reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2008 - otwarty

Dzień dobry;-)

Miałam się już nie udzielać w tym temacie, ale jeszcze dwa zdania :-D
A więc dziewczyny - spokojnie, nie kwaście tutejszej atmosfery - nie ma się o co kłócić, decyzja zapadła - my zostajemy tu a stare mamy tam, a jak będą miały chęć i czas to i u nas coś napiszą.
W tym miejscu podziękowania dla saly za obszerne wyjaśnienie tematu - zgadzam się poniekąd, bo to Wy stworzyłyście to forum i dalej je tworzycie, to Wy ustalacie jego losy i decydujecie jaki będzie miało charakter. Nie rozumiałam tylko dlaczego część nowych mam przyjęłyście a pozostałych nie - teraz wiem że one podczytywały i wiedziały o Was wiele i same zaczęły się udzielać na tamtym wątku i dały się poznać. My stworzymy własne forum i od nas będzie zależało w jakim kierunku to pójdzie i o czym zechcemy tu opowiadać :tak:

Nikaa u nas położna była raz - miała jeszcze przyjść, ale złamała nogę a później to ja byłam tak częśto w przychodni u pediatry że nie miały by te wizyty sensu;-) natomiast o wizytach pielegniarki nie slyszalam - co miasto to obyczaj a czasem nawet co przychodnia to obyczaj:-D z tymi gołębiami to chyba jakiś żart heheh;-)

Madlen gratulacje ze Wiktorek pochłania już całe słoiczki:tak: My na razie tylko próbujemy a najwięcej to poł słoiczka Emi zjadła:tak:

75aga fajnie ze Amelcia powoli polubiła leżenie na brzuszku:tak:

olich ja właśnie wczoraj dałam pierwszy raz jarzynową z kurczakiem, smakowała i to chyba nawet bardzo:tak:u nas po marchewce kupka jest o takiej samej konsystencji jak zwykle tylko kolor na bardziej pomarańczowy się zmienił:-p

mama Adrianka a Ty karmisz piersią czy mlekiem modyfikowanym 1, ze chcesz podawac nan2? a kaszki są i owszem bezglutenowe i bez mleczne ale przygotowywuje sie je na mleku którego aktualnie się używa:tak:

mamusia2008 witaj serdecznie i zapraszamy do odwiedzania Nas jak najczęściej, napisz coś więcej o sobie i swoim Maluchu:tak::-)

rapunzel pamiętamy Cie, przynajmniej ja:-) i to właśnie ja pytałam o gluten i te słoiczki z gerbera;-)dzieki za przepis na jablko - kiedyś napewno skorzystam;-)

No właśnie - dzięki za odpowiedzi - zdecydowałam że póki co będę Emi podawać te słoiczki z kaszką manną - jest oprócz jablek tez jarzynowa z kurczakiem:tak:zupek narazie nie gotuje sama bo poki co probujemy w czym Emi gustuje, i nie zjada wiecej niz pół słoiczka a wiec o 100 ml nie ma mowy, tak wiec bede dawac po trochu tych słoiczków z kaszką manną, a na szczepieniu zapytam lekarki o zdanie, a do tego czasu moze Emi bedzie jadła większe ilości papek:tak:

U nas tak dosypało śniegu że masakra - jakieś pół metra jak nic - nie nadążają z odśnieżaniem:tak:a autem gdzies wyjechac to mowy nie ma chyba ze ma sie własną łopatę i się odśniezy na około - bo zasypane że kół nie widać i drzwi się nie otworzy.:szok:
A przerażające jest to że nadal sypie:sorry2:

Pozdrawiam i życzę miłej soboty:happy:

reklama
Dzień dobry :-)!

Chcecie zamknięty własny- piszcie do Administratorki. U nas w taki sposób się to odbywało.

Piszesz, że na pewno nie będziesz na forum pisała o sprawach intymnych. Oczywiście- Twoja sprawa. Ale zatem o co ta afera? Skoro Twoim wyborem jest traktowanie forum jako encyklopedii zdrowia dziecka nie powinnaś mieć żalu że innych wyborem jest przyjacielska grupa wsparcia. Jak widzisz ani Ty nie odnalazłabyś się u nas ani my nie znalażłybyśmy wspólnego języka z Tobą- zwykła różnica charakterów. Czyli dobrze się stało.

