reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2006

Strasznie ten czas szybko leci ::) Majówki się już prawie wszystkie "rozsypały" i kilka czerwcówek juz też. Ani się obejrzymy, a już nas "będą brać" ;D ;D ;D

mada78 pisze:
Cholera kończy mi sie 31 tydzień!!!! jak to teraz leci szybko ale jaja już niedługo przytule swoja Mróweczke ;D

Mada, na kiedy Ty masz termin? Bo z listy wynika, że 4 dni przede mną, a mnie się "dopiero" ;) 29 tydzien kończy, to jakim sposobem Tobie już 31? Czyżbym coś "przespała"? :)

reklama
wg lekarza termin na 13 sierpnia i równocześnie 31 tydzień mam teraz (zawsze ide równo z lekarzem) i jeżeli ciąża trwa 42 tyg. to się zgadza ;) wiesz jak to jest ja nie licze na ten 13 tak bardzo bo wg położnej terminy terminami a objawy swoja drogą i wg ruchów Mrówa bedzie miała tygodniowy poślizg a wg usg genetycznego termin na 15 ::)
kocgana jak będzie to sie okaże wcale bym sie nie zdziwila jakby moja córcia przyszła na świat ostatniego lipca lub pierwszego września ::) i tez sie nie zdziwie jak będzie chłopcem ::) 2 x powiedzieli mi że panienka ale wiemy jak to jest (chociaz wargi sromowe lekarz mi pokazał) ;) ja chce tylko żeby była zdrowiusia i silna a reszta (termin i takie tam) jak będzie taka będzie ;D

mada78 pisze:
wg lekarza termin na 13 sierpnia i równocześnie 31 tydzień mam teraz (zawsze ide równo z lekarzem) i jeżeli ciąża trwa 42 tyg. to się zgadza ;)

eee, mada, skąd Ty wzięłaś 42 tygodnie? ::) ja myślałam, że "przepisowo" lekarz liczą 40 tygodni od czasu ostatniej @

ja mam termin na 4 sierpnia i właśnie kończy mi się 31 tc...

no cholera to co ja mam za lekarzy ::)
trzech mi liczyło
i teraz słuchajcie:
ostatnia miesiączka 6 listopad
każdy obliczył termin na 13 sierpnia!
no i co teraz jak mam to liczyc niby ::) ::)
za każdym razem jak jestem na wizycie moje tygodnie zgadzają się z liczeniem lekarza
a poza tym oni jakos na dwa sposoby licza 1)od zapłodnienia, 2) wzrostu płodu
czy jakoś tak ;D ::) ;)

6 listopad + 40 tygodni = termin na 13 sierpnia

i to się zgadza :)

ale oni liczą tak: 40 tygodni od czasu ostatniej @ zakładając, że cykl kobiety trwa 28 dni
czyli niby od dnia zapłodnienia ciąża trwa 38 tygodni

wiadomo, że cykle kobiety mają różne - niektóre krótsze, niektóre dłuższe

ale na mój rozum, liczącv systemem 40 tyg od dnia ostatniej @ to jesteś w 29tc+3d czyli w połowie 30 tygodnia :)

no a wg mojego kalendarza 30tydz. i 3 dni
zreszta tydzien w tą czy w tą i tak pewnie nia urodzimy w terminach ;) ::) ;D, ja bym wolała wczesniej tak pod koniec lipca zeby się Mrówa nacieszyła pierwszym latem jeszcze ;) (miejmy nadzieje że będze ciepło)

Znowu nikogo nie ma co wy robicie???
z nudów wkleiłam zdjęcie machajacej Mróweczki ;D ;) ::)
i wpade dopiero jutro ;D

mada78 pisze:
wg lekarza termin na 13 sierpnia i równocześnie 31 tydzień mam teraz (zawsze ide równo z lekarzem) i jeżeli ciąża trwa 42 tyg. to się zgadza ;) wiesz jak to jest ja nie licze na ten 13 tak bardzo bo wg położnej terminy terminami a objawy swoja drogą i wg ruchów Mrówa bedzie miała tygodniowy poślizg a wg usg genetycznego termin na 15  ::)
kocgana jak będzie to sie okaże wcale bym sie nie zdziwila jakby moja córcia przyszła na świat ostatniego lipca lub pierwszego września ::) i tez sie nie zdziwie jak będzie chłopcem ::) 2 x powiedzieli mi że panienka ale wiemy jak to jest (chociaz wargi sromowe lekarz mi pokazał) ;) ja chce tylko żeby była zdrowiusia i silna a reszta (termin i takie tam) jak będzie taka będzie ;D
Tak Mada, mialam termin na 13 sierpnia z Karolka ami dziewuszka urodzila sie 26 sierpnia i to przez wywolywanie :(. A tak pieknie wszystko wygladalo, ze wszyscy lekarze mowili, ze urodze jeszcze w lipcu... Szyjka byla miekka i wszystko wskazywalo, ze faktycznie urode wczesniej... A dziecko i tak robi co zechce...

wlasnie czytalam prognoze pogody na nasze tegoroczne polskie lato , beznadzieja .....najcieplej na przelomie czerwca i lipca , a sierpien dosyc zimny ::) mam nadzieje, ze nasze dzieciaczki zaznaja troche slonca tego lata

reklama
Silunia, w sumie to z jednej strony chcialabym, zeby bylo normalne lato, ale z drugiej... W koncu 3/4 lata bedziemy chodzic w ciazy, wiec lzej nam bedzie, jak pogoda bedzie troche gorsza :) Wiec w sumie z tych prognoz sie ciesze :)

Do góry