reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No coś Ty kochana, foch??? Nieee ;-)
A u Ciebie nie jedzie do mnie jakiś tramwaj jeszcze?:-D
Może Ty jeszcze się załapiesz na jakiś transporcik ;-):-)

toć żartowałam pipunio:-D
hmmm ja mam auto także mogę być lada moment:-D
ale dziś już oczka mi się kleją :-p

ja uciekam nie wyrabiam już, idę się położyć i boks jeszcze obejrzę na żywo przy okazji:-p
dobranoc BRZUCHATKI :-):tak::-p:cool2::zawstydzona/y::-):-Dpapa do jutra:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
toć żartowałam pipunio:-D
hmmm ja mam auto także mogę być lada moment:-D
ale dziś już oczka mi się kleją :-p

ja uciekam nie wyrabiam już, idę się położyć i boks jeszcze obejrzę na żywo przy okazji:-p
dobranoc BRZUCHATKI :-):tak::-p:cool2::zawstydzona/y::-):-Dpapa do jutra:cool2:
No wiesz? :-D:-D:-D
Dobrej nocy dla Ciebie kochana i dla wszystkich :tak::-)

Właśnie się zaczął ruszać... ale mój cudowny kot wszystko popsuł... tak zaczął kadzić, że musieliśmy się ewakuować w drugi kąt pokoju :p
Obejrzeliśmy właśnie "40letniego prawiczka" super komedia:)

No i czas lulu... miłej i spokojnej nocy życzę Wam wszystkim dziewczyny- jesteście wspaniałe:)))

Witam w pochmurną ale ciepłą (9 stopni) niedzielę:-)
Dzisiaj mam zamiar zrobić ciasto Black_Opal rolada biszkoptowa z jabłkami.
Zobaczę czy mi też taka smakowita wyjdzie jak na zdjęciu:-)

Jeśli chodzi o bóle brzucha ja je mam dosyć regularnie, tymi rwącymi po bokach się nawet nie przejmuję, gorzej że zaczynam odczuwać takie napięcie całej macicy, ona się napina i przy tym towarzyszy ból.Pojawiają mi się te bóle zazwyczaj wieczorem, a dzisiaj obudziły mnie w nocy.
Miałam tak samo w pierwszej ciąży.Im bliżej było terminu tym częściej występowały, jak poszłam do szpitala to tam mi się wyciszyły nic mi na nie nie dawali poprostu w szpitalu człowiek siłą rzeczy się bardziej oszczędzał.Pojawił mi się ten ból pewnej nocy tak znikąt a po chwili usłyszałam jakby balon pękł i odeszły mi wody.
Wygląda na to że tak moja macica się przygotowywała do porodu więc teraz też zaczyna "ćwiczyć"

fiuufiuu podziwiam cię z tym basenem, zastanawiam się czy nie zacząć chodzić. Tym bardziej że mam basen niedalego domu.:tak:
Miłego dnia:-):-):-)

Witam Panie!

Ponieważ delektuję się urokami okolicy u moich rodziców, tylko do was zaglądam i podczytuję.

Co do basenu - moja pociecha mnie męczy, że ona chce na basen, więc czekam aż będzie zdrowa i przyjdzie wiosna i do wody. Z jednej strony fajnie, z drugiej niekoniecznie, ale czego nie zrobi się dla dziecka...

Co do boli - mam rzadko, ale ostatnio, jak bardzo się zdenerwowałam, to myślałam, że do domu nie dojdę. Po bokach, od spodu, jakby mnie ktoś rozrywał. Leżakowanie, nospa i wprowadzanie się w stan tumiwisizmu op jakimś czasie pomogły.

Milego dnia!

Witajcie w niedzielę..

Widzę, że jak co weekned trochę tutaj spokojniej...Ja dziś o 13.00 zmykam na obiadek do teściowej więc mniam, mniam będzie:p

fiuufiuu a powiedz na jaki strój kąpielowy się w końcu zdecydowałaś?:) Łapiesz ludzi na ukradkowym spoglądaniu na Ciebie?:p

Cyra
mam nadzieję, że czujesz się już lepiej...daj znać czy bóle minęły...