Saly dziękuję za udzielenie odpowiedzi na moje pytanie. Po prostu zastanawiałam się, w jaki sposób można utworzyć wątek zamknięty.
Tak, jak już wcześniej pisałam, myślałam, że na wątku zamkniętym tylko radzicie się i udzielacie rad dotyczących karmienia, pielęgnacji i wychowywania dzieci. Gdybym trafiła na Wasz wątek, to i tak pewnie szybko przestałabym się na nim udzielać. I nie mam do Was pretensji, że go zamknęłyście.
Nie traktuję forum BabyBoom jako encyklopedii. W domu mam kilka książek na temat pielęgnacji, karmienia i wychowywania dzieci. Kupuję też co miesiąc gazetę. Jednak dla mnie porady innych mam (szczególnie tych, które mają dzieci w wieku mojego synka) jest o wiele cenniejsze niż niejedna książka. I to było powodem, dla którego przyłączyłam się do tego forum.

Ale to tyle na ten temat :tak:...

Kunek ja karmię Adrianka piersią. Jednak mam coraz mniej pokarmu i dlatego zastanawiam się, czy mogłabym mu dawać przed snem jakieś mleko lub kaszkę...
Oprócz karmienia piersią, wprowadzam do jego diety nowe potrawy (zupki, deserki, soczki, herbatki). Jak na razie smakuje mu tylko zupka marchewkowa z ryżem. Wczoraj zjadł cały słoiczek :tak: :-).

mamusia_2008 witaj na forum :-). A jak ma na imię Twoja córeczka i kiedy się urodziła?
Ja też chciałabym mieć suwaczka, ale niestety nie umiem go wkleić. Poza tym mam kiepski internet i czasami wejście na różne strony graniczy z cudem :tak:.

W Warszawie też jest biało i ciągle pada... A myślałam już, że niedługo przyjdzie do nas wiosna :-(...

Pozdrawiam serdecznie!
Pa :-)!

Witam sobotnie!
Na forum zawrzało- chyba niepotrzebnie...temat zakończony- postanowiłam już się odnośnie tej kwestii nie wypowiadać jednak poczułam się trochę wyrwana do tablicy:-(
"Zastanawiam się tylko jakim prawem nowe mamy sierpniowe które miesiącami nas niekulturalnie podczytywały mogą teraz cokolwiek mówić o zasadach fair i eleganckim traktowaniu?
A i takie przecież są wśród Was, bo się nawet do tego przyznały...."
Ja faktycznie z tych niekulturalnych...ujawniłam się przyznałam i przeprosiłam, że żyłam Waszymi sprawami- radościami i kłopotami...że przez te miesiące leżenia w łóżku poza panicznym strachem o maleństwo, mogłam chociaz na chwilę zapomieć o swoich troskach i niepokojach...wiem, że to było nie fair- ale teraz już tego nie zmienie...za późno. Zmieniłam się jestem szczęśliwą kobietą-Amelka zmieniła całe moje życie- wyszłam do ludzi i chciałam nawiązać nowe znajomości również na tym forum...ok staram się Was zrozumieć- każda nowa mama jest dla Was anonimowa- czujecie się dobrze w Waszym zamkniętym gronie ok- to forum jest Wasze a ja poczułam się jak ktoś drugiej kategorii- nie lubię pchać się tam gdzie mnie nie chcą- myślę że szkoda że od razu po zamknięciu forum nie określiłyście jasno swoich zasad-ok kończę ten temat ponieważ chyba już wszystko zostało powiedziane:-(

Ostatnia edycja:
Nowe mamy jestescie nadal na watku sierpniowym 08:-):-D, nie wiem po co cale to zamieszanie o wstapienie na watek zamkniety.:-):-D
Powtarzam jeszcze raz juz w tej chwili tworzycie zamknieta grupe :-):-D.
Pozdrawiam serdecznie:-):-D

