reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2008 - otwarty

Hej!
Wpadam tylko na chwilę bo niestety u nas ostatnio nieciekawie, wylądowałyśmy z Amelką w szpitalu- niestety rotawirusy:-(- przyplątała sie nie wiedzieć skąd biegunka i wymioty no i do tego odwodnienie bo nastąpiło totalne zablokowanie na jedzenie i picie. Ale tego nie koniec bo po powrocie ze szpitala- kaszel i obecnie walczymy z zapaleniem oskrzeli:-( mamy totalny sajgon bo od powrotu ze szpitala Ami nie chce spać w nocy- dwie ostatnie nocki nieprzespane:szok:
pozdarawiam!

reklama
Dobry wieczor!
MAMA ADRIANKA i SIERPNIOWAMAMA wszystkiego naj..naj..naj.. dla chlopakow z okazji skonczenia 7 miesiaca:-)
75AGA duzo duzo zdrowka dla Amelki

Dobry wieczór :-)!

mamcia007 mój Adrianek od pewnego czasu ma 1-2 pół godzinne (czasami godzinne) drzemki w ciągu dnia. Przez resztę dnia trzeba się nim cały czas zajmować (z krótkimi przerwami) :tak:. Natomiast w nocy śpi od 22-23 do 9.

Nikaa dziękujemy :-).
Gratulacje dla Oliwki, że tak dzielnie zniosła szczepienie.

sierpniowamama dziękujemy i życzymy Arturkowi wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 7 miesiąca życia.
Niestety dzisiaj na rehabilitacji było tak samo, jak wczoraj :-(. Poprzednim razem Adrianek też reagował płaczem na wszystkie ćwiczenia.
Od poniedziałku mam zamiar wprowadzić do jego diety żółtko. Mam nadzieję, że będzie je tolerował.
A jak się udał dzisiejszy spacer?
W Warszawie pogoda była jeszcze gorsza niż wczoraj. Na przemian padał deszcz ze śniegiem.

75aga życzymy Amelce szybkiego powrotu do zdrowia :-).
Mój Aduś ostatnio też chorował na zapalenie oskrzeli i właśnie jutro minie tydzień, jak zakończył antybiotykoterapię.

Dobranoc :-)!

Ostatnia edycja:
ale sie rozpisałyście:tak: fakt ze nie bylo mnie kilka dni ;-)

u nas leci dzień za dniem, jedzonko, spanko, spacerek lub balkon i tak wkółko:-)

ostatnio Emilcia zaliczyła glebe na puzlach, spadła na buźkę z siedzenia:zawstydzona/y: więc musimy zrobić przerwę żeby nie został jej uraz do puzli i nam jeszcze posłużyły:tak:;-)

a mamusia jutro ma zamiar wyruszyć do Katowic odebrać swój dyplom z uczelni i może jakieś zakupki w Silesi:-) a malutka z dziadkami zostaje i pewnie będzie rozrabiać:sorry2::-D

sierpniowa mama dobrze ze ten kaszelek od sliny a nie jakies choróbsko:tak:a jak tam dania z mięskiem? smakują? :sorry2: MIłego wypadu na urodziny;-):-)

mama Adrianka super ze synek toleruje gluten:tak:zycze aby rehabulitacja wreszcie spodobała się Adriankowi i nie płakał :tak::sorry2:Emilka dziś jadła żółtko i skutków ubocznych póki co nie widać:tak::happy:

mamcia u nas z drzemkami w dzień też krucho, ale jeśli bobas nie płacze i nie marudzi to widocznie wystarcza mu nocny sen:tak::-)

Nikaa dzielnie Oliwka zniosła szczepienie:tak:mam nadzieje ze kolejna nocka była lepsza;-)a jaki żel używacie na dziąsełka?