A tak wo ogóle dziś po raz pierwszy śnił mi się poród:p Tylko było to dziwne bo wiedziałam, że rodziłam ale nie pamiętałam żadnych szczegółów, jedyne co pamiętam to jak karmiłam maleństwo i że bardzo się cieszyłam, że nie miałam problemu z karmieniem:)
Oczywiście rano się budzę i patrzę na piersi a one lekko mokre przy sutkach:) Chyba się przejęłam rolą...

Ostatnia edycja:
I ja się witam:)
Myślałam, że dzień będzie pochmurny po deszczowej nocce, ale słoneczko już zaczyna przeciskać się przez chmury:)
Dziewczyny ja zazdroszczę tym, które śmiało rozebrałyby się na basenie- ja jestem nie dość że bladzioch, to jeszcze mam cellulitis... tak się zaniedbałam, ale nie przez ciążę (w ogóle to ciekawią mnie kobiety, które w ciąży przestają o siebie dbać, ostatnio w szpitalu miałam okazję widzieć taką- ciuchy firmowe, fajne- pogniecione, włosy tygodniowe, buty jakieś umorusane jakby z pola zeszła a mróz wtedy był, no masakra. Do tego jak zdjęła kurtkę, to bluzka odsłaniała jej brzuch a to już zaawansowana ciąża, zima.).
Tak więc ja zaniedbałam się przed ciążą przez zbyt rozrywkowe a zarazem leniwe życie, do tego brak normalnego odżywiania i to wszystko zrobiło swoje... powiem szczerze, że wstyd mieć takie ciało w wieku 20 lat, mam nadzieję, że po ciąży zmotywuję się odpowiednio i to nadrobię...

Pozdrawiam Was i się nie rozpisuję, choć miałabym jeszcze parę tematów do omówienia :p zawsze z rana cierpię na syndrom gaduły... :p

witam

tak tez uważam ze jeśli nas coś niepokoi to lepiej o raz za dużo niż o raz za mało się upewnić u doka.

ale teraz będziemy coraz częściej narzekać na takie tempe krótkie niebolące ala skurczyki..będą twardniały na krotko brzuszki...często będzie to można pomylić z wypięciem maluszka który teraz będzie nabierał masy ;-) i wyciskał co może ;-)

ale warto miec zdrowy rozsadek w obie strony

tak jakoś wiele kobiet w ciąży szczególnie pod koniec gdzie naprawdę nic sie nie chce..nie myśli o dbaniu o siebie to prawda...naprawde może sie nic nie chcieć

a ja mam katar wredny i uszy zatkane
oby sie na corciaka nie przenioslo ( w zasadzie miala 1 dinowy lejacy sie pewnie od niej zalapalam)

upiekłam wz i wcinam sobie

Ostatnia edycja:
Madziujka widzę, żeś doświadczona już w tych sprawach:) Ja wiem, że panikować to też nie ma co, ale jednak czasami strach i emocje biorą górę nad zdrowym rozsądkiem, na pewno sama się przekonałaś:)

Co do zaniedbanych kobitek to uważam, że przeprasować sobie ciucha, umyć włosy i nałożyć lekki makijaż to nie jest wielkie dbanie o siebie ale jaki efekt :)

reklama
Cześć, Dziewczyny :-)

Mężuś jeszcze śpi (odsypia pracowitą sobotę - remont).

U mnie juz lepiej, tzn. czuję jeszcze delikatne kłucia, ale to już dużo słabiej niż wczoraj... bo wczoraj, to aż płakałam, zaczęłam panikować troszkę, bo Kocham Moje Maleństwo Najbardziej na Świecie.

Najważniejsze, że całą noc przespałam bez problemu i dziś już duuużo lepiej ;-)

Później pójdziemy do kościółka i na spacerek z mężusiem - trzeba się troszkę wyluzować i dotlenić ;-)

Zajrzę do Was później, miłej niedzieli :*:*:*

Do góry