reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2008 - otwarty

mama_Adrianka, Rapunzel, kasiek 121 dzieki za odpowiedz :-) Nawet nie wiedzialam, ze sa takie lyzeczki . Poszukam tutaj w sklepach czy jest cos podobnego, a jesli nie ma to jak bede w Polsce to kupie :tak:
mama_Adrianka super, ze doktor stwierdzila poprawe :-) Zycze Wam, aby turnus marcowy byl ostatnim turnusem rehabilitacyjnym :tak:
Zycze milego dnia :-)

reklama
Madlen80 dziękuję :-).

Zapomniałam napisać, że doktor kazała mi ćwiczyć z Adriankiem siadanie.

Ma to wyglądać w następujący sposób...
Adi leży, ja podaję mu palce, on je chwyta i przy ich pomocy próbuje podciągnąć się do siadu.

Witam wieczornie;-):tak:

U nas w miarę dobrze, powtórki z pobudką w nocy nie było wiec czekam na tą wizytę 5 marca - w koncu to nie tak odlegla data;-)
Oprócz tego wczoraj byłyśmy na spacerku ale cięzko się poruszać wózkiem w tych zaspach wiec dzis wrociłyśmy do balkonowania się:tak:

joasia super ze niania sie sprawdza:tak:i trzymam kciuki za ząbkowanie;-):tak:

mama Adrianka gratuluję dobrych wieści co do bioderek i rehabilitacji:tak::-) teraz na pewno będzie już tylko coraz lepiej:tak:;-)powodzenia w podciaganiu do siadu - moja podnosi sie tak odkąd skończyła 4 miesiące, a teraz podnosi główkę i niewielką część plecków bez żadnych wspomagaczy ale siedzieć jeszcze samodzielnie nie siedzi... a ja juz sie nie mogę doczekać:-p

Do tego tak ostatnio urosła że w gondoli mieści się na styk:szok: ale ona rosnie skokowo (podobno tak jak ja jako bobas) wiec mam nadzieję że dopiero na wiosnę sie przesiądziemy do spacerówki:tak:;-)

Madlen i jak tam-próbowałaś już napoji alkoholowych? Nie zaszkodziły Ci?;-)Ja ze sprawdzaniem temperatury też polegam na moim oku heh:-) i jest ok wiec nie bede sie bawic w zadne inne bajery;-)

pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze spokojnych nocek:happy:

Dzień dobry :-)!

Witam wieczornie;-):tak:

U nas w miarę dobrze, powtórki z pobudką w nocy nie było wiec czekam na tą wizytę 5 marca - w koncu to nie tak odlegla data;-)

mama Adrianka gratuluję dobrych wieści co do bioderek i rehabilitacji:tak::-) teraz na pewno będzie już tylko coraz lepiej:tak:;-)powodzenia w podciaganiu do siadu - moja podnosi sie tak odkąd skończyła 4 miesiące, a teraz podnosi główkę i niewielką część plecków bez żadnych wspomagaczy ale siedzieć jeszcze samodzielnie nie siedzi... a ja juz sie nie mogę doczekać:-p

Do tego tak ostatnio urosła że w gondoli mieści się na styk:szok: ale ona rosnie skokowo (podobno tak jak ja jako bobas) wiec mam nadzieję że dopiero na wiosnę sie przesiądziemy do spacerówki:tak:;-)

Kunek cieszę się, że u Was wszystko dobrze i dziękuję :-).

Adrianek też od około 4 miesiąca podciąga się do siadu. A jak się trzyma go na kolanach, to siedzi w miarę sztywno. Tylko, że my z nim tego nie ćwiczyliśmy. Może dlatego lekarka od rehabilitacji powiedziała, żeby z nim ćwiczyć siadanie...

Adi tak samo, jak Emilka w gondoli mieści się na styk. I zastanawiam się, czy przesiąść się już do spacerówki, czy poczekać, aż te mrozy miną :tak:.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)!

