reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2006

O kur...Ladnie tego duzo :)
Chyba kupie sobie w tym mies. takie pierdolki jak nozyczki, szczoteczke, wanienke itp. bo to sa w sumie groszowe sprawy, a z reszta poczekam na 'tesciowa' :)

reklama
sandra1982 pisze:
O kur...Ladnie tego duzo :)
Chyba kupie sobie w tym mies. takie pierdolki jak nozyczki, szczoteczke, wanienke itp. bo to sa w sumie groszowe sprawy, a z reszta poczekam na 'tesciowa' :)

To się, kurczę, tak wydaje, że to groszowe sprawy, ale my np. jak kupowaliśmy szczotkę z grzebykiem, nożyczki, smoczki uspokajajace i pieluchy tertrowe biale sztuk 10, to za ten cały zestawik zapłaciliśmy 60 zł :p Wanienka 100cm 40 zł kosztowała prawie (39,99 ;)), czyli jeszcze ni etak żle. Ale jak policzyć te wszystkie pierdoły, to i tak niezła sumka wychodzi :mad:

Pewnie, ze tak, ale w porownaniu z zakupem wozka, lozeczka i tego typu rzeczy za jednym zamachem, to takie nozyczki, szczoteczki, pieluszki itp. sa sprawami groszowymi ;) na ktore moge sobie pozwolic, nie naruszajac debetu ;)
Bo juz od 6 mies. zakladam, ze co miesiac cos odloze, a tu g...o - przede mna jeszcze 3 wyplaty, a ja jak narazie jestem 500 zl na debecie ;D wiec nie jest ciekawie :)

No to wy ładnie już zaopatrzone, my oprócz wydrukowania klisty szpitalnej , paru ciuszków i kocyka polarowego nie mamy zupełnie nic ::) trzymają nas obietnice przyszłych dziadków ale wolałabym mieć już te obiecane rzeczy w domu i dokupowac reszte sama a tak nadal nie wiem co teść ma na myśli mówiąc wyprawka , czy zdaje sobie sprawe z tego ile tego jest ::) bo łóżeczko i wózio to na 100% kupują, ale tak czytając wątek polecam/odradzam to myśle że im bardzie wymyśllne i nowoczesne bajery tym bardziej okazuja się zbędne. Może mama mi zrobi liste ;) , bo te wynalazki naszych czasów się chyba nie sprawdzają ::) Juz mnie to drażni że tak mało mam rzeczy :mad: zwłaszcza ze już po remonciku jestesmy ;D

Wiesz, Mada, mam to samo!! Niby mam duzo rzeczy dla maluszka, ale jak przychodzi co do czego, to okazuje sie, ze w domu pustki!! Tez bym wolala miec to wszystko juz w domku...

Ja mam to samo ..wprawdzie mam juz w domku wanienke , przewijak, rożek,pare siatek ubrań to wraz to 1/5 i zaczynam sie stresowac, ze gdzie reszta?? ale w czerwcu jade do mamuni i tam sie wszystko kupi za jednym rzutem tesciowa obiecała łozeczko w czerwcu wózek dojedzie do mnie 1 lipca takze za miesiąc nie bedzie juz tak zle...za to wymyslam juz inne rzeczy to obrazki dla dzdzi na sciane to jakis dywan bym kolorowy kupiła..mąz mi tołkuje, ze to zbędne..ale dzdzi milej by było w pokoiku.. ;D

Karoo, właśnie podejrzałam twoja listę ;D bo modyfikowałam swoją którą wkleiłam na wątku "cudeńka dla dzidzioli"
i mam pytanko do czego służy rivanol? i leżaczek?
zrezygnowałam z przewijaka(w naszym przypadku mało funkcjonalny i tak Mrówa do przewijania wyląduje na łóżku ) więc może leżaczek ale nie wiem dokładnie jak wyglada i do czego służy ::)

Rivanol moze byc potrzebny po porodzie dla nas, po zszyciu. Lezaczek przydatna rzecz - jednoczesnie jest bujaczkiem i dzidzi sobie moze i w tym spac i w ogole wszystko. Oj, zagmatwalam troszke, moze dlatego, ze zmeczona jestem... Jutro wkleje zdjatka lezaczkow albo linki, to sobie poogladasz :)

Ja również wwitam wszystkie brzuchatki :D
dzisiejsza nocka była koszmarna :( Moja Wikusia ząbkuje i płakała strasznie a ja wczoraj robiłam małe porządki i w nocy chyba miałam małe skurcze :( przeraziłam sie okrutnie :shock: Ale na szczęście sie uspokoiło i mój małż powiedział że mam tak bardzo nie sprzątać do zmęczenia bo puzniej tego są skutki :(

Teraz zmykam zrobić obiadek :)

Buziaki papa

reklama
Do góry