Przepraszam, ale brak czasu nie pozwala mi na więcej, napisze więc tylko, że piątkowy wypad bardzo udany a i walentynki całkiem całkiem:-)
W kilku zdaniach skomentuje tez całe to zamieszanie.
decyzja o zamknięciu forum i o nie przyjmowaniu nowych mam jak najbardziej leży 100% w gestii starych forumek. Tak samo jak i stworzenie zasad dostępu dla kandydatek. Ale jak się powiedziało a to trzeba powiedzieć b. I nie zmieniać zasad po ich wypełnieniu przeze mnie i madlen80. To jest nie fair i nic tego nie zmieni.
Nie wydaje mi sie by podczytywanie otwartego forum było choć w nikłym stopniu niekulturalne. To było forum otwarte, tak jak otwarte sa różne dyskusje, którym można się przysłuchiwać nie wypowiadając swojego zdania. Chyba, że robi się to wjakims złym celu, ale to całkiem inna historia...
Natomiast przyznanie sie do owego podczytywania nie jest złe, czy dziwaczne, a swidczy o uczciwości podczytujacych. Odmienna interpretacja tego faktu jest dla mnie niezrozumiała!
I jeszcze jedno nie twórzcie z nas na siłę drugiej zamknietej grupy - nie temu służy forum. Ono jest od wymiany rad, doświadczeń i opinii o mniejszym lub wiekszym stopniu intymnosci, zależnie od charakteru i potrzeb użytkowników. Gettom mówimy stanowcze nie!
Pozdrawiam, obiecuję jutro nadrobic zaległości w pełni i odpisac każdej lub prawie każdej z mamuś z osobna.

Kunek, jeśli maluszek zjada tak mało to faktycznie gotować się nie opłaca, nie dziwię się, na pewno spojrzysz na to inaczej, jeśli okaże się, ze dzienne spożycie sięgnie dwóch słoiczków... my też zaczynalismy od odrobiny, tak gdzieś 30-40 ml, więc słoiczek miałam nawet na 3 razy, a teraz młody zjada spokojnie 100-120 ml, tak słoiczek ledwo starcza, a przecież je i obiad, i jabłuszko na pierwsze śniadanie, a nawet kaszkę z dodatkiem owoców z bobofruta na kolację;-)
Jak się u was apetyt rozkręci, to pewnie sobie pogotujesz :tak:

Hej Dziewczyny
długo mnie nie było ale jakoś nie mogłam znaleźć czasu na pisanie w mijający tyg mąż w delegacji do mnie przyjechała mama i miałam towarzystwo i pomoc. Było naprawdę fajnie tym bardziej ze Miłosz coraz bardziej rozbrykany się robi i czasem sił mi brak bo on do swojego brykania towarzystwa potrzebuje.
Przeczytałam pobieżnie co się tu działo jak mnie nie było i przepraszam ale nie dam rady odpisać wszystkim mamom:zawstydzona/y:.
Co do kwestii zamkniętego wątku i dopuszczania do niego to napisałyście już wszystko co myślimy na ten temat i ja już nie będę roztrząsać tego tematu bo nie ma to sensu tym bardziej że nas tez tu jest parę i możemy pisac ze sobą i wymieniac się radami itd.więc cieszmy się tym co mamy, a na decyzje mam z zamkniętego i tak nie wpłyniemy.

mama_Adrianka jest taka kaszka sinlac z nestle ją się robi na wodzie i ja ją podaje mojemu małemu i całkiem fajnie ją wcina ostatnio zaczełam dodawac do niej trzoszke owoców ze słoiczka dla odmiany. Kaszka ta jest polecana dla alergików a najlepiej poczytaj o niej na stronie nestle.

To na razie tyle obiecuje że bede sie starała częściej pisać pozdrawiam was serdecznie z białego Lublina :-)

Witam,
jesli chodzi o ostatnie zamieszanie na forum, to wlasciwie wszystko zostalo powiedziane, zgadzam sie w 100% z magadbede, wiec nie bede sie powtarzac;-).

