reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam się w ten piękny słoneczny dzień :-)

Ja mam dzisiaj sporo zajęć, już posprzątałam mieszkanko, zaraz idę na pierwsze urodziny mojej chrześnicy, a później do siostry odda mi ciuszki po swoim synku :-)

A dzisiaj jak poszłam obudzic mojego M, a On się do mnie przytulił do brzusia i chciał usłyszeć serduszko dzidzi to Naszej małej fasolce to się nie spodobało, że ktoś podsłu****e i kopneła tatę w ucho :-D:-D:-D Ale się śmialiśmy, rewelacyjne uczucie i dla mnie i dla M :tak:

Shyla superowe ciuszki szkoda, że w Polskich lumpeksach ciężko dostać takie fajne rzeczy, chociaż ostatnio sąsiadka kupiła mi kilka sztuk pod Wrocławiem i naprawdę fajne :-)

Miłego dnia i leniwej soboty :happy2:

reklama
Witajcie w sobotni poranek (może już nie poranek:-D:-D)

Ja wczoraj wysprzątałam popołudniem z mężem całe mieszkanie i dziś mamy wolne, czeka nas sobota pełna leniuchowania...:-p:-p

polianna kochanie wiem, że to na prawdę ciężka sytuacja dla Was, ale postaraj się nie denerwować...to jakaś paranoja jest, ale cóż...musisz tylko spróbować powalczyć z ZUSem, na prawdę bardzo mi przykro, że akurat teraz dopadły Cię takie problemy...:wściekła/y:

Wuzelek zazdroszczę takiej małej ilości kg.;-) i oczywiście gratuluję udanej wizyty:-D:-D

Black_Opall najważniejsze, że wizyta udana, że dzidzia dobrze się ma:-):-) A jak ty dziś się czujesz? Bóle minęły po pierwszej dawce leku?

Olu kochana, no nareszcie, udana wizyta równa się szczęśliwa mamusia :-D:-D Co do 3D to ja właśnie raz w ciągu ciąży zdecyduję się na nie i to właśnie pójdę na USG połówkowe w 3D bo wszystko będzie dobrze widać, a lekarz nagra mi płytkę i będzie fajna pamiątka...:tak: Ty również jesteś ze Śląska więc może zadzwonisz do mojego lekarza, który pracuje w klinice na Łubinowej i ja płacę za to USG tylko 130zł...nie wiem czy to kwestia tego, że jestem jego pacjentką, bo normalnie taka wizyta z tego co słyszę od dziewczyn od 200-300zł...Ja mam tę wizytę 31 marca
A co płci, nie martw się u mnie w 17 tyg, też dzidzia uparcie zakrywała jąderka, zresztą te USG było wtedy u mnie mało widoczne... na następnej wizycie już na pewno się dowiesz co tam w brzuszku Ci mieszka...:-D:-D

Alaa gratuluję ruchów:-D:-D to cudownie, że się doczekałaś...zastanów się czy nie iść właśnie na połówkowe w 3d będzie wtedy długo trwało, a ty wszytsko sobie dokładnie pooglądasz:-)

kassia181 no to widzisz tak to z chłopami bywa:-D:-D Sama wiesz, że ostatnio też to przeżywałam, więc trzymam kciuki za Ciebie, żeby mąż był wyrozumiały, żeby zrozumiał swój błąd, żeby ładnie przeprosił;-)

Shyla ciuszki boskie maniaczka zakupowa to chyba dobre określenie;-) Na prawdę fajne udane zakupy...

Dzień dobry :-) U mnie piękna, słoneczna pogoda, więc zabieram się za porządki domu :-) A później idziemy na imieniny. Udanego i miłego weekendu mamuśki :-):-):-)

Witam się weekendowo :-)

Co do 3D to ja mam nagrane filmiki i porobione zdjęcia z początku 17 tygodnia i rewelacja są :tak: Super pamiątka! Na jednym z filmików dzidziulek się przeciąga i tak słodko rączkę przed siebie wyciąga - rozpływam się :-D

Dziś u mnie zdecydowanie lepiej :tak: Biorę od wczoraj leki no i już się nie stresuję tymi bólami to i zdecydowanie łagodniejsze są ;-) Dzięki za ciepłe słowa Kochane :happy2:

Hej dziewczyny:)
Witam w kolejnym dniu wiosny, oby nam nie uciekła tak szybko jak przepowiadają, już dość tego śniegu!
Shyla naprawdę super ciuszki, nieźle się zaopatrzyłaś:))) Ja na razie mam mniej zdobyczy, właściwie to moja siostra przeżywa to wszystko bardziej niż ja i lata to po sklepach, to do koleżanki która ma taki fajny second hand i od niej bierze:))) Też dam zdjęcia na końcu postu, pochwalę się:)
Poza tym Shyla i Martitka- mi nie dawała znaku przez tydzień, a potem właśnie pojawił się pierwszy kopniak i się śmieliśmy z moją Matulą i Leszkiem, że zbierało dzieciątko siły:) No i od tamtej pory jak się poruszyło to szaleje cały czas o ile nie śpi, także nie ma się co martwić:)
Kassia181- ja potrafię zrobić dwudniową awanturę o jedno piwo albo papierosa, także mój mężczyzna siedzi cicho jak mysz pod miotłą...