Ostatnia edycja:
Witam w mroźny dzionek
My wczoraj byliśmy na szczepieniu 6w1 i pneumokoki i Miłosz po nim dawał popalić co chwila płakał i to tak rozpaczliwie nóżki widać go bolały i w ogóle źle się czuł a spać nie chciał noc tez ciężka bo budził się popłakiwał i miał 38,6 i dawałam mu ibum na zbicie gorączki dziś ma ciut lepszy humor mam nadzieje że gorączka nie wróci. Poza tym wszytko z nim ok tak mówiła pani dr że widać że towarzyskie dziecko nie bojące się ludzi a co do obrotów to powiedział że po jego żywotności widac że on to bez problemu może zrobic tylko nie chce bo lubi mieć kontrole nad wszytkim. mama_Adrianka super ze rehabilitacja synka ma się ku końcowi:-) a ćwiczenie siadania to już sama przyjemność;-)
Kunek dobrze że to tylko jednorazowa historia była z tą niespokojna nocka i mozecie czekac na wizytę do 5 marca. co do gondoli to u nas jest podobnie na styk sie mieści mały i pewnie w maecu bedzie juz spacerówka w uzyciu tylko cieplej mogłoby sie zrobić
Madlen80 och jak j bym sie winka napiła :-D a łyzeczki reagujace na temp to ty dostaniesz napewno TOMMEE TIPPEE ja mam takie a to ang firma

musze zmykac syn peotestuje ;-)

Witam!
Mama Adrianka ja rowniez ciesze sie, ze Adrianek nie musi nosic rozworki. My z Oliwka mamy wizyte u ortopedy 26.02 i mam nadzieje, ze to bedzie juz ostatnia. Bioderka sa juz dobrze wyksztalcona aczkolwiek na ostatniej wyzycie zalecono nam dalsze cwiczenia bo lekarz podczas badania wyczul jakies opory.
Co do siadania to oczywiscie Oliwka jeszcze nie potrafi ale czasami podciagam ja do siedzenia tak jak zalecil Tobie lekarz.

KUNEK moja corcia tez podnosi glowke i czasc plecykow ale dopiero od kilku dni. Ja rowniez nie moge sie doczekac kiedy samodzielnie usiadzie. Niestety jak nie lubila lezec na brzuszku tak dalej nie lubi choc odkad odkryla ze moze bedac na brzuszku klasc glowke na podusi czasami potrafi tak ja klasc raz na prawej stronie raz na lewej przez kilka minut.

JOASIA przykro mi, ze synek tak zle zniosl szczepienie ale pewnie dzisiaj jest juz lepiej, a jutro o wszystkim zapomni. Na pewno juz niedlugo zacznie sie obracac i pewnego dnia nam o tym oznajmisz

MADLEN 80 ja tez nie wiedzialam o istnieniu takich lyzeczek. Ja kupilam jedna najzwyklejsza Canapol ale szybko nam zafarbowala od marchewki a odkad dostalam darmowa paczuszke z Hippa z ze zwykla plastikowa lyzeczka Oliwka bardzo ja polubila i karmie ja bez problemu

Mamusie jak wyglada menu waszych dzieci. Bo odkad byla u nas ta pielegniarka srodowiskowa i powiedziala, ze w 6 m-cu Oliwka powinna jesc 2, 3 posilki mleczne ja ogromnie sie zdziwilam bo my mlecznych jemy az 5 i caly czas zastanawialm sie ktore wyeliminowac na rzecz owocow i warzyw. Dzisiaj zastapilam drugie snaidanko o 9:30 jablkiem z biszkoptem i Oliwka wytrzymala do 12:30 gdzie dostala obiadek. Niestety ani krolik ani kurczak ani indyk jej nie zaimponowal- krzywi sie niemilosiernie jak jej podsuwam miesne posilki, ale staram sie oszukac podajac na zmiane lyzeczke ulubionej zupki marchewkowej i lyzeczke dania miesnego

Nikaa czy nie prościej dać zupkę z mięsem? Nie dziwię się, że dziecko nie chce jeść samego mięsa, ja ostatnio jadłam krokiety z mielonym mięsem z kurczaka na obiad i był moment, że myślałam, że się uduszę, bo takie mięsko suche jednak jest. Mój synek odkąd zaczął jeść zupki z mięsem, to tych iście jarzynowych nie chce już jeść.
Dlaczegotak myślę, ze już wszystko na temat wątków zostało powiedziane, więc trochę się spóźniłaś, ale widac tak ci akurat w duszy zagrało ;-)