75 aga współczuje chorej Amelce i Tobie również:zawstydzona/y::sorry2: Emilka też dwa miesiące temu miała zapalenie oskrzeli i to z dusznościami więc wiem co przechodzicie, zwłaszcza że jeszcze byłyście w szpitalu z rota... tymbardziej mi przykro ze wszystko tak sie na siebie nałożyło:zawstydzona/y:ale będzie dobrze i Amelka wyzdrowieje i z czasem przywyknie na nowo do domowego łóżeczka i będzie przesypiała nocki;-) życzę Wam dużo, dużo zdrówka:sorry2::happy:

Życzę Wszystkim spokojnej nocki ! :-)

Dobry wieczór :-)!

Kunek dobrze, że Emilce nic się nie stało :tak:.
Jeszcze nie raz zobaczymy, jak nasze dzieci upadają (zwłaszcza wtedy, gdy będą uczyć się chodzić).
To super, że Emilka toleruje żółtko.
Gratuluję zdobycia dyplomu :-).

Na dzisiejszych ćwiczeniach było lepiej niż na wczorajszych i przedwczorajszych. Niestety nie był to nasz ostatni turnus. Następny mamy od 11 do 15 maja.
Pani rehabilitantka powiedziała, że przez tę rozwórkę Adi ma przykurcz w nogach :-( i dlatego musimy codziennie wykonywać przy pomocy dużej gumowej piłki i nadmuchiwanego walca rehabilitacyjnego (kupiłam go w sklepie z zabawkami) ćwiczenia rozciągające. Mają one pomóc mu w nauce samodzielnego siadania i raczkowania.

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu :-)!

czesc dziewczyny wywalczylam nowy nebulizator dla Wojtka i sfinansowanie go... :tak:
przez tą pogode Wojtus dostaje co chwila dostaje ataków... apteka sie zwiekrzyła o nastepne leki... :-(
po za tym Wojtek zaczął sie rozwijać jak nalezy przekreca sie po całej kanapie sie turla.. :-D
brata lapie za uszy.... gdy tylko sie zblizy... :-D

Witam!
U nas nic nowego, Oliwka coraz sprawniejsza, calymi dniami przewraca sie z plecykow na brzuszeki i odwrotnie, obraca sie wzdluz wlasnej osi, pelza do tylu a zlosci sie przy tym wszystkim czasami, ze az mi sie smiac chce-wyrodna matka. Nie mozna jej spucic z oka bo wykonuje to w sekunde. Chyba bede musiala zrezygnowac z zabaw na kanapie, bo wstyd sie przyznac ale zaliczyla juz jedna glebe na podloge:zawstydzona/y:. Z kolei na podlodze fajnie jest ale niezbyt dlugo, nie pomagaja kocyki bo za krotkie, a niestety na podlogach mamy wszedzie panele wiec jak skonczy sie kocyk i mala udezy lepetyna to krzyk jest. Puzle z kolei sa ze zwierzatkami, ktore mozna wyjmowac. Kazde zwierzatko jest zlozone z kawalkow. Oliwka uwielbia rozbrajac puzle po kolei i wkladac kazdy element do buzi, wiec za dlugo na puzlach nie lezy.

MAMA ADRIANKA super ze synek nie mial zadnych problemow po zoltku, ja przymierzam sie do tego i przymierzam:-). Jak na razie zaczynam Oliwce gotowac zupki. Przykro mi czytac, ze synek placze na cwiczeniach, moze nastepnym razem bedzie lepiej.

KUNEK gratulacje z okazji zdobycia dyplomu bede skladac jutro jak juz bedziesz miec go w garsci;-)Super ze troszke odetchniesz od corci i zrobisz zakupy.
Jezeli chodzi o zel to najpierw uzywalysmy Dentinox-fajny rumiankowy smak, ale teraz zesknerzylam i kupilam Bobodent (o polowe tanszy)-niby sklad ten sam ale przez dodatek tymianku zel smakuje jak srodek dentystyczny:sorry2:i Oli krzywi sie troszke. Kolejnego zabka brak ale dzislo jest juz bardzo opuchniete i obolale. Caly czas czekam na 2 zeba i pytam sie corci kiedy bedzie- a tu zeba ciagle brak:-)
A Wy jakiego zelu uzywacie?

