reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2008 - otwarty

Ale dzisiaj miałyśmy spanie - do 10.40:-D:-D:-D, z godzinna przerwą od 7.30 do 8.30 na pogaduchy:)

Agata - gratulacje ciociu:)

75aga - widzę podobieństwa Amelki do Oleńki - moja też cycusiowa, butelki nie tknie, a powrót do pracy coraz bliżej... dzisiaj kupiłam trójprzepływowy smoczek i będzie jeszcze jedna próba, a od niedzieli spróbujemy rozszerzać dietę, może na łyżeczkę nie będzie tak krzyczeć, jak na butle.
No i spacery też takie same... syrena na dzień dobry, chyba, że wychodzimy później, a ona była bez drzemki, to już zasypia w chuście i jak ją wkładam do wózka, to się nie budzi, ale jak nie śpi, to bunt, potem sen, jak się obudzi, to postrzela oczami, popatrzy, max 15 minut i znów syrena. Myślę, ze to przez to, że chce siedzieć i widzieć...

Temat teściowej wolałabym pominąć milczeniem, ale jak znów wywołany, to niestety się przypomina... moja jeszcze nie widziała Olci..........................

reklama
Piszę po raz trzeci brrrrrrr:wściekła/y: poprzednie mi zżarło!!!
Jo_asia u nas deszczowo- raczej nie zapowiadają się białe Święta.
SylwiaZG nasz spacer raczej naprawdę krótki-po równej godzinie biegiem do domu! Szkoda, że ja nie dostrzegam podobieństwa z Twoja Olka np. w kwestii spania !!!Ale tak myślę,że w moim przypadku to juz tak spory postęp- przez pierwsze 2 miesiące prawie wcale nie wychodziłyśmy bo tak się darła-i pamiętam te spojrzenia ludzi jakbym nie wiem co własnemu dziecku zrobiła!
Agata0209 gratulacje! Też tak słyszłam,że niektóre dzieciaczki akceptują dopiero spacerówkowy spacer.Fajnie że Antek dużo śpi- u nas niestety dzisiaj tylko 3 półgodzinne dżemki :no:
gusiaczek fajni teściowie!
I na tym koniec pisania bo mega maruda wzywa.

Sylwia - zazdroszcze tego spanka. Co do teściowej to nie wiem jakie są wasze relacje. Ale poznać wnuczkę by wypadało.
Moja ogólnie nie jest zła. Tylko denerwuje mnie tymi obietnicami. Ja się juz przyzwyczaiłam i wcale nie licze na jej obietnice. Bo ani wózka nie zobaczyliśmy, a potem miała być paczka pieluch co miesiąc i też cisza. Teraz ciekawe czy doczekamy się krzesełka do karmienia pod choinkę. Denerwuje mnie to ze obiecuje coś i potem niestety ulatuje jej to z pamięci.
Moi rodzice też czasami jakąś kaske dadzą bo tez wychodzą z załozenia że my wiemy co potrzeba małemu.

Agata- koleżanki syn też dopiero w spacerówce polubił spacerki. Tylko że ona go kiedyś na próbę do spacerówki włożyła i tak im zostało. Juz nie dał się do gondoli przełożyć.

Mały się odzywa. Wstał właśnie. Lece

Ostatnia edycja:
Witam

Nikula- chyba Cypisy tak mają, bo mały naszczepieniu też nawet nie zauważył, że go ukłuli:tak::szok:
Kunek – Cypisowi też się zdarza za głęboko palce wepchnąć:szok::baffled:

Rapunzel ja paczkę też już dostałam i z Rossmana tez odebrana:-D

Mama1222- u nas wózek właśnie od teściowej a i co miesiąc prezenty przynosi na „urodziny”, my tez mamy używane łóżeczko po moim bracie ciotecznym, teraz ma trzy lata ale jak tylko zobaczyłam to łóżeczko to powiedziałam ciotce że ja zabieram:tak::-D:tak:

Kunek zazdroszczę zdanego licencjatu, ja dopiero dziś złożyłam prace i czekam na termin obrony:baffled::baffled::confused:

Moja teściowa (prawie) to taka typowa babcia, jak widzi to tylko ucieszona ze wnuka widzi i zdjęcia komórką ciągle mu robi szczęśliwa że ho ho ; a na ręce to długi czas bała się wziąć a i teraz raczej rzadko.