Witam,
dzisiaj synek pozwolil sie wyspac rodzicom, ale caly dzien boli mnie strasznie glowa, wiec jak nie urok to s... :-p;-)

Kunek piwo juz pilam, winko rowniez, ale w malych ilosciach na razie, gdyz mialam wrazenie, ze po dwoch lampkach wina padne pod stolem :-p:-D
Moj synek rowniez podnosi glowke i czesc pleckow, siluje sie strasznie , jakby brzuszki robil :-D Wyglada to komicznie:-)
Jo_asia oby goraczka nie wrocila! Dobrze, ze lekarz Cie uspokoil :tak:Moj synek tez wielu rzeczy nie robi, choc potrafi, bo mu sie nazwyczajniej w swiecie nie chce! :-D A te lyzeczki z Tommie Tippee widzialam na stronie internetowej, ale w okolicznych sklepach nie bylo. Pewnie kupie przy okazji, jak trafie.
Nikaa moj synek na razie ma caly czas co najmniej 5 posilkow mlecznych, jedynie na obiadek dostaje zupke - zjada caly sloiczek i potem jeszcze mleko dopija /nawet 180 ml/ , a po poludniu je oprocz mleka dodatkowo deserek.
Ostatnio wieczorne mleko zagescilam kaszka, ale cos mu nie podpasowala, tzn strasznie marudzi podczas jedzenia. Wczesniej dodawalam troszke kleiku kukurydzianego i bardzo mu to pasowalo, ale kleik sie skonczyl, a tutaj nie moge go kupic.
Dlaczegotak tak jak mowi Rapunzel, wszystko zostalo powiedziane i wydawalo mi sie , ze dyskusja sie juz skonczyla...;-)
"Stwórzcie swój własny , niepowtarzalny wątek , jak chcecie zamknijcie go , macie fajne grono, po co te kłutnie , żale"
Tak, tak...Dlaczegotak my wszystko juz wiemy... Jestesmy fajna grupa i mozemy zakladac niepowtarzalne zamknieto-otwarte, a nawet uzdrawiajace watki z wlasnym moderatorem na czele...;-):tak:
A jesli ktos jeszcze o tym nie wie, to teraz juz na pewno do niego to dotrze...:-p:rofl2:

Rapunzel zle mnie zrozumialas a w zasadzie to ja zle napisalam. Oczywiscie, ze nie podaje dziecku samego miesa a pod postacia gotowych sloiczkowych zupek lub obiadkow Hippa albo Bobovity- jak na razie niczym nie zaimponowalam Oliwce. Krzywi sie jak tylko poczuje smak miesa w buzi

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć!
Ale ten czas pędzi...nie zdązyłam się obejrzeć a tu już prawie koniec tygodnia:szok:
u nas akcja ząbkowanie chyba na całego rozpoczęta..marudzenie, ślinienie, denerwowanie, gryzienie a nawet znowu pobudki co 2 godziny...a ząbków jak nie widać tak nie widać:-Doby to jak najszybciej minęło!!!
Kunek u nas też na razie na topie podnoszenie główki i robienie mostka
mama Adrianka super że z bioderkami ok:-)
Joasia dobra niani to skarb- u nas też się sprawdza!po naszym ostatnim szczepieniu tez pojawiła sie temperatura-ale po podaniu syropu na zbicie było już ok- życze powrotu do formy dla Miłoszka!
Nikaa u nas 3 posiłki mleczne-butelkowe (tzn.mlekozastępcze) do tego pierś( w miarę możliwości)- owoc- soczek- obiadek- Amelka je raczej chętnie, niestety codziennie ma na buźce czerwone place (ma skazę białkową) i jemy raczej ostrożnie- sama już nie wiem co ją uczula:-(
Madlen80 fajnie że Wiktorek pozwolił się wyspać rodzicom- oj...u mnie to nadal marzenia chociaż o jednej przespanej nocy...a i kieliszek wina nadal pozostaje w sferze marzeń- jak na razie Ami raczej z tych uzależnionych od cyca-zwłaszcza w nocy:-D
pozdrawiam- i życzę spokojnej nocki!

Do góry