DOMANSKA gratuluje nowych umiejetnosci synusia-tylko uwazaj bo moze zaliczyc glebe jak moja Oliwka:blink:

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)!

Domanska86 to super, że udało Ci się załatwić nowy nebulizator :-), a Wojtusiowi gratuluję nowych postępów.

Nikaa super, że Oliwka robi takie postępy :-). Dobrze, że podczas tego upadku nic się jej nie stało. A jak zjada zupki?
Ja najpierw kupiłam Dentinox, bo w aptece nie mieli innego. Natomiast jako drugi zakupiłam Bobodent. Bardzo się zdziwiłam, gdy zobaczyłam, że jest o połowę tańszy :szok:. Aduś zaakceptował jego smak i następnym razem też kupię Bobodent :tak:.

A z mojego Adrianka rośnie mały łobuziak (wszystko chce dotknąć i zrzucić na podłogę albo kopnąć) i mały podrywacz :-p.
Ostatnio (szczególnie wtedy, gdy coś nabroi np. ugryzie tatę lub mnie) najpierw się uśmiecha, a potem mruga oczami. Zupełnie nie wiem, gdzie to podłapał :baffled:.
Nauczył się też przybijać "piątkę" :-):tak:.

Dobranoc :-)!

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!
MAMA ADRIANKA domowe zupki Oliwka zjada najchetniej, jak na razie jadla zupke na bazie cielecinki plus marchew, pietruszka, seler czasem ziemniaczek oraz kasza manna lub ryz. Od przyszlego tygodnia bede gotowac zupke z piersia z indyka. Do tej pory zupke pomagala mi przyzadzac mama, bo ja jestem kulinarny len ale dzisiaj ugotowalam od poczatku do konca sama, mam nadzieje, ze corci bedzie smakowac. Wczoraj chcialysmy z mama zrobic Oli przyjemnosc i podgrzalysmy jej zupke z Bobovity-rosolek na cielecince z warzywami i ryzem i ponioslysmy totalna kleske, mala az sie poplakala tak jej nie smakowala ta zupa. Musialaysmy na predce dac jej zupke ogorkowa ktora gotowalysmy dla nas (szczescie ze jeszcze nie byla doprawiona i zalana smietana), zjadla ze smakiem i nic jej nie bylo. Musze powiedziec, ze corcia nie ma mega apetytu bo zupki zjada maly sloiczek-125 lub 130g, a mleka lub kaszki przewaznie 120-150ml, czasm zdazy jej sie zjesc 180ml.
Fajny jest ten Twoj syneczek, jak Ty go uczysz tych nowych sztuczek? Gratuluje umiejetnosci picia z kubka-niekapka.
Moja corcia tez jest lobuziakiem, czasem jak sie rozbryka, gryzie mnie tym jednym zebem gdzie popadnie i wyciaga reke zeby zlapac za wlosy i wyrywa je garsciami:-(.

Mamusie czy Wy macie jeszcze problem z wypadaniem wlosow po porodzie? Bo mi wlosy wypadaja w strasznych ilosciach plus to co wyrwie corcia, ostatnio pobieglam do apteki i kupilam sobie wyciag ze skrzypu z witaminami bo tak sie przerazilam. Czasami szantazuje Oliwke, ze jak bedzie mi wyrywac wlosy to zostane lysa i beda sie z niej dzieci smiac jak pojdzie do przedszkola, ze ma lysa matke:-)

reklama
witam. ale juz sie tu napisalyscie:0... kurcze chcialam wszystko przeczytac zeby byc na biezaco ale tyle tego jest ze nie wiem czy bedzie mi sie chcialo.... moze po kawalku.... no ale nie dzis bo trzeba zaraz jechac na zakupy.... pampersy sie koncza i mleko.... nawet nie wiem kiedy to znika.... odezwe sie wieczorkiem.

Do góry