Cypi znalazł sobie nową zabawę i teraz na wszystkich pluje:szok::baffled::-p

75AGA witaj. Nie wiem co Ci doradzic w sprawie spacerow. Czasem moja Oliwka tez placze jak wychodzimy z domu ale to dlatego, ze chce jej się spac. W takiej sytuacji daje jej smoka i klade na boczku i po chwili zasypia. A może warto byloby zawiesic jej w wozeczku jakas zabawke?
MADLEN80 wspolczuje nocnego wstawania, moja Oliwka najczesciej przesypia cala noc i oby jej to pozostalo, bo mnie nocne karmienia wykanczaly
KASIEK 121 i MAGDABEDE dziekuje za slowa otuchy
HALINKA wspolczuje problemou z cycusiem
MAMA1222 ja tez nie zamierzam szybko starac się o rodzenstwo dla coreczki. Sama jestem jedynaczka i zawsze mowilam sobie, ze będę mieć co najmniej 2 dzieci, ale koniec ciazy, porod i pierwsze 2 miesiace po to był dla mnie horror i nie chcialabym przez to powtornie przechodzic mimo, ze wiedzialabym co mnie czeka
SYLWIAZG slow brak co do Twojej tesciowej

Witam tak szybciutko przed kąpankiem:-)

Olich dziękuję i Tobie życzę powodzenia na obronie, daj znać kiedy ustalą termin to będziemy trzymać kciuki. U mnie gdybym planowo oddała pracę to obrona byłaby w czerwcu a nie w grudniu, ale jakoś tak z brzuszkiem mi się nie chciało, do tego mój promotor nie był zbytnio motywujący więc się tak przeciągło. Musiałam poprosić moją mamę, wzięła urlop żeby posiedzieć z Emilką a ja zamknęłam się na tydzień w pokoju z komputerem i książkami i napisałam:tak::-D

Agata gratulację z okazji zostania ciocią:happy2: co do lekarki to nie chciałam już sobie nerwów psuć, ważne że wszystko dobrze się skończyło i z obecnej pediatry jestem mega zadowolona

U nas na szczęście spacery ok, tylko teraz siedzimy w domu przez tą infekcję gardełka:no::angry:

A tak poza tym to już nie wiem co mam robić... od kilku dni Emilka zaczęła mniej jeść:-( wypija tylko 60-80ml co 3 godz:baffled::wściekła/y: wczoraj zrobiła sobie nawet przerwe 6-cio godzinną i po niej zjadła 90ml:no: już nie wiem co mam zrobić:-:)-:)-(

No nic uciekam bo się obudziła i będziemy się pluskać;-)

Czesc. My dzis mielismy dzien zakupowy i wszystko prawie kupione tylko gotowac J
Ja musze być gotowa wczesniej bo w niedziele moja tesciowa przyjedzie masakra, jak się domyślacie ciesze się niezmiernie. No ale sa swieta trzeba zacisnąć żeby. Kupiliśmy Nikodemowi pod choinke puzzle piankowe – ciekawe jak będzie reakcja J
Pogoda u nas iscie zimowa to nastraja świątecznie ale ja jakos niezbyt dobrze psychicznie znosze te swieta. Podobno w swieta latwo o depresje i chyba mnie to dopadlo. Szkoda ze nie potrafie się cieszyc pierwszymi swietami naszego Dziobaka L
Rapunzel – ja już tez dostalam z hippa a kuponow nie było, kurcze a tak na nie czekalm
Marlen – już wczesniej dziewczyny pisaly o tych dziwnych zwyczajach w Angli żeby nie badac dla mnie to bardzo dziwne jest, tez bym się denerwowala. Nienawidze badania ginekologicznego ale w ciazy wizyty tylko były w stanie uspokoic obawy. Dobrze ze wszstko jest dobrze
Nikaa – jak dobrze cie rozumiem, trzymaj się może się nam poukłada w związkach
Halinka - to się będziesz miala czas mezem nacieszyc J
Anawawka –zdrowia dla Hani, ja tez jestem niebezpieczna ja nie dospieJ
Joasia – my tez chrzcimy się w drugi dzien swiat ale prezentu nie kupujemy teraz tylko po jak zbierzemy kase, chyba będzie to krzeselko do karmienia
Agata – gratulacje ciociuJ
Mama1222 – ja się już raczej nie zdecyduje na dziecko ale tez podziwiam mamy które maja wiecej niż jedno dziecko male
Pozdrawiam mamusie i dzidziusie

