reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

A próbowałaś wziąć no-spę?
Masz kontakt telefoniczny (chociaż na początek) do swojego lekarza?

Nospy nie biorę, kiedyś chciałam wziąć jakieś dwa lata temu, jka miałam bóle miesiączkowe, to dostałam drgawek po niej... a każde inne tabletki boję się teraz brać... położę się zaraz, może przejdzie...

Numeru do lekarza nie mam, chodzę do niego nie prywatnie, z NFZ... jak by wszystko ok było, to jestem na wtorek umówiona na prywatną wizytę u innej lekarki, mam robić USG 3D

Ostatnia edycja:
reklama
Nospy nie biorę, kiedyś chciałam wziąć jakieś dwa lata temu, jka miałam bóle miesiączkowe, to dostałam drgawek po niej... a każde inne tabletki boję się teraz brać... położę się zaraz, może przejdzie...

Przy bólach rozciągającej się macicy leżenie na lewym boku pomaga - dopóki nie wstaniesz oczywiście... Jeśli leżąc będziesz dalej czuła ból to naprawdę jedź do szpitala...

Dziewczyny, ja mam jakiś dziwny ból od godziny 18.00 boli mnie całe podbrzusze i okresowo z tyłu... Ból taki pulsujący, dosć mocny podobny do skurczy, jakie miałam w czasie miesiączki.... :-( Co to może być? i czy to normalne??
ja miałam to samo i jak poszłam do lekarza to powiedzial mi ze to jest normalne, ale jak Cie to niepokoi lepiej odwiedź lekarza !
a tu coś pisze na ten temat boli i to samo powiedzial mi lekarz...Bóle brzucha w ciąży? Groźne, niegroźne - poczytaj - BabyBoom

Przy bólach rozciągającej się macicy leżenie na lewym boku pomaga - dopóki nie wstaniesz oczywiście... Jeśli leżąc będziesz dalej czuła ból to naprawdę jedź do szpitala...

Dzięki, Dziewczynki

zobaczcie, co wyczytałam:

"Po 20. tygodniu ciąży pojawiają się tzw. skurcze Braxtona-Hicksa, których zadaniem jest przygotowanie cię do porodu. Są to wyczuwalne, ale niebolesne skurcze – macica twardnieje, a potem wraca do normy. Czasem towarzyszy temu złe samopoczucie lub ból krzyża. Skurcze mogą pojawić się i występować dość regularnie przez kilka godzin, po czym nagle zniknąć".

Kiedy niepokoją cię bóle brzucha - ból brzucha, ciąża, Dziecko, macica, poronienie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

może to to...

Ostatnia edycja:
Dzięki, Dziewczynki

zobaczcie, co wyczytałam:

"Po 20. tygodniu ciąży pojawiają się tzw. skurcze Braxtona-Hicksa, których zadaniem jest przygotowanie cię do porodu. Są to wyczuwalne, ale niebolesne skurcze – macica twardnieje, a potem wraca do normy. Czasem towarzyszy temu złe samopoczucie lub ból krzyża. Skurcze mogą pojawić się i występować dość regularnie przez kilka godzin, po czym nagle zniknąć".

Kiedy niepokoją cię bóle brzucha - ból brzucha, ciąża, Dziecko, macica, poronienie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

może to to...
kochanie, może być i to ;) jeśli nie masz krwawienia nie masz co się martwic , ale dla świętego spokoju idź do lekarza ;-)lub po prostu szpital bo jutro niedziela...ale wiem ze będzie dobrze:tak:bo również mam to , tyle ze raz w miesiącu wtedy kiedy przypada mi miesiączka ;)

Ostatnia edycja:
Cayra, kochana, mam nadzieję, ze u Ciebie to te dobre bóle :tak:
Połóż się, odpocznij, a jeżeli nie przejdzie to jedź do szpitala.
Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze :tak:
Swoja drogą, do swojego lekarza także nie mam nr telefonu, bo chodzę na nfz.
Co do no-spy, mi pomogła, dlatego zapytałam :tak:
Daj później znać, ale wierzę, ze jest wszystko dobrze :tak:

krwawienia nie mam, brzuch nie jest twardy, taki jak normalnie... położę się i będzie git.. chyba...

Dziękuję Wam za miłe słowa... położe się, a jutro napiszę, co i jak....

Ostatnia edycja:
krwawienia nie mam, brzuch nie jest twardy, taki jak normalnie... położę się i będzie git.. chyba...

Dziękuję Wam za miłe słowa... położe się, a jutro napiszę, co i jak....
połóż sie i odpocznij tak będzie najlepiej , i zobaczysz ze jutro bedzie dobrze :-) wierze w to :)
czekamy jutro na wieści ;-)
ja się już zegnam miłych snów życzę ;)

reklama
Do góry