkę widać :-D Wsadził jej dwa palce ( w szyjkę), poleciał chyba czop, bo chlusnęło troszkę wodą i krwią, no i szyjka powoli zaczęła pracować, sisterka dostała skurczy. Ma robić sobie teraz ciepłe kąpiele i masować brodawki :tak:
Niech ta mała już wyskoczy :sorry2:

Idę nadrabiać Wasze posty:tak:[/QU

tej małej kruszynce najwidoczniej jest dobrze w brzuchu mamy cieplo przytulnie itp ...

miejmy nadzieje ze juz za pare godzin zgodzi sie aby zobaczyc nowy swiat :)

dlaczego??
jak Cie boli??
moze najdalas sie cus?

Kiniusia, uparciuszek z laseczki;-)widać ma swoje zdanie od początku ;-)

boli jak chodzę- odpuściłam sobie zajęcia na uczelni i cofnęłam sie z przystanku. jak leże jest oki, a jak wstane, to brzuch ciągnie na dół. Może to zmęczenie. Poleżę...

reklama
leż nogi w górze miej jak możesz nospa też nie zaszkodzi...
mnie tak ciągło w dół brzydko w ciąży z córcia..trafiłam na 3 dni do szpitala..ale na szczęście to nie szyjka tylko maluszek tak uciskał w dół

Do góry