Nikaa zabawka już wisi chyba nie zdaje egzaminu-smoczek raczej też nie pomaga-niestety! Super że Oliwka tak pięknie śpi.
Po dzisiejszym dniu padam... od samego rana Amelka była bardzo niespokojna- zastanawiam się czy to zęby nie dają nam się we znaki- po prostu koszmar!
SylwiaZG u mnie Amelka wypije z butelki ale co z tego kiedy i tak najczęściej musi zakończyć cycusiem- tak jak teraz zasnęła po wypiciu 150 ml bebilonu peptii a po 15 min pobudka i płacz.
U nas od początku były problemy z brzuszkiem- najpierw kolki- potem podejrzenie alergii- ja jestem na diecie bezmlecznej, niestety coś moja laktacja szwankuje dlatego dokarmiamy peptii- no i od tego czasu Mała puszcza strasznie śmierdzące bączki :angry: i robi kupkę raz na 6,7 dni- lekarka zapisała debridat ale nie chce go pić. Jakoś nie przekonuje mnie ta pediatra- czy może któraś z Was słyszała o czymś podobnym? Tak mi żal Malutkiej a nie wiem jak pomóc.
Mama-1222 życzę żeby to krzesełko do karmienia znalazło się pod choinką- to rzeczywiście głupie coś obiecywać i tego nierealizwać lepiej już nic nie mówić...
A i odkryłam pyszne Karmi- Malinowa Pasja....mniam polecam!

Gusiaczku nie gniewam sie, i btw bardzo lubię Głowno -ładnie tam u was
SylwiaZG oj tego spanka to mega zazdroszczę, jak Kostek pośpi do 8 to mamy święto
Olich kostek też na wszystko pluje, dziś w drodze do kumpeli opluł kombinezon, fotelik i samochód:-)
Nikaa mam identyczny sposób na spacerowe marudzenia - smoczek i na boczek i odpływamy
U nas w ogóle smoczek zaczął się od spacerów - na początku koleżka chciał wisieć na cycku 24 godz na dobę i wyjścia na spacer były na mega syrenach - uciekłam się więc do pomoc smoczka i po jakichś 2 tyg kostek od razu odpadał i potrafił przespać nawet 3-4 godz na dworze, teraz bywa różnie - czasem pośpi 2-2,5 godz, a czasem tylko pół, raz z zainteresowaniem ogląda gałązki, gada i rozdaje uśmiechy, kiedy indziej gduli albo nawet wrzeszczy, ale się nie damy:-)

Pozdrawiam wieczorowo i spadam, bo wpada kumpela- może jeszcze wpadnę później, zobaczymy.
Słodkich snów!

reklama
witam wieczorkiem
sylwia rzeczywiscie masz problem ,mam nadzieje ze Olcia lyzeczke polubi a nawet pokocha :-D,u mnie spacerki przez pierwsze dwa miesiace wygladaly tak samo ,nawet najwieksze koleiny nie pomagaly i tez nieraz miałam ochote powiedzic co sie tak patrzysz,:crazy:w tej chwili jest lepiej.
mama1222 szkoda ze taka nieslowna bo ty to zrozumiesz ale dziecko na pewno nie i tylko zludne nadzieje:no:
ewak wiecej optymizmu:-)
Cały czas mam w planach opisanie mojego porodu ,jak tylko sie zabiore to ryk ,ona jakies czujnki ruchu ma wbudowane ,nienawidzi byc sama ,a na to potrzeba odrobine wiecej czasu .
Zycze milego wieczorku ,acha fajnie ze "stare "mamy czasem nas odwiedzą

Do góry