A oto i moje zdobycze:)
To mi siostra kupiła w CoolClub Baby, rozmiarek śpioszków 74 ale co tam liczą się chęci:) Fajne przeceny tam swoją drogą robią.
DSC02357..jpg
To śpiworek z ciucholandu, oczywiście nie jest w rzeczywistości taki żółty jak na to wygląda:p
DSC02361..jpg
Body z kaftanikiem które kupił Tatuś:) Takie pogniecione bo z nim śpię w nocy:)
DSC02362..jpg
No i maluteńkie body też z ciucholandu:)
DSC02359..jpg

Pozdrawiam was dziewczynki i życzę pięknego dnia:) U mnie coś pochmurno.

Witam się weekendowo :-)

Co do 3D to ja mam nagrane filmiki i porobione zdjęcia z początku 17 tygodnia i rewelacja są :tak: Super pamiątka! Na jednym z filmików dzidziulek się przeciąga i tak słodko rączkę przed siebie wyciąga - rozpływam się :-D

Dziś u mnie zdecydowanie lepiej :tak: Biorę od wczoraj leki no i już się nie stresuję tymi bólami to i zdecydowanie łagodniejsze są ;-) Dzięki za ciepłe słowa Kochane :happy2:

Szkoda, że filmikiem się nie podzielisz:) Ja oglądam nałogowo na Youtube, póki nie mam swojego nagrania:p Chętnie obejrzałabym i Twoje :)))

A jakie leki przepisał Ci lekarz? Ja od początku ciąży biorę Duphaston ze względu na to , że poroniłam poprzednią ciążę no i z początku miałam potworne bóle... Teraz też miałam jak kilka dni nie miałam recepty na Duphaston ale jak został zakupiony to wszystko ok!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Na bóle dostałam Scopolan (coś jak nospa tylko na receptę) i magnez (Asmag). Mam brać trzy razy po jednej tabletce :tak: Duphastonu nie biorę, bo nie miałam żadnych plamień, a jak badałam progesteron to był ok ;-)
A filmiku nie będę wrzucać do sieci - taki ze mnie chciwus :laugh2:

Kurde... ta moja lekarka to powiem szczerze, że nie jest specjalistka, ale zaczęłam do niej chodzić jak był kryzys z kasą do Poradni K, no i tak zostało- wolę nie wyglądać niepoważnie jak będę rodzić i nie będzie wiadomo, kto ma przyjąć poród bo sobie lekarzy zacznę zmieniać ;/ ale chyba jednak to zrobię bo ona się nie nadaje...
przepisała mi duphaston bez żadnych badań, mogła tak? Ale tak czy inaczej to jest do dupy- ostatnio jak poszłam do niej prywatnie, a przyjmuje po dwoe godziny w tyg . dwa razy, to byłam jedyną pacjentką ;/

reklama
Hej dziewczyny:)
Witam w kolejnym dniu wiosny, oby nam nie uciekła tak szybko jak przepowiadają, już dość tego śniegu!
Shyla naprawdę super ciuszki, nieźle się zaopatrzyłaś:))) Ja na razie mam mniej zdobyczy, właściwie to moja siostra przeżywa to wszystko bardziej niż ja i lata to po sklepach, to do koleżanki która ma taki fajny second hand i od niej bierze:))) Też dam zdjęcia na końcu postu, pochwalę się:)
Poza tym Shyla i Martitka- mi nie dawała znaku przez tydzień, a potem właśnie pojawił się pierwszy kopniak i się śmieliśmy z moją Matulą i Leszkiem, że zbierało dzieciątko siły:) No i od tamtej pory jak się poruszyło to szaleje cały czas o ile nie śpi, także nie ma się co martwić:)
Kassia181- ja potrafię zrobić dwudniową awanturę o jedno piwo albo papierosa, także mój mężczyzna siedzi cicho jak mysz pod miotłą...

A oto i moje zdobycze:)
To mi siostra kupiła w CoolClub Baby, rozmiarek śpioszków 74 ale co tam liczą się chęci:) Fajne przeceny tam swoją drogą robią.
Zobacz załącznik 227169
To śpiworek z ciucholandu, oczywiście nie jest w rzeczywistości taki żółty jak na to wygląda:p
Zobacz załącznik 227171
Body z kaftanikiem które kupił Tatuś:) Takie pogniecione bo z nim śpię w nocy:)
Zobacz załącznik 227172
No i maluteńkie body też z ciucholandu:)
Zobacz załącznik 227173

Pozdrawiam was dziewczynki i życzę pięknego dnia:) U mnie coś pochmurno.

cudne ubranka :-):tak:ja dziś dostałam od sąsiadki parę fajnych rzeczy miedzy innymi dresiki, i już się piorą :-D za jakieś 2 tygodnie jak się nie mylę, dowiem się dokładnie w poniedziałek będę miała USG 4D:tak:
moja dzidzia dawała mi codziennie znać , a teraz cisza , no zobaczymy może dziś się odezwie ;)
jak ja nie lubię cichych dni ;P

Do góry