Chcialabym jedynie napisac kilka slow odnosnie wypowiedzi Saly: "Byłoby chore, żeby starzy moderator zarządzał Waszym wątkiem skoro nie bierze w nim udziału. Chcecie zamknięty własny- piszcie do Administratorki. U nas w taki sposób się to odbywało."
Saly z calym szacunkiem, ale wchodzac na forum SIERPNIOWEK 2008, na glownej stronie z tematami i watkami , w dolnym prawym rogu bylo napisane MODERATORZY 2: Asioczek i Ania101281 /na dzien dzisiejszy widze 3 moderatorow/. Moze jestem jakas niekumata lub za wolno mysle, ale nie wiedzialam, ze to sa moderatorzy tylko na konkretnym, zamknietym watku. Myslalam, ze dziewczyny pelnia swoja funkcje na calym forum sierpniowek.
Osobiscie uwazam, ze nie ma takiej potrzeby , aby na forum sierpniowek/ nawet jesli zostal przez Was podzielony na dwa "obozy"/ bylo 10 moderatorow - kazdy na innym watku, ale jesli dziewczyny nie chca pelnic tej funkcji na watku otwartym, niech dadza znac,a my pomyslimy co dalej.

Dziewczyny jak wieczorem znajde troche czasu to napisze wiecej. Ostatnie dwa dni ogolnie zaliczam do udanych, zwlaszcza walentynki ;) chociaz male klopoty z synkiem /a dokladnie z karmieniem piersia/ nas nie ominely.
Pozdrawiam wszystkie mamusie:-)

Witam!
Moje dziecie juz spi i pewnie obudzi sie dopiero jutro ok 5 lub 6. Od tygodnia dzieje sie cos dziwnego z moja dziecinka. Nie moze zasnac popoludniu i w koncu pada po wielkiej awanturze (placz i kolysanie w ramionach) miedzy 18 a 19 przez co przesypia kapiel oraz kolacje i trzeba ja 2-krotnie karmic na spiocha bo nie przespalaby bez pobudek nocy.
Musze sie tez podzielic - tylko nie wiem jak to okreslic - chyba wiezia jaka laczy mnie i Oliwke. Otoz czasto zdarza sie, ze budze sie w nocy i zaczynam myslec o dziecku a za chwile slysze jak ona placze lub budzi sie i zaczyna gaworzyc. Nie wiem czy to ja ja sciagam myslami czy ona daje mi znac, ze zaraz sie przebudzi.

reklama
Witam ponownie,
u nas pojawily sie ostatnio problemy w karmieniem piersia, otoz moj kochany synek odrzucil piers na rzecz butelki , z ktorej mleczko latwiej leci.Wygladalo to tak, ze przy przystawieniu do piersi byl jeden wielki wrzask i histeria, ktory mijal wraz z podaniem butelki, na widok ktorej pojawial sie u synka bezzebny jeszcze usmiech:-D Nie od dzis wiadomo, ze tak sie moze stac - jesli karmi sie jednoczesnie i piersia i butelka, no ale mimo wszystko troszke zrobilo mi sie przykro:zawstydzona/y:. Najwazniejsze jednak , ze przez 5.5 miesiaca udalo mi sie go karmic , no i przynajmniej ominal mnie problem odstawienia, rozpaczy dziecka i nierzadko mamy;-):-D
75aga super , ze Amelka zaczela sie obracac :-)
olich synek pod wzgledem wagi bije chyba wszelkie rekordy :szok::-D jak dajesz rade go dzwigac? :-D
Kunek sniegu zazdroszcze, u nas w miasteczku popadalo raz czy dwa, bylo troszke sniegu na dachach domow,a reszta praktycznie od razu topniala ...
A dzisiaj mielismy wiosenna pogode, cieplutko i slonecznie :-)
mama_Adrianka super ze marchewkowa z ryzem smakuje synkowi. Z czasem pewnie coraz wiecej dan bedzie mu smakowalo:tak:
kasiek 121 jestesmy, jestesmy :-) Mysle, ze jednak bardziej tworzymy grupe, ktora jest otwarta dla innych ;-):-p:-)
magdabede swietnie, ze wypad do ikei i walentynki sie udaly:tak:
Jo_asia fajnie, ze mama odwiedzila i mialas pomoc przy synku :tak:
Nikaa byc moze budzisz myslami swoja corcie:-D Taka wiez miedzy mama a dzieckiem jest cudowna :tak::-D
Zycze spokojnej nocki :-)

Do góry